Winst biatleten Mäkäräinen en Shipulin

In Pokljuka hebben de Finse Kaisa Mäkäräinen en de Rus Anton Shipulin de achtervolging gewonnen. De Finse deed dat door Tora Berger en Dorothea Wierer te verslaan, terwijl Shipulin te sterk bleek voor Björn Ferry en Ole Einar Bjørndalen.

Het was zaterdag eerst de beurt aan de mannen. Ferry, de winnaar van de sprint, startte als eerst en werd gevolgd door Shipulin en de Duitser Arnd Peiffer. Halverwege de wedstrijd lagen zowel Ferry als Peiffer op achterstand door meerdere schietfouten, terwijl Shipulin ondanks één misser aan de leiding ging.

Samen met zijn landgenoot Dmitry Malyshko ging Shipulin de laatste schietbeurt in, maar Malyshko raakte daar slechts drie van de vijf schijven. Doordat Ferry in de laatste twee beurten wel foutloos bleef kon hij opstomen naar de tweede plek achter Shipulin. Bjørndalen, gestart als zesde, maakte totaal twee fouten, maar kon zich toch opwerken naar de derde plek. Martin Fourcade, de leider in de World Cup, werd zevende en behield zo de leiding in het klassement.

Bij de vrouwen mocht Katharina Innerhofer de wedstrijd openen. Halverwege lag de Oostenrijkse nog altijd knap op de tweede plek, achter de foutloze Mäkäräinen. Doordat bij de derde schietbeurt bijna iedereen veel missers liet noteren kon Innerhofer ondanks haar twee fouten nog altijd de derde plek vasthouden. 

In de laatste schietbeurt maakte Mäkäräinen, net als in de derde beurt, één fout. Zij kon echter relatief onbedreigd naar de overwinning langlaufen. Tora Berger maakte een fout in de eerste en derde schietbeurt, maar wist vanaf plek zes op te schuiven naar de tweede plaats. Hiermee behield ze haar leiding in de World Cup. De Italiaanse Wierer mistte drie keer, maar kon toch de derde plek pakken, voor Darya Domracheva.