Sijsling ondanks matchpunten onderuit

Tennisser Igor Sijsling is dinsdag in de eerste ronde van het ATP-toernooi in Dubai uitgeschakeld. Na een uitstekende eerste set boog de Amsterdammer voor Malek Jaziri uit Tunesië: 6-0, 4-6 en 6-7 (4). In de tweede ronde neemt Jaziri het op tegen Somdev Devvarman uit India. Die won de eerste set van de als tweede geplaatste Juan Martin del Potro met 7-6 (3) en zag de Argentijn toen opgeven.

Sijsling, de nummer 53 van de wereld, had in de eerste set geen moeite met Jaziri. De Tunesische nummer 137 van de wereldranglijst won geen game en stond na ruim 21 minuten op achterstand. Aan het begin van de tweede set profiteerde Jaziri echter direct van een verslapping bij Sijsling en die break was genoeg om de stand weer gelijk te trekken.

De derde set leek ook weer even spannend te worden, maar Sijsling brak in de derde game en liep vervolgens uit naar 5-3. Op die stand lukte het hem echter niet de partij uit te serveren en Maliki bracht de spanning terug. Sijsling kwam vervolgens echter op 6-5 en kreeg toen een reeks break- en dus matchpunten. Die waren niet aan hem besteed en Jaziri benutte in de tiebreak zijn eerste matchpunt.