Ook Velthuizen klaagt over betalingsmoraal Hércules

Naast Royston Drenthe heeft ook de andere Nederlandse voetballer van Hércules Alicante, Piet Velthuizen, geen salaris ontvangen. "Ook ik heb niet betaald gekregen", zegt de doelman tegen Nusport.

Drenthe ging maandag in staking, maar de 24-jarige Velthuizen ziet geen heil in protestacties. "Het is vervelend, maar ik wil me op het voetbal focussen. Het komt allemaal goed, ik maak me geen zorgen."

Drenthe verscheen maandag na een week vakantie niet op de eerste training van de Spaanse promovendus. De Rotterdammer claimt de afgelopen maanden maar een klein deel van zijn salaris te hebben gekregen. Pas als de nummer twaalf van de Spaanse competitie zijn beloftes nakomt wil de eenmalig international weer terugkeren.

Velthuizen stapte in de zomer over van Vitesse naar Hércules. Tot dusver moet hij genoegen nemen met een plek op de reservebank. Het jeugdproduct van Vitesse kwam eenmaal in actie, toen vaste doelman Juan Calatayud een schorsing uitzat. Maandag gaat Hércules op bezoek bij Real Mallorca.