Duitse tweemansbob crasht hard, maar leidt: "Sorry, oma!"

Na twee van de vier runs in de tweemansbobs gaat de Duitser Nico Walther aan de leiding op de Olympische Spelen in Pyeongchang. De nummer vijf van het World Cup-seizoen kende een spannend dagje met remmer Christian Poser.

Na de eerste run stonden Walther en Poser op de derde plek, maar de tweede afdaling ging heerlijk. Althans, tot de finish: daar kiepte de slee na de laatste bocht plotseling op de zij, waardoor ze hard over het ijs schoven. Even maakte men zich een beetje zorgen, maar vrij snel was duidelijk dat Walther en Poser in orde waren. 

"Ik wilde de laatste bocht wat scherper aansnijden, maar ik geloof dat ik het een beetje overdreven heb", aldus een lachende Walther na afloop tegenover ZDF"Ik weet dat mijn oma zit te kijken, dus dit is even richting haar: ik hoop dat je niet al te erg geschrokken bent, sorry!"

Op 0,10 seconden van Walther volgt de Canadese World Cup-winnaar Jason Kripps, die met zijn beresterke remmer Alex Kopacz twee keer de tweede tijd liet noteren. Walther's landgenoot Johannes Lochner volgt samen met Christopher Weber op 0,19 seconden van de leider.

De vierde plek is in handen van de Let Oskars Melbardis, die na twee jaar blessureleed - zelfs dit jaar had hij veel last van zijn rug - weer terug is. Met remmer Janis Strenga, die 'oermens' Daumants Dreiskens uit de slee houdt, was Melbardis in run één de snelste van allemaal. De tweede afdaling ging bovenin niet soepel, en door matige lijnen verloor hij onderin nog wat tijd, met 0,23 seconden achterstand als gevolg.

Een speciale vermelding is er voor de Amerikaan Justin Olsen. Nog geen twee weken geleden werd zijn blinde darm er in een spoedoperatie uitgehaald, en samen met Evan Weinstock staat hij dankzij vooral zeer sterke starts op een keurige twaalfde plek.