Schade aan voorvleugel zorgde voor terugval Stroll

Na een veelbelovende start en eerste deel van de Grand Prix van Turkije leek Lance Stoll op weg naar een overwinning. Na de pitstops zakte de Racing Point-coureur echt weg en kon hij niet meer het tempo rijden wat hem vooraan de race hield. Dat Stroll uiteindelijk als negende over de finish kwam, komt door schade aan de onderkant van de voorvleugel, zo meldt het team.

"Tijdens een controle na de race ontdekten we schade aan de onderkant van Lance Stroll's voorvleugel die een belangrijke bijdrage leverde aan de bandenproblemen die hij ondervond tijdens zijn tweede en derde stint op de intermediates", zo deelt het team op Twitter.

"Lance meldde slechte bandenprestaties, aanzienlijk onderstuur en 'graining' vanaf ronde 17 in de race. Pitten voor een nieuwe set intermediates in ronde 36 loste het probleem niet op omdat de 'graining' nog erger werd", zo vult Racing Point aan.

"Een van de stroken aan de onderkant van de voorvleugel was losgeraakt en zo vast komt te zitten dat de blokkering van luchtstromen een aanzienlijk verlies van neerwaartse druk aan de voorkant veroorzaakte. Het resulterende verlies van downforce aan de voorkant droeg bij aan de grotere 'graining'. Gegevens tijdens de race bevestigden dat er een aanzienlijk verlies aan neerwaartse kracht aan de voorkant was - maar zonder zichtbare schade aan de bovenkant van de voorvleugel", zo legt het team het probleem uit.

"Gecombineerd met het gebrek aan grip op de baan, was het moeilijk om te bevestigen of de gegevens correct waren. Na de race, toen de auto terugkeerde naar de garage, ontdekten we de schade en blokkering aan de onderkant van de voorvleugel", aldus Racing over de problemen bij Stroll.