Wenger heeft Van der Vaart niet nodig

Robin van Persie herhaalde deze week dat hij Rafael van der Vaart graag bij Arsenal had willen zien. Nu zit zijn landgenoot bij rivaal Tottenham Hotspur. Coach Arsène Wenger negeerde het advies van Van Persie omdat hij in zijn ogen al genoeg creatieve spelers heeft.

"Dit is de sterkste selectie die ik heb gehad", aldus Wenger in The Daily Mail. "Tomas Rosicky, Theo Walcott, Cesc Fabregas, Samir Nasri, Andrei Arshavin, Robin van Persie. Het zijn allemaal creatieve spelers, topspelers. Dus we hoefden dat (Van der Vaart halen, red.) niet te doen. We zoeken niet in die categorie."

Bovendien heeft Wenger met Nasri (23) een soortgelijke speler in handen, alleen jonger, sneller en misschien ook veelzijdiger dan Van der Vaart (27). Nasri maakte dit seizoen vier goals in tien competitiewedstrijden, terwijl Van der Vaart er vijf in negen duels maakte.

"Nasri heeft al het individuele talent dat je nodig hebt", aldus Wenger. "Hij is jong en snel, maakt nu meer goals, zijn laatste pass is beter geworden. Ik ben ervan overtuigd dat hij vooruit gaat. Hij heeft zich ontwikkeld als voetballer en als mens."