Verstappen: "Het was een hele moeilijke race"

De Grand Prix van Turkije verliep niet zoals Max Verstappen gehoopt had. Al bij de start ging het mis voor de Nederlander die moeilijk van zijn startplek af kwam. Ook de rest van de race ging het niet naar wens.

"Het was een hele moeilijke race. Ik zat dicht achter Sergio en opeens verloor ik alle downforce. Ik ging wijd en omdat het spekglad was spinde ik. Hierna moest ik naar binnen voor een nieuwe set banden en probeerde ik het gat weer kleiner te maken, maar we gingen snel door de banden heen", aldus de Red Bul-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

De omstandigheden in de race verliepen niet in het voordeel van Verstappen zo vertelt hijzelf. "Je zit vast achter andere auto’s en omdat je door de gladheid geen andere lijnen kunt rijden, kan je niet inhalen. Het liep ook gewoon niet vandaag, lastig."

Ook wisselen naar droogweerbanden was geen optie. "Dat ging helemaal niet. Het circuit was te glad en er lag te veel rubber van de intermediates. Dan kom je ook niet meer toe aan slicks. Het was een race om snel te vergeten."

Lovende woorden had Verstappen voor Lewis Hamilton die zijn zevende wereldtitel veiligstelde. "Het is heel bijzonder dat je die zevende wereldtitel binnensleept. Hij reed ook een hele goede wedstrijd. Ik wil Lewis en zijn hele team feliciteren met deze geweldige prestatie!"