IJshockeyer Watson 27 wedstrijden geschorst voor mishandelen vriendin

IJshockeyer Austin Watson is door de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL geschorst voor het hele voorseizoen en voor 27 wedstrijden in het reguliere seizoen. De 26-jarige speler van de Nashville Predators zou zijn vriendin in juni mishandeld hebben.

Watson werd gearresteerd nadat een getuige de politie wees op een incident bij een tankstation. Watson gaf daar toe dat er ruzie was geweest met zijn vriendin, met wie hij een baby heeft, en dat hij haar een duw gegeven heeft. Agenten vonden rode afdrukken op het lichaam van Watson's vriendin, die vertelde dat de ijshockeyer dat veroorzaakt had.

Watson kwam er zonder celstraf vanaf, maar kreeg wel één jaar voorwaardelijk en hangt een celstraf van een jaar boven het hoofd als zoiets nog eens gebeurt. De NHL heeft als enige van de vier grote Amerikaanse sportcompetities geen specifieke regels voor huiselijk geweld, maar bekijkt het per zaak.

De grote baas, Gary Bettman, besloot na onder meer Watson gehoord te hebben dat 27 wedstrijden een passende schorsing zou zijn. "De NHL kan en wil dergelijk gedrag op geen enkele wijze tolereren", meldde Bettman.