BelgiŽ: klopjacht op doodrijder meisje

De Belgische politie is bezig met de klopjacht op een man die wordt verdacht van het doodrijden van een 12-jarig meisje. Ze werd woensdag in Vilvoorde aangereden en overleed aan haar verwondingen. De bestuurder die haar aanreed stoof meteen weg; het zou gaan om de 21-jarige Muhammed A.

De 12-jarige Merel De Prins fietste woensdag met enkele vrienden naar huis. Toen ze de weg overstak, werd ze aangereden door een donkerblauwe BMW. Het meisje werd tientallen meters meegesleurd. De bestuurder stopte niet, maar sloeg op de vlucht. Het meisje vocht uren voor haar leven, maar overleed in het bijzijn van haar familie. Een getuige, die zelf 50 kilometer per uur reed, werd vlak voor de aanrijding met hoge snelheid door de chauffeur ingehaald.

Vader of zoon?
Op camerabeelden uit de omgeving is de BMW teruggezien, inclusief het nummerbord. Donderdag verspreidde de politie de foto's van een vader en zoon als mogelijke bestuurders van de auto. Inmiddels weet de politie dat de 21-jarige zoon, Muhammed A. uit Schaarbeek, woensdag in de auto reed. Volgens berichten in de Belgische media zou de man contact hebben gezocht met vertrouwelingen en advocaten om te overleggen over wat de 'beste opties' voor hem zijn.

De man heeft zich in elk geval nog niet op een politiebureau gemeld. De politie is daarom begonnen met een klopjacht op de verdachte. Vrijdagochtend cirkelde er een politiehelikopter boven Vilvoorde. De politie is niet alleen op zoek naar de verdachte, maar ook naar de auto waarin hij woensdag rondreed; een blauwe BMW serie 5 type GT met nummerplaat 1-KAP-484.

Update 12.16 uur:
Muhammed A. is samen met zijn vader en vriendin ondergedoken. Er is nu een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd, meldt Het Laatste Nieuws. Zowel vader als zoon zijn eerder met justitie in aanraking geweest vanwege ernstige verkeersovertredingen. Vader Fahrettin A. werd vijf keer veroordeeld voor 'vluchtmisdrijf', het doorrijden na een ongeval. Muhammed moest drie keer zijn rijbewijs inleveren voor één of meerdere maanden omdat hij telkens zonder rijbewijs achter het stuur kroop.