NASCAR-coureurs op de vuist, Truex domineert

Martin Truex Jr heeft op de Martinsville Speedway in Virginia de 33e race van het seizoen in de NASCAR Cup Series gewonnen. Het was de eerste race van de Round of 8, waar nog acht coureurs kans maken op de titel. Truex was ietwat dominant: hij ging 464 van de 500 ronden aan kop op het kleine baantje.

Met Denny Hamlin voorop werd de startvlag gezwaaid, Truex, Aric Almirola en Ryan Blaney volgden. Tijdens een serie pitstops wegens een 'debris caution' nam Truex de leiding over, Hamlin viel iets terug. Truex domineerde de verder vrij saaie eerste stage, voor Hamlin en Blaney.

In grofweg dezelfde volgorde begon stage twee, maar Clint Bowyer kwam gelijk naar de tweede stek. De tweede stage was ook niet bijster interessant; een spin van Ty Dillon zorgde even voor een caution, Bowyer kreeg kort voor het einde een lekke band en gelijk daarna nóg één, wat voor een caution zorgde. Daarin kwam bijna iedereen naar binnen, maar Kyle Larson niet en hij klom zo dik tien plaatsen en werd achter Truex tweede in de stage.

Met Truex en Blaney voorop begon de tweede helft van de race, waarin Joey Logano en William Byron naar voren kwamen - maar wel ruim achter Truex. Met 140 ronden te gaan ging het fout: Kyle Busch en Aric Almirola lagen in de clinch en spinden, waarna Almirola stevig werd geraakt door Jimmie Johnson. Ook Ryan Preece was erbij betrokken, doordat hij van achteren werd geraakt door Matt DiBenedetto.

Problemen voor onder meer Almirola en Kyle Busch (Bron: YouTube)

Truex, Byron, Logano en Blaney reden bij de herstart weer voorin, maar doordat Alex Bowman en Daniel Suarez elkaar raakten kwam de volgende caution al bijzonder snel. Truex bleef ook daarna domineren, tot Bowyer met vijftig ronden te gaan weer in de problemen kwam en voor een caution - en dus een reeks pitstops - zorgde. Kort na de herstart reed Truex nog altijd soeverein op kop, maar voor Logano ging het fout: in duel met Blaney en Hamlin raakte hij de muur, wat hem een lekke band en een spin opleverde.

Ook na deze herstart kwam Truex echter niet meer in gevaar en de kampioen van 2017 schreef een bijzonder dominante overwinning bij, waardoor hij er als eerste zeker van is dat hij bij de slotrace van het seizoen om de titel mag strijden. Byron eindigde als tweede, voor Keselowski en play-offcoureurs Hamlin en Blaney.

De avonturen van Denny en Joey op de peuterspeelzaal (Bron: YouTube)