Verstappen teleurgesteld na tweede plek in kwalificatie

Max Verstappen is teleurgesteld over zijn tweede plek in de chaotische kwalificatie voor de Grand Prix van Turkije. Lange tijd leek Verstappen favoriet voor de pole maar uiteindelijk moest hij toch Lance Stroll voor zich dulden.

"Op het moment ben ik teleurgesteld. We hadden vandaag gewoon op pole moeten staan. Als je de hele tijd eerste staat en uiteindelijk alsnog tweede wordt, is dat niet wat je wil", aldus de Red Bull-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

"In Q1, toen we in het begin op intermediates reden, hadden we geen grip vergeleken met de andere coureurs. De omstandigheden waren een stuk beter in Q3, maar ik was er niet zeker van om op intermediates de baan op te gaan. We gingen dus eerst op full wets naar buiten. De baan droogde op, dus toen we uiteindelijk wisselden naar intermediates, was het voor ons verschrikkelijk. Ik had gewoon geen grip aan de voorkant, terwijl ik mij wel comfortabel voelde op de full wets. Het liep duidelijk niet voor ons vandaag op de intermediates", zo vertelt de Nederlander.

Verstappen kijkt met vertrouwen uit naar de race van morgen. "In de race morgen kunnen we het goed doen. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas staan wat verder weg, dus we zullen het zien. De punten worden morgen pas verdeeld, dus ik hoop dat we een goede race zullen hebben."