Verstappen: "Ik probeer zo dicht mogelijk bij Mercedes te blijven"

Komend weekend staat voor het eerst sinds 2011 weer de Grand Prix van Turkije op het programma. De race op de baan in Istanbul Park is één van de races die op de kalender is gekomen door de COVID-19-pandemie en het daardoor wegvallen van een aantal geplande races. Max Verstappen heeft er zin in om voor het eerst te rijden op het circuit bij Istanbul.

"Ik kijk er naar uit om weer een nieuw circuit te bezoeken en die nieuwe banen maakt het seizoen zeker spannender. Ik ben hier nog nooit eerder geweest en ik weet niet zeker hoeveel van de andere coureurs er al hebben geracet. Maar ik denk dat zelfs als ze er al eerder zijn geweest, het ze geen enorm voordeel zal opleveren omdat het lang geleden was. Ik ben benieuwd om het lokale eten te proberen, ik heb gehoord dat de kebabs vrij goed zijn!" Aldus de Red Bull-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

"Het is zeker een snel circuit. Ik heb het op de simulator gereden en het hele circuit is erg leuk. Ik denk dat je er goed kunt inhalen, er zijn veel rechte stukken en de bochten zijn vrij breed, dus je kunt er aardig wat verschillende lijnen rijden wat altijd interessant is. Maar hopelijk hoef ik niet te veel in te halen!" Zo vult Verstappen aan.

Voor Red Bull Racing is de Grand Prix van Turkije de 300ste race in de Formule 1. "Het is een geweldige prestatie voor Red Bull en best gaaf om te weten dat Ole, mijn front-end monteur en ook een van onze strategen, vanaf het begin bij het team zit. Ook kan ik niet geloven dat Ole en Christian geen enkel raceweekend hebben gemist, dat is behoorlijk indrukwekkend in zestien seizoenen!"

Na de teleurstelling van de race in Imola kijkt Verstappen met een reële blik vooruit naar de wedstrijd in Istanbul. "Het is wat het is en er was niets wat we hadden kunnen doen om de uitkomst van de race van onze kant te veranderen. Ik probeer gewoon zo dicht mogelijk bij Mercedes te blijven en ze tot aan de laatste race zoveel mogelijk onder druk te zetten. De pitcrew is het hele jaar door geweldig geweest en de pitstops zijn zo goed verlopen dat het ons kan helpen om een voorsprong te nemen in de race. Ik denk dat we tot nu toe bij elke race de snelste pitstop hebben gehad, wat behoorlijk indrukwekkend is."