Spelers Leverkusen moeten Messi-shirt inleveren

Rudi Völler, sportief directeur van Bayer Leverkusen, is niet te spreken over een aantal van zijn spelers die zich tijdens de Champions League-wedstrijd tegen FC Barcelona drukker maakten om het shirt van Lionel Messi dan om de wedstrijd zelf. Leverkusen verloor de eerste ontmoeting in eigen huis met 1-3 van de Spaanse ploeg.

Al voor de aftrap wist Leverkusen-spits Michal Kadlec met Messi af te spreken dat ze van shirt zouden ruilen. In de rust van de wedstrijd wist Manuel Friedrich het tricot van Messi te bemachtigen. Na afloop van het duel reageerde Gonzalo Castro vervolgens teleurgesteld omdat hij geen shirt had van de Argentijn. Tegelijkertijd liet Castro weten dat hij in de return een nieuwe poging zal gaan wagen.

Völler liet tegenover het Duitse Bild weten dat de desbetreffende spelers een uitbrander kunnen verwachten: "Negentig procent van ons team was op de wedstrijd gefocust. Maar wat die paar spelers gedaan hebben, is duidelijk teveel van het goede. Ik heb nog niet met ze gesproken, maar dat gaat zeker gebeuren." Ook zullen Kadlec en Friedrich afstand van het shirt moeten doen: "Maar ik kan vast garanderen dat Friedrich en Kadlec hun Messi-shirt niet zullen houden. Die gaan we ter veiling aanbieden voor het goede doel."