Power verslaat Tolhoek in Japan Cup

Robert Power heeft de Japan Cup op zijn geschreven. De Australiër van Mitchelton-Scott was in een sprint met twee net iets te sterk voor Antwan Tolhoek. Matti Breschel werd op veertig seconden derde.

Vandaag stond de 27ste editie van de Japan Cup op het programma. Een race over 144 kilometer met veertien rondes van 10,3 kilometer. Op het parcours in en rond de plaats Utsunomiya, waar in 1990 het WK wielrennen werd gehouden, moesten eenmaal per ronde de Mount Kogashiyama over, een klim van vijf kilometer aan stijgingspercentage van 5%.

LottoNL-Jumbo was met een sterke formatie naar Japan afgereisd en de ploeg zorgde dan ook voor een hoog tempo, waardoor een uitgedund peloton aan de finale begon. Uiteindelijk ontstond er een kopgroep van zes met daarbij Robert Gesink en AntwanTolhoek in de kopgroep voor LottoNL-Jumbo. Ook Power, Breschel, Nicolas Roche en Ivan Santaromita waren aanwezig in de kopgroep.

In de laatste ronde probeerde Tolhoek het verschil te maken op de klim. De jonge Nederlander van LottoNL-Jumbo kreeg bij zijn aanval alleen Power mee, waarna de Australiër het in de sprint makkelijk afmaakte. Voor Power was het zijn tweede zege van het seizoen en tevens een mooi afscheid van zijn ploeg Mitchelton-Scott. Volgend jaar fietst de jonge Australiër in dienst van team Sunweb.