Vettel neemt plek Pérez in bij Aston Martin in 2021 in

Gisteren onthulde Sergio Pérez al dat hij Racing Point (dat volgend jaar Aston Martin zal gaan heten) na dit seizoen zal verlaten en vandaag werd bekend dat Sebastian Vettel zijn plek over zal nemen. De voormalig wereldkampioen zal volgend jaar naast Lance Stroll te zien zijn in de roze Mercedes.

De geruchten dat Vettel de overstap zou maken gingen al enige tijd, wel is het opmerkelijk dat de overstap bekend worden gemaakt in het weekend dat Ferrari de duizendste Formule 1 grand prix viert.

"Eindelijk kan ik dit nieuws delen met de wereld, ik ben extreem trots om te kunnen zeggen dat ik in 2021 een coureur van Aston Martin ben", aldus Vettel vandaag in een statement, zo lezen we op AD Sportwereld. "Het is een nieuw avontuur voor mij met een legendarische automerk. Ik ben al onder de indruk van de resultaten van Racing Point dit jaar en de toekomst ziet er zelfs nog mooier uit."

"Ik heb nog zo veel liefde voor de sport en mijn enige motivatie is om vooraan de grid te racen. Dat ik dat straks mag doen namens Aston Martin is een groot voorrecht", zo vertelde Vettel.