'Toekomst Helmond Sport rooskleurig'

Willy van de Kerkhof is samen met een groep investeerders al tijden bezig met een stadionplannen voor Helmond Sport. De ex-profvoetballer zet zich in voor een betere toekomst van de ploeg uit de Jupiler League. Samen met investeerders is hij al een jaar bezig voor de financiering van een nieuw onderkomen in Helmond.

Maandagavond werden de plannen concreet gemaakt en werd de gemeente Helmond overtuigd van de plannen. Het huidige stadion De Braak voldoet niet meer. "Nu ziet het er positief uit", vertelt bestuurslid Jan van der Zanden van Helmond Sport en Stichting Belangen Helmond Sport, tegenover Voetbal International. "Wat mij betreft was de grens bereikt, ik wilde handtekeningen zien."

"We zitten namelijk in categorie I en in ons plan van aanpak hebben we geschreven dat we per ingang van het seizoen 2013/2014 in een nieuw stadion spelen. We hebben al een jaar vertraging opgelopen, nog langer wachten kunnen we ons niet permitteren. Het heeft er alle schijn van dat we nu aan de slag kunnen."