Red Bull Racing ontkent illegale aanpassingen

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner heeft ontkend dat zijn team in het parc fermé tussen de kwalificatie en de races aanpassingen aan de RB8 heeft gemaakt. De controverse kwam dit weekend op de Hungaroring bovendrijven.

Red Bull is door de FIA in Canada gevraagd om het mechanisme waarbij de vering aangepast kan worden te veranderen. De Oostenrijkers konden de rijhoogte van de voorzijde van de bolide handmatig aanpassen, maar de FIA wil dat dit gebeurt met behulp van gereedschap. Hierdoor zijn de aanpassingen door de autosportfederatie makkelijker te controleren.

Horner ontkent dat Red Bull misbruik van het systeem heeft gemaakt. "We hebben nog nooit in het parc fermé de rijhoogte aangepast. Het is een storm in een glas water. Wat in Canada op de auto zat, zat er in de andere races ook, maar in parc fermé is er nooit iets aan aangepast. Het is de vraag of je het met gereedschap of met de handen wilt doen en het moet met gereedschap worden gedaan."

Dit voorval is de zoveelste voor Red Bull dit seizoen. De Oostenrijkse renstal moest na Monaco de vloer van de bolide aanpassen, in Canada de wielnaven en na Duitsland de software van de motor. Volgens Horner hoort her erbij, omdat het team wederom een snelle bolide geproduceerd heeft.