Drenthe niet zoek, maar weigert trainen

Royston Drenthe heeft zichzelf geen goede dienst bewezen bij zijn club Hércules Alicante. De 23-jarige Rotterdammer verscheen gisteren na een week vakantie niet op de eerste training na de kerstdagen, meldt de Spaanse voetbalclub. De eenvoudig international was de enige afwezige in de selectie van Hércules. Het is niet bekend waarom Drenthe de oefensessie miste.

Drenthe werkte zich de voorbije maanden bij Hércules, dat hem huurt van Real Madrid, op tot een belangrijke speler. De oud-Feyenoorder kwam tien duels in actie voor de promovendus en scoorde daarin tweemaal. De laatste wedstrijd tegen Racing Santander miste hij door een schorsing. Hércules hervat de competitie op 3 januari met een uitwedstrijd bij Real Mallorca.

Update

Royston Drenthe zou zoek zijn bij het Spaanse Hércules. Niets is minder waar, zegt Drenthe. De club weet ervan. Hij weigert alleen te trainen. Drenthe bleef met voorbedachte rade weg van het trainingsveld van zijn club.

Dit omdat de voormalig speler van Feyenoord sinds zijn komst nog nauwelijks salaris heeft ontvangen. Hij gaat weer aan de bak zodra de clubleiding hier iets aan verandert, zo laat de Rotterdammer weten tegenover EFE.

Drenthe, door Real Madrid verhuurt aan de promovendus, kreeg sinds zijn komst veel loze beloften, maar nauwelijks salaris. Zijn geld wordt of te laat overgemaakt of soms helemaal niet. Het geval aankaarten bij de clubleiding leverde niets op. Er werd van alles beloofd, maar zonder gevolgen, volgens Drenthe.

Toen Hércules maandag weer de training hervatte, was Drenthe nergens te bekennen. De trainer zei dat hij geen idee had waar de jonge voetballer was, maar de linkspoot zegt wel degelijk afgebeld te hebben. "Men zegt telkens dat het wordt opgelost, maar uiteindelijk zijn het loze beloftes", aldus Drenthe. Hércules zal snel met geld over de brug moeten komen als het wil dat Drenthe de wedstrijd van 3 januari tegen Real Mallorca meespeelt.