Ecclestone ontkent betrokkenheid Briatore bij fraudezaak

Formule 1-baas Bernie Ecclestone ontkent dat Flavio Briatore iets te maken heeft met de omkooppraktijken waar de Brit van beschuldigd wordt. Briatore zou geholpen hebben om via ingewikkelde constructies geld over te maken naar de oud-topman van de Bayerische Landesbank, Gerhard Gribkowsky.

Gribkowsky werd eerder dit jaar opgepakt vanwege corruptie en misbruik van vertrouwen. Ecclestone wordt op zijn beurt verdacht van fraude omdat hij 44 miljoen dollar overgemaakt zou hebben naar Gribkowsky die hem ten tijde van de verkoop van de Formule 1-aandelen van Bayerische Landesbank aan de huidige eigenaar CVC Capital Partners aan wilde geven bij de Britse belastingdienst.

"Briatore heeft helemaal niets met deze zaak te maken. Hij heeft alleen wat geld voor mij overgemaakt, nadat ik hem daarom had gevraagd, omdat die Gribkowsky voor problemen dreigde te zorgen. Die man stond erop dat het geld niet direct uit Engeland kwam. Briatore heeft mij geholpen die betaling te doen en daar heb ik het Openbaar Ministerie eerlijk over verteld. Briatore is verder niet bij deze zaak betrokken," zei Ecclestone tegen The Daily Express.