Real ontslaat Lopetegui, Solari voorlopig aan het roer

Julen Lopetegui is officieel ontslagen als trainer van Real Madrid. Oud-speler Santiago Solari neemt voorlopig de honneurs waar, aldus de club.

De 5-1 nederlaag tegen Barcelona van afgelopen zondag werd Lopetegui uiteindelijk fataal. Die tik van de aartsrivaal deed de emmer overlopen nadat de seizoensstart al volledig in het water was gevallen. Real Madrid staat momenteel op een beschamende negende plaats in de Spaanse competitie en de achterstand op koploper Barcelona is al opgelopen tot zeven punten.

Van de laatste zeven wedstrijden won Real in alle competities alleen in de Champions League van Victoria Plzen. Dat is uiteraard veel te weinig voor de Koninklijke, waar men dit seizoen juist een gooi wilde doen naar de landstitel. Het bestuur heeft daarom besloten om zijn contract te verscheuren. Lopetegui heeft het daarmee nog geen half jaar volgehouden, want hij werd in juni aangesteld.

Destijds werd de 52-jarige haast een volksvijand door de Spaanse nationale ploeg kort voor aanvang van het WK in de kou te zetten. Hij kondigde aan bij Real getekend te hebben en de vooraf niet ingelichte bond besloot hem te ontslaan. Een dag later werd hij gepresenteerd bij Real, maar daar kon hij nimmer laten zien waarom de club hem wilde als opvolger van Zinédine Zidane.

Real begon nog wel aardig aan de competitie, maar daarna ging het rap bergafwaarts. Goal kan ondertussen melden dat Antonio Conte vergevorderde gesprekken voert om het roer over te nemen, maar er zijn nog wat plooien die gladgestreken moeten worden met de oud-trainer van Juventus en Chelsea. Daarom neemt Santiago Solari voorlopig de honneurs waar tot een akkoord is bereikt. Solari is een oud-speler en werkt al bij Real als trainer van de reserves.

De Koninklijke neemt het woensdag op tegen Melilla. Na die bekerwedstrijd volgt zaterdag een competitiewedstrijd tegen Real Valladolid. De club bedankte Lopetegui in een statement voor bewezen diensten en wenst hem succes in zijn verdere carrière.