Rose: "We krijgen weinig waardering"

Yuri Rose is gelukkig in Doetinchem. De aanvallende middenvelder lijkt zich veilig te hebben gespeeld met De Graafschap. De Superboeren doen het dit seizoen heel aardig in de Eredivisie, waardoor het zo goed als zeker is van lijfsbehoud. Rose kan zijn geluk niet op.

"Eigenlijk konden we wel stellen dat we al na 27 wedstrijden bijna veilig waren. Daarmee hebben we natuurlijk alle verwachtingen overtroffen", ventileert de middenvelder op het digitale thuis van De Graafschap.

"Zo'n weekend (trainer Kalezic heeft de selectie vrijaf gegeven, red.) ga je met een extra lekker gevoel in, omdat je 33 punten hebt. Het verschil met Excelsior is liefst elf punten, met nog zes wedstrijden te gaan." De Graafschap kroonde zich vorig seizoen tot kampioen van de Jupiler League. Rose vindt niettemin dat de club wel wat meer waardering verdient.

"We krijgen weinig waardering voor het spel dat we spelen. Men wil vaak mooi voetbal zien. Maar wij beheersen twee aspecten van het voetbal, dat bestaat uit het aanvallen, verdedigen en omschakelen, gewoon heel goed. Bijna elke tegenstander die van ons verliest, zegt dat zij de slechtste wedstrijd van het seizoen speelden. Maar dat kan toch geen toeval meer zijn?"