Olympische freestyleskiŽrs na seksueel misbruik levenslang geschorst

Twee Zuid-Koreaanse freestyleskiërs mogen op zoek naar een ander beroep. De Koreaanse skifederatie KSA heeft Choi Jae-woo en Kim Ji-hyon levenslang geschorst wegens seksueel misbruik.

De 24-jarige Choi en zijn één jaar jongere teamgenoot zouden hun boekje tijdens de World Cup in het Japanse Tazawako, aan het begin van de maand, flink te buiten zijn gegaan. Zeker twee van hun drie vrouwelijke teamgenotes tijdens die World Cup gaven aan zowel fysiek als verbaal seksueel lastiggevallen te zijn door het duo.

De skiesters stapten naar de politie en naar hun nationale skifederatie en het duurde niet lang voor Choi en Kim te horen kregen dat ze zich op wat anders mogen gaan richten. Beiden vertegenwoordigden vorige maand het thuisland op de Olympische Spelen in Pyeongchang, waar Choi de finale op de moguls haalde en uiteindelijk als twaalfde eindigde. Kim kwam er niet door de kwalificaties.

Choi en Kim deden al respectievelijk acht en zes jaar mee in het World Cup-circuit, waar ze in principe dus niet meer te zien zullen zijn. Of het onderzoek van de politie mogelijk ook nog straf op gaat leveren is nog niet bekend.

Choi ging op zijn muil in de olympische finale voor eigen publiek (Pro Shots/Action Images)
Choi ging op zijn muil in de olympische finale voor eigen publiek (Pro Shots/Action Images)