FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 26 augustus 2011

[US Open] Huta Galung naar hoofdtoernooi

Jesse Huta Galung is vrijdag doorgedrongen tot het hoofdschema van de US Open. De tennisser uit Haarlem had in de laatste kwalificatieronde geen enkele moeite met de Kroaat Antonio Veic: 6-0 en 6-1. Het is voor Huta Galung de derde keer in zijn carrière dat hij zich plaatst voor een grandslamtoernooi.

Huta Galung deed in 2008 mee aan Roland Garros en vorig jaar mocht hij aantreden op Wimbledon. In beide gevallen kon de nummer 160 van de wereld na de openingsronde naar huis.


Huta Galung naar hoofdtoernooi US Open (Foto: Pro Shots)

Golfers Sluiter en Lafeber snel uitgeschakeld

De Nederlandse golfers Tim Sluiter en Maarten Lafeber kunnen bij het Johnnie Walker Championship in Gleneagles al na twee ronden naar huis. Sluiter staat na twee ronden op 145 slagen (+1), wat één slag te veel is om door te mogen. Lafeber had een slag meer nodig.

De Spanjaard Ignacio Garrido gaat met 136 slagen (-8) aan de leiding. Hij heeft één slag voorsprong op vijf achtervolgers.

Automobilist jat politieauto om te joyriden

Een automobilist heeft nadat hij was staande gehouden een politieauto gejat en begaf zich daarmee met zeer hoge snelheid tussen het overige verkeer.

Na zijn staandehouding stapte de automobilist uit de auto en begon de politie uit te dagen. Hierbij onstond er tussen de agenten en de automobilist een knokpartij.

De man wist daarbij verder niet te ontkomen en liep richting de politieauto. Enkele seconden later pakte hij de politieauto om met een noodgang te vluchten. Na een rit van enkele minuten waarbij hij met hoge snelheid over binnenlandse wegen reed, botste hij op een afslaande vrachtwagen.

Jim Carrey is 'verliefd' op Emma Stone

De site van acteur Jim Carrey is bezweken onder alle bezoekers die zijn liefdesverklaring aan actrice Emma Stone willen zien. In een maffe video zegt Carrey dat hij wil trouwen met Stone. De video is ook via Youtube tienduizenden keren bekeken.

"Er zijn zoveel bezoekers op mijn site dat hij is gecrashed", twitterde Carrey een paar uur nadat hij de video plaatste. Een paar uur later deelde de 49-jarige acteur mee dat iedereen weer kon genieten van zijn video voor Stone.

In het filmpje prijst hij de 22-jarige actrice de hemel in. "Als ik veel jonger zou zijn, zou ik met je trouwen", zweert de komiek. "We zouden kinderen krijgen met sproetjes en de hele dag lachen."

Carrey stelt een dag nadat hij de video maakte dat de liefdesverklaring een sketch was, maar dat er geen woord van gelogen is. "Mensen vragen me vaak of ik komisch of serieus ben. Het antwoord is: ja."


Jim Carrey is 'verliefd' op Emma Stone

[Vuelta] Mollema ging tegen de vlakte

Vandaag in de zevende etappe van de Vuelta a España was vandaag in de laatste kilometer een omvangrijke valpartij. Onder degenen die op het asfalt lagen was ook de kopman van de Rabobankploeg Bauke Mollema. De Nederlander lijkt er overigens goed weggekomen te zijn.

"Bauke heeft een mooie salto gemaakt, maar de landing was niet perfect. Hij heeft een heel klein krasje op zijn schouder en wat last van een spiertje in zijn nek, dus dat is ook met ijs gekoeld. Het ziet er vooralsnog niet al te erg uit," zei ploegleider Erik Dekker.

Hij was tevreden over het optreden van sprinter Óscar Freire die vandaag derde werd. "Iemand met het palmares van Oscar is met een derde plek niet snel tevreden en dat is hij ook niet. Maar gezien zijn vorm eerder deze week is het een heel nette uitslag. Deze stijgende lijn moeten we vasthouden," ging Dekker verder.

[Super Cup] Uitslag FC Barcelona - FC Porto

Vanavond stond de traditionele Europese Super Cup weer op het programma. De Champions League-winnaar van het afgelopen seizoen, FC Barcelona, nam het in het Stade Louis II op tegen de winnaar van de Europa League, FC Porto. De officiële opening van het Europese seizoen werd met 2-0 gewonnen door FC Barcelona.

In Monaco nam FC Porto in de eerste minuten brutaal het initiatief. Dit leverde onder andere een goede kans op voor Hulk. Echter schoot de Braziliaan zijn vrije trap net over. João Moutinho schoot in de twaalfde minuut vanaf de rand van het zestienmetergebied gevaarlijk op het Spaanse doel waardoor Valdés handelend moest optreden. Naarmate de eerste helft vorderde kwam FC Barcelona in zijn geliefde combinatiespel. Aan de hand van Xavi en Iniesta kreeg de Spaanse ploeg een aantal kansen. Echter leidde een fout van FC Porto de 1-0 in. Guarín speelde de bal knullig terug op zijn eigen verdediging waardoor Messi kon profiteren. De Argentiijn wist met een handige voetbeweging Porto-keeper Helton achter zich te laten en tikte de bal simpel in het doel.

De tweede helft begon met een aantal afstand schoten van João Moutinho en Guarín. De beide spelers van Porto hadden het vizier echter niet op scherp. In de 54e minuut sneed Barça speler Villa gevaarlijk de linkerkant van het strafschopgebied in maar zijn schot was niet krachtig genoeg. De tweede helft kabbelde voort en mede door de wissels werden beide teams niet echt gevaarlijk. Pedro kwam nog oog in oog te staan met Helton maar twijfelde te lang voordat hij schoot. In de 86e minuut kreeg Porto-verdediger Rolando zijn tweede gele kaart na het neerhalen van Messi. Na een mooie voorzet van de Argentijn schoot Fàbregas in de 88e minuut beheerst binnen. Een paar minuten later kreeg Guarín na een schandalige overtreding een directe rode kaart. Door deze charge speelde FC Porto het duel uit met negen man. 

FC Barcelona

2 - 0

FC Porto

 39' L. Messi
 88' Fàbregas
   
 
 Gele kaart: Iniesta, (FC Barcelona), C. Rodríguez, Rolando, Guarín, (FC Porto)
 Rode kaart: Rolando (86/2xg) Guarín (90) (FC Porto)
 
Stadion: Stade Louis 2, Monaco
Toeschouwers: 18400
Arbiter: B. Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Valdés
Dani Alves
Adriano Correia (63/ Busquets)
E. Abidal
Xavi
Iniesta
J. Mascherano
S. Keita
Villa (61/ Sánchez)
L. Messi
Pedro (80/ Fàbregas)
  Helton
J. Fucile
Rolando
C. Săpunaru
N. Otamendi
F. Guarín
João Moutinho
Souza (77/ Belluschi)
C. Rodríguez (69/ Varela)
Kleber (77/ Fernando)
Hulk

Levenslang voor verkrachtende kinderarts VS

Een Amerikaanse rechter heeft een voormalige kinderarts vrijdag veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor het seksueel misbruiken van talloze jonge patiënten. Rechter William Carpenter verzekerde de 58-jarige Earl Bradley dat hij 'nooit meer in de gelegenheid komt een kind pijn te doen'.

Bradley hoorde het vonnis kennelijk onbewogen aan. De rechtbank achtte de tientallen videobanden waarop Bradley het misbruik vastlegde wettig en overtuigend bewijs en legde hem voor veertien verkrachtingen elk een levenslange celstraf op. Voorts ontving Bradley nog honderdzestig jaar celstraf voor seksueel misbruik van patiëntjes.

Aanklager Paula Ryan had de rechtbank gevraagd om de maximale straf voor de voormalige kinderarts. Ze somde op wat Bradley zijn slachtoffers aandeed en zei dat voortaan 'elke minuut van elke dag voor hem zo onverdraaglijk mogelijk moet zijn'.

Justin Bieber werkt aan kerstalbum

Justin Bieber is middenin de zomer al bezig met kerstmis. Het 17-jarige tieneridool werkt aan een kerstalbum, onthulde hij via Twitter. De opbrengsten van de kerstplaat zijn bestemd voor het goede doel.

"Het is waar, ik werk in de studio aan iets speciaals voor kerstmis", twitterde Bieber donderdag. "We gaan proberen heel veel geld op te halen voor het goede doel dit jaar." Het kerstalbum wordt de eerste plaat die Justin in een jaar tijd uitbrengt.

Zijn debuutalbum My World verscheen in november 2009 en werd na vier maanden al opgevolgd door My World 2.0. Wanneer de nog titelloze kerstplaat in de winkels moet liggen, is nog onduidelijk.

Justin doet voor de titel van het album een beroep op zijn fans. Via Twitter mogen zij suggesties doen. De vele fans van het tieneridool geven daar maar wat graag gehoor aan, titels als Justin Bieber Christmas Fever en Santa's coming Just(in) Time stromen binnen.

Marky Mark en Donnie Wahlberg openen Wahlburgers

Acteur Mark Wahlberg en zijn zingende broer Donnie willen een hamburgerrestaurant openen in hun thuisstad Boston. De fastfoodtent moet gaan luisteren naar de naam Wahlburgers, schrijft de Amerikaanse krant Boston Herald.

Paul Wahlberg, broer van Mark en Donnie, gaat in de keuken van Wahlburgers staan. Het fastfoodrestaurant moet binnenkort de deuren openen. Tegenover de hamburgertent ligt het andere restaurant van de Wahlbergs, een Italiaanse eettent die luistert naar de naam Alma Nove. De broers zijn van plan volgend voorjaar een pizzatent te openen.

De Wahlbergs hadden bijna een andere naam moeten kiezen voor hun hamburgertent. Een andere fastfoodketen had al een Wahlburger op de menukaart staan. "Dat was zeker een verrassing", bekent een zakenpartner van de bekende broers. "We hebben het al jaren over die naam." Voor een onbekend bedrag hebben de broers de naam gekocht.

Mark Wahlberg speelde in films als The Departed en The Fighter. Net als zijn oudere broer Donnie maakte Mark aanvankelijk deel uit van de boyband New Kids on the Block. Mark stapte echter uit de groep voordat het grote succes kwam. Als Marky Mark and the Funky Bunch startte hij een solocarrière

Uitslag AFC Ajax - Vitesse

In de Eredivisie stond vrijdagavond één duel op het programma. Ajax moest het in de eigen Amsterdam ArenA opnemen tegen Vitesse. Ajax won het duel met 4-1 en kan zich nu gaan voorbereiden op een zwaar programma in zowel de Eredivisie als in de Champions League.

AFC Ajax

4 - 1

Vitesse

53' Eriksen
62' Boerrigter
63' Sigthórsson
70' Sigthórsson
   90' Büttner 
 
Gele kaart: Pröpper, (Vitesse)
 
Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 50.472
Arbiter: Jan Wegereef
 
Opstelling:   Opstelling:
Vermeer
v.d. Wiel
Alderweireld
Vertonghen
Anita (71/ Boilesen)
de Jong
Janssen
Eriksen (76/ Lodeiro)
Sulejmani
Sigthórsson (72/ Serero)
Boerrigter
  Meerits
v.d. Struijk (64/ Yasuda)
Kashia
Drost
Büttner (81/ Vink)
v. Ginkel
v.d. Heijden
Pröpper
Chanturia (69/ Jenner)
Bony
Hofs


Redding Vermeer op schot Bony (Foto: Pro Shots)

Britse echtelieden vallen in Marokko te pletter

Twee Britse echtelieden hebben vlak na elkaar ieder een dodelijke val gemaakt in de Marokkaanse badplaats Essaouira. Britse en Marokkaanse veiligheidsdiensten onderzoeken de opmerkelijke zaak.

Moeder van vier kinderen Mathilde Lamb maakte afgelopen week een fatale val vanuit haar appartement in Essaouira. Luttele dagen later viel haar weduwnaar Roger te pletter van een ander gebouw.

Hun verweesde kinderen, tussen de 9 en 16 jaar oud, zijn bij familie in Engeland ondergebracht. De nabestaanden verklaarden 'diep geschokt en verdrietig om de tragische sterfgevallen' te zijn.

Interpolis: 650 schademeldingen noodweer

Verzekeraar Interpolis heeft vooralsnog 650 meldingen van door het noodweer van vrijdag veroorzaakte schade binnengekregen. De meeste meldingen, 135, kwamen uit Noord-Brabant, meldt een woordvoerder van Interpolis vrijdagavond.

Uit Limburg kwamen 120 meldingen, Gelderland staat op een voorlopig derde plek met 85 meldingen. De meeste meldingen gaan over schade door wateroverlast. Ook kwamen er 'vrij veel' meldingen binnen over blikseminslagen. Ook de hagel zorgde voor schade.

De woordvoerder verwacht dat de komende dagen nog meer meldingen binnenkomen.

[WK judo] Bosch voelt zich bestolen

Edith Bosch kreeg vandaag bij het WK judo in Parijs de zilveren medaille omgehangen. De Nederlandse verloor in de categorie tot 70 kilogram de finale van haar Franse rivale Lucie Decosse door drie straffen van de scheidsrechters. De judoka voelde zich na afloop van de partij bestolen.

Bosch kreeg in de wedstrijd drie straffen voor passief judoën, terwijl haar Franse opponente voor eigen publiek ook geen reclame voor de sport maakte maar slechts één berisping kreeg. "En dat sloeg natuurlijk helemaal nergens op. We konden allebei het verschil niet maken. Zij deed ook helemaal niets. Wat ben ik blij dat de Olympische Spelen volgend jaar niet in Parijs maar in Londen zijn. Dan kan ik ook winnen."

De Nederlandse ging het duel fel in en gaf in de eerste minuut haar opponente enkele rake tikken. Bosch heeft een hekel aan de Française. "Wat een arrogant wijf. Natuurlijk wil ik revanche. Maar met deze arbiters kan ik niet winnen. Op de Olympische Spelen ga ik van haar winnen. Let maar op," zei een strijdbare Bosch.

Doha kandidaat voor Olympische Spelen 2020

Doha gaat proberen de Olympische Spelen van 2020 binnen te halen. De stad wil vanwege de hitte in de zomermaanden in Qatar het evenement van 20 september tot 20 oktober organiseren. Het IOC heeft daar bij uitzondering toestemming voor gegeven.

Doha moet de strijd aan gaan met Rome, Madrid, Tokyo en Istanbul. Steden kunnen zich nog tot 1 september kandidaat stellen. Het IOC beslist op 7 september 2013 over de toewijzing van de Spelen.

Qatar slaagde er vorig jaar al in om het Wereldkampioenschap voetbal van 2022 naar het Midden-Oosten te halen.

Isner eerste finalist in Winston-Salem

John Isner heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van het ATP-toernooi in het Amerikaanse Winston-Salem. De als vierde geplaatste Amerikaan versloeg zijn landgenoot Andy Roddick, als eerste geplaatst, met 7-6 en 6-4.

In de finale treft Isner de winnaar van de andere halve finale. Die gaat tussen Robin Haase en de Fransman Julien Benneteau.


John Isner eerder dit jaar op Wimbledon met Thiemo de Bakker (r) (Foto: Pro Shots)

Webber: "Dominantie Vettel is voorbij"

Volgens Mark Webber kan Sebastian Vettel de rest van dit Formule 1-seizoen niet meer zo domineren als dat de Duitser eerder dit jaar heeft gedaan. De regerend wereldkampioen staat in de titelstrijd 85 punten voor op Red Bull-teamgenoot Webber die hiermee zijn collega de duimschroeven aandraait.

"Zijn dominantie is voorbij. Ik denk dat we meer winnaars krijgen en hopelijk ben ik er een van," zei Webber tegen Autosport. De Australiër denkt dat de titelstrijd nog zeker niet beslist is. "Zeker niet als Seb twee keer uitvalt. Ik zou niet vertrouwen op iemand die niet domineert. Er komen nog acht races en hoewel Sebastian in een comfortabele positie zit, hij kan nog niet achteroverleunen."

Webber weet dat zijn team uit de hoek van McLaren en Ferrari veel tegenstand kan verwachten, ook dit weekend op Spa-Francorchamps weer. De Australiër sloot vandaag in België de dag als snelste af, voor de Ferrari van Fernando Alonso. Vettel werd op een voor hem nietszeggende dag slechts tiende.

Rutte wil koning niet uit Raad van State

Premier Mark Rutte (VVD) voelt er niets voor om de koning niet langer de voorzitter van de Raad van State te laten zijn. Volgens Rutte is er geen enkele noodzaak om de grondwet te wijzigen om een einde te maken aan deze eeuwenoude traditie. In een vrijdag verschenen rapport van de PvdA over de rol van de monarch werd dit voorgesteld.

Volgens Rutte is de rol van de koning als voorzitter van de Raad van State, het belangrijkste adviesorgaan van de regering, vooral symbolisch. Bij adviezen is het staatshoofd niet betrokken.

De PVV en GroenLinks deden eerder een voorstel om de koning niet langer deel uit te laten maken van de regering. Daar is Rutte, net als de PvdA, ook geen voorstander van.

De in 1848 door Johan Thorbecke opgetuigde constructie van de ministeriële verantwoordelijkheid, waarbij de koning onschendbaar en de minister verantwoordelijk is, perkt de macht van de koning juist in, legde Rutte uit. Als de koning los van de regering komt te staan kan hij namelijk alles zeggen wat hij wil.

Dan Aykroyd maakt details Ghostbusters 3 bekend

De derde Ghostbusters-film lijkt van de grond te komen. Dat maakte coscenarist en acteur Dan Aykroyd donderdag bekend in de Amerikaanse talkshow The Dennis Miller Show. "We gaan de film maken, hopelijk met Bill Murray. We hebben een fantastisch scenario", zei de 61-jarige Canadees. De bedoeling is dat de film volgend jaar in première gaat.

Verhalen over Ghostbusters 3 doen al jaren de ronde. Aykroyd neemt elke gelegenheid te baat de film te noemen om zo de geruchtenstroom over de groep New Yorkse spokenjagers op gang te houden. De grote vraag was altijd wie van de oudgedienden uit de twee jaren tachtigklassiekers voor een vervolgfilm warmliepen.

Inmiddels hebben naast Aykroyd ook voormalige castleden Harold Ramis en Ernie Hudson hun interesse uitgesproken. Ook Sigourney Weaver, bij het maken van de eerste twee Ghostbusters-films nog in de begindagen van haar carrière, wil haar rol van Murrays vriendin Dana Barrett weer oppakken.

Alleen voormalig hoofdrolspeler Murray heeft nog niets toegezegd, maar Aykroyd lijkt te willen zeggen dat de film best zonder hem kan. "Het concept Ghostbusters is groter dan een enkele acteur", zegt Aykroyd. "Billy had ontegenzeglijk de hoofdrol, maar ook de andere personages waren van groot belang."

Aykroyd bevestigt ook dat de film inderdaad, zoals werd gespeculeerd, gaat over een jonge generatie Ghostbusters. De oude, inmiddels versleten garde gaat nog één keer mee op spokenjacht om dan de fakkel over te dragen.

"Mijn personage Ray is aan één oog blind en kan de Cadillac dus niet meer besturen", vertelt Aykroyd, doelend op de omgebouwde ambulance waarmee de mannen door de stad scheuren op zoek naar spoken. "Hij heeft een slechte knie en kan zijn rugzak niet meer dragen. Egon is nu te dik voor zijn uitrusting. Het wordt echt tijd voor nieuw bloed."

Overigens heeft de acteur al een mogelijke vervanger op het oog. "Ik vind Matthew Gray Gubler, die knul van de serie Criminal Minds, erg goed. Maar we moeten nog beginnen met casten."


Zemeckis maakt pilotendrama Flight met Washington

Robert Zemeckis heeft getekend voor de regie van de thriller Flight. Denzel Washington speelt de hoofdrol, een piloot die ternauwernood zijn passagiersvliegtuig veilig aan de grond weet te brengen als de apparatuur het begeeft. Hij wordt als held onthaald, maar na onderzoek blijkt dat hij onder invloed was van drugs en alcohol. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

Washingtons personage gaat door een diep dal omdat hij vindt dat hij ten onrechte tot held is gebombardeerd. De pilotenvakbond doet ondertussen zijn best om de zaak onder de pet te houden om zo de luchtvaart niet in een kwaad daglicht te stellen.

De 60-jarige Zemeckis was de laatste jaren vooral actief als regisseur van computeranimatiefilms The Polar Express, Beowulf en A Christmas Carol. Met Flight, die volgend jaar in première gaat, keert hij terug naar de speelfilm. In het verleden behaalde hij op dit gebied grote kassuccessen als Romancing the Stone, de Back to the Future-trilogie en Forrest Gump.

Olivia Wilde vervangt zwangere Jennifer Garner

Olivia Wilde is in onderhandeling om Jennifer Garner te vervangen in de komische thriller Better Living through Chemistry. Garner kan de rol niet spelen in verband met haar zwangerschap, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

De thriller gaat over een apotheker, gespeeld door Sam Rockwell, die in een liefdeloos huwelijk zit. Hij gooit zijn leven overhoop door een affaire te beginnen met een knappe vrouw, de rol waarnaar de 27-jarige Wilde dingt. De affaire loopt uit de hand als de twee gaan trippen op medicijnen en een plan smeden om haar echtgenoot om te brengen.

Wilde is momenteel in de bioscopen te zien in sciencefictionthriller Cowboys and Aliens. Michelle Monaghan, bekend van de thriller Source Code, speelt de echtgenote van Rockwells personage. Judi Dench is de verteller van het verhaal.

De 39-jarige Garner kondigde deze week aan in verwachting te zijn van haar derde kindje met echtgenoot Ben Affleck. De actrice is naast Wilde te zien in de komedie Butter, die dit jaar in de Verenigde Staten uitkomt.


Olivia Wilde vervangt zwangere Jennifer Garner (Foto: Novum)

[EK] Ook hockeymannen naar finale

De Nederlandse mannen staan zondag in de finale van het Europees kampioenschap. De ploeg van bondscoach Paul van Ass was vrijdag met 4-2 te sterk voor Belgie. Taeke Taekema scoorde twee keer.

Hoewel Nederland iets sterker startte dan de Belgen, werd snel duidelijk dat dit een totaal andere halve finale was dan vier jaar geleden, toen Oranje de EK-finale bereikte door België met 7-2 te verpulveren.

Oranje kwam na een kwartier spelen wel verdiend op voorsprong door een treffer van Valentin Verga - zijn eerste interlandgoal - maar de Red Lions knokten zich snel weer terug in de wedstrijd. Oranje-Zwart-speler Thomas Briels zette met een mooie actie Florent van Aubel vrij. Die dacht niet na en haalde verwoestend uit: 1-1.

Even later werd het Nederlandse publiek helemaal stil toen Simon Gougnard (ook van Oranje-Zwart) een strafcornerrebound achter doelman Jaap Stockmann frommelde. België leek dus helemaal geen last te hebben van het ontbreken van sterspeler Jerome Dekeyser, die tegen Spanje een voetblessure op had gelopen.

Maar Nederland ging toch nog met een goed gevoel pauzeren toen Taeke Taekema in de 29ste minuut de eerste strafcorner van Nederland - versierd door Verga - snoeihard in de rechterbovenhoek joeg: 2-2. Dertien seconden voor rust kreeg Bob de Voogd nog een grote kans om Oranje opnieuw een voorsprong te bezorgen, maar de Brabander schoot hoog over.

Meteen na de pauze kwam die 3-2 er alsnog toen Taekema opnieuw raak mikte uit een strafcorner. Toen de Amsterdammer even later voor de derde keer mocht aanleggen voor een korte hoekslag gingen alle Belgische alarmbellen rinkelen, maar dit keer bracht de lijnstopper redding.

Vanaf dat moment hield de ploeg van bondscoach Paul van Ass de controle, zonder zelf veel te creëren. Pas dertien minuten voor tijd was het bijna raak toen Floris Evers in de cirkel vijf Belgen voor schut zette en nog een goede voorzet in huis had. Omdat Rogier Hofman voorlangs schoot bleef de beloning voor de wonderschone actie uit.

De slalom van Evers bleek wel het sein voor Oranje om opnieuw te gaan aanvallen en nadat Taekema een strafcorner had gemist, zorgde Robbert Kemperman tien minuten voor tijd wel voor de beslissing. Na een mooie actie langs de achterlijn scoorde hij op fraaie wijze de 4-2.

Van een Belgisch slotoffensief was geen sprake, waardoor de voorsprong niet meer in gevaar kwam. Net als in 2007 plaatst Oranje zich dus ten koste van België voor de finale van de Europese titelstrijd.

Tom Cruise heeft actrices voor het uitkiezen

De twee vrouwelijke hoofdrollen in de sciencefictionfilm Horizons met Tom Cruise zijn populair. Onder anderen Olivia Wilde, Brit Marling en de Millennium-actrice Noomi Rapace willen de rollen spelen, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

Dit weekend gaan de actrices auditie doen voor de twee filmrollen. Ook de Oekraïense bondgirl Olga Kurylenko en Jessica Chastain, bekend van The Tree of Life, zijn in de race.

In de sciencefictionfilm, die eerst Oblivion zou gaan heten, speelt Tom Cruise de rol van Jack, een man die letterlijk in de wolken boven de wereld leeft. Hij repareert het defensiemechanisme dat de aarde moet beschermen tegen buitenaardse wezens die de mensheid willen uitroeien. Naast de hoofdrol van Cruise zijn er twee grote vrouwenrollen: Victoria, Jacks rechterhand, en Julia, zijn verloofde op aarde.

Joseph Kosinski regisseert de film. Hij maakte vorig jaar zijn regiedebuut met TRON: Legacy, waarin ook Olivia Wilde te zien was. Horizons moet op 19 juli 2013 in de Amerikaanse bioscopen gaan draaien.


Tom Cruise heeft actrices voor het uitkiezen (Foto: Novum)

Reidinga en Blok in De Verbouwing

Tjitske Reidinga en Peter Blok hebben een hoofdrol te pakken in de verfilming van Saskia Noorts boek De Verbouwing. De opnamen gaan binnenkort van start.

Reidinga kruipt in de huid van een plastisch chirurg. Volgende week gaat de 39-jarige actrice op veldonderzoek. "We gaan een echte operatie bijwonen", vertelt ze aan Shownieuws. In de film komt Reidinga oude bekende Johan tegen, die wordt gespeeld door Peter Blok. Hij is momenteel te zien in de dramaserie In Therapie. Will Koopman, die eerder Gooische Vrouwen voor haar rekening nam, regisseert de film.

Eerder werden van Saskia Noort de boeken De Eetclub en Terug Naar de Kust verfilmd. De Verbouwing moet in 2012 in de bioscopen gaan draaien.


Chazz Palminteri is maffiabaas in Gotti-film

Chazz Palminteri gaat de rol van maffiabaas Paul Castellano spelen in de film Gotti: In the Shadow of My Father. Dat maakt producent Fiore Films bekend. Eerder tekende John Travolta al voor de hoofdrol van John Gotti sr. Al Pacino speelt diens mentor, maffiabaas Neil Dellacroce.

"Ik heb deze film vanaf het prille begin tot stand zien komen en ben zeer verheugd me bij dit enorme talent te mogen voegen", zegt de 59-jarige Palminteri, vooral bekend van films als A Bronx Tale, Bullets over Broadway en The Usual Suspects. "Ik ben al jaren een groot fan van regisseur Barry Levinson en kijk ernaar uit met hem te werken."

Het op feiten gebaseerde Gotti: In the Shadow of My Father gaat over de New Yorkse maffiafamilie Gotti. Zoon John Gotti jr., gespeeld door Ben Foster, wil niets met het criminele milieu van zijn vader te maken hebben. Vader John sr. is echter naarstig op zoek naar een opvolger, en is niet gewend nee te horen. De film belooft een zeer intieme kijk te geven op het leven van hedendaagse maffiosi.

Kelly Preston speelt de vrouw van Gotti Sr, en is in werkelijkheid ook de echtgenote van Travolta. Ook Joe Pesci en Lindsay Lohan staan nog op de castinglijst, maar hun deelname is niet zeker.

De opnamen staan voor dit najaar gepland in New York. De film moet volgend jaar in de bioscopen draaien.


Chazz Palminteri is maffiabaas in Gotti-film (Foto: Novum)

Date Night-regisseur maakt Frankenstein 3D

Shawn Levy overweegt een 3D-film te maken over het monster van Frankenstein. Productiemaatschappij Fox heeft de regisseur, die vorig jaar de komedie Date Night maakte, gevraagd de thriller te regisseren. Origineel is het project niet te noemen: het wordt de achtste Frankenstein-film waar momenteel in Hollywood aan wordt gewerkt, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

Max Landis schreef het scenario op basis van het gelijknamige boek van Mary Shelley uit 1818. Fox en Levy zijn in onderhandeling over de film, die in de winter tot en met volgend voorjaar opgenomen moet worden.

Naast Levy's Frankenstein-project werkt onder anderen Proof-scenarist David Auburn aan een film over de jeugd van dokter Frankenstein, die begint te experimenteren met lijken. Universal werkt met regisseur en producent Guillermo del Toro aan een remake van de filmklassieker uit 1931 en voormalig Guns N' Roses-gitarist Slash werkt ook aan een film over het beroemde horrorpersonage.

Levy werkt momenteel aan Real Steel, een actiethriller met Hugh Jackman over vechtende robots. Die film komt op 3 november in de Nederlandse bioscopen.


Date Night-regisseur maakt Frankenstein 3D (Foto: Novum)

Disney staat bouw Up-huis toe

Regisseur Pete Docter heeft zijn zegen gegeven aan de bouw van een huis gebaseerd op de woning uit de animatiefilm Up, dat door een enorme tros ballonnen de lucht in gaat. Docter regisseerde de animatiefilm en heeft er persoonlijk voor gezorgd dat de bouwers niet werden gehinderd door de advocaten van filmproducent Disney. Dat schrijft de Amerikaanse krant The New York Times.

Disney, bekend van doorgaans schattige animatiefilms en eigenaar van animatiestudio Pixar die Up maakte, staat erom bekend dat het de portretrechten van hun figuren met hand en tand verdedigt. Zo werd ooit een kinderdagverblijf gesommeerd een zonder toestemming geplaatste afbeelding van Minnie Mouse van de muur te halen. Ook werd een maker van grafstenen verboden een afbeelding van Winnie the Pooh op de steen van een kindergraf te graveren.

Toen Docter van de bouwplannen van het schilderachtige huisje uit zijn film hoorde, was hij zo gecharmeerd dat hij de top van Disney vroeg een oogje toe te knijpen. Nu staat het pittoreske huisje in vrolijke pasteltinten in het plaatsje Herriman in de staat Utah. De heer Bangerter, eigenaar van Bangerter Homes dat huizen op bestelling maakt, zegt de dvd wel dertig keer bekeken te hebben om de details precies goed te krijgen.

Niet iedereen in de buurt is echter blij met het huis, dat in een straat van vrijwel identieke bruine huizen staat. "Het is heel erg schattig", zegt een vrouw die met haar dochter het huis is komen bekijken. "Maar als ik het zou kopen, zo ik de buitenkant waarschijnlijk bruin schilderen."


Disney staat bouw Up-huis toe (Foto: Novum)

Omstreden pastoor tijdelijk vervangen

De in opspraak geraakte pastoor van een parochie in het Noord-Brabantse Liempde wordt de komende twee weken vervangen. Hij wordt tijdelijk in de luwte gehouden, nadat hij had geweigerd in zijn kerk een uitvaart te houden voor een man die voor euthanasie had gekozen, zegt vicevoorzitter van het bestuur van de parochie Tini van den Berg vrijdag.

Het bestuur verweet de pastoor, dat hij na zijn weigering de mis te leiden, ook niet toestond dat iemand anders de uitvaart in de parochie verzorgde. Het bestuur had daar op zijn minst over willen overleggen met de pastoor. Uiteindelijk werd de dienst zaterdag gehouden in een kerk in het nabijgelegen Sint-Oedenrode, acht dagen na zijn overlijden.

Door de houding van de pastoor hebben veel vrijwilligers zich teruggetrokken uit een project om geld in te zamelen voor de restauratie van de orgel van de kerk, die minimaal tachtigduizend euro moet gaan kosten, zei Van den Berg eerder deze week. Kunstenaars die werken hadden ingestuurd voor een veiling, hebben die teruggetrokken. Een evenement dat op 11 september zou worden gehouden om geld in te zamelen, werd afgelast.

Volgende week zaterdag spreekt een hulpbisschop met het bestuur en parochianen over de kwestie.

Gordon vindt kritiek Zie Ze Vliegen onterecht

Gordon noemt de kritiek op de komedieserie Zie Ze Vliegen 'onterecht'. Carlo Boszhard vertaalde het Britse Come Fly With Me naar het Nederlands, maar niet iedereen was enthousiast. Gordon speelt zelf mee in de serie, waarvan de eerste aflevering zaterdag te zien was.

"Die kritiek is volledig onterecht", reageert Gordon vrijdag in RTL Boulevard. "Als je weet met welk budget het is gemaakt als je het vergelijkt met Groot-Brittannië is het onvoorstelbaar."

Zie Ze Vliegen ging van start met een miljoen kijkers, maar op verschillende sociale media werd de serie met de grond gelijkgemaakt. De Nederlandse versie is volgens velen lang niet zo grappig zijn als de Britse. "Net Zie Ze Vliegen gezien. Jammer. Had écht gehoopt dat het leuk zou zijn", twitterde cabaretier Richard Groenendijk na de eerste uitzending.

Gordon belooft dat de tweede aflevering 'vele malen beter' is dan de eerste. "Ik heb een hilarische zoenscène met Tijl Beckand", verklapt de zanger, die in Zie Ze Vliegen een homoseksuele steward speelt.

Karelse: "Hoop dat Ten Rouwelaar NAC trouw blijft"

NAC Breda kende een zware start van het nieuwe seizoen en haalde uit de eerste drie duels slechts één punt. In een gesprek met FOK!sport blikte trainer John Karelse onder meer terug op de competitiestart en ging in op de vermeende interesse van andere clubs in Jelle ten Rouwelaar en Matthew Amoah.

"We hebben geen makkelijke start gehad," aldus Karelse, die daarmee naar de eerste drie wedstrijden van het seizoen refereerde. "De thuiswedstrijd tegen FC Twente (0-1, red.) was erg lastig, aangezien ze dit seizoen weer één van de titelkandidaten zijn," blikte Karelse vervolgens terug. "Wij speelden echter zeer behoorlijk, maar liepen toch tegen een kleine nederlaag aan. In de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo (2-1, red.), waar we op voorsprong kwamen, leidde een arbitrale beslissing de nederlaag in."

Vorige week pakte NAC Breda zijn eerste punt door gelijk te spelen tegen FC Groningen. Karelse: "We speelden een goede wedstrijd, maar begonnen de eerste helft te slap en waren té afwachtend. Gelukkig hebben we dit in de tweede helft nog wel recht kunnen zetten."

Komend weekend spelen de Bredanaars hun eerste Brabantse derby van het seizoen en gaan op bezoek bij RKC Waalwijk, dat in de eerste drie duels wist te imponeren. Toch schrok Karelse niet van de resultaten van de Waalwijkers, waar zijn voormalig ploeggenoot Ruud Brood aan het roer staat. "Ik heb het duel tegen Heracles live gezien. Daarin verdienden ze het gewoon om te winnen, maar slaagden hier niet in. Twee weken geleden speelden ze in Eindhoven tegen een matig PSV, waar RKC prima weerstand wist te bieden. En vorige week was het, in de wedstrijd tegen Roda JC, gewoon goed. Ze oogden erg fris en maakten twee goede doelpunten."


Karelse: "Hoop dat Ten Rouwelaar NAC trouw blijft" (Foto: Pro Shots)

Karelse zag bovendien een aantal overeenkomsten in Brood als voetballer en als trainer. "Ruud was een keiharde verdediger en kon lachend iemand onderuit halen. Toch was het wel een echte teamspeler en dat kan je nu ook aan RKC Waalwijk zien. Het is een jonge en onervaren ploeg, maar ze gaan wel voor elkaar door het vuur."

Tot slot was er natuurlijk het transferscircus rondom Jelle ten Rouwelaar en Matthew Amoah. Beide spelers worden veelvuldig in verband gebracht met andere clubs, maar lijken tot nu toe in Breda te blijven. Karelse hoopt dat hij dit seizoen over het duo kan beschikken, maar hij beseft dat het vertrek van een speler zo geregeld kan zijn.

"We hebben al vervangers op het oog, mochten Jelle en Matthew voor het sluiten van de transfermarkt vertrekken," aldus Karelse, die niet op namen in wilde gaan. "Naar beide spelers wordt veel geïnformeerd, maar we zijn niet van plan ze zomaar te laten gaan. Zo heeft Jelle een aantal afspraken in zijn contract staan, waarvoor hij weg mag, maar natuurlijk zie ik liever dat hij NAC trouw blijft."

Tot slot was Karelse erg lovend over het vertoonde spel van zijn doelman. "In de afgelopen periode heeft Jelle keihard gewerkt. Dat resulteerde onder meer in de interesse, die verschillende clubs in hem hebben getoond. Maar hij zat natuurlijk ook in de voorselectie van het Nederlands elftal."

Bouw kolencentrale Eemshaven mag doorgaan

De bouw van de kolencentrale in de Eemshaven wordt niet stilgelegd. Dat hebben Gedeputeerde Staten in Groningen bepaald. Ondanks de vernietiging van de benodigde vergunning door de Raad van State mag de bouw doorgaan.

Volgens de provincie zijn er geen effecten op de natuur te noemen die momenteel een bouwstop rechtvaardigen. Ook zeggen Gedeputeerde Staten graag een 'betrouwbare partner' te willen blijven voor de partijen die bij de bouw betrokken zijn. Een vernieuwde vergunningsaanvraag wordt in behandeling genomen.

Milieuorganisaties zijn niet blij met de uitspraak van de provincie. Greenpeace en Natuur & Milieu eisen dat de bouw direct wordt stilgelegd. Zij hebben daarvoor vrijdag een handhavingsverzoek ingediend bij de provincie. Als er niet voor dinsdag wordt ingegrepen, stappen de organisaties naar de rechter.

"Door te suggereren dat de uitspraak van de Raad van State slechts over vormfouten of ingewikkelde vergunningen gaat, verdoezelen Essent en minister Verhagen het grote maatschappelijke belang van deze beslissing", zegt Ron Wit van Natuur & Milieu. Milieuorganisaties denken dat met de komst van de centrale grote schade wordt toegebracht aan een beschermd natuurgebied.

Woensdag vernietigde de Raad van State de vergunningen voor de bouw van de centrale. Er was onvoldoende onderzoek gedaan naar de gevolgen van de centrale voor de omringende natuurgebieden, zoals de Waddenzee en de duinen van de Waddeneilanden.

De vergunningen waren in 2008 verleend door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de Gedeputeerde Staten van Groningen en Friesland. Milieuorganisaties, waaronder Greenpeace, tekenden beroep aan tegen de vergunningen.

Schade aan historische spoorlijn door stoeptegels

Op de historische spoorlijn van de Stichting Stadskanaal Rail is vorige week voor ongeveer tienduizend euro aan schade ontstaan door stoeptegels op het spoor. Door de tegels op de rails raakte de onderzijde van een historische diesellocomotief beschadigd. De loc met daarachter enkele passagierswagons botste met ongeveer 45 kilometer per uur tegen de stenen aan.

De stoeptegels moeten volgens de politie zaterdag tussen 13.50 en 15.30 uur op het spoor aan de Kniggekade in Stadskanaal zijn gelegd. Wie de tegels op het spoor heeft gelegd, is nog onbekend. De politie zoekt getuigen van het voorval.

Jol: "Twente lastigste tegenstander"

Trainer Martin Jol vindt dat zijn Fulham in de Europa League in een lastige groep is ingedeeld. De Londense club werd gekoppeld aan FC Twente, Odense en Wisla Krakow.

"Het spreekt voor zich dat het een lastige groep is", zegt Jol tegen Sky Sports. "Wisla is kampioen geworden in Polen, ik ken de trainer (Robert Maaskant, red.). Twente is de nummer twee van Nederland en werd door Benfica verslagen. Odense is ook nummer twee in eigen land en ging eruit tegen Villarreal."

De trainer denkt dat FC Twente de lastigste tegenstander zal zijn. "Maar wij zijn een Engelse ploeg, een Premier League-ploeg", zegt Jol. "We hebben de kwaliteit om het iedereen lastig te maken. Ik denk dat we een goede kans hebben om door te gaan naar de volgende ronde."

"Het is een zware groepsindeling", vervolgt de Nederlander. Twente is een erg sterk team en heeft veel individuele kwaliteiten, zoals Nikolay Mihaylov, de doelman. En Douglas is een van de beste in Europa, denk ik."

Guillermo Del Toro durft niet naar Mexico te gaan

De Mexicaanse filmmaker Guillermo Del Toro weigert om naar zijn door geweld verscheurde geboorteland terug te keren. De regisseur verliet het land in 1998 nadat zijn vader werd ontvoert.

De regisseur van onder meer Pan's Labyrinth is bang dat hij of zijn familie het doelwit zullen worden van drugsbendes, die het voorzien hebben op losgeld, als hij terug zou keren naar zijn thuisland.

In een interview met Time magazine zegt Del Toro: "Ik kan niet terugkeren naar Mexico als regisseur in verband met de ontvoering van mijn vader. Een film maken is een duidelijk zichtbare gebeurtenis en ik kan het risico niet lopen."

Guillermo Del Toro geeft toe dat het hem zwaar valt dat hij niet naar zijn geboorteland kan gaan: "Elke dag, elke week, gebeurd er wel iets wat mij herinnert aan het feit dat ik op onvrijwillige basis in afzondering moet leven... Als mens heeft de ontvoering mijn leven bepaalt."

Guillermo Del Toro (geschaalde kopie)
Guillermo Del Toro (foto: Gage Skidmore)

Verkeersinfarct rond Rotterdam door ongevallen

Verschillende aanrijdingen op de weg hebben vrijdag voor flinke vertraging gezorgd rond Rotterdam. Rond 17.15 uur stond in totaal 45 kilometer file rond de Maasstad. De files rond Rotterdam droegen flink bij aan het landelijke totaal van 145 kilometer op dat moment, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Rond 16.30 uur ging het mis op het knooppunt Benelux, waar de A4 en de A15 samenkomen, richting Ridderkerk. Een auto botste daar op een motor, waarna drie rijstroken werden afgesloten. Hierdoor bleef slechts een rijstrook open. Rond 16.45 uur stond er ruim acht kilometer file. Een halfuur later werden de rijstroken vrijgegeven en verdween de file snel.

Verkeer op de aansluitende N15 ondervond nog langer problemen van het ongeval. Rond 17.30 uur stond daar nog steeds vijf kilometer file. In die file kwam bovendien nog eens een auto met pech te staan, waardoor de linkerrijstrook moest worden afgesloten.

Ook in de Beneluxtunnel op de A4 ging het rond 16.30 uur mis. De tunnelbuis in noordelijke richting moest worden afgesloten na een botsing waarbij drie auto's betrokken waren. Hoelang de buis nog dicht blijft, is nog onbekend.

Rond 17.00 uur veroorzaakte een pechgeval op de A13 ook een forse file. Op het knooppunt Kleinpolderplein moest de linkerrijstrook dicht, wat al snel een file van tien kilometer opleverde.

Man met forse celstraf tegoed van snelweg geplukt

Een 24-jarige Nederlander die nog bijna drie jaar celstraf moet uitzitten, is aangehouden in Duitsland. Dat meldt de marechaussee vrijdag.

De man werd aangehouden tijdens een controle van een team van de marechaussee en de Duitse politie aangehouden op de A30 bij de afslag Schüttorf in Nedersaksen, net over de grens bij Oldenzaal. Hij stond in Nederland gesignaleerd, omdat hij in totaal nog 998 dagen achter de tralies moet slijten. Duitsland gaat de man uitleveren aan Nederland.

Instortende schuur verplettert varkens

In het Twentse Bentelo zijn vrijdag ongeveer tien varkens om het leven gekomen toen het dak van de schuur waarin ze stonden deels instortte na een windhoos. Dat heeft een woordvoerder van de brandweer laten weten.

Een deel van het dak van de varkensschuur aan de Slaghekkenweg waaide door een windhoos weg. Een ander deel stortte in. In de schuur stonden ongeveer 270 varkens. De meeste stonden niet in het ingestorte deel. Die varkens zijn door de veehouder naar buiten geloodst.

Zo'n vijftig varkens moesten door de brandweer uit de schuur worden bevrijd. Bij het instorten van het dak is asbest vrijgekomen. Het gebied rond de schuur is afgezet en de varkens die ermee in aanraking zijn gekomen worden ontsmet. Volgens de brandweer is de asbest niet op de openbare weg terechtgekomen.


Instortende schuur verplettert varkens (Foto: Novum)

Grote bosbranden in Griekenland

Het noordoosten en westen van Griekenland zijn getroffen door grote bosbranden. Vooralsnog zijn er geen meldingen van schade of persoonlijke ongelukken. Dat hebben de Griekse autoriteiten bekendgemaakt.

De branden woeden al drie dagen en honderden brandweerlieden, ondersteund door blusvliegtuigen, hebben de strijd met het vuur aangebonden. Inmiddels is al 4500 hectare land nabij de grens met Turkije door de vlammen verzwolgen.

In het westen van het land en in de buurt van de stad Thessaloniki woeden eveneens bosbranden. Een dorpje is vanwege de branden ontruimd. Een grote brand even ten zuiden van Athene werd vrijdag geblust.

Griekenland heeft andere Europese landen om hulp gevraagd bij de bestrijding van de vlammenzee.

[Vuelta] Skil-sprinter Kittel boekt ritzege

Marcel Kittel heeft Skil-Shimano succes bezorgd in de zevende etappe in de Ronde van Spanje. De Duitser drukte zijn wiel in een door een zware valpartij ontsierde massasprint na 185 kilometer als eerste over de meet in Talavera de la Reina. Kittel troefde de Slowaak Peter Sagan van Liquigas en de Spaanse Rabobankrenner Oscar Freire af. Sylvain Chavanel start ook zaterdag in de rode leiderstrui.

De snelle renners lieten zich vrijdag de eerste echte kans op een massaspurt niet ontnemen. Al na een paar kilometer ontstond een kopgroep met Julien Fouchard, Luis Angel Mate, Antonio Cabello en Steve Houanard. De maximale voorsprong bedroeg negen minuten, maar op zeven kilometer van de streep werd ook Fouchard, die het langst stand hield, ingelopen.

Het tempo lag de hele dag laag en werd pas in de slotfase opgeschroefd. Skil-Shimano probeerde voorin een treintje te maken voor Kittel. Op ongeveer 250 meter van de finish kwam Tyler Farrar ten val. De Amerikaan nam veel andere renners met zich mee, waardoor een select groepje voor de dagzege sprintte. Kittel bleef ondanks de valpartij koel en klaarde de klus.

De etappe van zaterdag gaat over 183 kilometer van Talavera de la Reina naar San Lorenzo de El Escorial.

PowNews bedreigd in Kanaleneiland

Een televisieploeg van PowNews die een bezoek bracht aan Kanaleneiland, is van een koude kermis thuisgekomen. Het team van GeenStijls omroep is in de Utrechtse prachtwijk belaagd door een groep jongeren.

PowNed was naar Utrecht gekomen om een reportage te maken over Jongeren in Actie. Bestuursleden van deze stichting worden ervan verdacht geld achterover te hebben gedrukt.

Tijdens een confrontatie met de jeugd van de wijk ging het mis. Terwijl de tv-ploeg aangifte deed, werd hun auto buiten gesloopt. Ook een tv-camera is gesneuveld.

Krajicek dicht bij US Open, Sijsling klaar

Michaëlla Krajicek is nog een zege verwijderd van het hoofdtoernooi van de US Open. De 22-jarige tennisster was in haar tweede partij van het kwalificatietoernooi met 7-5 en 6-1 te sterk voor Kristina Mladenovic uit Frankrijk. Krajicek verschijnt later op vandaag weer op de baan om deelname aan het laatste grandslamtoernooi af te dwingen.

Igor Sijsling slaagde er bij de mannen niet in om de laatste ronde van de kwalificaties te bereiken. De Amsterdammer ging in drie sets onderuit tegen de Belg David Goffin: 6-3, 1-6 en 3-6. Matwé Middelkoop en Jesse Huta Galung kunnen later vandaag wel het hoofdschema bereiken.

Feest vieren met de Joker exclusief voor Tesco

Winkelketen Tesco zal exclusieve DLC voor Batman: Arkham City aanbieden voor mensen die de game bij hun kopen. Ze zullen een Challenge Map krijgen die Jokers Carnival zal gaan heten en Batman zal het moeten opnemen tegen psychotische moordenaars in Jokers zieke spelshow.

Tesco zal niet het eerste bedrijf zijn dat exclusieve DLC weggeeft bij de game. Verwacht wordt dat er na een bepaalde tijdsperiode alle DLC beschikbaar zal zijn voor een lage prijs. Batman: Arkham City zal 18 oktober uitkomen voor PS3, Xbox 360, OnLive en Windows. In 2012 staat er ook een Wii U-versie gepland.

Contactmijnen en vliegtuigbommen opgeblazen

De mijnenjager Hr. Ms. Zierikzee heeft afgelopen week op de Noordzee twee Duitse contactmijnen en twee Engelse vliegtuigbommen tot ontploffing gebracht. De Duitse mijnen werden gevonden in de buurt van Vlissingen en het Belgische Zeebrugge. De vliegtuigbommen, een duizend- en een vijfhonderdponder, lagen een eind verderop ter hoogte van IJmuiden.

De gevonden explosieven werden voor ontploffing naar een veilige omgeving gebracht, laat het ministerie van Defensie weten. Voor de ontploffing van de Engelse duizendponder zette de marine een Seafox in, een onbemand vaartuigje dat van een afstand bestuurd wordt. Een duiker bracht de vijfhonderdponder tot ontploffing.

De marine werkt bij het opsporen en onschadelijk maken van explosieven voor de kust samen met de zeemacht van België. De bommen worden vaak gevonden door vissers, die opgeviste explosieven uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog markeren en doorgeven aan de kustwacht.

De Zierikzee was een van de marineschepen die eerder deze zomer actief was op de Middellandse Zee voor de kust van Spanje. De schepen voerden daar patrouilles uit voor de bewaking van de grens. Het redde toen onder meer 56 illegale migranten die in een lekke rubberboot op zee ronddobberden.


Contactmijnen en vliegtuigbommen opgeblazen (Foto: Novum)

Multiplayer-maps uit Gears of War 3

Microsoft heeft de tien multiplayer-maps uit Gears of War 3 bekendgemaakt. De tien maps zijn speelbaar in de verschillende multiplayer-modi van Gears of War 3. Gridlock is de bekende map uit deel één en twee van de serie en heeft een oppoets-beurt gekregen voor deel drie.

Bekijk hieronder alle informatie over de tien maps en daaronder drie korte gameplay-video's van enkele maps.

  • Checkout - Checkout's combat takes place in the carcass of an abandoned superstore. The shop owners tried to move their inventory with a closeout sale in the weeks leading up to the HOD evacuations, but ultimately had to walk away and leave everything to time and history. The intense close-quarters combat of the store aisles makes every decision important. Weapon selection is key, cover is essential to survival and every move has an impact. When facing your enemy, remember what the sign says: "Everything must go."

  • Drydock - Much has been written about the beauty of Seran culture, but people often forget the backbone of industry upon which it all relies. This shipyard stands full of undelivered goods and the necessary tools of a society's infrastructure. Its most prominent landmark is the rotting husk of a cargo ship that will forever stand in Drydock.

  • Gridlock - This ashen street was once a bustling tourist destination known for its quaint inns and waterfront cafés. Even the water is gone now, replaced by the burnt shell of a crater that stands as a testament to the loss of Seran humanity.

  • Hotel - Small island resorts such as this one catered to the opulent tastes of vacationing Serans. But as the Lambent infection spreads across the globe, tides are shifting to flood once popular beaches, and fierce winds batter and push at the walls of humanity's creations.

  • Mercy - This area was once a bustling town square filled with people, but it never recovered from the UIR mortar shellings of the Pendulum Wars. Emergence soon followed, and the already heartbroken residents were shown no mercy by Locust forces, leading to an almost immediate evacuation. This large and open central square is surrounded on all sides by sheltered passageways and buildings. A raised dais yields powerful weaponry and a view of virtually everything within range, but the power located there must be hard-earned and well-protected to provide any lasting advantage.

  • Old Town - Several remote areas of Sera managed to stave off the impact of Emergence for quite some time. Island towns such as this one were able to sustain themselves with small farms and a steady bounty from the ocean. But all good things must come to an end, and eventually they could hide no more. This is an excellent map for team-based play, with multiple areas that are well-suited to both attack and defence scenarios. A well-executed plan will often reap great rewards, and an enemy caught unaware can be flushed into a trap like a chicken free of its coop.

  • Overpass - As the Lambent infection spreads across Sera, the planet is quite literally falling apart. And as the substrata beneath this forgotten overpass begin to disintegrate, the entire city block is collapsing along with it, sliding into a vast underground cavern. Head for the high ground or you just might slide along with it. Battles in this highly dynamic map often focus around the elevated Overpass, where teams can hole up and take advantage of the protected position and emplaced weaponry located there. But gaining the high ground can also be a trap, as the team left below will most assuredly use mortars and orbital lasers to regain their lost footing.

  • Sandbar - This observation post once had a commanding view of the distant horizon. Never threatened, it was thought to be impenetrable due to its unpredictable coastline and the constant shifting of sandbars along the shallow water of the coastline. And it never did fall, it was simply abandoned when humanity fled from a threat that nobody could ever see coming.

  • Thrashball - This stadium was once home to a different sort of national hero, one who fought for honour and glory, instead of scrambling for survival. The invigorating roar of the crowd has been replaced by the melancholy moaning of wind in the empty stadium seats. Stadium matches are no longer restricted to the playing field, and the team that controls the concession stands earns a great advantage. The scoreboard still keeps track of every point earned, but its frayed support cables also make it a precarious trap for anyone foolish enough to run underneath it.

  • Trenches - The Locust have begun to carve mines and tunnels into the rocks of the Seran Deadlands, eking out any existence that resembles the underground passages of the Hollow they once called home. But this harsh environment is as relentless an d unforgiving as any enemy they've ever had to face. The Locust Trenches are small and tight, with clean lines of sight across virtually the entire battlefield. The central hill leads to a fortified bunker with a strategically important vantage point. Once taken, it is rarely surrendered, unless opposing forces can manage to sneak up under the cover of a passing sandstorm that leaves everyone blind for a short while.

[Upd][WK judo] Zilver voor Bosch

Edith Bosch komt vandaag in actie tijdens het WK judo in Parijs. De judoka, in het verleden al goed voor olympisch zilver en brons, komt in actie in de klasse onder 70 kilogram. FOK!sport zal haar prestaties op het WK gedurende de dag volgen.

Eerste ronde
Edith Bosch heeft met moeite de tweede ronde bereikt van het wereldkampioenschap. In de eerste ronde scoorde zij en haar Kazachstaanse opponente Marian Urdabayeva een waza-ari, waarna Bosch won door een yuko meer te scoren. In de tweede ronde wacht de Chinese Fei Chen.

Tweede ronde
Bosch heeft ook de derde ronde bereikt. In de tweede ronde van de klasse tot 70 kilogram versloeg ze de Chinese Fei Chen met een hantei.

Achtste finales
Edith Bosch heeft zich voor de kwartfinales geplaatst. In de achtste finales was ze Natalija Smal uit de Oekraïne met een ippon de baas.

Kwartfinales
Edith Bosch heeft zojuist de halve finales bereikt in de klasse tot 70 kilogram. In de kwartfinales was ze Rasa Sraka uit Slovenië met een ippon de baas. In de halve eindstrijd treft Bosch de Cubaanse Onix Cortes Aldama.

Halve finale
Ook in de halve finale bleek Bosch te sterk voor Onix Cortes Aldama. Ze wist wel alleen een yuko op het bord te brengen, maar dat bleek voldoende voor plaatsing voor de finale. Daarin treft zij haar angstgegner Lucie Decosse, die eerder vandaag al Linda Bolder versloeg.

Finale
Edith Bosch is er niet in geslaagd om goud te winnen op het WK. De Nederlandse kreeg in haar partij tegen Lucie Decosse drie straffen van de scheidsrechters, waardoor ze op waza-ari verloor. De Française kreeg slechts één straf van de scheidsrechters toebedeeld.

LTO: 'minister Kamp liegt over Roemenen'

De visie van minister van Sociale Zaken Henk Kamp (VVD) op het verbod op Roemeense en Bulgaarse arbeidskrachten in de tuinbouw staat in schril contrast met de werkelijkheid. Dat stelt voorzitter Albert Jan Maat van de Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Kamp meldde de Kamer eerder deze week dat het verbod op het inhuren van Roemenen en Bulgaren een succes is. Tuinders hebben voldoende andere arbeidskrachten gevonden, stelde Kamp.

Volgens Maat zeggen uitzendbureaus wel dat ze ander personeel kunnen leveren, maar maken ze dat niet waar. Voor zover er andere arbeidskrachten zijn gevonden, bleken die veelal minder ervaren en deskundig. Dat heeft geleid tot omzetverlies en inkomensdaling voor bijvoorbeeld aardbeientelers.

De door Kamp beoogde inzet van Nederlandse werklozen is volgens Maat mislukt. Ze haakten meestal na een paar dagen weer af.

LTO verzet zich al langer tegen het verbod op Roemeense en Bulgaarse arbeidskrachten. Kamp houdt er toch aan vast, omdat er volgens hem in Nederland en andere EU-landen genoeg personeel te vinden is.

Exclusieve DLC Skyrim voor Xbox 360

Microsoft heeft een deal gesloten met de makers van The Elder Scrolls V: Skyrim dat de eerste twee DLC add-ons voor een maand exclusief voor de Xbox 360 zijn. De DLC komt dan na die maand ook op de andere beschikbare platformen van Skyrim, de PS3 en Windows.

Wat de DLC zal inhouden is nog niet bekendgemaakt maar er is wel bekend dat de DLC meer een 'uitbreidings-gevoel' zal krijgen dan kleine dingen die je vaak aanschaft als DLC. The Elder Scrolls V: Skyrim komt 11 november uit voor Windows, PS3 en Xbox 360.

Calderon kondigt drie dagen van rouw af

President Félipe Calderon van Mexico heeft drie dagen van rouw afgekondigd naar aanleiding van de dood van 52 mensen bij een brand in een casino in Monterrey. De brand was aangestoken, vrijwel zeker door leden van een drugskartel.

Calderon bestempelde de aanvallers tot 'echte terroristen'. Hij sprak van 'de ergste aanval op onschuldige burgers die Mexico in lange tijd heeft meegemaakt'.

De aanval was het werk van een tiental gewapende mannen. Zij vielen het gokpaleis donderdag binnen en overgoten het interieur met benzine. Daarna sommeerden zij alle aanwezigen het pand te verlaten en staken de zaak in brand.

Veel angstige bezoekers en medewerkers hadden zich juist achter in het gebouw verstopt, waar zij uiteindelijk omkwamen door rook en vuur. Vooral in de toiletruimtes van het casino werd een groot aantal lichamen gevonden. Veel slachtoffers hadden zich hier opgesloten om aan de aanvallers te ontkomen.

Waarschijnlijk zit een van 's lands machtige drugskartels achter het geweld. Casino's en andere bedrijven worden stelselmatig afgeperst. Als de eis tot betaling wordt afgewezen, wordt door de kartels doorgaans gedreigd met een aanval of brandstichting.

Monterrey is al maanden het toneel van zeer bloedige confrontaties tussen rivaliserende drugskartels. Het moordcijfer in de stad is ten opzichte van vorig jaar verdubbeld.

[Upd][WK judo] Geen brons Verkerk

Ook Marhinde Verkerk komt vandaag in actie tijdens het WK judo in Parijs. Verkerk, wereldkampioene in 2009 in Rotterdam, komt in actie in de klasse onder 78 kilogram. FOK!sport zal haar verrichtingen gedurende de dag volgen.

Tweede ronde
Verkerk had een bye in de eerste ronde en hoefde daarom pas in ronde twee in actie te komen. Daarin trof ze Dinara Kakharova, welke ze versloeg met een waza-ari. In de derde ronde wacht de Oekrainse Maryna Pryshchepa.

Achtste finales
Marhinde Verkerk heeft zich zojuist in Parijs voor de kwartfinale geplaatst. De Nederlandse judoka was de Oekrainse Maryna Pryshchepa met een ippon de baas. In de kwartfinales moet ze het nu opnemen tegen Akari Ogata uit Japan.

Kwartfinales
Marhinde Verkerk heeft haar wedstrijd in de kwartfinales verloren. De Japanse Akari Ogati versloeg de wereldkampioene van 2009 met een ippon. Verkerk mag nu via de herkansingen proberen brons te halen.

Herkansingen
Verkerk is er via de herkansingen in geslaagd om de troostfinale te bereiken. De Nederlandse versloeg de Hongaarse Abigel Joo met een yuko. Hierdoor kan ze nog maximaal brons bereiken.

Troostfinale
Verkerk is er niet in geslaagd om brons te behalen op het WK judo. De Nederlandse kwam niet door de verdediging van haar Amerikaanse tegenstandster en aftredend wereldkampioen Kaylee Harrison heen en verloor met een yuko.

De Jager heeft begroting rond

Minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) heeft zijn begroting voor Prinsjesdag rond. Volgende week moeten alleen nog enkele technische details worden ingevuld. Dat zei De Jager vrijdagmiddag na afloop van de ministerraad. Extra bezuinigingen zijn niet nodig, maar de bewindsman ziet toch weinig reden voor optimisme.

De Jager ging niet in op de inhoud van de begroting. Wel zei hij dat 2012 een belangrijk jaar wordt voor het op orde krijgen van de overheidsfinanciën. Berichten dat het kabinet gaat proberen om de koopkracht van lagere inkomens op peil te houden wilde hij niet bevestigen. "Dat zullen we allemaal pas op Prinsjesdag bekendmaken."

Optimistisch is De Jager niet over 2012. Vooral de financiële crisis in de eurozone en de problemen in de Verenigde Staten baren hem zorgen. Nederlanders hebben wat hem betreft meer reden om zich zorgen te maken over de internationale situatie dan over de maatregelen die op de derde dinsdag van september worden aangekondigd.

Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Henk Kamp (VVD) zei na afloop van de ministerraad dat er nog helemaal geen akkoord is over de begroting van komend jaar. "Alle begrotingen zijn besproken maar er is nog geen definitief besluit. Dat nemen we volgende week", zei Kamp.

Volgens De Jager zijn er enkel nog 'een paar technische puntjes', waarvoor de hele ministerraad niet bijeen hoeft te komen.

[MLB] Yankees slaan drie Grand Slams

De New York Yankees hebben afgelopen nacht in de Major League Baseball geschiedenis geschreven. Het Amerikaanse team sloeg drie Grand Slam Homeruns, iets wat in de geschiedenis van de Amerikaanse profcompetitie nog niet eerder voor was gekomen. De Yankees wonnen uiteindelijk met 22-9 van Oakland Athetics.

De Athletics stonden met 7-2 voor tegen de Yankees toen Robinson Cano in de vijfde inning met alle honken bezet de bal over de hekken joeg. Daarna herhaalden Curtis Granderson en Russell Martin dit kunststukje. De Nederlander Andruw Jones sloeg nog een enkele homerun. "Dit is geweldig. Deze sport wordt al lang gespeeld. Er is al van alles gebeurd, maar dit nog nooit. Ik wil wel eens zien of een team er ooit vier weet te slaan. Ik weet niet of dat ooit gaat lukken, want drie is pretty cool," zei Martin.

Minka Kelly weer vrijgezel

Minka Kelly is na een relatie van drie jaar met Derek Jeter weer vrijgezel. De 31-jarige actrice en de honkbalspeler hebben een punt achter hun relatie gezet, maakte het voormalige koppel vrijdag bekend.

Begin dit jaar drukte Minka de geruchten over een aanstaand huwelijk de kop in. "Ik kan je één ding beloven, en dat is dat ik volgende maand niét ga trouwen", zei de Amerikaanse toen.

Bezoek ook het B&H-topic van Minka Kelly.


Minka Kelly weer vrijgezel

Uitmarkt opent voor 34e keer cultureel seizoen

De 34e editie van de Uitmarkt gaat vrijdagavond van start in Amsterdam. Het jaarlijkse evenement is het startsein voor het nieuwe culturele seizoen.

Op verschillende locaties, waaronder het Museumplein, het Leidseplein en in het Vondelpark, zijn dans- en theatervoorstellingen en optredens te zien. De Uitmarkt wordt rond 21.00 uur op het Museumplein afgetrapt met onder meer The New Cool Collective, Het Nationale Ballet en Ruben Hein.

Naar verwachting bezoeken tot en met zondag rond een half miljoen mensen de Uitmarkt. De passage van het Rijksmuseum, dat al jaren verbouwd wordt, is dit jaar opengesteld voor een boekenmarkt.

De bezoekers krijgen de komende dagen, net als vorig jaar, slecht weer voor de kiezen. Voor zaterdag waarschuwt het KNMI voor onweersbuien, mogelijk met hagel en windstoten. De middagtemperatuur ligt tot en met zondag tegen de twintig graden.

Studenten TU/e vestigen record 'planking'

In het Philipsstadion in Eindhoven hebben studenten van de Technische Universiteit Eindhoven vrijdag het wereldrecord simultaan 'planken' gevestigd. Maar liefst 1256 deelnemers lagen twee minuten lang stokstijf in het stadion.

Even dreigde het slechte weer op de slotdag van de introductieweek voor nieuwe eerstejaarsstudenten roet in het eten te gooien voor de recordpoging. Toch togen de studenten massaal naar het stadion. Daar begon de recordpoging na een warming up door PSV-mascotte Phoxy en PSV-jeugdtrainer Sander Offermans.

Voor de recordpoging moesten de deelnemers twee minuten lang liggen, met het gezicht naar beneden gericht en het lichaam stokstijf. Eén deelnemer beheerste het 'planken' dusdanig, dat hij het kunstje niet gewoon op de stoeltjes, maar op de leuning van de stoeltjes uitvoerde. Ook twee leden van het universiteitsbestuur namen deel aan de recordpoging.

De bewijzen zijn inmiddels opgestuurd ter controle voor een vermelding in het Guinness Book of World Records. Over enkele weken wordt bekendgemaakt of het record een officiële vermelding krijgt.

Zwaarste buien het land uit

Het noodweer is over zijn hoogtepunt heen. De zwaarste buien zijn het land uitgetrokken, meldt een woordvoerder van Weeronline. Door de buien ontstond in een groot deel van het land overlast.

Het hele land werd vrijdag getroffen door noodweer. 's Ochtends trokken stevige buien met onweer en hagel over het westen, 's middags was het oosten aan de beurt. Plaatselijk viel bijna dertig millimeter regen, met wateroverlast tot gevolg. De onweersbuien gingen gepaard met zeer veel ontladingen. In het noordoosten van het land meer dan vierduizend in twee uur. Lokaal ontstond stormschade door windstoten tot bijna honderd kilometer per uur.

Het weer leidde tot diverse problemen op de weg en op het spoor. Zo viel er een boom op het spoor tussen Winterswijk en Lichtenvoorde en onstonden er lange files rondom Arnhem. Op de A7 bij Joure trof de bliksem twee auto's. In het Brabantse Oudenbosch ging na een blikseminslag een schuur in vlammen op. Zeven gestalde caravans werden in de as gelegd.

Het KNMI gaf vrijdagmiddag code oranje voor de provincies Groningen, Overijssel, Gelderland en Drenthe. Het was voor de vijfde keer in acht dagen dat het weerinstituut een waarschuwing voor extreem weer gaf. "Een situatie die bijna nooit voorkomt", aldus de woordvoerder van Weeronline. De waarschuwing is inmiddels ingetrokken.


Zwaarste buien het land uit (Foto: Novum)

Potvis sterft op Spaans strand

Een potvis die vrijdagochtend op een Noord-Spaans strand aanspoelde heeft dat niet overleefd. Volgens Enrique Franco van de maatschappij voor onderzoek en behoud van zeedieren in de Golf van Biskaje was de vijftien meter lange walvis nog jong en niet volgroeid.

Het karkas van de potvis wordt volgens de zeebioloog vlotgetrokken en naar de naburige badplaats Orio gesleept. Daar rust het kadaver vier jaar in een zandgraf, tot het wordt opgedolven om de wetenschap en het onderwijs te dienen.

Fenerbahçe wil vrijwillig degraderen

Fenerbahçe heeft gevraagd om vrijwillige degradatie. De Turkse grootmacht heeft vrijdag een verzoek ingediend bij de Turkse bond om komend seizoen in de tweede Turkse klasse uit te komen.

Reden van het verzoek is dat Fenerbahçe geen andere uitweg meer ziet na alle problemen die zijn ontstaan. De Turkse ploeg is naar alle waarschijnlijkheid betrokken bij een groot omkoopschandaal in Turkije.

Het besluit van Fenerbahçe komt een dag nadat de Turkse bond aan heeft gegeven dat de Turkse ploeg definitief niet uit mag komen in de Champions League. Fenerbahçe was hier tegen in beroep gegaan, maar de Turkse bond gaf hier geen gehoor aan.

Schorsing zwemmer Subirats opgeheven door CAS

Het internationale sporttribunaal CAS heeft de schorsing van zwemmer Albert Subirats opgeheven. De Venezolaan kreeg een schorsing opgelegd omdat hij drie dopingcontroles gemist zou hebben.

De Venezolaanse bond had volgens het CAS Subirats pas op het feit gewezen dat hij drie keer een controle gemist had toen de derde overtreding al was geweest. Daarom is de bronzen WK-medaillewinnaar op de 100 meter vlinderslag van 2007 vrijgesproken.

Adriaanse: "Mogelijk om bij eerste twee te eindigen"

Co Adriaanse vindt dat zijn club FC Twente zwaar geloot heeft in de Europa League. "Odense BK is de nummer twee van Denemarken en Wisla Krakau de kampioen van Polen. Fulham is een gerespecteerde club en heeft een sterk team", weet de trainer. "Moeilijke tegenstanders, maar het is mogelijk bij de eerste twee te eindigen."

Dat er drie Nederlandse coaches in een poule zitten, met Martin Jol bij Fulham en Robert Maaskant bij Wisla Krakau, ziet Adriaanse als een mooie bijkomstigheid. "Er komt wel een stukje prestige bij kijken. Ze zullen allemaal graag willen winnen."

Voorzitter Joop Munsterman vindt dat vooral de fans profijt hebben van de loting. "Er zijn geen verre reizen dit keer. Het is prima te doen voor ons en de fans. Sportief gezien zie ik kansen, maar het is wel een lastige poule."

Britse spion spreekt

Voor het eerst in de geschiedenis heeft een Britse ex-spion een tv-interview gegeven. Dit zei voormalige MI6-agent Matthew Dunn donderdag tegen EénVandaag. Hij sprak naar aanleiding van de situatie in Libië.

Volgens Dunn hebben Westerse spionnen een behoorlijke vinger in de kebab gehad om de Libische rebellen te ondersteunen tegen het regime van kolonel Moammar Kadaffi. Vooral Britse, Amerikaanse en Franse spionnen doen veel inlichtingen en logistiek werk voor de rebellen.

Bekijk hieronder het exclusieve EénVandaag-interview met ex-MI6 Matthew Dunn.

 
Britse spion spreekt

Meisje van 11 wil strakke vagina

Britse geneeskundigen hebben de noodklok geluid omdat vrouwen massaal worden doorverwezen met de wens hun doos te laten verbouwen. Het schokkendste geval is dat van een elfjarig meisje, dat van mening is dat haar poesje wel wat strakker mag.

Specialisten van een Londens ziekenhuis zijn de klagende vrouwen en meisjes beu. De afgelopen drie jaar zijn al dertig vrouwen door de huisarts naar hen doorverwezen. Zij willen graag een zogeheten 'designer vagina'.

Onder de doorverwijzingen bevinden zich ook acht schoolmeisjes. Nu wordt hen natuurlijk ook een strak kutje toegewenst, maar een meisje spant echt de kroon. Zij vindt dat het verval van haar vagina op haar elfde al is ingezet, en eist dat een plastisch chirurg deze weer lekker nauw maakt. Het is niet bekend of een dokter er inderdaad mee aan de slag is gegaan.

BBQ-terreur in Vondelpark aangepakt

Overlast van barbecues in het Amsterdamse Vondelpark wordt sinds kort stevig aangepakt. Dit blijkt uit een donderdag uitgezonden reportage door het actualiteitenprogramma EénVandaag.

Inwoners rond het Vondelpark klagen steen en been over de stankoverlast, de troep en vernielingen van het gras door de barbecues. Daarom heeft de gemeente drie speciale BBQ-zones aangewezen voor mensen die graag vlees willen roosteren in het park.

Mensen die buiten de zones gaan barbecuen krijgen nu nog een waarschuwing, maar binnen afzienbare tijd kunnen zij rekenen op een boete van 70 euro.


BBQ-terreur in Vondelpark aangepakt

Spuitgast randt brandweerknapen aan

Een Australische brandweerman moet binnenkort voor de rechtbank van Goulburn verschijnen. De beste man wordt ervan beschuldigd twee jonge brandweerlieden te hebben aangerand.

De politie was een onderzoek gestart naar de praktijken van de 49-jarige spuitgast toen er een melding binnenkwam dat hij vorig jaar juni tijdens het blussen een 17-jarige collega had aangerand. Tijdens het onderzoek kwam naar voren dat hij in 2006 en 2007 ook al een 19-jarige jongen onzedelijk had betast.

De politie heeft de man aangeklaagd wegens seksueel geweld, aanranding en ontucht. De rechtbank heeft vandaag een verzoek tot borgtocht afgewezen.

Uitslag tweede vrije training België

Mark Webber heeft de snelste tijd in de tweede vrije training voor de Grand Prix van België gereden. De Australiër klokte in de Red Bull een tijd van 1.50,321 en bleef hiermee Fernando Alonso en Jenson Button voor. Omdat er wederom regen viel op Spa-Francorchamps konden deze tijden aan het eind van de sessie niet meer aangescherpt worden.

Uitslag tweede vrije training

Pos. Rijder Team Tijd Ronden
1 Mark Webber Red Bull 1:50.321 22
2 Fernando Alonso Ferrari 1:50.461 18
3 Jenson Button McLaren 1:50.770 9
4 Lewis Hamilton McLaren 1:50.838 9
5 Felipe Massa Ferrari 1:51.218 14
6 Nico Rosberg Mercedes 1:51.242 22
7 Sergio Perez Sauber 1:51.655 21
8 Nico Hulkenberg Force India 1:51.725 18
9 Paul di Resta Force India 1:51.751 8
10 Sebastian Vettel Red Bull 1:51.790 13
11 Michael Schumacher Mercedes 1:51.922 23
12 Pastor Maldonado Williams 1:52.750 20
13 Kamui Kobayashi Sauber 1:52.780 26
14 Jaime Alguersuari Toro Rosso 1:52.911 25
15 Sebastien Buemi Toro Rosso 1:53.009 25
16 Rubens Barrichello Williams 1:53.156 17
17 Bruno Senna Lotus Renault 1:53.835 21
18 Jarno Trulli Team Lotus 1:55.051 20
19 Timo Glock Virgin 1:55.494 20
20 Heikki Kovalainen Team Lotus 1:55.202 15
21 Jerome d'Ambrosio Virgin 1:56.816 21
22 Vitantonio Liuzzi HRT 1:57.450 19
23 Daniel Ricciardo HRT 1:57.612 24
24 Vitaly Petrov Lotus Renault 2:02.234 12

Sutil: "Denk nog niet aan 2012"

Adrian Sutil wil nog niet aan het Formule 1-seizoen 2012 denken. De Duitser rijdt momenteel voor Force India en heeft zijn hele carrière voor dit team gereden. Ook voor komend seizoen is deze renstal weer een optie, maar hij weet ook dat teameigenaar Vijay Mallya pas eind dit jaar zijn rijders bekend wil maken.

Sutil heeft concurrentie van teamgenoot Paul di Resta en derde rijder Nico Hülkenberg. "Vorig jaar begonnen we goed aan het seizoen, maar zwakten we later iets af. Dit seizoen is het andersom. Ons budget is niet groot, maar toch kunnen we onszelf altijd herstellen en wel een fabrieksteam verslaan. We zullen wat constanter moeten worden, maar daar wordt aan gewerkt. Voor mij is het nog te vroeg om naar volgend jaar te kijken. Het is goed om een goede auto op het einde van het seizoen te hebben en te laten zien wat je in huis hebt. De laatste Grands Prix zijn namelijk het belangrijkst," zei Sutil.

Trein botst op omgevallen boom

Op het spoor tussen Winterswijk en Lichtenvoorde is vrijdagmiddag een trein tegen een boom gereden. De boom was op het spoor gevallen na een onweersbui, meldt een woordvoerder van Prorail.

Voor zover bekend zijn bij de botsing geen gewonden gevallen. De trein van vervoerder Syntus heeft wel schade opgelopen, het spoor mogelijk ook. Het is niet duidelijk hoe hard de trein reed op het moment van de botsing.

De woordvoerder noemt de situatie 'buitengewoon vervelend' voor de machinist en de passagiers. De gestrande reizigers worden door bussen opgehaald en naar hun bestemming gebracht. Het treinverkeer op het traject ligt in ieder geval tot 16.00 uur plat.

Het noodweer zorgt tussen Putten en 't Harde ook al voor vertraging. Door een blikseminslag rijden daar bussen in plaats van treinen. Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van meer dan zestig minuten.

VanVelzen wordt trouwambtenaar

VanVelzen verbindt op 11 november een nog onbekend verliefd stel in de echt. De bruiloft, georganiseerd door een radiozender, vindt plaats in Loosdrecht. De zanger houdt een toespraak voor het bruidspaar en geeft na afloop een privéoptreden. Vervolgens vliegt het kersverse echtpaar naar Bali.

Stellen die elkaar op 11-11-11 het jawoord willen geven en kans willen maken op de bruiloft, kunnen zich vanaf maandag aanmelden via de website van radiozender Sky Radio. Op 19 september wordt bekend welk paar gehuwd wordt door VanVelzen.

Doden door aanslag op VN-kantoor

In de Nigeriaanse hoofdstad Abuja zijn zeker achttien doden gevallen bij een bomaanslag op een gebouw van de Verenigde Naties. Dat meldden getuigen.

Het doelwit van de aanslag was een informatiecentrum van de volkerenorganisatie. Getuigen zagen dat meerdere doden uit het puin werden gehaald.

In juni was er een aanslag op het politiehoofdkwartier in Abuja. Dat was volgens de autoriteiten het werk van de radicaalislamitische sekte Boko Haram.

Hustler claimt sekstape met Rihanna

Gisteren zorgde het blad Hustler voor nogal wat opschudding door bekend te maken dat ze een sekstape hebben van de R&B artieste Rihanna samen met rapper J. Cole. De zangeres zegt dat de claim van het pornomagazine niks meer is dan ongebaseerde roddel.

Via E! News liet het pornoblad weten dat ze in het bezit zijn van opnames waarop Rihanna en J. Cole de liefde bedrijven. Hustler wil de opnames graag openbaar maken maar weet nog niet op welke manier de beelden zullen worden uitgebracht.

Er gaan al tijden geruchten dat Rihanna en Cole meer dan alleen muzikale partners zijn. Deze geruchten werden nog eens versterkt toen de rapper als voorprogramma meeging bij de Loud tournee van de zangeres. Zowel Rihanna als J. Cole hebben deze geruchten niet bevestigd noch ontkend.

Nadat de claim van Hustler bekend was gemaakt reageerde Cole op zijn twitter account met: “Gossip Gossip, nigga just stop it.” Ook Rihanna gaf op haar twitter een reactie: “We don’t believe U, U need more people…And of course an actual sextape! #slownewsday”. Ook doen woordvoerders van de zangeres de bewering van Hustler af als absolute onzin.

Rihanna is in elk geval volgend jaar op het witte doek te zien in de film Battleship.

Verbeek: "Geen makkelijke groep"

AZ werd vanmiddag bij de loting van de groepsfase van de Europa League in een groep met Metalist Kharkov (Oek), Austria Wien (Oos) en Malmö FF (Zwe) gezet. De trainer van de Alkmaarders, Gertjan Verbeek, sprak over serieuze tegenstanders.

"Iedereen doet vaak wat denigrerend over Oost-Europese ploegen, maar dat is ten onrechte. Austria Wien behoort tot de top van Oostenrijk. Ik ken het team niet. We gaan kijken, net als bij Malmö. Wat moet ik er verder van zeggen? Mooie loting, ja,” aldus Verbeek in een eerste reactie. 

[WK] Som: "Zit in zwaarste serie"

Atleet Bram Som weet wat hem te doen staat op het WK atletiek op de 800 meter. De Nederlander zit morgen in een serie met wereldrecordhouder David Rudisha en Europees kampioen Marcin Lewandowski. "Verreweg de sterkste en zwaarste serie," zei Som vanuit het Zuid-Koreaanse Daegu.

Som haalde met een tijd van 1:45.65 net niet de kwalificatielimiet op de 800 meter, maar de Nederlandse atletiekunie streek met de Olympische Spelen in Londen in het achterhoofd de hand over het hart. Som is hier blij mee. "Onder de 1.46 lopen en dan zit je in de halve finales. Toernooien lopen kun je alleen op toernooien trainen. De finale halen wordt een zwaar karwei. De halve finale is al heel lastig. Na mijn laatste kwalificatierace in Londen, begin augustus, ben ik weer gegroeid. Ik moet boven mezelf uitstijgen."

Man slaat agent ziekenhuis in

De politie heeft vrijdagochtend een 44-jarige man uit Ermelo opgepakt die zich donderdagnacht had uitgeleefd op een agent. De man sloeg de agent zonder reden tegen de grond, meldt de politie. De agent liep diverse verwondingen op en is naar een ziekenhuis gebracht.

De politie surveilleerde omstreeks 02.00 uur in het centrum van Ermelo toen er plotseling glasgerinkel klonk en iemand tegen de politieauto aan liep. De agenten stapten uit, waarna een van hen werd aangevallen door de verdachte. Zijn vrouwelijke collega probeerde de aanvaller met pepperspray te stoppen, maar dat lukte niet direct.

Nadat de man de agent, die inmiddels op de grond lag, nog enkele klappen verkocht, ging hij er vandoor. De agente, die ongedeerd was gebleven, ontfermde zich over haar collega en liet de verdachte gaan. De man meldde zich vrijdagmiddag op het bureau. Hij is direct aangehouden en verhoord.

Feyenoord zonder Biseswar tegen Heerenveen

Feyenoord moet het zondag in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen stellen zonder Diego Biseswar. De aanvaller is nog niet hersteld van een buikspierblessure.

Om die reden stond Biseswar vanmorgen tijdens de besloten training ook nog niet op het trainingsveld van Feyenoord. Miquel Nelom is wel weer volledig inzetbaar. De verdediger miste de eerste drie competitiewedstrijden wegens een knieblessure, maar is fit verklaard.

Dani Fernández keert zondag waarschijnlijk terug bij de wedstrijdselectie. De verdediger maakte in de thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade zijn rentree in het elftal na langdurig blessureleed, maar werd vorige week tegen Heracles Almelo uit voorzorg buiten de selectie gehouden omdat die wedstrijd op kunstgras werd gespeeld.

"Dani heeft vanochtend wel een tikje gekregen op de training, dus we moeten morgen even de reactie daarop afwachten", vertelde Koeman vanmiddag in De Kuip over zijn rechtsback op de clubsite van Feyenoord. "Maar in principe zit hij bij de groep."

Burgemeester Schiedam was corrupt

Voormalig burgemeester van Schiedam Wilma Verver (VVD) heeft zich schuldig gemaakt aan belangenverstrengeling en is ernstig tekortgeschoten op het gebied van integriteit. Dat concludeert het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) in een vrijdag gepubliceerd onderzoek.

Het rapport concludeert dat er op het stadhuis een angstcultuur heerst en dat Verver daar voor een groot deel schuld aan had. Veel ambtenaren en wethouders gaven in gesprekken aan angst te hebben voor de burgemeester.

De gemeenteraad van Schiedam gaf eind april opdracht voor het integriteitsonderzoek nadat Verver in opspraak was gekomen vanwege een privéconflict met een aannemersbedrijf. Daardoor zou het bedrijf van de gemeente minder opdrachten hebben gekregen. Ook zou ze op kosten van de gemeente chauffeurs hebben ingehuurd.

Uit het onderzoek is niet gebleken dat Verver zelf expliciet opdracht heeft gegeven het aannemingsbedrijf uit te sluiten van opdrachten voor de gemeente. Door haar optreden heeft ze echter hetzelfde effect bereikt, stellen de onderzoekers.

In juni stapte de 53-jarige Verver op. In een brief aan de commissaris van de koningin noemde ze als reden de aanhoudende negatieve publiciteit over haar en haar gezin. De ex-burgemeester stelde dat haar beslissing losstond van het onderzoek. Ze kon niet meer werken in de 'hetzeachtige sfeer' die volgens haar was ontstaan.

Verver eiste donderdag nog in een kort geding dat de gemeente het rapport vijftien werkdagen voor openbaarmaking aan haar zou geven, zodat ze het kon bestuderen en voorzien van commentaar. De rechtbank in Rotterdam wees het verzoek echter af.

Sharapova in EA's Grand Slam Tennis 2

EA heeft screenshots van Grand Slam Tennis 2 vrijgegeven. In de beelden zien we Sharapova, Djokovic en Federer in actie op de baan. In totaal zullen meer dan twintig grote namen in het spel voorkomen, waaronder John McEnroe.

De besturing van Grand Slam Tennis 2 maakt gebruik van een vernieuwd Total Racquet Control. Met de rechterstick speel je elke forehand smash, backhand, overhead of volley precies zoals jij dat wilt. De PlayStation Move wordt ondersteund voor mensen die echt willen gaan zwaaien. 

De ontwikkelaars hebben op alle vier de grote toernooien gefilmd om de sfeer zo authentiek in het spel te kunnen stoppen. Je speelt het Australian Open, Roland Garros, het U.S. Open, en exclusief voor dit spel:  Wimbledon. Om het allemaal nog echter te maken verzorgen John McEnroe en Pat Cash het commentaar tijdens de wedstrijden.

Grand Slam Tennis 2 komt in 2012 uit voor PlayStation 3 en Xbox 360.

Grand Slam Tennis 2Grand Slam Tennis 2

Grand Slam Tennis 2Grand Slam Tennis 2

Grand Slam Tennis 2

VN: Gadhafi moet levend worden opgepakt

De Libische leider Moammar Gadhafi executeren zonder dat hij een proces heeft gekregen is tegen de wet. Dat heeft Rupert Colville, woordvoerder van de VN-Hoge Commissaris voor de Mensenrechten, vrijdag gezegd. De Libische opstandelingen hebben een prijs van twee miljoen dollar (1,4 miljoen euro) op het hoofd van Gadhafi gezet.

"Standrechtelijke executies zijn niet toegestaan, noch in vredestijd, noch in tijden van oorlog", aldus Colville. De beste oplossing is volgens hem dat Gadhafi wordt opgepakt en uitgeleverd aan het Internationaal Strafhof in Den Haag.


VN: Gadhafi moet levend worden opgepakt (Foto: Novum)

Ahmadinejad: geen plaats voor Israël

Als de Palestijnse staat eenmaal is gesticht is er in het Midden-Oosten geen plaats meer voor Israël. Dit heeft de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad vrijdag gezegd.

Dat er geen liefde verloren is tussen de hardliner Ahmadinejad en de joodse staat is geen nieuws. In 2005 liet hij zich al eens ontvallen dat Israël 'van de kaart geveegd' moest worden.

Vrijdag liet de president van zich horen ter gelegenheid van Quds-dag. Quds is de Arabische benaming van Jeruzalem. Ieder jaar worden op deze dag pro-Palestijnse betogingen gehouden.

De Palestijnen hopen in september in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties hun onafhankelijke staat Palestina erkend te krijgen. Tegelijkertijd verkeren de vredesonderhandelingen tussen Israël en de Palestijnen in een impasse. Hoewel de stemming in de Algemene Vergadering vooral als een symbolisch gebaar moet worden gezien, geloven de Palestijnen dat er een duidelijke boodschap aan het adres van Israël van uit zal gaan.

Als de Palestijnse staat eenmaal erkend is en zich heeft gevestigd, is er voor jullie geen plaats meer in de regio, zo betoogde Ahmadinejad tegen Israël.


Ahmadinejad: geen plaats voor Israël (Foto: Novum)

[WK] Atlete Samuel alsnog naar Daegu

Sportarts Peter Vergouwen heeft atlete Jamile Samuel groen licht gegeven om af te reizen naar het Zuid-Koreaanse Daegu voor het WK atletiek, Samuel, lid van het Nederlandse estafetteteam op de 4x100 meter, kreeg last van bronchitis en kon eerder deze week niet mee met de ploeg.

Morgen gaat het WK van start in Daegu. De Nederlandse atletiekunie probeert Samuel overmorgen in Zuid-Korea te krijgen.

Spectaculaire video UFO-landing opgedoken

Ze zijn geland! Op internet is namelijk een filmpje uitgelekt waarop duidelijk is te zien dat er een ruimteschip is geland.

Het zal kenners wel niet verbazen, maar ook deze video is gemaakt in Siberië. Volgens de makers van het filmpje, die de gebeurtenis met een gsm hebben gefilmd in de Russische regio Irkoetsk, is dit het bewijs dat buitenaards leven bestaat.

Op de beelden is een UFO te zien. Verder zijn er ook vijf aliens te zien die wandelen door de Siberische sneeuw. Een van de ruimtewezens is ongeveer 1,20 meter lang en staat op vijf meter afstand van het ruimteschip. Vier medealiens staan bij hem in de buurt.

Het filmpje is opgedoken twee dagen nadat er mysterieuze lichten boven het gebied waren gezien. "Deze twee video's van twee verschillende getuigen tonen aan dat zich een landing vergelijkbaar met Roswell heeft voortgedaan in Rusland", reageert ufoloog Mike Cohen.

De Engelsen hebben de video helaas geblokkeerd. Deze is nog wel hier te zien

Halo Warthog in Forza 4

Microsoft heeft bij monde van Wired aangekondigd dat de legendarische Warthog uit de Halo-serie zijn opwachting zal maken in Forza 4. Helaas niet rijdend, maar wel bekijkbaar in de Autovista mode. Niemand minder dan sexy AI Cortana zal de acrobatische moordmachine voorzien van commentaar.

De Warthog is overigens een nieuw model welke gebruikt gaat worden in Halo 4, er zijn dan ook verschillen te merken met de Warthog zoals we die kennen uit Halo, Halo 2, Halo 3 en Halo: Reach.

forza warthog

Van Ginkel debutant bij Jong Oranje

Bondscoach Cor Pot heeft Marco van Ginkel opgeroepen voor de selectie van Jong Oranje voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Bulgarije en Luxemburg. De 18-jarige middenvelder van Vitesse is voor het eerst uitgenodigd.

Davy Pröpper (Vitesse) en Johan Kappelhof (FC Groningen) ontbreken in de selectie. De twee waren er eerder deze maand bij het oefenduel tegen Zweden wel bij. Maikel Kieftenbeld van FC Groningen keert terug in de selectie. Hij speelde in maart zijn laatste interland voor Jong Oranje tegen Duitsland.

Oranje begint de kwalificatiereeks voor het EK onder 21 jaar donderdag in Bulgarije. In Lovetsj moet de eerste stap worden gezet naar het eindtoernooi in dat in 2013 plaatsvindt in Israël. Op dinsdag 6 september speelt het team van Pot in Deventer tegen Luxemburg.

Serie A later van start door staking

De start van de Italiaanse competitie die dit weekeinde zou plaatsvinden is uitgesteld nadat de spelersbond (AIC) en de clubbond (de Lega) niet tot overeenstemming konden komen bij de nieuwe cao-onderhandelingen. De huidige cao liep aan het eind van het vorige seizoen af. 

De Lega heeft twee clausules in de cao staan die de AIC tegen de borst stuiten. In de eerste clausule staat dat spelers die in het laatste jaar van hun contract zitten gedwongen verkocht moeten kunnen worden, en spelers die niet meer in de plannen van de coach passen niet mee mogen trainen met het eerste team. 

In de tweede clausule staat beschreven dat de spelers de nieuwe “solidariteitsbelasting” zelf moeten gaan betalen. In de vorige cao stond dat de clubs verantwoordelijk waren voor het betalen van de belasting van de speler. In het nieuwe contract zouden de spelers dit zelf moeten gaan betalen. In Italië betaalt men 45 procent belasting als grootverdiener en met de nieuwe “solidariteitsbelasting” komt daar nog eens tien procent bovenop.

Door de staking kan de Serie A naar alle waarschijnlijkheid pas 10 september van start gaan,  aangezien 3 en 4 september er internationale wedstrijden op het programma staan.

Loting groepsfase Europa League

Zojuist is er geloot voor de groepsfase van de Europa League. De drie Nederlandse ploegen hebben wisselend geloot. PSV treft in groep C Hapoel Tel Aviv, Rapid Boekarest en Legia Warschau. AZ moet het in groep G opnemen tegen Metalist Kharkiv, Austria Wien en Malmö en FC Twente ontmoet in groep K het Fulham van Martin Jol, Odense BK en het Wisła Kraków van coach Robert Maaskant.

Groep A
Tottenham Hotspur (Eng)
Rubin Kazan (Rus)
PAOK Saloniki (Gri)
Shamrock Rovers (Ier)

Groep B
FC København (Den)
Standard Luik (Bel)
Hannover 96 (Dui)
Vorskla Poltava (Oek)

Groep C
PSV Eindhoven (NED)
Hapoel Tel Aviv (Isr)
Rapid Boekarest (Roe)
Legia Warschau (Pol)

Groep D
Sporting Portugal (Por)
Lazio Roma (Ita)
FC Zürich (Zwi)
FC Vaslui (Roe)

Groep E
Dinamo Kiev (Oek)
Besiktas (Tur)
Stoke City (Eng)
Maccabi Tel Aviv (Isr)

Groep F
Paris St. Germain (Fra)
Athletic Bilbao (Spa)
FC Salzburg (Oos)
Slovan Bratislava (Slw)

Groep G
AZ Alkmaar (NED)
Metalist Kharkiv (Oek)
Austria Wien (Oos)
Malmö (Zwe)

Groep H
Sporting Braga (Por)
Club Brugge (Bel)
Birmingham City (Eng)
Maribor (Slo)

Groep I
Atlético Madrid (Spa)
Udinese (Ita)
Stade Rennes (Fra)
FC Sion (Zwi)

Groep J
Schalke 04 (Dui)
Steaua Boekarest (Roe)
Maccabi Haifa (Isr)
Aek Larnaca (Cyp)

Groep K
FC Twente (NED)
Fulham (Eng)
Odense BK (Den)
Wisła Kraków (Pol)

Groep L
Anderlecht (Bel)
AEK Athene (Gri)
Lokomotiv Moskou (Rus)
Sturm Graz (Oos)

Stapels lijken in ziekenhuis Tripoli

 In en bij een verlaten ziekenhuis in een door de strijd zwaar geteisterde wijk van Tripoli liggen stapels lijken. Het ziekenhuis staat in de wijk Abu Salim. Het bleek vrijdag compleet verlaten, op de lijken na.

In de tuin van het ziekenhuis, naast een parkeerplaats, liggen twintig in ontbinding verkerende lichamen, alle van donkergekleurde mannen. In een van de zalen liggen 21 lijken opgestapeld op enkele brancards, met her en der een deken eroverheen gelegd. Een ander lijk ligt op de oprijlaan buiten, met een wit laken overdekt.

Dit melden twee AP-verslaggevers die vrijdagochtend een kijkje bij het ziekenhuis kwamen nemen.


Stapels lijken in ziekenhuis Tripoli (Foto: Novum)

Geen kinderen verwekt bij misbruik Oostenrijk

De 80-jarige Oostenrijker die ervan wordt verdacht zijn twee geestelijk gehandicapte dochters 41 jaar lang seksueel te hebben misbruikt heeft geen kinderen bij zijn dochters verwekt. Dat hebben de openbaar aanklagers vrijdag gezegd.

Volgens openbaar aanklager Alois Erbner zijn er na verhoren van de twee dochters geen aanwijzingen dat er kinderen zijn geboren.

De vraag is relevant, omdat de zaak sterk doet denken aan die van de Oostenrijker Josef Fritzl. Fritzl hield zijn dochter 24 jaar lang gevangen en verwekte meerdere kinderen bij haar. Die zaak kwam in 2008 aan het licht. Fritzl is voor zijn misdaden tot levenslang veroordeeld.

Justitie wil nepagent de cel in

Justitie heeft negen maanden gevangenisstraf geëist tegen een 26-jarige man die zich vorig jaar in Amsterdam uitgaf als politieagent en diverse ondernemers oplichtte. De man en een medeverdachte werden aangehouden nadat bij de politie meer dan 25 aangiftes over hen waren binnengekomen.

Soufian O. en Stefan T. vertelden de eigenaar van een coffeeshop in november dat ze rechercheurs waren en onderzoek deden naar vals geld. Ze legitimeerden zich als politiemensen en droegen walkietalkies bij zich. Ze wisten de man een bedrag van 3800 euro af te troggelen. Kort daarna weekten ze nog eens vijfhonderd euro los van de eigenaar van een belwinkel.

Een maand later sloegen ze opnieuw toe bij een belwinkel. Ze droegen holsters, fouilleerden de eigenaar en zeiden hem dat ze een partij telefoons 'in beslag kwamen nemen'. De eigenaar vertrouwde het niet en slaagde erin O. in de kraag te vatten. Later werd ook T. door de politie aangehouden.

De officier van justitie eiste vrijdag voor de rechtbank negen maanden gevangenisstraf tegen Soufian O. Ze wees erop dat door zijn optreden het vertrouwen van burgers in de politie schaadt.

O. was eerder voor de duur van het proces vrijgelaten, maar werd weer aangehouden toen hij zich in mei tegenover een taxichauffeur alweer als politieman had uitgegeven, toen hij met hem ruzie over de ritprijs kreeg. De taxichauffeur besloot naar het dichtstbijzijnde politiebureau te rijden, waar hij kon worden ingerekend. In zijn tas zat een alarmpistool.

De rechtbank doet op 9 september uitspraak in de zaak. Stefan T. verschijnt later voor de rechter.

Inkomsten voor Hoorn van Afrika lopen terug

Op giro 555 is tot nu toe ruim 23,5 miljoen euro binnengekomen voor de slachtoffers van de hongersnood in de Hoorn van Afrika. Na anderhalve maand actie stroomt het geld niet meer zo hard binnen, maar de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) gaan voorlopig door.

Giro 555 is sinds 11 juli open. Bijna een maand later werd de grens van 20 miljoen euro gepasseerd. Nu lijken de inkomsten wat te stagneren. "Maar dat is altijd zo", zegt een woordvoerder van de SHO. "Er wordt niet meer zo hard actiegevoerd en er is minder aandacht voor de problemen in de Hoorn van Afrika."

De SHO is zeer tevreden over het bedrag dat tot nu toe is ingezameld. "Maar er is nog veel meer geld nodig. Het is nog droog en er is nog honger." Het gironummer blijft voorlopig open.

Het ingezamelde geld wordt gebruikt voor noodhulp aan mensen die door de aanhoudende droogte en de voedselcrisis worden bedreigd. In delen van Kenia, Ethiopië en Somalië is door het uitblijven van twee regenseizoenen al sinds vorig jaar sprake van zeer ernstige droogte. Miljoenen mensen lijden honger.


Inkomsten voor Hoorn van Afrika lopen terug (Foto: Novum)

De extra's van Assassin's Creed: Revelations - Animus Edition

Er zullen verschillende speciale edities van Assassin's Creed: Revelations op de markt komen. Ubisoft heeft nu een trailer vrijgegeven van de Animus Edition. Bekijk hieronder meer informatie over de extra's die deze editie zal bevatten en bekijk de trailer van deze editie.

Assassin's Creed: Revelations komt 15 november uit op PS3, Xbox 360 en Windows. De Animus Edition zal het volgende bevatten:

  • Een speciale doos die op de zwarte animus-kamer lijkt
  • 256 pagina encyclopedie over het Assassin's Creed-universum
  • Korte film genaamd Assassin's Creed: Embers
  • Het beste uit de Assassin's Creed-soundtrack
  • Verschillende ingame content zoals de gevangenis van Vlad the Impaler, uitrusting, multiplayer-personages en upgrades voor je personage.

Paul Greengrass maakt beursthriller The Fear Index

Paul Greengrass gaat de thriller The Fear Index regisseren. Dat zegt Robert Harris, schrijver van het gelijknamige boek waarop de film gebaseerd is, tegen de Britse krant The Telegraph.

Harris' boek, dat volgende maand uitkomt, gaat over een beurshandelaar die een revolutionair computerprogramma bedenkt dat menselijk denken kan voorspellen, inclusief alle emoties die met handelen op de beurs gepaard gaan. Alles gaat hem voor de wind totdat blijkt dat andere beurshandelaren er alles voor over hebben om het programma in handen te krijgen.

De timing van The Fear Index kon in deze tijd van angst en doemdenken op de financiële markten niet actueler, zegt Harris. "Ik kan alleen maar hopen dat het kapitalisme niet is ingestort tegen de tijd dat mijn boek in de schappen ligt", lacht hij.

Harris heeft eerder vooral over historische gebeurtenissen geschreven. Zo gaat zijn boek Enigma over het kraken van de Duitse Enigma-code tijdens de Tweede Wereldoorlog en vertelt Pompeï over de ondergang van de gelijknamige Romeinse stad door de uitbarsting van de Vesuvius in het jaar 79. Zijn vorige boek The Ghost werd door Roman Polanski verfilmd als The Ghost Writer en gaat over een schrijver van de memoires van de Britse premier.

Greengrass is voornameljik bekend van de eerste twee Bourne-films. Vorig jaar maakte hij het Irak-drama Green Zone, net als de Bourne-films met Matt Damon in de hoofdrol.

Wanneer de verfilming van The Fear Index in productie moet gaan, is nog onbekend. Greengrass is eerst nog bezig met A Captain's Duty, een boekverfilming van een Amerikaanse kapitein wiens schip wordt gekaapt door Somalische piraten.


Paul Greengrass maakt beursthriller The Fear Index (Foto: Novum)

Politie belt brandweer om boeien los te knippen

Agenten in Oss hebben donderdagavond de brandweer gebeld omdat ze de handboeien van een schennispleger niet meer open kregen. De brandweer kwam met een betonschaar helpen, meldt de politie.

Om na te gaan of de verdachte niet gewond kon raken bij het openknippen van de boeien, werd bij wijze van test eerst een agent geboeid en weer losgeknipt. De agent en de verdachte kwamen er zonder verwondingen vanaf.

De verdachte was aangehouden omdat hij zich voor het raam van een vrouw aan het bevredigen was. De man van de vrouw liep naar buiten en zette de achtervolging in. Ondertussen belde hij de politie. Uiteindelijk werd de 57-jarige schennispleger op de Philips van Sint Polstraat aangehouden. Daar werd hij geboeid en naar een bureau gebracht.

Van Marwijk laat Janssen weer buiten selectie

Bert van Marwijk heeft voor de komende interlands tegen San Marino (thuis) en Finland (uit) Theo Janssen opnieuw buiten de selectie gelaten. Dat heeft de bondscoach vandaag in Zeist laten weten.

Nederland speelt komende vrijdag in Eindhoven tegen San Marino, in het kader van de kwalificatie van de Europese titelstrijd. Een paar dagen later is Finland in Helsinki de tegenstander. Ajacied Janssen ontbrak ook al bij de vriendschappelijke interland tegen Engeland, die uiteindelijk niet doorging.

Ibrahim Afellay van Barcelona en Arjen Robben van Bayern München hebben zich afgemeld voor de interland. Beiden zijn geblesseerd. Robben is mogelijk nog wel in beeld voor de volgende wedstrijd van Oranje, een paar dagen later in en tegen Finland.

"Een tegenvaller", noemde bondscoach Bert van Marwijk het ontbreken van de twee. "Het zijn twee zeer creatieve spelers. Die gaan we missen."

Selectie Nederlands elftal

Doel: Stekelenburg (Roma), Vorm (Swansea), Krul (Newcastle).

Verdediging: v.d.Wiel (Ajax), Bruma (HSV), Maduro (Valencia), Heitinga (Everton), Mathijsen (Málaga), Pieters (PSV), Braafheid (Hoffenheim), Boulahrouz (Stuttgart).

Middenveld: v.Bommel (Milan), Wijnaldum (PSV), Strootman (PSV), Nigel de Jong (Manchester City), v.d.Vaart (Tottenham Hotspur), Sneijder (Internazionale).

Aanval: Huntelaar (Schalke), L.de Jong (Twente), Kuijt (Liverpool), Van Persie (Arsenal), Lens (PSV), Elia (HSV).

Van Marwijk laat Janssen weer buiten selectie
Van Marwijk laat Janssen weer buiten selectie (Foto: ANP)

PlayStation 3 nog niet aan limiet

De PlayStation 3 heeft zijn limiet nog lang niet bereikt als we ontwikkelaar Insomniac mogen geloven. Hoofd-ontwikkelaar Cameron Christian bij Insomniac geeft aan dat ze nog steeds bezig zijn met het verbeteren van de techniek voor het ontwikkelen. Met deze technieken kunnen ze nog meer uit de PS3 halen.

Jon Paquette, schrijver bij Insomniac, hoopt dat de PS3 nog een aantal jaar blijft leven. Hij geeft aan dat de PS2-games die aan het einde van de levenscyclus kwamen veel beter waren dan de games die er in het begin voor uitkwamen. Volgens hem is het nu ook makkelijker geworden om verbeteringen te maken in de gereedschappen voor ontwikkelaars want als je twee games met dezelfde gereedschappen maakt, weet je precies wat je nog kan verbeteren. Deze verbeteringen leiden naar betere kwaliteit in het product dat je aflevert.

Velthuizen mag voor Vitesse uitkomen

Piet Velthuizen mag voor voetbalclub Vitesse uitkomen, zo is vandaag bekend gemaakt. Wereldvoetbalbond FIFA heeft de advocaat van de doelman, Jan Kabalt, laten weten dat de doelman transfervrij overgenomen kan worden en vrijgegeven is, omdat het Spaanse Hercules Allicante hem nog veel salaris verschuldigd is.

Het nieuws kwam voor Velthuizen overigens net te laat om dit weekend al voor Vitesse onder de lat te staan in het duel tegen Ajax. De vrijgave kwam net na 12:00 uur vanmiddag, waardoor dit volgens de regels net te laat is voor het duel van vanavond. Daarom moet Vitesse-trainer John van den Brom kiezen tussen de Est Marko Meerits en de weer fitte Eloy Room.

"We zijn heel blij dat FIFA deze uitspraak heeft gedaan. Helaas voor Piet was het net te laat voor de wedstrijd tegen Ajax, maar vanaf morgen kan hij gewoon spelen," zo meldde Kabalt.

'Grieks-Finse deal van tafel'

De Grieks-Finse deal over een onderpand in contanten in ruil voor steun aan het Griekse steunpakket is van tafel. Dat meldt website euobserver.com op basis van anonieme bronnen binnen de Finse regering. Finland onderhandelt nu over een 'andere oplossing'.

De Finnen zouden de deal van tafel hebben gehaald onder druk van de andere eurolanden. Onder andere Duitsland en Nederland hadden laten weten niet akkoord te kunnen gaan met de afgesproken storting van contant geld op een Finse spaarrekening in ruil voor steun.

Vorige week maakte de Finse regering de overeenkomst met de Grieken over de steun bekend. Hierover ontstond veel commotie omdat de overeenkomst het Griekse steunpakket in gevaar zou brengen. De andere eurozoneleiders moesten wel hun fiat geven aan het bilaterale akkoord.

Zowel de Finse premier als de ministers van Financiën van het Scandinavische land gaven deze week aan dat enige vorm van onderpand een essentiële voorwaarde is voor de steun aan het Griekse noodpakket. De premier stond wel open voor onderhandelingen. "Als de overeenkomst niet mogelijk is, moeten we een nieuw model vinden."

Het ministerie van Financiën wil niet reageren. Maandag schreef minister Jan Kees de Jager (CDA) aan de Tweede Kamer dat er überhaupt geen sprake is van een deal. Een dergelijke overeenkomst is volgens hem alleen geldig, als hiervoor toestemming wordt gegeven door alle eurolanden. De Jager benadrukte in de brief dat die instemming er niet is.

Flexibele wapens in Modern Warfare 3

Modern Warfare 3 zal flexibel zijn in de wapens die je kan gebruiken. Zo kan het mogelijk zijn dat een wapen een afneembare 'scope' heeft waardoor je je aan verschillende situaties kan aanpassen. Dit voorkomt ook dat je veel van wapens zal wisselen of bepaalde wapens niet kan gebruiken.

Zo kan het dus zijn dat je op het ene moment van een grote afstand vijanden aan het neerschieten bent en enkele seconden later door gangen en ruimtes heen loopt. Twee verschillende situaties worden nu mogelijk met hetzelfde wapen. Een ander nieuw wapen in Modern Warfare 3 zal de 'Punisher' zijn, de 'XM25 air burst grenade launcher'.

Met de XM25 zal het mogelijk zijn via een laser een bepaald voorwerp te identificeren. Als de granaat over dit voorwerp heen vliegt zal het na één meter ontploffen en iedereen uitschakelen die verscholen zit achter het object. Modern Warfare 3 komt 8 november uit voor Windows, PS3, Xbox 360, Wii en DS.

PlayStation 3 en Vita gaan spelgegevens delen

Games voor de PlayStation bevatten straks een versie voor zowel de Playstation 3 als de Playstation Vita. Spelgegevens worden online opgeslagen zodat gamers altijd toegang hebben. Op die manier kunnen spellen waar en wanneer dan ook gespeeld worden. Dat toekomstbeeld schetst Sony-topman Shuhei Yoshida in een interview met de website Eurogamer.

Sony is al bezig met een dergelijke bundel. Bij aanschaf van het actierollenspel Ruin krijgen gamers een exemplaar voor beide spelcomputers. De spelcomputerfabrikant probeert ook gameontwikkelaars enthousiast te krijgen over deze techniek.

"Er komen meer spellen zoals Ruin, maar daarnaast worden ook spellen speciaal voor de Vita gemaakt", laat Yoshida weten. De Vita beschikt bijvoorbeeld over een aanraakscherm, hetgeen andere manieren van spelen en dus ook andere spellen met zich mee kan brengen.

De PlayStation Vita komt volgend jaar uit in Europa. Dit najaar wordt de draagbare spelcomputer in Japan verwacht.

AZ, PSV en Twente groepshoofd in Europa League

De drie Nederlandse clubs in de loting voor de Europa league zitten allemaal in pot 1. Dat betekent dat PSV, AZ en FC Twente vrijdagmiddag om 13.00 uur bij de loting in Monaco groepshoofd worden. Ze ontlopen andere topclubs als Tottenham Hotspur, Atletico Madrid, Sporting Portugal, Schalke 04 en Anderlecht. Ook Sporting Braga, Dynamo Kiev, Paris Saint Germain en FC Kopenhagen zitten in pot 1.

Ook in pot 2 zitten echter nog een paar pittige tegenstanders. Martin Jols Fulham, Besiktas, Standard Luik, Rubin Kazan, Udinese en Lazio Roma vallen onder de twaalf clubs in deze pot. Het Duitse Hannover 96 is een van de sterkere ploegen in pot 3, terwijl Wisla Krakau, de ploeg van trainer Robert Maaskant, in pot vier zit.

VVD-Kamerlid Dezentjé vertrekt

VVD-Kamerlid Ineke Dezentjé Hamming verlaat half november de Tweede Kamer. Ze wordt voorzitter van de ondernemersorganisatie FME-CWM. Dat heeft de VVD vrijdag bekendgemaakt.

Dezentjé zit sinds 2003 in de Tweede Kamer, waar zij nu het woord voert over pensioenen. Daarnaast is ze voorzitter van de commissie Financiën. Bij FME-CWM volgt ze Jan Kamminga op.

Dezentjé wordt als Kamerlid opgevolgd door Ybeltje Berckmoes-Duindam.

Harry Mens boos om grap koeienmest

Harry Mens kan een grap van het programma Rambam niet waarderen. De makers kochten zendtijd en waren 19 juni te gast in het door Mens gepresenteerde RTL-programma Business Class, waar zij beweerden kleding te kunnen maken van koeienmest.

Mens geloofde dat het product echt bestond en sprak in het programma serieus met de grappenmakers. De presentator kan er niet om lachen. "Actie beschadiging Harry Mens", zegt hij in De Telegraaf. "Had ik dan naar de TU in Delft moeten gaan om te kijken of je kleding uit koeienstront kunt maken?"

Rambam is een programma dat wordt uitgezonden in het kader van TV Lab van de publieke omroep. Volgens dagblad Metro heeft het programma 14.500 euro betaald om bij Business Class aan tafel te mogen zitten. Na het programma zouden zich 25 potentiële investeerders hebben gemeld.

Rambam is maandag om 21.15 te zien op Nederland 3.

Mario Kart populair bij vrouwen

Mario Kart is het populairste spel onder vrouwen. Het racespel van Nintendo wordt door vrouwen binnen elke leeftijdscategorie meer gespeeld dan andere spellen. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport van gamevakblad MCV.

Het onderzoek is onderdeel van de MCV GameVision Brand Map. Hiervoor worden consumenten twee keer per jaar ondervraagd over tweehonderd spellen. In totaal hebben 6835 gamers vragen beantwoord over Mario Kart, terwijl 2865 van hen het spel in de laatste zes maanden gespeeld hadden.

Vijftien procent van de ondervraagden ging dieper in op hun motivatie Mario Kart te spelen. De spelers vonden het spel vooral vrolijk en het was een pluspunt dat het voor korte periodes gespeeld kan worden.

Mario Kart is verkrijgbaar voor Nintendo DS en Nintendo Wii. Nintendo werkt momenteel aan een versie voor Nintendo 3DS. Onaangekondigd, maar statistisch gezien onvermijdelijk, is een editie speciaal voor de in 2012 te verschijnen Wii U-spelcomputer.

Hoge verwachtingen voor Risen 2 door uitgever

Het actierollenspel Risen 2 moet in de eerste helft van volgend jaar meer dan een miljoen keer over de toonbank gaan. Dat is de verwachting van game-uitgever Deep Silver. De uitgever baseert zich op de eerste reacties op vrijgegeven beeldmateriaal.

Omdat Risen 2 vanaf het eerste moment voor Xbox 360, Windows en Playstation 3 gemaakt wordt, wordt er van alle versies veel verwacht. De eerste Risen heeft wereldwijd ongeveer een half miljoen exemplaren verkocht. Hierbij was vooral de Windows-versie populair. De Xbox 360-versie was een matige kopie van de pc-versie, hetgeen bekritiseerd werd door recensenten.

In Risen 2 speelt zich af in een wereld waar zeevaart en piraterij bemoeilijkt worden door de komst van zeemonsters. Als held moet de speler een einde maken aan deze chaos.

De game-uitgever heeft ook het actiespel Dead Island in de planning staan. Ook voor dit spel heeft het gamebedrijf hoge verwachtingen. Na het warme onthaal van een sfeervolle trailer besloot de uitgever in februari dat Dead Island dit jaar de belangrijkste game van het bedrijf is.

Vampieren keren terug in Skyrim

Een previewer van de website Ripten heeft ontdekt dat het vampierenras weer aanwezig zal zijn in The Elder Scrolls V: Skyrim. De previewer ontdekte de bloedzuigers in een berggrot die normaliter bewoond wordt door de 'skeletal undead'.

Het is nog niet duidelijk of de speler zelf de 'nachtziekte' kan krijgen en daardoor een extra ras kan spelen, zoals in Oblivion, maar de hoop is groot. Verder laat de previewer meer informatie los over hoe de game switcht van ingame naar map-view (de camera vliegt in een sneltreinvaart van het landschap weg in de map-view) en hij geeft inzicht in het vechtsysteem (je kan vijanden met 'shield blows' in ravijnen gooien).

De preview heeft ook duidelijk gemaakt dat veteraan voice-acteur Jimmy Cummings (bekend van Mass Effect 2, Fallout en Lara Croft and the Guardian of Light) duidelijk aanwezig was, maar Bethesda heeft daar tot op heden nog geen officiële bevestiging voor gegeven.

Skyrim komt uit voor Windows, PlayStation 3 en Xbox 360 en is speelbaar vanaf 11 november.

Uitslag eerste vrije training België

Michael Schumacher heeft de snelste tijd gereden in de eerste vrije training voor de Grand Prix van België. De Duitser, die dit weekend zijn twintig jarig jubileum in de viert, stuurde zijn Mercedes naar een tijd van 1.54,355 en bleef hiermee teamgenoot Nico Rosberg en de McLaren van Jenson Button voor.

Zowel Schumacher als Rosberg zetten hun tijden al direct aan het begin van de eerste sessie neer. Na een kwartier begon het te regenen op Spa-Francorchamps, waardoor de anderen niet meer aan de snelste tijden konden komen. De regen stopte na een kwartier weer en dat was het sein voor een aantal rijders om naar buiten te gaan. Bruno Senna beleefde er weinig plezier aan, want hij parkeerde de Renault bij Rivage in de bandenstapels. Omdat even later Paul di Resta op dezelfde plaats stil stond kwam er een rode vlag. De coureurs konden daarna nog enkele ronden rijden, maar tijden van onder de twee minuten per ronde zaten er niet meer in.

Uitslag eerste vrije training

Pos. Rijder Team Tijd Ronden
1 Michael Schumacher Mercedes 1:54.355 13
2 Nico Rosberg Mercedes 1:54.829 15
3 Jenson Button McLaren 2:02.740 8
4 Sebastian Vettel Red Bull 2:03.752 10
5 Lewis Hamilton McLaren 2:04.301 7
6 Adrian Sutil Force India 2:04.663 18
7 Felipe Massa Ferrari 2:04.728 9
8 Rubens Barrichello Williams 2:05.391 12
9 Jaime Alguersuari Toro Rosso 2:06.583 16
10 Kamui Kobayashi Sauber 2:06.886 15
11 Fernando Alonso Ferrari 2:07.055 12
12 Sergio Perez Sauber 2:07.481 15
13 Jarno Trulli Team Lotus 2:08.233 14
14 Sebastien Buemi Toro Rosso 2:08.239 14
15 Pastor Maldonado Williams 2:08.918 10
16 Mark Webber Red Bull 2:09.792 8
17 Timo Glock Virgin 2:12.278 13
18 Vitantonio Liuzzi HRT 2:12.389 10
19 Jerome d'Ambrosio Virgin 2:12.772 13
20 Paul di Resta Force India 2:13.058 8
21 Karun Chandhok Team Lotus 2:13.090 11
22 Vitaly Petrov Lotus Renault 2:13.601 10
23 Bruno Senna Lotus Renault 2:14.340 7
24 Daniel Ricciardo HRT 2:14.933 11

Hond meegesleurd door dief op scooter

Een hond is donderdag ernstig gewond geraakt in Utrecht toen een dief het dier ruim honderd meter meesleurde tijdens zijn vlucht op een scooter. Dat meldt de politie vrijdag.

De 22-jarige bestuurder was tijdens zijn vluchtpoging tussen de hond en zijn baasje doorgereden. De riem van de hond bleef aan de scooter haken, waardoor de viervoeter werd meegesleurd. Het baasje, een 28-jarige man uit Utrecht, liep ernstige snijwonden op aan zijn vingers.

De dief was op de vlucht voor de politie nadat hij met iemand anders ingebroken had in een auto op de Prinses Margrietstraat. Zijn 15-jarige kompaan was al eerder van de scooter gesprongen en probeerde rennend aan de politie te ontkomen. De twee verdachten zijn aangehouden.

Tottenham huurt Adebayor en Falqué

Tottenham Hotspur heeft gisteravond bekend gemaakt dat Emmanuel Adebayor en Iago Falqué het komende seizoen het team gaan versterken. De twee spelers worden voor één seizoen gehuurd van respectievelijk Manchester City en Juventus. 

Adebayor kwam onder Roberto Mancini weinig aan spelen toe en werd afgelopen januari al uitgeleend aan Real Madrid. De kans dat de Togo international zou vertrekken deze zomer was dan ook groot, helemaal na de komst van Sergio Agüero.

Falqué komt van de jeugdopleiding van Barcelona en werd in 2008 door Juventus gekocht. De 21-jarige Spanjaard werd afgelopen seizoen uitgeleend aan Villareal B. Het komende seizoen zal de middenvelder echter de Spurs versterken, waar nog steeds onduidelijkheid bestaat over de toekomst van Luka Modrić.

Sion verliest mogelijk plek in Europa League

De Zwitserse voetbalclub FC Sion wordt mogelijk uit de groepsfase van de Europa League verwijderd. Daar heeft de UEFA de club voor gewaarschuwd. Sion stelde tegen Celtic een speler op die afgelopen zomer gehaald werd. Toen mocht de club echter geen transfers doen, waardoor die speler niet speelgerechtigd was. Celtic diende een officieel protest bij de UEFA in.

Sion kreeg in 2008 een transferverbod van een jaar opgelegd. Door allerlei beroepen werd die straf uiteindelijk in januari pas van kracht. Volgens UEFA-voorzitter Michel Platini was het opstellen van de nieuwe aanwinsten door Sion 'een duidelijke overtreding van het verbod'.

Sion wordt vandaag wel meegenomen in de loting, maar wordt mogelijk alsnog vervangen door Celtic. Volgens secretaris-generaal Gianni Infantino van de Europese voetbalbond neemt de tuchtcommissie voor de eerste wedstrijd in de poulefase van de Europa League op 15 september een beslissing daarover. De UEFA wacht eerst een uitspraak van de Zwitserse burgerrechter over de zaak af.

Nieuwe wapens in Ratchet & Clank: A4O-trailer

Sony brengt ons vandaag een nieuwe video van Ratchet & Clank: All 4 One met daarin meer wapens die we mogen verwachten in de idiote 4-player coop-platformer. Deze editie van de 'weapons series' bevat de Pyroblaster, de Arc Lasher, de Blitzer en de Blast Cannon.

Bekijk hieronder zowel deel een als deel twee in de 'weapons series' en ontdek de hoeveelheid idiote wapens die de game zal bezitten. Ratchet & Clank: All 4 One zal vanaf 21 oktober speelbaar zijn en is exclusief voor de PlayStation 3.

'Team Lotus wordt Team Caterham AirAsia'

Het Formule 1-team Team Lotus zal volgend jaar naar verwachting de naam gaan veranderen in Team Caterham AirAsia. Hiermee lijkt een einde gekomen aan de zaak die al sinds eind vorig jaar liep tussen Team Lotus en de Maleisische automaker Lotus. Het nieuws moet overigens nog wel officieel bevestigd worden.

Onderdeel van de deal is een aandeel dat de teameigenaar van Team Lotus, Tony Fernandes, in de Maleisische luchtvaartmaatschappij MAS mocht nemen. Hierdoor krijgt hij meer te zeggen over het vliegverkeer in Maleisië. Fernandes is ook eigenaar van de vliegmaatschappij AirAsia.

Doordat de Maleisische regering Fernandes op deze manier heeft geholpen wordt de weg vrijgemaakt om de naam Team Lotus en het automerk Lotus weer onder één dak te brengen. Hierdoor kan de autofabrikant Lotus met het Formule 1-team Lotus Renault GP in de toekomst helemaal onder de naam Lotus naar buiten treden. Hoe dit zijn beslag zal gaan krijgen is nog onduidelijk.

Het huidige Team Lotus zal in de komende dagen de logo's van de bolides halen. Het vormt de opmaat naar het wijzigen van de teamnaam naar Team Caterham AirAsia. Caterham is een Britse automaker die eerder dit seizoen in handen viel van Fernandes. Het bedrijf maakt auto's die gebaseerd zijn op de fameuze Lotus 7-series.

Duitse tv-show biedt excuses aan

Eerder deze week is er een filmpje op internet beland van een tv-programma op de duitse RTL. In dit filmpje bezoeken ze de Gamescom en vellen ze hun oordeel over het gros van de bezoekers. Ze zijn hier echter niet vies van het begrip "stereotype" en laten alle zweterige baardgroei-gamers de revu passeren.

Sommige gamers werden door dit bericht keihard op hun ziel getrapt en spraken hun schande uit over dit onderdeel van de tv-show. Reden genoeg voor de zachte Duitsers om hun excuses aan te bieden. Of de gamers alweer bijgekomen zijn van de klap, is nog niet bekend.

"En nu is het tijd voor een correctie van onze kant. Misschien heb je ons verslag van de gamescom gezien afgelopen week. In dit verslag generaliseerden en overdreven we en als we hiermee gevoelens bezeerd hebben, dan verontschuldigen wij ons uitdrukkelijk daarvoor."

Half uur aan Asura's Wrath-gameplay

Capcoms nieuwe blog unity is op dit moment live en trapt af met een half uur durende video van hun nieuwe titel Asura's Wrath. De gameplay-footage wordt ondersteund door leden van developer CyberConnect 2 en Capcom zelf en levert daardoor een paar hilarische momenten op. 

De lange video is zeker het bekijken waard, al is het alleen al voor de cyber-boobies. Asura's Wrath zal volgend jaar speelbaar zijn en komt uit voor PlayStation 3 en Xbox 360.

Heidfeld wil in Singapore terugkeren

Nick Heidfeld werd deze week bij het Formule 1-team Lotus Renault GP aan de kant gezet voor Bruno Senna, ondanks dat de Duitser een geldig contract heeft. De coureur heeft nu tegen het team een rechtszaak aangespannen en hoopt in Singapore weer in de bolide plaats te nemen.

De manager van Heidfeld, Andre Theuerzeit, gaf een verklaring uit. "Ik ben teleurgesteld dat het team de komende races een ander laat rijden dan Nick. Ik ben er zeker van dat we in de verdere procedures een goede oplossing voor Nick vinden. We hopen dat Nick in Singapore weer in de cockpit zit."

Renault zal Senna in ieder geval in België en op Monza laten rijden. Daarna is het afwachten wie er naast Vitaly Petrov in de andere bolide zit, omdat Heidfeld bij de rechtbank in Londen probeert zijn stoeltje terug te veroveren.

De nieuwe wapens van Dead Rising 2: Off the Record

Dead Rising 2: Off the Record vertelt het alternatieve verhaal van Dead Rising 2, nu met Frank in de hoofdrol. De game speelt in dezelfde periode als het originele Dead Rising 2 waarin Chuck de hoofdrol speelt. Capcom heeft voor dit deel een aantal nieuwe wapens ontworpen en je ziet ze in de onderstaande filmpjes.

Naast de wapens zijn er ook nog twee andere nieuwe video's verschenen die wat meer in gaan op Frank als personage.

Dead Rising 2: Off the Record verschijnt later dit jaar voor PS3 en Xbox 360.

Ga oldskool in deze indie-RPG

Als je de klassieke RPG's mist waarbij je vanuit het eerstepersoons-perspectief door de gangen kroop van een stoffige kerker, dan kunnen we je geruststellen. Het genre is nog niet dood. De Finse indie-ontwikkelaar Almost Human is bezig met de game Legends of Grimrock.

De game Legends of Grimrock is een ode aan de RPG's zoals ze vroeger waren. De makers werken naar een release aan het einde van dit jaar. Bekijk alvast de trailer van deze prachtige, onvervalste dungeon crawler.

AC Milan huurt Aquilani

Liverpool heeft een overeenkomst bereikt met AC Milan omtrent middenvelder Alberto Aquilani. De middenvelder zal het komende seizoen worden uitgeleend aan de Italiaanse ploeg mits hij goed door de medische keuring komt. De overeenkomst bevat een optie om de transfer permanent te maken aan het einde van het seizoen.

De Italiaanse international werd in 2009 gekocht van AS Roma voor 20 miljoen euro. Na het vertrek van Rafael Benítez werd Aquilani in 2010 voor één seizoen verhuurt aan Juventus door toenmalig manager Roy Hodgsen.

AZ, PSV en Twente groepshoofd in Europa League

De drie Nederlandse clubs in de loting voor de Europa league zitten allemaal in pot 1. Dat betekent dat PSV, AZ en FC Twente vanmiddag om 13.00 uur bij de loting in Monaco groepshoofd worden. Ze ontlopen andere topclubs als Tottenham Hotspur, Atletico Madrid, Sporting Portugal, Schalke 04 en Anderlecht. Ook Sporting Braga, Dynamo Kiev, Paris Saint Germain en FC Kopenhagen zitten in pot 1.

Ook in pot 2 zitten echter nog een paar pittige tegenstanders. Martin Jols Fulham, Besiktas, Standard Luik, Rubin Kazan, Udinese en Lazio Roma vallen onder de twaalf clubs in deze pot. Het Duitse Hannover 96 is een van de sterkere ploegen in pot 3, terwijl Wisla Krakau, de ploeg van trainer Robert Maaskant, in pot vier zit.

Final Fantasy Type-0 opnieuw uitgesteld

Square-Enix heeft de Japanse release van Final Fantasy Type-0 voor PSP uitgesteld. De game zou op 13 oktober uitkomen maar dat wordt nu 27 oktober. De twee extra weken gaat Square-Enix gebruiken voor 'kwaliteitsverbetering', wat neerkomt op het gladstrijken van de game en het oplossen van bugs.

Type-0 werd een aantal jaar terug aangekondigd als onderdeel van de Final Fantasy XIII-franchise maar is nu losgekoppeld. Een Westerse release is helaas nog niet aangekondigd.

Type-0

De cast baalt er ook van

Patch voor windows-versie van Deus Ex: Human Revolution

Bezitters van de windows-versie van Deus Ex: Human Revolution hebben vandaag al een patch te downloaden om het spel te verbeteren. De laadtijden zouden drastisch verminderd worden, soms wel tot vijftig procent minder.

"De snelheid van het laden hangt af van de specificaties en settings, maar laadtijden zijn tot vijftig procent verminderd op sommige computers", staat er in de patchbeschrijving.

Deus Ex: Human Revolution herlaadt het spel als je dood gaat of als je missie faalt, dus deze patch kan heel wat wachttijd en ergenis wegnemen. Op deze manier is experimenteren met de verschillende mogelijkheden een stuk aangenamer. Als je de game via Steam downloadt is deze patch automatisch toegevoegd.

De patch doet nog meer:

  • A frequent issue for AMD/ATI hardware users that can cause the game to crash on startup
  • Improvements to loading speed. The speed increase depends on machine spec and settings, but loading time improvements of over 50% have been measured on some machines
  • Diagonal movement is no longer faster as intended
  • Adjustments have been made to mouse sensitivity in response to user feedback
  • Mouse sensitivity for X and Y axis can still be configured separately, but is now consistent when set to default settings
  • The range of settings for mouse sensitivity has been adjusted to provide for more accurate adjusting
  • The default mouse sensitivity has been altered to be somewhat less sensitive

Deus Ex: Human Revolution is vandaag uitgekomen voor Windows, PlayStation 3 en Xbox 360.

Deus Ex: Human Revolution

Dan Karaty helpt Gordon voor Songfestival

Choreograaf Dan Karaty helpt Gordon en zijn groep Los Angeles, The Voices met hun deelname aan het Nationaal Songfestival. "Ik ken hem inmiddels goed van ons jurywerk in Holland's Got Talent en zijn deelname aan So You Think You Can Dance", vertelt Gordon aan het AD. "Het is echt een toppertje."

De Amerikaanse choreograaf werkte eerder samen met grote sterren als Justin Timberlake, Kylie Minogue en Usher. "Dus ik ben waarzinnig blij dat hij de choreografie en de podiumshow wil doen. Nu al roep ik: we gaan winnen!"

Voor het Nationaal Songfestival worden momenteel open audities gehouden. Een jury beslist in oktober wie er naar de finale mag. Gordon maakt zich geen zorgen over de kansen van zijn inzending. "Waar wij mee komen, wordt zo goed dat de jury ons wel naar Azerbeidzjan zal moeten sturen."

Gordon presenteerde vorig jaar zijn mannengroep Los Angeles, the Voices. Het debuutalbum van de zanggroep bereikte in mei, een halfjaar na de release, de platinastatus.

[WK judo] Bolder kan niet verrassen

Linda Bolder heeft op het WK judo niet voor een verrassing kunnen zorgen. De judoka, uitkomend in de klasse onder 70 kilogram, was vrij in de eerste ronde en moest in de tweede ronde aantreden tegen de regerend wereldkampioene Lucie Decosse.

Bolder kon niet verrassen tegen de Francaise en na ruim drie minuten lag ze op de rug en verloor dus door een ippon. Hierdoor blijft alleen Edith Bosch over in het toernooi.

België krijgt Sonic-postzegels

Sonic is twintig jaar en SEGA pakt groots uit. Naast de game Sonic Generations, die helemaal in het teken staat van Sonic toen en nu, komen er ook speciale postzegels in gelimiteerde oplage. Deze postzegels zijn helaas wel enkel in België te koop en te gebruiken via Bpost.

Sonic

“SEGA is vereerd dat de Belgische Post speciale Sonic verjaardagspostzegels in de markt zet”, aldus Johan De Windt, Marketing Director SEGA Benelux. “Sonic bestaat dit jaar 20 jaar en de postzegels zijn een perfecte manier om deze unieke gebeurtenis extra te vieren. “

De postzegels zijn te koop van 29/8 via de Belgische postkantoren, bij Stamps & Philately en via de e-shop van Bpost.

Counter-Strike: GO-informatie en trailer

PlayStation 3-bezitters kunnen Counter-Strike: Global Offensive van Valve spelen met toetsenbord en muis en dat online tegen pc-spelers. Xbox 360-bezitters zullen alleen in staat zijn om een gamepad te gebruiken. Hiernaast heeft Valve ook een trailer uitgebracht van de game.

PlayStation 3-eigenaars hebben ook de mogelijkheid om de PlayStation Move en de DualShock 3-controller te gebruiken. Cross-platform te spelen tussen de Windows, Mac OS en PlayStation 3, zoals oook met Portal 2 kan, is bevestigd.

Valve baas Gabe Newell gaf vorige week op gamescom aan dat hij  graag de Xbox 360-versie van Counter-Strike: Global Offensive naar Steamworks wil brengen, maar dat Microsoft lastig te overtuigen is om dit ook te mogen ontwikkelen.

Het spel bevat vijf kaarten voor Bomb/Defuse-modus en twee voor Hostage Rescue. Alle kaarten zijn gebaseerd op die van Counter-Strike 1.6 en CS: Source. Valve zalzijn eigen servers hebben voor alle platformversies van het spel, maar gamers kunnen hun eigen spel hosten. Op de servers van Valve is een matchmaking-systeem aanwezig zodat mensen met ongeveer dezelfde ervaring  in een spel terechtkomen. Dit systeem zal niet in eigen gehoste spellen bestaan.

De beta van  Counter-Strike: Global Offensive begint in oktober.

 

Puber heeft seks met ezel

In Zimbabwe moet een 16-jarige jongen terechtstaan omdat hij onlangs zijn lusten niet meer kon bedwingen. In plaats van een leuk tienermeisje op te scharrelen, besloot hij zijn lusten te botvieren op een ezel.

De jongen uit Sibomvu werd op 9 maart op heterdaad betrapt door de eigenaar van de ezel. De boer, die drie ezels heeft, ontdekte dat de enige vrouwtjesezel niet meer in het weiland stond.

De beste man ging hierop op onderzoek uit en vond even later bij een naburige rivier de ontbrekende ezel. Het dier werd echter snoeihard genomen door een puisterige puber. De boer schreeuwde naar de knul dat hij moest stoppen. De jongen kroop eraf en zette het op een lopen.

De man had hem echter al herkend en wendde zich tot het dorpshoofd. Hij haalde de politie erbij die de knaap weldra arresteerde. Laatstgenoemde ontkent echter alles. Op 1 september zal hij opnieuw moeten voorkomen.

Winnaars Deus Ex-prijzenpakket

Header

Square Enix brengt vandaag Deus Ex: Human Revolution uit. Het spel speelt zich af in het jaar 2027, 25 jaar voor het oorspronkelijke Deus Ex. De techniek om verbeteringen aan het lichaam aan te brengen door middel van nanotechnologie moet nog uitgevonden worden en biomechanische uitbreidingen zijn net uitgevonden. De hoofdpersoon, Adam Jensen, is een ingehuurde beveiligingsagent bij Sarif Industries, een toonaangevend bedrijf dat gespecialiseerd is in menselijke aanpassingen.

In samenwerking met Square Enix mochten wij de twee exemplaren van een exclusief Deus Ex: Human Revolution-goodiepakket weggeven: met o.a. Deus Ex-comic, jouw eigen augmented reality arm (Sleeve) en uiteraard een game! Jullie moesten hiervoor natuurlijk wel iets doen. Het knutselen van een eigen augmentation bracht een hoop creatieve creaties. Uiteindelijk hebben wij de volgende winnaars uitgekozen.

cobo:

Epitome:

Van harte gefeliciteerd met jullie prijzen. Het pakket komt zo snel mogelijk naar jullie toe!

Wekelijkse Nintendo-downloads

Nintendo heeft elke week een aantal nieuwe titels die je kunt downloaden voor jouw DSi of 3DS in de vorm van DSiWare. Nintendo 3DS heeft daarnaast ook oude handheld-klassiekers die je kunt downloaden via de Virtual Console. Dit is de lijst met titels die deze week nieuw in de eShop staan.

Virtual Console (Nintendo 3DS)
Gargoyle's Quest™

Nintendo DSiWare
Bridge

WiiWare
Aya and the Cubes of Light

Op de site van Nintendo kun je een korte trailer zien met daarin de nieuwe titels.

Rogge betreurt gebrek aan Amerikaans bid

IOC-voorzitter Jacques Rogge betreurt het dat de Verenigde Staten geen kandidaat zijn voor de Olympische Spelen van 2020. De Belg zei vandaag te hopen dat de Amerikanen zich snel weer kandidaat stellen voor de organisatie van een olympisch toernooi.

Het Amerikaans olympisch comité besloot geen stad kandidaat te stellen voor 2020 nadat Chicago het voor de Spelen van 2016 ruimschoots aflegde tegen Rio de Janeiro. Dat werd gezien als een afstraffing van het IOC over een langlopend dispuut over de verdeling van televisiegelden.

Omdat de Verenigde Staten geen poging doen de Spelen van 2020 binnen te halen, zit er zeker twintig jaar tussen de Spelen in de VS. Salt Lake City was in 2002 de laatste keer dat Amerika werd aangedaan. Sinds 1960 zat er nooit meer dan zestien jaar tussen twee Spelen op Amerikaans grondgebied. Daarvoor werden allen in 1904 en 1932 Spelen in de VS gehouden.

Amsterdammer vast voor oproep tot rellen

De politie heeft dinsdag een Amsterdammer aangehouden omdat hij op internet opriep tot rellen. Hij verwees daarbij naar de relschoppers die ruim twee weken geleden in Londen huishielden. Een woordvoerder van de Amsterdamse politie laat weten dat niet eerder iemand is aangehouden voor het oproepen tot rellen via social media.

De 27-jarige man werd op straat aangehouden, waarna zijn huis is doorzocht. Daarbij is zijn computer in beslag genomen. Hij bleek ook hard- en softdrugs in bezit te hebben en heeft een agent beledigd. De man is donderdag vrijgelaten en moet zich in november voor de rechter verantwoorden.

Zwaar onweer trekt over Nederland

Zware regen- en onweersbuien trekken vrijdagochtend over Nederland. Vooral het westen van het land werd getroffen door plensbuien. In korte tijd viel er tien tot twintig millimeter regen, meldt Weerplaza.

Ondanks de zware buien, is van overlast nauwelijks sprake geweest. Afgezien van enkele ondergelopen straten kwamen er weinig meldingen binnen, melden verschillende politiekorpsen.

Het onweergebied trekt noordwaarts over Noord-Holland en Friesland. Het oosten van het land krijgt pas later vrijdag last van zwaar weer. Vanuit Frankrijk nadert een tweede onweergebied dat in de loop van de middag en avond over de oostelijke provincies trekt. Opnieuw gaat het dan hard regenen met af en toe zwaar onweer met windstoten tot negentig kilometer per uur.

De onweersbuien verdrijven voorlopig de warmte. Vanaf zaterdag is het koeler. Wel blijven er buien vallen.


Zwaar onweer trekt over Nederland (Foto: Novum)

'Dader Lockerbie-aanslag weg uit Tripoli'

De Libiër die in Nederland werd veroordeeld voor de terreuraanslag in 1988 op een Amerikaans passagiersvliegtuig boven het Schotse Lockerbie, heeft zijn villa in Tripoli verlaten. Dat meldde The Herald, een krant die verschijnt in Schotland, vrijdag op basis van uitlatingen van een buurman van Abdel Basset al-Megrahi.

De Lockerbie-dader zou zijn vertrokken in het weekeinde, toen de rebellen begonnen aan hun offensief in Tripoli. "Deze man weet teveel", zo stelde al-Megrahi's buurman Hussein Barba. "Kaddafi heeft hem meegenomen, waar hij ook moge zijn."

Megrahi werd in 2001 door een Schotse rechtbank in kamp Zeist tot levenslang veroordeeld voor het opblazen van de Boeing 747 waardoor 270 mensen omkwamen. Hij heeft altijd ontkend schuldig te zijn. Megrahi werd in augustus 2009 vrijgelaten omdat hij aan prostaatkanker zou lijden en niet meer dan 3 maanden te leven zou hebben. De vrijlating viel bijzonder slecht bij nabestaanden.

'Dader Lockerbie-aanslag weg uit Tripoli'
'Dader Lockerbie-aanslag weg uit Tripoli' (Foto: ANP)

Machinist schopt neger in metro

Een metrobestuurder uit München wordt beschuldigd van racisme. De beste man heeft een donkere passagier uitgescholden voor 'neger'. Vervolgens gaf hij deze een schop toen deze hierover kwam klagen.

Het incident begon toen de ziekenhuishulp uit Guinee onlangs op het laatste moment instapte en de deur openhield voor zijn vriendin. De 51-jarige machinist greep hierop naar de intercom en riep om dat er een neger in het treinstel zat. "Iedereen kon het horen", verklaart de politie.

De 21-jarige man ontstak in woede en klopte op de deur van de bestuurder om verhaal te halen. Deze deed of hij niets had gehoord, maar bij de volgende halte stapte de Guinees uit. Hij wilde met zijn gsm een foto maken van de machinist. Laatstgenoemde stapte echter ook uit en trapte de man om hem tot stoppen te dwingen. Hierbij viel het mobieltje in stukken op de grond.

De metropassagier is uiteindelijk naar de politie gestapt om aangifte te doen. De machinist wordt nu aangeklaagd voor laster, mishandeling en het vernielen van eigendom. Volgens de politie zijn meerdere passagiers geschokt door het voorval. De machinist heeft inmiddels bekend, maar vertelde dat hij zich bedreigd voelde.

Haase: "Erg blij met deze zege"

Robin Haase bereikte eerder de halve eindstrijd van het toernooi in het Amerikaanse Winston-Salem. Daarmee boekte hij zijn achtste zege op rij op de ATP-Tour.

Haase was na afloop van zijn winst in de kwartfinales tegen de Oekraïner Aleksandr Dolgopolov blij. "Ik heb een hele goede wedstrijd gespeeld, op een game na waarin ik werd gebroken in de tweede set. Ik denk vooral dat ik een hele slimme partij heb getennist. Ik speelde agressief en solide als het moest. Ik ben erg blij met deze overwinning".

Sims 3: Hidden Springs nu verkrijgbaar

Er is een nieuwe digitale stad te downloaden via De Sims 3 Store. In Hidden Springs kun je gloednieuwe Sims ontmoeten, nieuwe openbare gelegenheden en locaties verkennen en nieuwe voorwerpen ontdekken.

Hidden Springs is een luxe kuurstad, die omringd wordt door prachtige bergen en een mooi meer. Er zijn verschillende kuuroorden en allerlei leuke activiteiten voorhanden. Sims die graag onder de Sims zijn kunnen in de kristalheldere bronnen gaan zwemmen of in de Redwood Heights Luxe Lodge gezellig kletsen met beroemdheden en rijke lui, zoals de familie Vanderburg. Avontuurlijke Sims kunnen eeuwenoude mysteriën ontrafelen in het Museum der Magie en Bovennatuurlijke Zaken of wegzwijmelen in het Sprookjespark.

De stad is nu exclusief verkrijgbaar via De Sims 3 Store en kun je aanschaffen met behulp van SimPoints.

De Sims 3

Patiënt sterft op operatietafel na vluchten artsen

Een man is in China op de operatietafel overleden. Niet omdat er complicaties optraden tijdens de amputatie van zijn been, maar omdat zijn artsen na het uitbreken van brand in een aanpalende kamer op de vlucht sloegen.

Het slachtoffer, een man van 50, lag zeker een half uur alleen, zei een woordvoerder van het ziekenhuis in Shanghai. Na het uitbreken van de brand sloegen de artsen in de operatiekamer alarm, waarna ze de operatie vervolgden. Toen ook de stroom uitviel, verlieten ze de operatiekamer. Tegen de tijd dat brandweerlieden hen weer toestonden terug te keren, was de patiënt al overleden, waarschijnlijk door rookvergiftiging.

Het ziekenhuis erkende dat er fouten zijn gemaakt en is in overleg met de familie van het slachtoffer over een schadevergoeding.

ABN Amro schrapt 2350 arbeidsplaatsen

ABN Amro schrapt in de komende 3 tot 4 jaar in totaal 2350 arbeidsplaatsen. Dat maakte het bankconcern vrijdag bekend.

Volgens ABN Amro verdwijnen er naar verwachting 1500 arbeidsplaatsen door afvloeiing van personeel en 850 door natuurlijk verloop. De bank verwacht dat er tegelijkertijd 450 nieuwe banen bij zullen komen.

ABN Amro maakte eerder al bekend tot 2014 enkele honderden banen per jaar te willen schrappen om de bank efficiënter te maken en de winstgevendheid te verbeteren.

ABN Amro schrapt 2350 arbeidsplaatsen
ABN Amro schrapt 2350 arbeidsplaatsen (Foto: ANP)

FOK!ker fotografeert 'slechtste AH ooit'

Guitar93 heeft naar eigen zeggen de 'slechtste Albert Heijn ooit' gezien. Volgens de FOK!ker is het in de AH-vestiging Den Haag Centrum een ranzige smeerboel.

Zoals het een ware FOK!ker betaamt, greep hij direct naar de camera om er enkele smakelijke foto's te schieten. Zo ligt er een laag schimmel in de koelvakken en liggen pakken melk, ver over de uiterste verkoopdatum, op de grond bij de koeling. De lekkage van de koeling is tevens 'verholpen' met wat krantenpapier.

Uiteraard ging de FOK!ker even navraag doen waarom het zo'n zooitje is in de Haagse Albert Heijn. Als reden werd gegeven dat het personeel aan het vasten is.

AH-vak
Een leeg vak, gevuld met schimmel
Voor alle foto's, check het FOK!topic

'Tbs'er verwondde nog twee medewerkers'

De tbs'er die donderdagmiddag in een penitentiaire inrichting in Vught een medewerker neerstak, heeft nog twee andere personeelsleden verwond met een scherp voorwerp. Dat schrijft het Brabants Dagblad vrijdag.

Ingewijden melden in de krant dat een van hen in de hals is gestoken, de andere twee slachtoffers zouden lager in de nek zijn verwond. De steekpartij vond rond 17.00 uur plaats. Hoe de gewonden er aan toe zijn, is niet bekend.

Justitie sprak donderdag van een 'ernstig steekincident'. Het ministerie was vrijdag niet direct bereikbaar voor commentaar.

Rutten: "Het avondje van de schoonheid"

Fred Rutten was een tevreden man, nadat PSV zich eenvoudig plaatste voor het hoofdtoernooi van de Europa League (5-0).

De Eindhovenaren waren heer en meester, maar wisten het krachtsverschil pas na de rust in de score uit te drukken. Rutten genoot niet alleen van de overtuigende cijfers, maar ook van het vertoonde spel van zijn ploeg. "Dit was het avondje van de schoonheid", aldus de oefenmeester na afloop tegen aanwezige media.

"Niet alleen qua doelpunten, maar ook wat we hebben gebracht. Dit team, dat tijd nodig heeft, is heel duidelijk groeiende", vervolgt Rutten. "De spelers weten elkaar steeds beter te vinden. Deze ploeg is hongerig naar doelpunten, ook in de slotfase bleven we daar op jagen. We hebben vandaag 'goodwill' getankt."

Zelfs de wave was weer eens een keer te zien in het Philips Stadion, iets wat lange tijd ondenkbaar was. PSV werd vaak bekritiseerd door de supporters, maar zij stonden gisteren als één man achter de ploeg. Dat zag ook Rutten. "Ongelooflijk hè".

'Meisje (11) zwanger van conciërge school'

In Mount Clemens, in de Amerikaanse staat Michigan, is een 12-jarig meisje onlangs bevallen. Een 28-jarige conciërge op een school is mogelijk de vader van de kleine spruit.

De schoonmaker zou het meisje zwanger hebben gemaakt op haar elfde. De seks heeft niet plaatsgevonden op het terrein van de school. Ondanks de jonge leeftijd besloot men de baby te houden.

De mogelijke vader heeft zichzelf vrijwillig gemeld bij de politie en wordt het vuur aan de schenen gelegd. Volgens de sheriff is het meisje de jongste moeder in zijn lange carrière.


Een nieuwsfilmpje over de schokkende zwangerschap

Kosten brand Moerdijk stijgen naar 71 miljoen

De totale kosten van de zeer grote brand bij Chemie-Pack in Moerdijk worden geraamd op ruim 71 miljoen euro. Dat staat in de bestuurlijke verantwoording die de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant op haar internetpagina heeft gepubliceerd.

Het bedrag ligt veel hoger dan de 40 miljoen euro die tot dusver werd genoemd. Alleen al de bodemsanering kost 38 miljoen euro.

Kosten brand Moerdijk stijgen naar 71 miljoen
Kosten brand Moerdijk stijgen naar 71 miljoen (Foto: ANP)

Chantal Janzen ergert zich aan slechte kandidaten

Chantal Janzen ergert zich behoorlijk aan sommige mannen die meedoen aan het nieuwe programma Sunday Night Fever. "Er waren jongens bij die totaal niet konden dansen of zingen. Volstrekt onbegrijpelijk dat zulke types van zichzelf vinden dat ze de nieuwe John Travolta kunnen worden", vertelt ze aan het AD.

Janzen presenteert de nieuwe talentenjacht Sunday Night Fever, waarin wordt gestreden om de rol van Tony Manero in de musical Saturday Night Fever. In de beroemde film speelde John Travolta deze rol.

"Het was ongelooflijk om te ontdekken dat zoveel kandidaten een totaal krom zelfbeeld hebben. Niet kunnen dansen en zingen en te dik zijn", vertelt de musicalster. "Of de originele filmmusical nooit zagen. Vreemd dat dergelijke ongetalenteerde binkies zich opgeven voor een miljoenenproductie."

"Als ik op tv een oproep zie waarin ze een negerin zoeken die goed kan koken en keihard kan rennen, zal ik ook niet reageren", gaat Janzen verder. "Een jongen zei tegen mij: goh, musical is toch wel een vak. Ik kreeg zowat een beroerte. Ga maar lekker naar huis, heb ik toen gezegd."

Inmiddels zijn er nog achttien kandidaten over die kansmaken op een van de twaalf plekken in liveshows. Sunday Night Fever wordt vanaf begin december op RTL 4 uitgezonden. De musical Saturday Night Fever gaat volgend jaar in première.

[US Open] Middelkoop, Huta Galung verder in kwalificaties

Matwé Middelkoop en Jesse Huta Galung zijn nog een zege verwijderd van het hoofdtoernooi van de US Open. De twee wonnen  ook hun tweede partij bij het kwalificatietoernooi. Igor Sijsling en Michaëlla Krajicek kwamen nog niet in actie in de tweede ronde. De uitlopers van orkaan Irene brachten zoveel regen naar New York dat een deel van de wedstrijden werd geschrapt.

Middelkoop versloeg in zijn tweederondepartij de Italiaan Matteo Viola met 6-4 en 7-6 (5). De Leerdammer neemt het in de finale van de kwalificaties op tegen Conor Niland uit Ierland. Huta Galung had tegen de Fransman Grégoire Burquier twee tiebreaks nodig: 7-6 (4) en 7-6 (6). Hij treft de Kroaat Antonio Veic in de volgende ronde.

Alle Nederlanders komen volgens planning vandaag weer in actie. Middelkoop en Huta Galung spelen dan hun partijen in de finaleronde. Sijsling en Krajicek krijgen het potentieel druk. Zij spelen eerst hun tweederondepartij en moeten bij winst later op de dag nog een keer aan de bak.

'Zorg borstkankerpatiënten vaak niet goed geregeld'

In een op de drie ziekenhuizen is de zorg voor borstkankerpatiënten ondermaats. Ze voldoen niet aan de eisen van de Borstkankervereniging Nederland, schrijft het AD vrijdag.

Slechts 63 van de 91 ziekenhuizen voldoen aan de eisen van de vereniging. In de overige ziekenhuizen krijgen patiënten volgens de vereniging geen optimale behandeling.

Een van de eisen die de vereniging stelt, is dat patiënten binnen vier weken na diagnose worden geopereerd. Als het langer duurt, kan de tumor doorgroeien en blijven patiënten langer in onzekerheid. Ook houden medici volgens de vereniging in sommige ziekenhuizen te weinig overleg voor een operatie.

Vorig jaar haalden nog 84 ziekenhuizen het keurmerk. Dat het er dit jaar minder zijn, zou komen doordat de eisen zijn aangescherpt. Al met al is de borstkankerzorg in Nederland volgens de vereniging goed, maar kan het altijd beter.

Ajax wil met Van der Wiel praten over verlenging

Trainer Frank de Boer wil dat Gregory van der Wiel zich langer verbindt aan Ajax. De club gaat in gesprek met de verdediger over een contractverlenging.

"We zijn met Gregory in de slag om over contractverlenging te praten", zegt de trainer van Ajax in De Telegraaf. "Hij is de beste rechtsback van Nederland. Als je kans hebt om die te behouden, moet je dat altijd doen."

De verdediger heeft nog een contract tot de zomer van 2013 in Amsterdam. Eerder deze week zinspeelde hij op een verlenging van die verbintenis. "Het is gewoon mijn club. Ik speel vanaf mijn zevende bij Ajax. Voor mij is er geen andere club dan Ajax", aldus Van der Wiel.

"Ik wil deel uit maken van dit team, de weg naar het titel meemaken en in de Champions League spelen. We hebben een heel jonge ploeg met veel jongens die tot topspelers kunnen uitgroeien én een toptrainer. Ik zit hier lekker en kom niks tekort. Ik ben ook nog nooit uit Amsterdam weggeweest, dus waarom zou ik weg willen?"

Geen extra studietijd voor ex-burgemeester Schiedam

Voormalig burgemeester van Schiedam Wilma Verver (VVD) krijgt niet drie weken extra de tijd om een onderzoek naar onder meer haar integriteit te bestuderen. De rechtbank in Rotterdam heeft donderdag een verzoek van Verver hierom in een kort geding afgewezen.

De gemeenteraad van Schiedam gaf eind april opdracht voor het onderzoek aan het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING). Het rapport wordt vrijdag openbaar gemaakt.

De raad van Schiedam vroeg om het rapport na publicaties over de voormalig burgemeester. Verver kwam in opspraak nadat ze in conflict met een aannemersbedrijf was gekomen, waardoor het bedrijf minder opdrachten zou hebben gekregen. Ook kwam ze in het nieuws omdat ze op kosten van de gemeente chauffeurs inhuurde.

Medio juni stapte Verver op. In een brief aan de commissaris van de koningin noemde ze als reden de aanhoudende negatieve publiciteit over haar en haar gezin. De ex-burgemeester stelde dat haar beslissing los stond van het onderzoek. Ze kon niet meer werken in de 'hetzeachtige sfeer' die volgens haar was ontstaan.

De burgemeester eiste in het kort geding dat de gemeente het rapport vijftien werkdagen voor openbaarmaking aan haar zou geven, zodat zij het kon bestuderen en voorzien van commentaar. Zou Schiedam dat niet doen, dan moest daar een dwangsom van honderdduizend euro op komen te staan.

De rechtbank vindt niet dat uit de eisen van zorgvuldigheid het recht ontstaat om op een rapport te reageren voor openbaarmaking ervan. Bovendien heeft de gemeente er belang bij dat de openbaarmaking van het rapport niet nog meer wordt vertraagd, aldus de rechter.

'Akkoord over vrijgave Libische tegoeden'

Zuid-Afrika gaat akkoord met het vrijgeven van anderhalf miljard dollar (ruim een miljard euro) aan bevroren Libische tegoeden in de Verenigde Staten. Dat heeft de Amerikaanse vertegenwoordiging bij de Verenigde Naties donderdag gezegd.

Nu Zuid-Afrika zich in de sanctiecommissie van de VN niet langer verzet tegen het vrijgeven van de Libische tegoeden kunnen de in geldnood verkerende rebellen die spoedig aanwenden voor humanitaire hulp voor de Libische bevolking, aldus woordvoerder Mark Kornblau van de Amerikaanse VN-vertegenwoordiging. Zuid-Afrika blokkeerde de overdracht van de fondsen tot dusverre omdat die zou kunnen worden uitgelegd als een erkenning van de opstandelingen.

De VS hadden voorgesteld de tegoeden, die de VN-Veiligheidsraad destijds als straf voor het regime-Gadhafi besloot te 'bevriezen', weer te ontdooien. Analisten schatten dat er in banken wereldwijd nog zo'n 110 miljard dollar (76 miljard euro) bevroren is.

Verbeek: "Ik ben hier heel blij mee"

AZ-trainer Gert-Jan Verbeek kon zijn geluk niet op, nadat zijn ploeg Aalesunds FK overtuigend met 6-0 aan de kant had gezet.

De Alkmaarders hadden het eerste duel nog met 2-1 verloren, maar maakte in de return korte metten met de Noren. In de rust stond het nog 2-0, maar in de tweede helft zette AZ flink aan. Uiteindelijk stond de teller op zes treffers. Verbeek is tevreden over zijn team én over de uitslag.

"Dit is wel een score", glunderde de trainer na afloop tegenover aanwezige media. "We hebben iets neergezet. Hoewel de wedstrijd op een gegeven moment duidelijk was beslist, bleven we gretig. Ook dat heeft me goed gedaan. Ik ben hier heel blij".

Verbeek heeft er geen moment aan getwijfeld dat zijn ploeg de nederlaag uit Noorwegen goed zou gaan maken. "Daar zag je al dat wij beter waren. Alleen speelden we niet goed. Maar ik wist dat het heel raar moest lopen wilden we dit niet rechtzetten."

Zwaargewonde vastgebonden man uit auto gegooid

Een zwaargewonde en met tape vastgebonden man is donderdagnacht in het Limburgse Schimmert uit een auto gegooid. Twee passanten zagen de hevig bloedende man rond 04.00 uur over de straat Op de Bies strompelen, meldt de politie.

De 53-jarige man uit Hoensbroek vertelde de politie dat hij rond 01.00 uur vanaf de woning van een kennis terugliep naar zijn huis aan het Gebrookerplein in zijn woonplaats. Daar werd hij vastgebonden en in elkaar geslagen door vier mensen, die zijn huissleutels afpakten. De man werd vervolgens in een auto geduwd.

Tweeënhalf uur later werd hij op een veld bij Schimmert uit de auto gegooid. Hij heeft volgens de politie meerdere botten gebroken. Vooral zijn gezicht is fors toegetakeld. Hij is opgenomen in een ziekenhuis.

De daders hebben in de woning een grote chaos achtergelaten. "Het lijkt er sterk op dat ze naar iets op zoek waren, we onderzoeken nog wat ze zochten en of iets is verdwenen", zegt een politiewoordvoerder.

Hiphop en ballet bij opening Uitmarkt

Hiphop, ballet, popmuziek en theater. Het zijn een paar elementen van de show waarmee de Uitmarkt 2011 vrijdagavond begint in Amsterdam. Onder andere Arjan Ederveen, Het Nationale Ballet en de band Racoon staan dan op het podium op het Museumplein bij de opening van het culturele seizoen in Amsterdam.

De organisatie van de Uitmarkt vraagt bezoekers dit jaar om te helpen de culturele sector in Nederland draaiende te houden. Promotieteams roepen cultuurliefhebbers op om kaartjes in te slaan voor de voorstellingen die zij op de Uitmarkt hebben gezien. Zo kunnen zij laten zien dat cultuur hen niet onverschillig laat.

Zaterdag heeft in het DeLaMar Theater een 12 uur durende VirginiaWoolfmarathon plaats. Daaraan werken onder andere Katja Schuurman, Thijs Römer, Hadewych Minis en D66-politicus Boris van der Ham mee.

De 34e Uitmarkt duurt tot en met zondag. Er zijn culturele activiteiten op diverse plekken in de hoofdstad. Zo zijn een boekenmarkt en een literair café te vinden in de passage van het Rijksmuseum.

'Kabinet gaat geld van rijk naar arm sluizen'

Het kabinet presenteert op Prinsjesdag een operatie waarbij geld van de hogere naar de lagere inkomens wordt gesluisd. Zo moet de koopkracht voor de laagste inkomens nog enigszins overeind worden gehouden, schrijft De Telegraaf vrijdag op basis van ingewijden.

De coalitie van VVD en CDA en gedoogpartner PVV zouden donderdagavond een akkoord over het plan hebben bereikt. Geld voor de kinderbijslag gaat naar het kindgebonden budget, dat inkomensafhankelijk is. Ook de hoogte van de vergoeding voor kinderopvang wordt afhankelijker van het inkomen.

Verder vallen hogere inkomens eerder in de hoogste belastingschijf. Dat zou jaarlijks per persoon vijftien tot twintig euro schelen en het moet het kabinet honderdvijftig miljoen euro opleveren.

Het kabinet wil ook gebruikmaken van een 'vitaliteitspakket' van tweeënhalf miljard euro. Dat is bestemd om mensen aan het werk te krijgen en te houden. Met de maatregelen zou minister van Sociale Zaken Henk Kamp (VVD) de vakbonden over de streep willen trekken voor het pensioenakkoord.

De maatregelen worden genomen omdat de bezuinigingen gezinnen met kinderen en een inkomen tot vijftigduizend euro onevenredig hard zouden treffen. De krant noemt de operatie opmerkelijk, omdat de VVD bij het vorige kabinet regelmatig tekeer ging tegen nivellering.

Vooral de PVV zou de pijn van de bezuinigingen willen verzachten omdat haar achterban flink zou worden geraakt. Het CDA vreesde volgens de krant voor de gevolgen voor gezinnen met kinderen.

'Commissie schendt autonomie Curacao'

De installatie van de onderzoekscommissie van Paul Rosenmöller en Cees Maas is een 'flagrante schending van de autonomie van Curaçao’. Dat stelt de voorzitter van het Curaçaose parlement Ivar Asjes donderdagavond (lokale tijd) in een persbericht.

Rosenmöller en Maas presenteerden zich woensdag op Curaçao met hun commissie die onderzoekt hoe Curaçao de integriteit van belangrijke publieke instellingen kan bewaken en verbeteren.

De commissie is ingesteld naar aanleiding van een ruzie in mei tussen de premier van Curaçao en de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten. Ze beschuldigden elkaar van corruptie.

Asjes wijst er op dat zowel de regering van Curaçao als het parlement eerder hebben laten weten niet gediend te zijn van de installatie van de commissie. Premier Gerrit Schotte omschreef de instelling van de commissie als 'achterhaald’ en benadrukte dat deze geen enkele bevoegdheid heeft.

Asjes voegde er aan toe dat in Nederland voldoende corruptie-zaken nodig onderzocht dienen te worden.

'PvdA wil rol nieuwe koning inperken'

Prins Willem Alexander moet als koning minder politieke ruimte krijgen dan zijn voorgangers. Dat vindt de PvdA, die volgende week toch tegen een initiatiefwetsvoorstel van de PVV voor 'modernisering van het koningschap' stemt. Dat schrijft de Volkskrant vrijdag.

In een rapport dat vanaf nu de opstelling van de partij over de monarchie bepaalt, beveelt een partijcommissie aan de koning geen voorzitter van de Raad van State meer te laten zijn. Ook moet hij geen rol hebben in kabinetsformaties of bij een kabinetscrisis. Zo moet worden voorkomen dat de koning politieke invloed krijgt, zegt commissievoorzitter Joop van den Berg in de krant.

In het voorstel van de PVV staat ook nog dat de koning geen lid meer van de regering mag zijn. Volgens de commissie van de PvdA kan het geen kwaad als de koning dat is en daarom stemt de partij tegen het voorstel. Tot nu toe was niet duidelijk of de partij voor of tegen het voorstel zou zijn.

Voor de voorstellen van de PvdA is volgens de krant voldoende draagvlak bij de PVV, de SP, D66, GroenLinks en de Partij voor de Dieren. Er is al langer een Kamermeerderheid voor het inperken van de macht van de koning, alleen de partijen zijn het tot nu toe oneens over de manier waarop dat moet gebeuren.

Het ontnemen van het staatsvoorzitterschap kan lastig worden. Omdat daarvoor een grondwetwijziging nodig is, moet tweederde van de Kamer instemmen (honderd zetels) en de partijen die voor inperking zijn hebben samen maar 91 zetels.

Leipheimer herovert leiderstrui in Colorado

Levi Leipheimer heeft de leiderstrui in de USA Pro Cycling Challenge na een dag weer terug om zijn schouders. De renner van Radioshack legde de 16,1 kilometer lange tijdrit in Vail als snelste af en pakte voldoende winst om het geel over te nemen van Tejay van Garderen. Stef Clement besloot de tijdrit op een knappe vijfde plaats.

Leipheimer won de tijdrit met een minimaal verschil van 58 duizendsten op zijn landgenoot Christian Vandevelde. De Colombiaan Rafael Infantino Abreu werd op vier seconden verrassend derde. In het algemeen klassement heeft Leipheimer na drie etappes een voorsprong van elf seconden op Vandevelde.

Robert Gesink kwam in de tijdrit niet verder dan de 36e plaats. In het algemeen klassement staat hij nu zeventiende. Clement is op de achtste plaats de beste Nederlander.

Haase naar halve finale ATP-toernooi

Robin Haase beleeft een uitstekende voorbereiding op het grandslam tennistoernooi US Open, dat maandag begint. Donderdag (lokale tijd) bereikte hij op het ATP-toernooi van Winston-Salem de halve finale door Aleksandr Dolgopolov in twee sets te verslaan (6-4 6-4).

De Oekraïner, nummer 3 op de plaatsingslijst van het toernooi in de Amerikaanse staat North-Carolina, versloeg de als 10e geplaatste Nederlander eerder dit jaar nog nipt in drie sets tijdens het ATP-toernooi in het Duitse Halle.

De uit Den Haag afkomstige Haase neemt het in de halve finale op tegen de Franse qualifier Julien Benneteau. Als hij die partij wint, dan wacht hem in de finale een Amerikaanse tegenstander. In de andere halve finale staan de als eerste geplaatste Andy Roddick en nummer 4 van de plaatsingslijst John Isner tegenover elkaar.

Haase pakte eerder deze maand in het Oostenrijkse Kitzbühel zijn eerste titel op de ATP Tour. Hij staat op dit moment op de 42e plaats van de ATP-ranglijst.

Haase naar halve finale ATP-toernooi
Haase naar halve finale ATP-toernooi (Foto: ANP)

Doden door aanslag op casino in Mexico

Zwaar bewapende mannen hebben donderdag (lokale tijd) in Mexico een bloedbad aangericht in een casino. Zeker 53 mensen vonden de dood toen de mannen om zich heen begonnen te schieten en brand stichtten in het gokcomplex Casino Royale in de stad Monterrey. De autoriteiten vrezen dat het dodental nog naar boven zal moeten worden bijgesteld.

De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle, maar er zouden nog mensen in het gebouw zijn. Velen zouden zijn gestikt als gevolg van hevige rookontwikkeling in het gebouw. Het aantal gewonden is nog onduidelijk.

Het drama begon in de namiddag, toen een groep gemaskerde daders het pand binnendrong en begon te schieten op de aanwezigen. Daarna verspreiden ze benzine door het gebouw, waarop ze die in brand staken. Ook wierpen ze meerdere handgranaten naar bezoekers van het casino.

Hulpverleners hadden grote moeite om gewonden uit het pand te halen. Uiteindelijk zetten ze een graafmachine in om een gat te maken in een muur van het casino. Media in Monterrey maakten melding van chaotische toestanden op de plaats van het misdrijf.

Doden door aanslag op casino in Mexico
Doden door aanslag op casino in Mexico (Foto: ANP)

Ontuchtleraar blijkt PvdA-raadslid in Spijkenisse

De 58-jarige man uit Spijkenisse die wordt verdacht van ontucht met een 10-jarige jongen blijkt raadslid voor de PvdA te zijn in die gemeente. Dat meldt RTV Rijnmond donderdagavond. De Partij van de Arbeid in Spijkenisse laat weten geschokt te zijn door de zaak.

De man, die leraar was op een basisschool in Spijkenisse, zou ook in het bezit zijn van kinderporno. Donderdag is hij voorgeleid aan de rechter-commissaris, die besloot om hem op vrije voeten te stellen. De man blijft wel verdachte.

In juni werd de leraar opgepakt en na verhoor weer vrijgelaten. De school schorste de leraar. Maandag werd hij opnieuw vastgezet na de vondst van kinderporno op zijn computer. Dit materiaal is niet door hemzelf vervaardigd.

Na zijn eerste arrestatie is hij nog een keer bij een gemeenteraadsvergadering geweest. Daarna begon het reces. PvdA-fractieleider Sylvia Broekmeulen laat tegenover RTV Rijnmond weten dat ze 'wel doorhadden dat er iets aan de hand was', maar dat ze niet op de hoogte waren van de ernst van de verdenkingen.

''We wisten dat het iets met school was, maar aan ontucht hadden we niet gedacht''. Of het raadslid wordt geroyeerd, kan Broekmeulen nog niet zeggen. Ook burgemeester Salet van Spijkenisse heeft geschokt gereageerd op het nieuws.

Game of the Decade-toernooi - tweede ronde - dag 1

Vandaag begint de tweede ronde van de Game of the Decade-toernooi. We hebben 32 dagen gehad waarbij veel games zijn afgevallen. De over gebleven 32 nemen het nu tegen elkaar op. Vandaag staan de eerste vier klaar. Welke verdient het om naar de derde ronde te gaan?

Portal
Portal was eigenlijk een klein experimentje van Valve dat ze beschikbaar maakten als onderdeel van The Orange Box. Sindsdien is Portal een cult-hit geworden door de zeer gecompliceerde puzzels waarbij je op een andere manier naar de wereld moet leren kijken. Daarnaast heeft het een minimalistisch maar zeer vermakelijk verhaal en is GlaDOS als karakter en schurk onvergetelijk. Het spel verscheen in 2007 voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

Assassins Creed: Brotherhood
Het tweede deel in de Ezio-trilogie die we in Assassin's Creed 2 voor het eerst zagen. De game bracht nieuwe mechanieken met zich mee. Zo heb je de mogelijkheid om burgers tot Assassins op te leiden en zo geld te verdienen. Ook bevat de game een multiplayer waarmee je een gevaarlijke variant op verstoppertje kan spelen.

Bioshock
In de donkere en gevaarlijke wereld van Rapture ligt het gevaar om elke hoek en je zult je plasmids en wapens goed moeten leren te gebruiken tegen de Splicers en de zeer gevaarlijke Big Daddies. Een meeslepend verhaal in een mooi weergegeven wereld met een bijzondere sfeer. Dat zijn de redenen dat Bioshock niet op deze lijst mag ontbreken.

Call of Duty
Deze first person shooter gemaakt door Infinity Ward speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. De game verscheen exclusief voor pc en werd erg positief ontvangen. De serie heeft vele opvolgers en uitbreidingen gekregen, waarbij delen die door Infinity Ward werden gemaakt altijd het positiefst ontvangen werden.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.