Jakobsen wint slotrit Gree-Tour of Guangxi, Moscon eindwinnaar

Fabio Jakobsen heeft de slotrit in de Gree-Tour of Guangxi gewonnen. De Nederlandse sprinter van Quick-Step Floors was na 169 kilometer in Guilin de snelste, voor de Duitser Pascal Ackermann. De eindoverwinning in de Chinese rittenkoers ging naar Gianni Moscon.

Vandaag stond de laatste wedstrijd in de WorldTour van dit jaar op het programma. De renners moesten in slecht weer 169 kilometer afleggen en onderweg lagen er nog twee beklimmingen op het parcours. De top van de laatste beklimming lag echter wel op veertig kilometer van de finishstreep.

Lennard Hofstede was een van de vroege aanvallers. De Nederlander van Sunweb had het gezelschap van vijf andere renners: Tosh Van der Sande, Meiyin Wang, Nathan Van Hooydonck, Bruno Armirail, José Gonçalves. De voorsprong liep op naar een kleine vier minuten, maar het peloton hield onder leiding van de sprintersploegen alles onder controle.

Op de beklimming probeerde alleen Andrey Grivko iets, maar de Oekraïner van Astana werd al snel bijgehaald. Ook de kopgroep werd in de laatste tien kilometer gegrepen door het peloton, waardoor de sprinters voor de dagzege mochten gaan sprinten. Jakobsen was daarin de snelste voor Ackermann. Voor de pas 21-jarige Jakobsen was het alweer zijn zevende overwinning van het seizoen en zijn tweede deze rittenkoers.

De eindwinst ging naar Moscon. De Italiaan had in het klassement een voorsprong van negen seconden op de Oostenrijker Felix Großschartner. De Rus Sergei Chernetski maakte het podium compleet in de Gree-Tour of Guangxi.