Schwarzenegger 'undercover' gespot in fitnesszaal

Arnold Schwarzenegger is met een pruik en nepsnor gespot in een fitnesszaal in Californië. De Oostenrijkse Eik was in zijn oude stek Gold's Gym in Venice, waar hij vroeger als bodybuilder trainde, om het door hem in 1992 opgerichte project After-School-All-Stars te promoten. Het project helpt hulpbehoevende kinderen met hun huiswerk en buitenschoolse activiteiten. Helaas werkte de vermomming maar kort.

Schwarzenegger, die zich voordeed als Howard Kleiner, begon als een ervaren fitnessinstructeur klanten aan te moedigen tijdens het sporten. "Als het brandt, groeit het", zei hij tegen een frêle dame. "Je komt me bekend voor", reageerde ze enigszins verbaasd.

De meeste anderen waren minder gemakkelijk te beduvelen. Ook een reprimande van de zevenvoudig Mr. Olympia als "Mijn naam is Howard. Howard!" resulteerde slechts in enkele vrolijk lachende spierbundels.

Even later stond 'Howard' oude foto's te bewonderen van Schwarzenegger in zijn hoogtijdagen. "Wat een prachtige man. Hij is zo sexy", zei hij. De filmster en voormalig gouverneur van Californië plaatste opnames van zijn stunt op Youtube, waar het filmpje inmiddels al vele duizenden keren is bekeken.

Mensen die minstens tien dollar doneren aan After-School-All-Stars maken kans op een stoere middag met Schwarzenegger zelf. Ze mogen dan afreizen naar Los Angeles om daar met hem in zijn Sherman-tank rond te rijden en sigaren te roken.


Schwarzenegger 'undercover' gespot in fitnesszaal (Foto: Novum)