[Giro] "Menchov rijdt sterker dan ooit"

Denis Menchov was gisteren in de Giro d'Italia uitstekend bezig. De Rus uit de Rabobank-ploeg verdedigde zijn roze trui ten opzichte van naaste achtervolger Danilo di Luca met verve en liep zelfs wat uit op hem. Alleen Carlos Sastre wist iets dichter bij Menchov in het klassement te komen.

"Fysiek heb ik hem nooit sterker dan nu gezien," zei Rabo-ploegleider Adri van Houwelingen. "Denis rijdt nu sterker dan in de twee Rondes van Spanje die hij op zijn naam heeft geschreven. Ook qua uitstraling zie ik een onklopbare kampioen. Aan zijn manier van rijden zie je gewoon dat Denis overtuigd is van zichzelf."

Ook gisteren, tijdens de koninginne-etappe in de Giro, was de Rus overtuigd van zijn kunnen. Op de Monte Petrano plaatste eerst Ivan Basso driemaal een aanval en vervolgens Carlos Sastre tweemaal. Alle keren wist Menchov te pareren. Voor Levi Leipheimer werd dit te veel en de Amerikaan moest afhaken in het klassement. De Rabo-Rus liet Sastre na zijn derde aanval gaan en klopte vervolgens op korte achterstand Di Luca nog in de sprint.