NHL: Avalanche stunt, schakelt Flames uit en schrijft geschiedenis

De ijshockeyers van de Colorado Avalanche hebben voor de tweede grote stunt in de play-offs van de NHL gezorgd. De ploeg trapte de nummers één van de Western Conference, de Calgary Flames, in vijf wedstrijden naar huis. De Tampa Bay Lightning, de nummers één in het oosten, verloren eerder al in vier wedstrijden van de Columbus Blue Jackets.

Daarmee hebben we gelijk een stukje historie te pakken: het is de eerste keer in de rijke NHL-geschiedenis dat de nummers één van het oosten én westen in de eerste ronde van de play-offs zijn uitgeschakeld.

De Flames moesten thuis winnen om in leven te blijven, maar na een goed kwartier stond het dankzij Gabriel Landeskog en Mikko Rantanen al 0-2. TJ Brodie deed nog wel wat terug, maar in de tweede periode verdween de thuishoop na twee goals van Colin Wilson snel. Binnen een minuut in de derde periode werkte Rantanen de 1-5 binnen en daarmee was het gedaan: de Flames liggen eruit, de Avs gaan door.

In Boston speelden de Bruins tegen de Toronto Maple Leafs, waar het 2-2 stond na vier wedstrijden. De eerste twee perioden leverden niks op, maar halverwege de derde periode brachten Auston Matthews en Kasperi Kapanen de Leafs binnen dik twee minuten op 0-2. David Krejci scoorde in de slotminuut nog namens de Bruins, maar het bleef bij 1-2 en dus gaat Toronto met voordeel naar de zesde wedstrijd in eigen huis.

NHL play-offs zaterdagdag (Nederlandse tijden, best-of-7)
21.00 Nashville Predators - Dallas Stars, West 1st Round - Wedstrijd 5 (2-2)
01.00 St Louis Blues - Winnipeg Jets, West 1st Round - Wedstrijd 6 (St Louis 3-2)*
02.00 Washington Capitals - Carolina Hurricanes, East 1st Round - Wedstrijd 5 (2-2)
*Live op FOX Sports

Flames - Avalanche (Bron: YouTube)