KNVB in de fout: Rosario blijkt geschorst

Pablo Rosario mag zaterdagavond vanwege een schorsing niet in actie komen in de Nations League-wedstrijd van Oranje tegen Duitsland.  

De 21-jarige speler, die voor het eerst bij de selectie van Ronald Koeman zit, kreeg vorige maand bij Jong Oranje een rode kaart tegen de leeftijdsgenoten van Schotland. Hij werd voor één wedstrijd geschorst. De KNVB dacht dat die schorsing nu voorbij is, aangezien Jong Oranje vrijdagavond al speelde tegen Letland.

"Bovendien leest de KNVB in de officiële regels dat de schorsing alleen betrekking heeft op duels van Jong Oranje", schrijft de bond op de officiële website. "De UEFA interpreteert de regels anders en zegt dat ook duels van het A-elftal onder de schorsing vallen, en dat een geschorste speler in zo'n situatie pas twee dagen later weer in actie mag komen."

"De KNVB steekt de hand in eigen boezem en realiseert zich dat in dit geval grondiger onderzoek had moeten plaatsvinden." Rosario kan dinsdag dus wel in actie komen voor het Nederlands elftal, dat dan in Brussel een oefenwedstrijd speelt tegen België.