Turkije klopt tien man van TsjechiŽ en plaatst zich voor knock-out fase op EK voetbal

Turkije is een ronde verder op het EK. Tegen de Tsjechen kwamen ze al snel met een man meer te staan, maar pas in de blessuretijd werd een overwinning veiliggesteld tegen Tsjechië: 2-1.

Na twintig minuten stond Tsjechië al met één man minder op het veld. Na twee keer geel voor Antonin Barak mocht hij vertrekken. Na de snelle rode kaart bepaalde Turkije de wedstrijd en vijf minuten na rust kwam het op voorsprong dankzij Hakan Çalhanoğlu.

Turkije leek op weg naar de zege en de tweede plaats in de poule, maar ondanks dat Tsjechië met een man minder op het veld stond kwam het toch terug. Tomáš Souček zorgde na gerommel in de zestien van Turkije voor de 1-1, de gelijkmaker werd nog wel even nagekeken, maar telde toch.

Na de gelijkmaker probeerde Tsjechië de aanval te zoeken en gaf in de slotfase veel ruimte weg en daar profiteerde Turkije van en Cenk Tosun schoot de bevrijdende 2-1 voor Turkije binnen. Na het doelpunt werden nog de nodige kaarten uitgedeeld, waaronder een tweede rode kaart. Ook viel er veel geel in de wedstrijd.