Hamilton nog niet klaar in F1: "Ik zou graag blijven"

Al enige tijd is een mogelijke contractverlenging van Lewis Hamilton bij Mercedes een veelbesproken onderwerp in de Formule 1-wereld, maar na het behalen van zijn zevende wereldtitel lijkt er schot in de zaak te zitten. Hamilton wil niet alleen op sportief gebied blijven strijden maar ook op het gebied van maatschappelijke onderwerpen zoals discriminatie en een schoner milieu.

"Ik voel me alsof ik nog maar net ben begonnen. Ik ben fysiek in topvorm en mentaal ook. 2020 was een uitdaging, maar ik heb een geweldig team van mensen rond mij. Dat team heeft me zeker geholpen om mijn hoofd boven water te houden en gefocust te blijven", aldus de zevenvoudig wereldkampioen, ze lezen we op Motorsport.com.

Zoals bekend moge zijn kijkt Hamilton verder dan alleen het gevecht op het circuit. "Ik zou graag blijven, want ik vind dat ik nog veel werk te doen heb. Ik wil er blijven voor strijden dat we als sport begrijpen dat we de problemen op vlak van mensenrechten niet mogen negeren in de landen waar we naartoe gaan. Het gaat erom hoe we met die landen kunnen samenwerken en hen kunnen helpen om meer verandering te bekomen. Niet binnen tien of twintig jaar, maar nu. Ik wil de Formule 1 en Mercedes daarbij helpen."

"De sport wil duurzamer worden. Ik wil daar deel van uitmaken, of toch tenminste van het begin van dat proces", zo vult Hamilton aan.