Hoge verwachtingen voor Risen 2 door uitgever

Het actierollenspel Risen 2 moet in de eerste helft van volgend jaar meer dan een miljoen keer over de toonbank gaan. Dat is de verwachting van game-uitgever Deep Silver. De uitgever baseert zich op de eerste reacties op vrijgegeven beeldmateriaal.

Omdat Risen 2 vanaf het eerste moment voor Xbox 360, Windows en Playstation 3 gemaakt wordt, wordt er van alle versies veel verwacht. De eerste Risen heeft wereldwijd ongeveer een half miljoen exemplaren verkocht. Hierbij was vooral de Windows-versie populair. De Xbox 360-versie was een matige kopie van de pc-versie, hetgeen bekritiseerd werd door recensenten.

In Risen 2 speelt zich af in een wereld waar zeevaart en piraterij bemoeilijkt worden door de komst van zeemonsters. Als held moet de speler een einde maken aan deze chaos.

De game-uitgever heeft ook het actiespel Dead Island in de planning staan. Ook voor dit spel heeft het gamebedrijf hoge verwachtingen. Na het warme onthaal van een sfeervolle trailer besloot de uitgever in februari dat Dead Island dit jaar de belangrijkste game van het bedrijf is.