Van Bommel haalt uit naar Van Basten

Mark van Bommel heeft zich in een interview met Voetbal Interntaional kritisch uitgelaten over Marco van Basten. De bondscoach van het Nederlands elftal heeft gezegd dat hij niet van plan was om een heel elftal om Van Bommel heen te bouwen en dat alleen de beste spelers geselecteerd worden. Van Bommel vindt dat slechte argumenten.

"Van Basten komt steeds met argumenten die niet kloppen. Ik heb nooit bedankt voor Oranje, maar ik weiger in een ploeg te spelen waarvan hij trainer is", aldus Mark van Bommel. "Daarbij ben ik het ook beu dat hij steeds maar roept dat hij allerlei discussies met mij zou hebben gevoerd over het niet uitvoeren van mijn taken. Dat is gewoon niet waar. Een keer hebben wij het gehad over dat late doelpunt van AC Milan tegen PSV, twee jaar geleden. Dat moment met Ambrosini. Verder heb ik nooit met hem over Oranje-problematiek gesproken."

"Je kunt wel steeds zeggen dat je op basis van voetbalkwaliteiten selecteert, maar dat klopt niet. Want dan horen de spelers uit de topcompetities allemaal geselecteerd te worden. Waarom moet de één wel spelritme hebben en de ander niet? Waarom mag de één wel uit vorm zijn en de ander niet? Speltechnische redenen om mij niet te selecteren bestaan niet."