[RG] Kort overzicht van de loting

Rafael Nadal, de nummer één van de wereld, begint Roland Garros tegen een qualifier. Dat heeft de loting voor aanvang van het Franse tennistoernooi uitgewezen. De naam van de tegenstander van de Spanjaard wordt op een later moment bekend gemaakt.

Mocht Nadal er in slagen om de qualifier te verslaan, dan zou het zomaar kunnen dat hij in een later stadium tegen Lleyton Hewitt, David Ferrer of Fernando Verdasco moet spelen.

Roger Federer kruist in de eerste ronde van Roland Garros de degens met Alberto Martin uit Spanje. De Zwiter is opnieuw één van de kandidaten om Nadal van de eindzege te weerhouden. Afgelopen week won de voormalig nummer één van de wereld nog van zijn grote rivaal.

Andy Murray speelt in de eerste ronde van het tennistoernooi in de Franse hoofdstad tegen de Argentijn Juan Ignacio Chela. Novak Djokovic, die in de laatste twee edities steeds tot de halve eindstrijd reikte, stuit in de eerste shifting op Nicolas Lapentti uit Ecuador.

Bij het damestoernooi begint Dinara Safina, die op dit moment de beste tennisster van de wereld is, tegen Anne Keothavong uit Groot-Brittannië. Ana Ivanovic neemt het in de eerste ronde op tegen de Italiaanse Sara Errani. De Servische schreef Roland Garros vorig jaar op haar naam en zal deze titel dit jaar willen prolongeren.

Serena Williams speelt haar eerste partij op het Franse toernooi tegen Klara Zakopalova uit Tsjechië. Haar zus Venus gaat de strijd aan met een landgenote, namelijk Bethanie Mattek-Sands. Ook Maria Sharapova, die deze week haar rentree op de tennisvelden maakte, geeft op Roland Garros acte de présence en start tegen de Wit-Russische Anastasija Jakimova.

Eerder vandaag werd ook bekend gemaakt dat Arantxa Rus zich voor het hoofdtoernooi van Roland Garros heeft geplaatst. Het is nog niet duidelijk tegen wie de Nederlandse het in de eerste ronde moet opnemen.