Mikautadze helpt GeorgiŽ aan zege tegen Portugal en gaat naar de achtste finales op EK

Georgië heeft dankzij een verrassende zege op Portugal (2-0) de achtste finales van het EK voetbal bereikt. De Georgische voetballers werden derde in de groepsfase en nemen het in de achtste finales op tegen Spanje. Portugal was al zeker van groepswinst.

Georgië moest winnen om de knock-outfase te bereiken, terwijl Portugal al zeker was van groepswinst en begon met een B-elftal. Na twee minuten kwam Georgië na twee minuten al op voorsprong via Khvicha Kvaratskhelia op een assist van Georges Mikautadze.

Na de openingsgoal ging Portugal op zoek naar de gelijkmaker en had daarbij ook de nodige kansen, maar was slordig in de afwerking. Ook na de rust kreeg Portugal de kans op de gelijkmaker, maar Georgië overleefde die fase en na een uur kwam het op 2-0. Mikautadze schoot vanaf de strafschopstip raak en maakte alweer zijn derde doelpunt van het toernooi, en is daarmee topscorer op dit EK.

Portugal kwam niet meer terug in de wedstrijd en Georgië pakte zo de winst en plaatste zich voor de achtste finales tegen Spanje.

Door de winst van Georgië neemt het Nederlands elftal het in de volgende ronde op tegen Roemenië.