Skiër Schwarz geeft wéér zege weg, Hirscher profiteert opnieuw

Alpineskiër Marco Schwarz heeft tijdens het World Cup-weekeinde in Adelboden zijn geweldige zevende plek op de reuzenslalom geen best gevolg kunnen geven. De Oostenrijker gaf op de slalom de winst weg, net als hij een week eerder in Zagreb al deed.

Na de eerste run stond Schwarz bovenaan de ranglijsten. Een fantastisch slotstuk op de beruchte Chuenisbärgli bracht hem 0,34 seconden voorsprong op de Noor Henrik Kristoffersen en 0,39 op landgenoot Marcel Hirscher, terwijl de Fransen Alexis Pinturault (+0,52) en Clement Noël (+0,59) ook nog in de buurt stonden.

In run twee steeg Doppelmeter Ramon Zenhäusern tot vreugde van het Zwitserse publiek van de negende naar de vijfde plek, achter Pinturault. De Fransman werd gepasseerd door zijn landgenoot Noël, die zag hoe Hirscher een halve seconde onder zijn tijd dook. Kristoffersen kwam 0,21 seconden achter Noël terecht, waarna Schwarz het af kon maken...maar dat niet deed: net als in Zagreb haalde hij als leider na één run de finish in de tweede run niet. Hirscher pakte de winst, Noël mocht op plek twee zijn eerste podiumplek in de World Cup vieren en Kristoffersen eindigde als derde.

Dat Hirscher in Adelboden redelijk uit de voeten kan blijkt wel uit de statistieken. Vorig jaar pakte hij er ook al de dubbel, terwijl hij de slalom (2012, 2013, 2014) en reuzenslalom (2012, 2015) ook al meerdere malen eerder won. Het is al zijn zestiende podiumplek in Adelboden, een record in het mannenskiën: nooit eerder stond iemand op één piste zo vaak op het podium.