FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 17 april 2007

Franse dronkelap 'spoort' niet

Icoon BuitenlandsDe TGV-treinen (Train à Grande Vitesse) in het gebied de Yonne (Frankrijk) van de lijn oost-west hebben gisteren een aanzienlijke vertraging opgelopen omdat er een verdacht pakketje langs de spoorlijn zou hebben gelegen. Een vijftigtal mensen, waaronder politie, brandweer en mensen van de SNCF (de Franse Spoorwegen) waren op de been. Echter, aan het eind van de middag was er nog steeds geen pakketje gevonden.

De melding was geplaatst door een 35-jarige man die zich bij de politiepost van Gare Montparnasse in Parijs meldde. Hij vertelde dat hij had opgevangen dat er een aanslag zou worden gepleegd op het traject. Het gesprek zou hij hebben gehoord in een restaurant in het achttiende arrondissement van Parijs. Vlak daarop werd alarm geslagen. Volgens een politiebron is de man een alcoholist. Er zullen juridische stappen ondernomen worden tegen hem.

Wegens de veiligheidsmaatregelingen werd het treinverkeer omgeleid via het klassieke spoor. Het spoor werd onderzocht waardoor de TGV-treinen vertragingen hadden variërend van drie kwartier tot drie uur, volgens de SNCF. Onder andere werden de spoorlijnen langs Parijs, Lyon, Nice, Marseille, Aix-les-Bains, Dijon, Besançon, Saint-Etienne, Lille-Europe, Nantes en Brussel gecontroleerd, zo bevestigde dezelfde bron.

Joly wint Parijs-Camembert

Sébastien Joly heeft de 68e editie van Parijs-Camembert gewonnen. Joly (Française des Jeux) bleef zijn landgenoten Anthony Charteau (Crédit Agricole) en Benoît Vaugrenard (Française des Jeux) voor. Het was voor Joly de eerste overwinning van het seizoen.

De eendaagse koers over Frans grondgebied is meestal een prooi voor thuisrijders. Vorig jaar kwam Anthony Geslin als eerste over de streep. In 2002 was de Zweed Marcus Ljungqvist de laatste buitenlandse winnaar.

Rennen door Parijs voor 17 ton bananen

Icoon Gezondheid35 000 Deelnemers deden afgelopen zondagochtend om kwart voor negen mee aan de 31e editie van de marathon van Parijs. Na 2 uur, 7 minuten en 17 seconden heeft Shami Mubarak uit Qatar gewonnen. Vlak daarna kwamen Gashaw Melese (Ethiopië) en Daniel Rono (Kenia) binnen. De winnaar brak niet het oude record uit 2003, toen Keniaan Mike Rotich in 2 uur, 6 minuten en 33 seconden, vlak vóór de Fransman Benoît Zwierschiewski aankwam. Het scheelde toen 3 seconden. De snelste vrouw afgelopen zondag was Tafa Magarsa (Ethiopië) die er 2 uur, 25 minuten en 6 seconden over deed, vlak voor de Russische Gulnara Vigovsakaya en de Française Christelle Daunay. De organisatoren deelden 17 ton bananen en sinaasappels uit, 2 ton gedroogd fruit, 6 ton appels en 436.800 flessen water om de deelnemers aan een geslaagde finish te helpen.

Het parcours lag aan de ‘Rive droite’ van de Seine. Het parcours ging via Rue de Rivoli, Place de la Bastille, Place de la Nation, Vincennes, het Hippodrome Auteuil om uiteindelijk bij de Arc de Triomphe uit te komen via Avenue Foch.

Na de 36.680 ingeschrevenen in 2006, voor de 30e editie, heeft de organisatie de grens voor dit jaar gelegd op 35.000 mensen. Van de 87 landen die vertegenwoordigd waren kwamen de meeste ingeschrevenen uit Frankrijk (72 procent). Het buitenlandse aandeel bestond onder andere uit een kleine 3.000 Britten, een kleine 1.000 Italianen en 459 Brazilianen.

De marathon van Parijs heeft het wereldrecord wat betreft aantal deelnemers die binnen de 3 uur zijn gefinished, 1.692 mensen in 2006. "Dat resultaat is veel hoger dan die van de Marathon der marathons: die van New York, waar nauwelijks 500 deelnemers zijn geëeindid onder de drie uur," zo onderstreepte de organisator van de Parijse marathon, Joël Lainé.

Vriendendienst helpt Hagenees uit de bak

Echte vriendschap mag wat kosten, moet de man gedacht hebben die zijn kameraad vrijkocht. De 38-jarige inwoner van Den Haag kwam vrij omdat zijn maat een boete van 2.078 euro voor hem betaalde. Zo liet de politie vandaag weten.

De Hagenaar meldde zich gisteren om kwart voor twee bij de politie omdat hij het wilde hebben over zijn negentien boetes die hij nog had openstaan. Toen hij bekende de bekeuringen niet te kunnen betalen, bleek de politie geen genade te kennen en sloot de boef onmiddelijk op. De woordvoerder zegt dat dit de normale procedure is in dit soort gevallen. "Dat is de normale gang van zaken als iemand een boete erg lang open heeft staan en niet op aanmaningen reageert. De hoogte van het bedrag maakt niet uit."

De Hagenaar hoefde gelukkig niet veel streepjes te zetten in de politiecel. Hij belde zijn gabber, die gelijk naar het bureau kwam. Deze betaalde alle openstaande boetes, en mocht zijn vriend meenemen.

België: Rensenbrink beste buitenlander

Rob Rensenbrink is gekozen tot beste buitenlander aller tijden in de Belgische competitie. Rensenbrink werd gekozen door een jury van tien trainers en ex trainers in een verkiezing georganiseerd door het blad sport/voetbal Magazine.

Rensenbrink ging in 1969 op 22 jarige leeftijd naar Club Brugge, maar vertrok twee jaar later naar Anderlecht. Rensenbrink kreeg unaniem van alle tien de trainers een stem.Tweede werd Pär Zetterberg, die alleen van zijn ex coach Hugo Broos geen stem kreeg.

De top 11:

#naamnat.clubpunten
1.Robbie RensenbrinkNedClub Brugge/ Anderlecht10
2.Pär ZetterbergZweAnderlecht9
3.Juan LozanoSpaBeerschot/Anderlecht8
3.Simon TahamataNedStandard8
3.Johan BoskampNedRWDM8
6.Jan KollerTsjLokeren/Anderlecht6
6.Wlodzimierz LubanskiPolLokeren6
6.Jan MulderNedAnderlecht6
9.Arie HaanNedAnderlecht/Standard5
9.Preben Elkjaer-LarsenDenLokeren5
9.Morten OlsenDenCercle/RWDM/Anderlecht5

Bejaarde de cel in wegens buurtterreur

Lang niet alle omaatjes zijn lief. Een 81-jarige Britse bejaarde gaat een half jaar achter de tralies omdat zij het leven in de buurt tot een 'absolute hel' heeft gemaakt. Zo berichtte de BBC vandaag.

Dorothy Evans uit Abergavenny is veroordeeld voor langdurige pesterijen en het tot zes keer toe schenden van de wet tegen asociaal gedrag. "Ondanks uw hoge leeftijd en lichamelijke gebreken heeft u tien jaar lang het leven van uw buren opzettelijk tot een misère gemaakt", aldus de rechter.

Zo noemde ze een dertienjarig buurmeisje een heks, dreigde ze een vloek over de familie van het meisje uit te spreken en wilde ze de hond van het meisje vermoorden. Ook werd de moeder van het meisje meerde malen door de oude vrouw voor hoer uitgemaakt. Ze probeerde tevens het meisje herhaaldelijk van de weg te rijden en sloeg haar met haar wandelstok.

Burgemeester Nagasaki doodgeschoten

Icoon BuitenlandsDe burgemeester van de Japanse stad Nagasaki is op straat neergeschoten. De 61-jarige Itcho Ito overleed even later aan zijn verwondingen. Ito was tijdens de campagne voor zijn herverkiezing zeker twee keer in zijn rug geschoten.

De politie heeft de dader inmiddels gepakt. Het is een topcrimineel van de Japanse maffia. Hij was boos omdat zijn auto door wegwerkzaamheden was beschadigd en de gemeente hem geen schadevergoeding wilde geven.

Japan gaat over het algemeen zeer streng om met wapens. Particulieren hebben meestal geen wapens. De stad Nagasaki verwierf in 1945 wereldwijde bekendheid toen het als tweede Japanse stad werd bestookt met een Amerikaanse atoombom.

Met dank aan sjakie007 voor de submit.

Postbode heeft duikbrevet en flippers nodig

Icoon OpmerkelijkEen groep vrijwilligers is maandag naar de bodem van de oceaan gedoken om een brievenbus te vervangen. De brievenbus stond een eindje voor de kust bij het dorpje Susami in Japan. Hij moest vervangen worden wegens slijtage. De nieuwe brievenbus is verankerd op tien meter diepte.

De bewoners van het dorp houden zo veel van de zee dat ze in 1999 de onderwaterbrievenbus lieten plaatsen. De brievenbus is officieel erkend als postbak en erg populair: op drukke dagen bevat de bus zo'n tweehonderd brieven.

Brievenbus
De bewuste brievenbus (Foto: Kyodo News)


Met dank aan Beuzebelder voor de submit.

Familie zwartrijder molesteert controleurs

Icoon VervoerTwee conducteurs zijn maandagavond gewond geraakt nadat een 14-jarige zwartrijder drie familieleden had opgetrommeld om de controleurs af te tuigen. De tiener werd rond kwart voor elf in Rijswijk beboet voor het meerijden zonder geldig vervoersbewijs.

Het meisje werd agressief en ging tekeer tegen een medepassagier. Daarna belde zij een aantal mensen op, vermoedelijk haar familie. Ze werd uit de tram gezet toen zij tegen de tramdeur begon te schoppen.

Bij dezelfde halte stapten de conducteurs uit om naar een andere halte te lopen. Onderweg werden zij belaagd door de drie familieleden. Het meisje en haar helpers, in leeftijd variërend van 14 tot 46 jaar, zijn aangehouden.

Met dank aan Karrs voor de submit.

Niet meer landen op EK voetbal 2012

Icoon UEFA CupEr worden niet meer deelnemers toegelaten tot de eindronde van het Europees Kampioenschap voetbal. Dat heeft de Europese voetbalbond UEFA besloten. Het plan van een aantal Europese landen om het deelnemersveld uit te breiden van 16 naar 24 in 2012, is daarmee van de baan.

De UEFA blijft er nog wel even over nadenken. Maar als het deelnemersveld wordt uitgebreid, gebeurt dat op z'n vroegst in 2016.

De Europese voetbalbond beslist morgen in een geheime stemming waar het EK 2012 wordt gehouden. Kandidaten zijn Italië, de combinatie Kroatië-Hongarije en de combinatie Polen en Oekraïne.

Herman Finkers maakt comeback

Na jaren van afwezigheid, keert één van de grootste grappenmakers allertijden weer terug op de planken. Herman Finkers heeft gisteravond de eerste zogeheten inspeelvoorstelling gegeven van zijn nieuwe theaterprogramma 'Na de pauze'.

Bezoekers lieten zich verrassen. Ze hadden een kaartje gekocht zonder te weten wie er zou komen optreden. Vanaf de zomer is zijn nieuwste programma in heel Nederland te zien.

De show was een proef, om te kijken of Finkers nog wel terug op de planken wil. "Na afloop van de voorstelling ga ik met een biertje aan de bar zitten en ga ik bedenken of ik ermee verder ga of niet", zou Finkers voor het optreden hebben gezegd. En blijkbaar wil de sympathieke komiek maar al te graag terug het podium op.

Binnenkort maakt Finkers de data van de voorstellingen bekend. De officiële première vindt na een reeks try-outs plaats in de Nijmeegse Schouwburg, op 25 oktober. De kaartverkoop voor dit optreden begint op acht mei.

Al bijna dertig jaar zit de nu 52-jarige cabaretier in het vak. Na negen succesvolle theaterprogramma's besloot hij in 2000 een pauze in te lassen. Vlak na zijn besluit bleek Finkers aan leukemie te lijden, waardoor hij al vele jaren niet heeft kunnen optreden.

Met dank aan burger voor de submit.

Muziek Jan Smit zorgt voor rel bij 100%NL

Dj's van de radiozender 100%NL liggen overhoop met hun programmaleider Herbert Visser. Reden: Visser wil geen muziek van Jan Smit op de zender draaien, verschillende dj's juist wel. Vorige week werd dj Patricia van Liemt geschorst omdat ze toch muziek van de Volendammer draaide. Een aantal van haar collega's hebben zich inmiddels solidair met haar verklaard.

Van Liemt draaide de afgelopen tijd meermaals demonstratief muziek van de Volendamse zanger. Daarbij meldde ze ook dat haar baas daar niet blij mee was en dat luisteraars moesten sms'en dat ze Jan Smit op 100%NL willen horen. Programmaleider Herbert Visser besloot de dj daarna op non-actief te stellen.

Gisteren (maandag) was ze niet te horen, maar vandaag keerde ze na een schorsing van één uitzending weer terug. Wederom slingerde ze muziek van Jan Smit de ether in. Programmaleider Herbert Visser kon dat opnieuw niet waarderen en haalde Van Liemt en een collega-dj uit de studio. Hij presenteerde de show vervolgens zelf verder, uiteraard zonder muziek van Jan Smit.

Collega Wendy Duivenvoorde en Arnoud Schellenberg sloten zich later op de dag aan bij dj Van Liemt en lieten weer wél muziek van Jan Smit op 100%NL horen. De directie van het station besloot zich daarop te beraden over de nieuwe situatie. "Ik kan één recalcitrante dj schorsen, maar vijf wordt een beetje lastig", vertelt programmaleider Herbert Visser.

Vanavond is er overleg bij de zender en hoopt Visser de dj's van zijn gelijk te overtuigen. "Ik schat de kans als bijzonder klein in dat we Jan Smit gaan draaien", stelt hij. "We willen bewust geen volksmuziek draaien, zoals André Hazes, Frans Bauer en Jan Smit. In plaats daarvan wordt echte popmuziek gedraaid, zoals die van Marco Borsato, Kane en Bløf. (...) Zijn muziek is misschien door de jaren wel wat veranderd, maar het gaat ook om het imago dat aan hem kleeft."

Presentatrice Patricia van Liemt
Presentatrice Patricia van Liemt

Edward Norton wellicht nieuwe Hulk

Icoon FilmEdward Norton neemt misschien het stokje van Eric Bana over om in de groene huid van de Hulk te kruipen. Het vervolg heet The Incredible Hulk, met Louis Leterrier (Unleashed, The Transporter) achter de camera en Zak Penn (X-men 2 , X-Men: The Last Stand) verantwoordelijk voor het verhaal. De film staat gepland voor zomer 2008.

The Incredible Hulk is het vervolg op het geflopte The Hulk uit 2003 van Ang Lee. Het plan was destijds er een meer alternatieve comicverfilming van te maken, maar dat viel bij het publiek niet in goede aarde. Marvel Studios benadrukt dat het een minder serieus vervolg gaat worden, en meer vergelijking gaat tonen met de strips.

[AGR] Valverde wil pieken

Alejandro Valverde wil er alles aan doen om de Amstel Gold Race te winnen. De Spanjaard won vorig jaar twee klassiekers en is voornemens om deze keer de zege in de Nederlandse wielerkoers te pakken.

"De finish op de Cauberg moet mij liggen. Al twee jaar hoopte ik goed te presteren in deze klassieker, maar dat heeft nog niet tot een korte klassering geleid. Vorig jaar won ik de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Nu hoop ik de eerste wedstrijd van het drieluik te winnen.", aldus Valverde.

Steffen Weseman zal ook deelnemen aan de Amstel Gold Race. Lange tijd leek het erop dat de Zwitser niet in actie zou komen, maar na zijn derde plaats tijdens Parijs-Roubaix heeft hij toch besloten om te starten. Vorig jaar kwam de renner als tweede over de finish, nadat hij in de slotfase van de rit voortdurend in de aanval was geweest. Phillippe Gilbert zal zeker niet meedoen. De Belg wil zich helemaal op Luik-Bastenaken-Luik richten.

Snelheidsduivels

Als je denkt een snelle motor te hebben dan wil je natuurlijk wel een eens een spelletje spelen met andere weggebruikers. In vele gevallen zal een automobilist het moeten afleggen tegen de Yamaha YZF-R1 die met 180 PK aardig wat vermogen in de strijd gooit. Toch zijn er auto's waar je met een motor tegen verliest, namelijk een Bugatti Veyron met 1001 PK. Een wedstrijdje tussen deze twee snelheidsduivels kun je in ieder geval nu bekijken.

Paris Hilton beledigt Zwitserse fans

Paris Hilton heeft haar status als leeghoofd weer eer aangedaan. Ze shockeerde in Basel haar Zwitserse fans door te roepen hoe geweldig ze Zürich vond. Blijkbaar had ze niet in de gaten dat ze in een andere stad stond.

De erfgename was in Basel om haar lijn nieuwe uurwerken te promoten. De Zwitserse fans lieten weten niet blij te zijn met de pijnlijke vergissing. Waarschijnlijk zal het Paris niet uitmaken, ze heeft geen excuses aangeboden voor het foutje.


Paris Hilton

Zwaargewonde bij ontploffing speedboot

Icoon BrandEen 42-jarige Zwollenaar is zwaargewond geraakt toen zijn gloednieuwe speedboot ontplofte. Bij het starten explodeerde de motor. De man sprong meteen in het water om de brandwonden aan zijn handen en onderarmen af te koelen.

Met een ambulance is het slachtoffer vervoerd naar het ziekenhuis in Groningen. De brandweer bluste de brandende speedboot. Het incident gebeurde zondag om 16.30 uur aan de Holtenbroekerdijk in Zwolle.

Met dank aan yosander voor de submit.

E. Koeman krijgt steun van aantal spelers

Alfred Schreuder en Royston Drenthe zijn van mening dat hun huidige trainer, Erwin Koeman, bij Feyenoord moet blijven. De Rotterdammers maken een dramatisch slecht seizoen mee. Er is een kans dat de oefenmeester zijn congé krijgt, maar een aantal spelers steunen hem.

Eerder liet van Pierre Hooijdonk al weten dat hij achter zijn trainer staat. Schreuder en Drenthe hebben zich inmiddels bij de aanvaller gevoegd. "Hij kan niet in het veld springen en de zaak veranderen. En daar gaat het steeds fout: tijdens de wedstrijd. Op de trainingen gaat het prima. Hij is een goede man en trainer. Een ander gaat ons er echt niet meteen bovenop helpen", aldus laatstgenoemde tegenover Sportweek.

De jonge voetballer vervolgt: "Zéker dit seizoen niet meer. We moeten het met zijn allen doen. Iedereen moet bij zichzelf te raden gaan. Ik snap dat de trainer is gaan twijfelen toen mensen riepen dat hij moet oprotten. Maar ik hoop dat hij blijft en ik weet dat de andere jongens daar ook zo over denken."

De selectie is niet complementair, dát is het probleem", voegde Schreuder hier aan toe. Bovendien is de routinier, die in de wedstrijden met FC Groningen en Heracles met een injectie meespeelde, tot de conclusie gekomen dat een ander probleem inmiddels de kop heeft opgestoken. "Als de trainer wil dat ik speel dan speel ik. We hebben al teveel jongens die afhaken. Dat is een keiharde constatering maar daar kun je niet omheen. Ik vind het een kwalijke zaak, want we kunnen nu iedereen goed gebruiken."

Hekwerk doorboort man

Een man is doorboord door een hekwerk. Om hem te bevrijden rukte de brandweer in het Twentse dorpje De Lutte uit. Er zat niets anders op dan het hek door te zagen. Het slachtoffer is vervolgens met een deel van het hek in zijn lichaam naar het ziekenhuis gebracht.

De man was op de Merelstraat over een hekwerk gevallen. Hoe dat is gebeurd is niet bekend. Wel werd hij door meerdere spijlen doorboord. De man ligt in het ziekenhuis. Over zijn toestand is ook niets bekend.

UPDATE 19:28:
De Twentse politie meldt dat het slachtoffer een 23-jarige man uit De Lutte is. Hij zat dronken op zijn fiets toen hij tegen het hek viel en werd doorboord. Over zijn verwondingen is nog steeds niets bekend.

Met dank aan bobsqaud voor de submit.

Column: het vorige Grote Talent

Heikki Kovalainen. Ooit was hij het volgende Grote Talent. Slechts 3 races waren er nodig om zijn geweldige reputatie volledig om zeep te helpen. Waar ging het mis?

Laten we eerst eens kort kijken waar het goed ging. Kort, want een volledig verslag van alles wat goed ging zou een lang verhaal worden. Na een succesvolle carrière als karter begon hij in 2001 met de formule racerij. In iedere serie waarin hij deelnam, won hij in zijn debuutjaar meerdere races, waarna hij promoveerde naar een nieuwe serie. Het jaar daarna herhaalde dat patroon zich dan. Op de Nissan World Series na, bleef hij nergens lang genoeg om dominant kampioen te worden. De fantastische prestaties in zijn debuutjaar garandeerden steeds een startplaats in een klasse hoger.

Zo ging dat door tot hij zich in 2006 volledig ging toeleggen op het testwerk bij Renault, waar hij toen al een paar jaar testwerk deed. Het was duidelijk dat Briatore hem aan het klaarstomen was, zoals Briatore dat met Alonso ook had gedaan. De tijd en de plek voor een stage bij een minder team ontbraken echter, toen Alonso besloot om dit jaar al naar McLaren te verkassen. Niet de meest gunstige samenloop van omstandigheden voor het team, maar voor Kovalainen een mooie kans om in te stappen op het hoogste niveau.

Waar ging het dan mis voor de Fin? Ook dit kun je waarschijnlijk het beste een ongelukkige samenloop van omstandigheden noemen. Ten eerste heeft hij pech gehad in een jaar in te stappen, dat de Renault het niveau van eerdere jaren niet haalt. De R27 is absoluut niet de te kloppen auto, zoals de R25 en R26 dat wel waren. Met een absolute topauto zoals de voorgaande Renaults waren, had hij met gemak dik in de punten kunnen rijden. Voor een debutant helemaal niet verkeerd.

Daarnaast heeft Heikki natuurlijk de pech dat Hamilton het zo goed doet. Als hij de enige debutant in de top 10 zou zijn geweest, hadden zijn prestaties nog helemaal niet zo slecht geleken. Maar door de waanzinnig goede prestaties van Hamilton, komt Kovalainen er nog eens extra bekaaid van af. De Brit verslaat de regerend kampioen in z'n derde race. De Fin kan de loser-teamgenoot van de regerend wereldkampioen niet eens kloppen. Maar toch doe je daarmee de werkelijke situatie geen eer aan.

Ik denk dat de verhouding Alonso/Fisichella vertekend is doordat Alonso de spil was in het plan van Briatore om Renault terug aan het front te krijgen. Het team draaide om Alonso. Of de verhouding net zo scheef was als bij Benetton in het Schumacher-tijdperk durf ik niet te zeggen. Maar dat Briatore gelooft in de strategie om een auto te ontwikkelen rondom één rijder, en dat de tweede rijder maar moet zorgen dat hij went aan die auto, is bekend. Ik geloof dat Fisichella daardoor afgelopen jaren minder goed uit de verf kwam, dan hij eigenlijk is.

En laten we eerlijk zijn, Kovalainen reed slordig in de eerste race. Maar in Maleisië reed hij al praktisch foutloos. In Bahrein heb ik 'm maar één keer naast de baan gezien, en dat was nadat hij van de baan was gerosbergd. Desondanks finishte hij vlak achter Fisichella. Sinds de eerste race was het verschil met Fisichella respectievelijk één minuut en vijf plaatsen, zes seconden en twee plaatsen en zeven seconden en één plaats. Deze lijn volgend, en me beseffend dat de volgende race op een circuit is dat Kovalainen zeer goed kent (in ieder geval beter dan de eerste drie races), voorzie ik een stevig gevecht tussen de Renault rijders in Spanje. En het zou me niet zo heel veel verbazen als de Fin aan het langste eind zou trekken.

Federer protesteert tegen plannen ATP

Roger Federer is het niet eens met de plannen van de ATP om de toernooikalender van 2009 te herzien. De 25-jarige nummer 1 van de wereld vindt dat de ATP te hard van stapel loopt.

In 2008 loopt het contract met Shanghai voor de Masters Cup af. De ATP wil als gevolg daarvan in 2009 de Masters Cup naar Europa halen. Shanghai zou een Masters Series toernooi daarvoor terug krijgen en de Master Series toernooien van Monte Carlo en Hamburg zouden die status verliezen.

De toernooien van Hamburg en Monte Carlo hebben inmiddels rechtszaken aangespannen tegen de ATP. De spelersvakbond, onder leiding van Ivan Ljubicic, heeft zich ook uitgesproken tegen de plannen. Federer, Nadal, Davydenko en Robredo hebben een petitie ondertekend tegen de plannen. Federer gaf daarbij aan vaker en serieuzer met de ATP en ITF te willen overleggen over de toernooikalender. Davydenko voegde daaraan toe dat spelers zelf het beste weten wat zij willen.

Omdat Federer en andere spelers ontevreden zijn over de samenwerking met de ATP en zij graag beter betrokken willen worden bij diens beslissingen hebben de spelers besloten hun ongenoegen via de media te uiten. Federer zou graag zien dat de ATP even pas op de plaats maakt, om vervolgens vanaf dat punt in overleg met spelers stappen vooruit te kunnen maken.

Pedo-student terecht van universiteit gestuurd

De Radboud Universiteit in Nijmegen heeft vorig jaar terecht student Norbert de Jonge weggestuurd van de opleiding tot orthopedagoog. Dat heeft het College van beroep voor het hoger onderwijs vandaag bepaald.

De Jonge kon zijn biezen pakken omdat hij zich vorig jaar openlijk verbond aan de Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit (PNVD), in de volksmond 'pedofielenpartij' geheten. De student was partijsecretaris voor de PNVD. Een pedofiele student maakt volgens de universiteit inbreuk op het vertrouwensklimaat tussen volwassene en kind. Omdat de orthopedagogiek zich bezighoudt met de opvoeding van probleemkinderen, was de aanwezigheid van De Jonge niet toelaatbaar. Ook een nieuwe aanmelding van de student voor een studie pedagogische wetenschappen werd geweigerd.

De student was het niet eens met zijn verwijdering en tekende beroep aan. Het College van beroep oordeelde vandaag dat de pedofiele uitingen in ernstige mate afbreuk doen aan de eigen aard van de (katholieke) universiteit. ''De uitingen van De Jonge en vooral het feit dat hij zich in het openbaar pedofiel noemt, staan haaks op de katholieke moraal en passen niet bij het eigen karakter van de Radboud Universiteit'', aldus het college.



Terecht verwijderd

Zigic in beeld bij Barcelona

Nikola Zigic is in de race om de nieuwe spits van FC Barcelona te worden. De boomlange aanvaller van Racing Santander staat hoog op het verlanglijstje van coach Frank Rijkaard.

Barcelona heeft haar oog laten vallen op zowel Miroslav Klose als Nikola Zigic. Volgens de Spaanse krant AS is de club vooral geïnteresseerd in de spits van Racing Santander die aan het begin van dit seizoen overkwam van Rode Ster Belgrado.

De spits uit Servië & Montenegro doet het goed in Santander. De international kwam 26 keer in actie, waarin hij negen doelpunten maakte. De transfersom zou tussen de tien en vijftien miljoen euro liggen.

'GSM roeit bijen uit'

Icoon ShockingDe opvallende vermindering van de bijenpopulatie de laatste jaren valt volgens Duitse onderzoekers te wijten aan de opkomst van de mobiele telefoon. Door de GSM zou de biologische radar van de bijen verstoord raken.

In verschillende landen, waaronder ook ons eigen land, is er de laatste jaren een flinke terugloop te zien in het aantal bijen. Volgens de onderzoekers is dit niet alleen te verklaren door ziektes. Bij een eerste proef met mobiele telefoons werden verontrustende resultaten gemeten. Bijen weigerden terug te keren naar hun bijenkorf zo gauw er mobiele telefoons om de korf heen stonden.

Als de onderzoekers inderdaad gelijk hebben, zijn de gevolgen enorm. Bijen dragen in een erg grote mate bij aan de bevruchting van gewassen en het instandhouden van het ecosysteem. Volgens berekeningen van Albert Einstein zou de mens zelfs maar vier jaar te leven hebben zonder bijen.

Dure parkeerplaats in Deventer

Je zou bijna denken dat het vandaag supersnelle autodag is op het FOK! weblog, maar ik kwam weer iets tegen wat te leuk is om niet met jullie te delen.

Het legendarische merk Ferrari viert dit jaar haar 60 jarige bestaan en hoe kun je dat als automerk beter vieren dan met een rondrit, en wat voor een rondrit, een rondrit over 5 continenten die in Juni eindigt in Maranello waar de fabrieken van Ferrari staan.

En vandaag deed het gebeuren Nederland en nam in Deventer een eenvoudige doch voedzame maaltijd tot zich, maar waar laat je 90 Ferrari's, heel simpel je kijkt de gemeente lief aan en je zet ze allemaal bij elkaar op De Brink.

En uiteraard zijn er FOK!kers geweest en gelukkig hadden ze hun camera bij zich, genieten dus.

Met dank aan Googolplexian die er een mooi topic over maakte waarin de nodige mooie foto's zijn te zien.

Geheim Lost Planet project

Christian Svensson, senior director of strategic planning and research bij Capcom, heeft weten te verklappen dat er een geheim Lost Planet project in de maak is. Zo is het orginele Lost Planet ontwikkelteam opgesplitst in drie groepen. Het eerste team is bezig met downloadable content voor de Xbox 360 versie, het tweede team met de aanstaande PC port van de ijskoude shooter en het laatste team met het project in kwestie. Verdere informatie kon hij nog niet geven.

Wat we wel weten is dat er vorige maand geruchten opdoken van een opvolger van Lost Planet, Lost Planet Wars. Deze geruchten kwamen uit de koker van iemand die zogezegd "close to the happenings at Capcom" stond. Of het om deze opvolger gaat is tot op heden nog niets bekend.

Niedzielan mag vertrekken bij NEC

Andrzej Niedzielan mag vertrekken bij NEC. Dat heeft de leiding van de Nijmeegse club aan de aanvaller laten weten.


"Het is zo dat de club kenbaar heeft gemaakt dat Niedzielan moet vertrekken," aldus de zaakwaarnemer van de speler, die vindt dat NEC zich daarom flexibel moet opstellen bij de transfer. "NEC moet meewerken en zich coulant opstellen met de transfersom die betaald moet worden."

"Ik ben hier kapot van", aldus Niedzielan, die de duurste aankoop in de geschiedenis van NEC is maar nooit echt zijn faam heeft waar kunnen maken in Nijmegen. "Het is moeilijk voor mij. Ik moet beter en wil ook beter. Als er een andere club komt is het mogelijk dat ik vertrek. Komt die club niet, dan blijf ik gewoon nog een seizoen bij NEC. Ik heb tenslotte een contract. Als ik niet weg kan, betekent het dat ik een heel moeilijk laatste seizoen ga krijgen."

Ook Dr. Phil zoekt oorzaak schietpartij in games

Het nieuws van gisteren was natuurlijk het schietincident op de technische universiteit van Virginia, waarbij 34 mensen het leven lieten. Wat er kort daarna altijd gebeurt in de media is het zoeken naar de oorzaak, waarbij games het vaak moeten ontgelden.

Jack Thompson mocht gisteren op de rechtse zender Fox al zijn hart luchten, waar de pijlen natuurlijk weer werden gericht op games. Thompsons kruistocht tegen games kunnen wij onderhand al niet meer serieus nemen, maar hij krijgt versterking van tv-psycholoog Phil McGraw, alias Dr. Phil. Hij verscheen gisteren bij het actualiteitenprogramma van Larry King, Larry King Live op CNN, waar vervolgens werd gesproken over over de bloederige schietpartij. In het interview kwam ook de eventuele oorzaak ter sprake.

LARRY KING: Why, though - OK, you want to kill someone, you're crazed, you're a little nuts, girlfriend drops you, why do you kill innocent people... Dr. McGraw, are they treatable?

DR. PHIL: Well, Larry, every situation is different... The question really is can we spot them. And the problem is we are programming these people as a society. You cannot tell me - common sense tells you that if these kids are playing video games, where they're on a mass killing spree in a video game, it's glamorized on the big screen, it's become part of the fiber of our society. You take that and mix it with a psychopath, a sociopath or someone suffering from mental illness and add in a dose of rage, the suggestibility is too high.

And we're going to have to start dealing with that. We're going to have to start addressing those issues and recognizing that the mass murders of tomorrow are the children of today that are being programmed with this massive violence overdose.

4 jaar cel voor bedreigen politici

JustitieDe Rotterdamse rechtbank heeft vandaag de 26-jarige Rotterdammer Saïd B. tot vier jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens het sturen van dreigmails naar diverse Nederlandse politici. Opvallend is dat de uitspraak één jaar hoger is dan de drie jaar eis van twee weken terug van het Openbaar Ministerie (OM). Reden hiervoor is de ernst van de misdaden die volgens de rechter 'de wortels van de rechtsstaat raken.'

B. werd in de zomer van 2006 opgepakt op verdenking van het stelselmatig per email met de dood bedreigen van politici als Rita Verdonk, Geert Wilders, Ayaan Hirsi Ali, Marco Pastors en Ronald Sörensen van Leefbaar Rotterdam en Michiel Smit van Nieuw Rechts. Allen kregen naar aanleiding van zijn dreigementen persoonsbeveiliging. B. hoopte te bereiken ''dat ze zouden stoppen de islam te beledigen''.

Saïd B. viel door de mand toen hij ook dreigmails ging sturen naar de Marokkaanse schone Lamya M'Haidra, die meedeed aan de verkiezingen voor de Koningin van het Zomercarnaval in Rotterdam. Hij bedreigde haar met de dood omdat 'volgens de Koran het tonen van bloot op een praalwagen verboden is'. De politie herkende een patroon in die mails.

Bij een kraanbedrijf uit Dordrecht deed hij in juli 2006 een valse bommelding, wat tot een ontruiming leidde. Die pleegde hij omdat het bedrijf materiaal voor de afscheidingsmuur tussen Israël en de Palestijnse leverde. De redactie van de Volkskrant bedreigde hij nadat de krant de veelbesproken spotprenten van de profeet Mohammed had geplaatst. Ook BNR Nieuwsradio en het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) ontvingen dreigementen.

Volgens de rechter heeft B. met zijn bedreigingen onder meer stelselmatig geprobeerd het werk van de politici te verhinderen. Daar staat een gevangenisstraf van maximaal levenslang op. Ook omdat de bedreigingen anderhalf jaar lang aanhielden kreeg B. een hogere straf dan geëist.

Alex terug bij PSV

Alex is teruggekeerd uit Brazilië. De verdediger verbleef in zijn vaderland voor revalidatie, nadat hij in de competitiewedstrijd van PSV tegen Excelsior, vier weken geleden, een hamstringblessure had opgelopen. Morgen volgt Alex een looptraining, waarna hij zich donderdag weer bij de groep aansluit.


"Ik voel me 100 procent fit en ben volledig inzetbaar voor de wedstrijd van zondag tegen FC Utrecht. Maar het is aan de staf om te beslissen of ik in de basis sta", aldus de Braziliaan.

Belgische jeugdinternational voor FC Groningen

FC Groningen heeft de Belgische jeugdinternational Enrico Pellegriti gecontracteerd. De back speelt nu nog voor RC Genk.

De 17-jarige Pellegretti voelt zich thuis op alle plaatsen op de rechterflank. In België kent men hem het beste als aanvallende rechtsback. De speler zal waarschijnlijk tijdens de voorbereiding op het komende seizoen zijn opwachting maken in de selectie van FC Groningen. Na de voorbereiding zal hij gaan spelen voor de Groningse beloften.

Fries wint 50.000 euro op 538

Icoon RadioEen inwoner van Friesland heeft vanmiddag 50.000 euro gewonnen op radio 538. Hij was degene die de zogenoemde Mr. X ontmaskerde in de 53j8.

De onbekende Mr. X reisde de afgelopen negen dagen door het land en gaf vooral via Radio 538 aanwijzingen over waar hij aangetroffen kon worden. Vandaag moest hij de elf steden in Friesland bezoeken. Even na 15.00 uur kwam de melding dat Mr. X aangehouden was door de Fries Gerard Andela met de mededeling 'Ik stop de 5-3-jacht.' Het leverde hem een cheque van 50.000 euro op.

De identiteit van Mr. X blijft nog geheim. Radio 538 houdt de mogelijkheid open dat hij nogmaals wordt losgelaten met een nog nader vast te stellen geldbedrag.

De actie was een reclamestunt van 1888 Nummerinformatie. Ook via dat nummer kon men informatie verkrijgen over waar Mr. X vertoefde en waaraan hij mogelijk te herkennen was. Toezichthouder van de telecomsector OPTA verbood vrijdag op straffe van een boete van 5.000 euro per dag dat er via dat nummer nog langer betaald info over het spel kon worden ingewonnen. Voor de consument moet het volgens OPTA duidelijk zijn welk type nummers je waarvoor belt. Een serieus infonummer mag je niet gebruiken voor belspelletjes.



De winnaar en Mr. X (foto: 538)

Met dank aan bastiaanuhl voor de submit.

Dader schietpartij Virginia geïdentificeerd

Icoon BuitenlandsDe dader van de schietpartij op de technische universiteit van Virginia is geïdentificeerd. Bij de schietpartij vonden 33 mensen, waaronder de schutter zelf, de dood. De schutter is de 23-jarige Seung Hui Cho, een Zuid-Koreaan die permanent in de Verenigde Staten woonde. De man is geïdentificeerd aan de hand van vingerafdrukken op de wapens die werden gebruikt.

In de rugzak van de schutter werd een bonnetje gevonden voor de aankoop van een Glock 9mm pistool. Cho had de deuren van de school op slot gedaan met kettingen en sloten. Kettingen van hetzelfde type werden gevonden bij een huiszoeking in zijn appartement.


Foto: AP, met dank aan MikeAtTilburg

Naaktfoto's Kate Moss onder de hamer

Altijd al een naaktfoto van Kate Moss aan je muur willen hebben? Dit is je kans. Volgende maand gaan in veilinghuis Christie's in Londen enkele foto's van het Brits fotomodel onder hamer. Je zult overigens wel aardig in de buidel moeten tasten. De twee naaktfoto's zullen naar schatting zo'n 40.000 pond (60.000 euro) opbrengen.

Eén van de foto's is in 1996 gemaakt door Irving Penn. Het toont een zittende en naakte Kate Moss. Deze foto moet 22.000 pond (32.000 euro) opleveren. De andere naaktfoto is gemaakt door Albert Watson en wordt geschat op zo'n 15.000 pond (22.000 euro).

Naast de naakfoto's gaat ook een door Corinne Day gemaakte foto van de destijds 16-jarige Kate onder de hamer. Naar verwachting zal die foto 7.000 pond (10.000 euro) opbrengen. Voor zes foto's van Kate Moss zonder make-up, gemaakt door Chuck Close, moet tussen de 15.000 en 20.000 pond (25.000 euro) worden neergelegd.

Kate Moss
Uitprinten en zelf inlijsten kan natuurlijk ook...

Melkert betrokken bij schandaal Wolfowitz

In de rel die momenteel woedt rondom Wereldbank-president Paul Wolfowitz, blijkt Ad Melkert een grote rol te hebben gespeeld. Wolfowitz wordt beticht van machtsmisbruik, omdat hij zijn vriendin een mooie baan en salarisverhoging zou hebben bezorgd. Velen roepen om zijn aftreden.

Onlangs bleek namelijk dat Wolfowitz voor zijn aantreden als president van de Wereldbank in 2005, een verhouding had met een medewerkster van die ontwikkelingsbank. Om belangenverstrengeling te voorkomen moest zij tegen haar zin tijdelijk overgeplaatst worden naar een post bij het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken. Wolfowitz verzachtte de pijn door haar een buitensporige salarisverhoging te geven.

Oud-PvdA-leider Ad Melkert blijkt degene te zijn geweest die Wolfowitz het advies gaf voor de forse loonsverhoging. Melkert was indertijd voorzitter van het Ethisch Comité van de Wereldbank. Hij zette in op een overplaatsing met fors extra loon. En zo belandde Wolfowitzs vriendin, de Tunesische Shaha Riza, op een post bij het ministerie van Buitenlandse Zaken met 60.000 dollar loonsverhoging. Uit vrijgegeven correspondentie blijkt verder dat Melkert een goede band had met Wolfowitz. Eind 2005 vroeg Melkert in een briefje aan de president of 'jij en Shaha een uitnodiging aanvaarden bij ons thuis'.

Wolfowitz heeft laten weten dat hij ondanks de rel niet aan opstappen denkt. Melkert is al weg bij de Wereldbank. Hij is sinds vorig jaar de tweede man bij de VN-ontwikkelingshulporganisatie UNDP. Hij vertrok indertijd naar de Wereldbank na de voor de PvdA desastreus verlopen verkiezingen in het Fortuyn-tijdperk. Later gaf Melkert toe toen gefaald te hebben.



Wolfowitz op kousevoet

EK 2012 met 16 landen

Het Europees kampioenschap voetbal in 2012 zal met zestien landen worden gespeeld. Dat is dinsdag bekend gemaakt door KNVB-voorzitter Jeu Sprengers, lid van het uitvoerend comité van de UEFA.

De Europese voetbalbond wilde onderzoeken of het mogelijk was het deelnemersveld uit te breiden naar 24 landen. Uiteindelijk is besloten het toch bij zestien landen te houden. Sinds 1996 wordt het EK met zestien landen gespeeld.

Morgen zal het uitvoerend comité, dat bijeen is in Wales, kiezen welk land de organisator van het EK in 2012 is. De genomineerde landen zijn Italië, Polen/Oekraïne en Kroatië/Hongarije.

Chocolade beter dan kussen geliefde

Chocolate kissBritse onderzoekers hebben ontdekt dat mensen meer opgewonden raken van het proeven van chocolade dan van het gepassioneerd kussen van hun geliefde. "De resultaten van het onderzoek hebben ons zeer verrast", aldus psycholoog David Lewis. "Er is geen twijfel over mogelijk dat chocolade voor meer opwinding in lichaam en geest zorgt. Het zorgt zelfs voor een vier keer langere 'buzz' dan de meeste gepassioneerde kus."

Aan het onderzoek werkten twaalf vrijwilligers, die allen in de twintig zijn, mee. Op hun tong werd pure chocolade gelegd totdat het smolt en ze moesten kussen met hun partner, zoals ze normaal gesproken ook zouden doen. Ondertussen werd hun hersenactiviteit en hartslag gemeten.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat op het moment dat de chocolade begint te smelten, alle gebieden in de hersens veel meer en langer gestimuleerd worden dan tijdens het kussen. Ook ging bij het proeven van de chocola het hart sneller kloppen. Er is overigens geen verschil waarneembaar tussen mannen en vrouwen.

Custom Robo Arena releasedatum en info

Custom Robo komt naar de Nintendo DS, en wel op 25 mei 2007. De game verscheen eerder al op de GameCube en was een bescheiden succesje. Op de Nintendo DS zal het mogelijk zijn om online tegen drie andere gamers te vechten.

De speler neemt de rol aan van een jongen die net is overgestapt naar de Midheart High School. Zijn grote dromen zijn het winnen van het Custom Robo Kampioenschap en het bestrijden van de robotmisdaad als speciale politieagent. Onder begeleiding van zijn nieuwe vriend Liv, moet onze held leren wat het betekent om een Robo Fighter te zijn.

Het doel van dit spel is deelname aan het prestigieuze Custom Robo Kampioenschap. Maar voor het zover is moet de speler deelnemen aan allerlei andere uitdagingen en competities om de allerbeste onderdelen te verzamelen, want alleen hiermee kan de beste robot ter wereld worden gebouwd. De onderdelen zijn onderverdeeld in de categorieën Body, Pod, Gun, Bombs en Legs. Via het touchscreen van de Nintendo DS kunnen alle onderdelen heel gemakkelijk worden gekozen en toegevoegd.

Als de eerste extra onderdelen in het spel zijn gevonden, kan de speler beginnen met het aanpassen van zijn of haar robot in de Garage, om deze voor te bereiden op het komende gevecht. Als alle onderdelen zijn vrijgespeeld, kunnen spelers duizenden combinaties maken om hun robots het ideale evenwicht mee te geven tussen snelheid, aanvallende krachten en verdedigende kwaliteiten. Door het ruime aanbod aan onderdelen kan de speler voor elke situatie de meest geschikte robot samenstellen.

De Battle Mode van Custom Robo Arena is bedoeld voor een enkele speler. Deze moet proberen de ultieme Robo Commander te worden. In de arena’s wordt de richtingstoets gebruikt om de robot te besturen, terwijl tegenstanders middels de actieknoppen met snelvuur en bommen bestookt kunnen worden.

De vrij te spelen Robocade is een gebied waarin spelers niet alleen vrij kunnen strijden tegen aanpasbare tegenstanders maar ook kunnen deelnemen aan arcade-achtige gevechten om hun scores te verbeteren. Afhankelijk van hun prestaties worden spelers beloond met een gouden, zilveren of bronzen trofee. Maar hiervoor dienen wel vijf rondes achter elkaar gewonnen te worden!

Naast de genoemde spelvarianten, beschikken spelers ook nog eens over de mogelijkheid om tegen spelers over de hele wereld te strijden via de Nintendo Wi-Fi Connection. Hierbij kunnen spelers het opnemen tegen willekeurig bepaalde tegenstanders, een speler van vergelijkbaar niveau of een specifieke vriend. De uitgebreide opties maken het gemakkelijk om codes van vrienden en rivalen toe te voegen, terwijl er ook klassementen kunnen worden opgezet zodat de vorderingen nauwkeurig worden bijgehouden. De verwachte verkoopprijs van Custom Robo Arena is 45 euro.

Vals alarm voor foto's op 112-site Almere

Icoon OpmerkelijkTwee inwoners van Almere zijn opgepakt omdat ze geregeld voor niets hulpdiensten zouden hebben opgetrommeld. Het gaat om een 25-jarige man en een jongen van 14. De jongste heeft inmiddels bekend meerdere valse meldingen te hebben gedaan, zodat hij mooie foto's kon maken voor de website www.112-almere.nl.

De politie kreeg argwaan toen ze maandagavond de 14-jarige foto's zagen maken van een grote zoekactie in het water van de Beatrixsluis. Er was een tip binnengekomen dat daar een kind te water zou zijn gesprongen. Een ambulance, boten, duikteam en helikopter met infraroodapparatuur werden ingezet voor de naar later bleek valse melding.

''Eén van de agenten rook onraad, omdat hij de 14-jarige de zoekactie zag fotograferen. Eerder die dag had hij hem ook al zien staan toen de politie ten onrechte naar een brand in een manege was gestuurd.'' Afgelopen weekeinde was de jongen ook al aanwezig bij een valse melding over een jongen die zijn moeder zou hebben neergestoken.

De politie wil alles uit de kast halen om de kosten van al het overbodige werk op de twee te verhalen. De 25-jarige verdachte ontkent overigens iedere betrokkenheid.

De website laat zelf in een reactie weten: ''Wij van de website 112-almere hebben niks te maken met de genoemde valse 112 meldingen. De twee opgepakte jongens zijn wel bekenden maar werken uitsluitend voor zichzelf.''

Van der Vaart gewild in Europa

Rafael van der Vaart heeft de clubs voor het uitkiezen. De aanvoerder van HSV staat in de belangstelling van meerdere Europese topclubs.

Valencia CF, Sevilla FC, Tottenham Hotspur, Everton en Bayern München hebben laten weten dat ze zeer gecharmeerd zijn van de Nederlandse middenvelder. Bayern München lijkt vooralsnog de meest serieuze interesse te hebben.

Verdediger Daniel van Buyten van Bayern München verklaarde het volgende: "Bayern is de perfecte club voor Rafael. Hij zou hier geweldig in het team passen", aldus van Buyten met wie Rafael van der Vaart nog samenspeelde bij HSV.

Van der Vaart zelf denkt echter nog niet aan andere clubs: "De komende jaren wil ik het shirt van HSV dragen. Het maakt mij niet zoveel uit dat de club geen absolute top is".

Hamilton koerst weer

De Amerikaanse wielrenner Tyler Hamilton heeft zijn eerste wedstrijd verreden sinds het einde van de schorsing wegens het gebruik van doping. De renner van Tinkoff Credit Systems eindigde als 56e in de openingsrit van de Ronde van Georgia.

De zege in de etappe over 158,6 kilometer ging naar Hamiltons Italiaanse teamgenoot Daniele Contrini. Hamilton, olympisch kampioen tijdrijden, zat een schorsing van twee jaar uit, die in september afgelopen jaar afliep.

Arrestatie voor dronken rijden op grasmaaier

Icoon Politie Een 48-jarige man is in de Amerikaanse staat Louisiana gearresteerd wegens het dronken berijden van een grasmaaier. De sheriff van het dorp West Monroe vond dat de man de verkeersveiligheid in gevaar bracht.

De politie was eerst een prent aan het uitschrijven voor een andere verkeersdeelnemer. Plotseling reed de 48-jarige man op het midden van de weg langs op een grasmaaier. De politie liet het erbij zitten, omdat hij bezig was. Daarna keerde de beschonken bestuurder om en reed hij opnieuw langs de politiewagen. Ditkeer vond de agent het welletjes en arresteerde hij de man.

De man heeft twee boetes gekregen: een voor dronken rijden en de ander voor het berijden van een onveilig vervoersmiddel. De man moet in totaal 650 dollar betalen.

Van den Bergh hervat training

Ricky van den Bergh herstelt snel van de enkelblessure die hij twee weken geleden opliep. De verwachting was dat de middenvelder van RKC Waalwijk dit seizoen niet meer in actie zou kunnen komen, maar Van den Bergh heeft inmiddels de groepstraining alweer hervat.

Twee weken geleden liep Van den Bergh tijdens de training een scheurtje in zijn enkelband op. Normaal gesproken staat voor zo'n blessure een revalidatieperiode van zes weken, maar na twee weken is de voormalig speler van Sparta alweer de oude. Als hij geen terugslag meer krijgt, kan hij aankomend weekend, in de competitiewedstrijd tegen Willem II, al weer meedoen.

Salsadanser steelt portemonnee

Icoon MisdaadEen man is zondagmiddag wel op heel originele wijze beroofd van zijn portemonnee. Op de Spuistraat in Den Haag werd de man om een vuurtje gevraagd. Nadat hij een vuurtje had gegeven nodigde de vuurvragende man hem uit voor een salsadansje.

De zakkenroller pakte daarop de hand van de man en deed een arm om zijn middel. Het slachtoffer rukte zich los uit deze onvrijwillige omhelzing en liep door. Toen hij later entree wilde betalen bij een café ontdekte hij dat zijn portemonnee uit zijn kontzak verdwenen was.

Met dank aan gammapooka voor de submit.

Feyenoord aast op Hofland

Volgens RTV Rijnmond aast Feyenoord op Kevin Hofland. Afgelopen weekend was er een delegatie van de Rotterdamse club aanwezig om de speler van VfL Wolfsburg te bekijken.

De zevenvoudig international liet enkele maanden geleden in De Telegraaf al weten te twijfelen over een langer verblijf in Duitsland: "Het aanbod om langer te blijven is verleidelijk, maar ik heb nooit onder stoelen of banken geschoven dat ik hogerop wil. Mijn ambitie is om Europees voetbal te spelen", aldus de aanvoerder van VfL Wolfsburg.

Thompson lijkt niet te stoppen

Terwijl hij op het punt staat z'n advocatenlicentie in Florida kwijt te raken mag de grootste vriend van videogamers wereldwijd toch zijn mening op Fox News spuien. Waar de politie nog in het duister tast over het motief van de dader, staat de oorzaak voor Jack Thompson al vast. Hoe kan het ook anders, de schietpartij gisteren op Virginia Tech University die 33 mensen het leven kostte is allemaal de schuld van, en nu allemaal in koor: videogames!
Een puik stukje speurwerk van de heer Thompson al zeggen wij zelf. Wellicht is een baan bij CSI: Miami een optie nadat zijn advocatenlicentie is ingetrokken?

Voortvluchtige gevangene in Zoetermeer

Icoon BinnenlandsUit de gevangenis in Zoetermeer is dinsdagochtend een gevangene ontsnapt. Hij is naar alle waarschijnlijkheid een nabijgelegen woonwijk in gevlucht. De politie is een zoekactie begonnen waarbij onder meer een helikopter is ingezet, meldde een woordvoerster.

De man nam de benen toen hij werd vervoerd naar het ziekenhuis omdat hij last van zijn voet zou hebben. Volgens het Openbaar Ministerie in Den Haag gaat het om een 25-jarige man. Het is nog onduidelijk waarvoor de man vastzat.

De politie denkt dat de gevangene zich begeeft in de wijk Aïdaschouw, zo meldt RTV West. De politie adviseert bewoners in de omgeving van deze wijk om ramen en deuren dicht te houden.

Met dank aan sebasmeer en maximus- voor de submit.

AC Milan wil Alex als opvolger van Maldini

De opvolger van Paolo Maldini bij AC Milan, moet volgens La Gazetta Dello Sport PSV's Alex worden.

Coach van de Milanezen, Carlo Ancelotti, beschouwt Alex als de beste verdediger van Europa op dit moment. Daarnaast kan de coach een jonge verdediger goed gebruiken, aangezien er in de selectie van AC Milan vooral dertigers in de defensie staan: Paolo Maldini (38), Alessandro Nesta (31), Alessandro Costacurta (41) en Kakha Kaladze (29).

Mocht AC Milan daadwerkelijk zaken willen doen met Alex, dan zal dit via Chelsea moeten. De 24-jarige Braziliaan is namelijk eigendom van de Londense club, maar zal waarschijnlijk volgend seizoen nog niet voor The Blues spelen. Dit heeft te maken met het aantal interlands van Alex. De zevenvoudige international kwam dit seizoen pas twee keer in actie voor de nationale ploeg van Brazilië, en voldoet zodoende niet aan de Britse werkvergunning.

La Gazetta meldt verder dat er zo een 11 miljoen euro voor de verdediger uitgetrokken zal worden.

Spaanse arbiter met dood bedreigd

De Spaanse scheidsrechter Javier Turienzo Álvarez heeft zich heel wat op de hals gehaald tijdens de wedstrijd Real Racing - Real Madrid.

In het duel in El Sardinero stond Turienzo aan de basis van de nederlaag van Real Madrid. Eerst kende hij Racing een strafschop toe na een schwalbe van Lionel Scaloni, om vervolgens Iván Helguera zomaar van het veld te sturen. In de laatste minuut kreeg Racing nog een penalty, ditmaal was Nikola Zigic het 'slachtoffer' van een overtreding van Fabio Cannavaro.

Scheidsrechterlijke dwalingen als deze komen in Spanje wel vaker voor, maar enkele aanhangers van de bezoekers waren zo kwaad dat ze Turienzo Álvarez hebben bestookt met doodsbedreigingen. En niet alleen de arbiter zelf, maar ook zijn familie zijn volgens de dreigementen niet meer veilig. "Ik ben na het duel heel vaak gebeld en werd toen met de dood bedreigd, net als mijn familie. Dit voelt heel vreemd", aldus een geschrokken Turienzo Álvarez. "Mijn dochter kwam gisteren huilend thuis uit het park, en zei dat ze gepest was door kinderen die vonden dat ik Real Madrid genaaid had."

Er doen veel complottheorieën de ronde over het feit dat Real Madrid dit seizoen wel erg vaak benadeeld wordt door de arbitrage. "Iedereen maakt fouten. Voetbal draait om veel geld, dat weet ik. Maar hier speelt helemaal niets", zegt de scheidsrechter. "Ik heb geen angst om mezelf, maar wel voor mijn gezin. Ik hoop dat het slechts bij dreigementen blijft."

Slechte loting Fedcupteam

Het Nederlandse Fedcupteam heeft het niet getroffen bij de loting voor de strijd om de Fed Cup. Tijdens de loting vandaag werden de Nederlandse vrouwen gekoppeld aan Zwitserland, Denemarken en Roemenië.

Alleen de winnaars van de vier poules plaatsen zich voor de kruisfinales van zaterdag. Het Zwitserse team is in Bulgarije als eerste geplaatst en met kopvrouwe Patty Schnyder, de nummer 13 van de wereld, veruit het sterkste land.

Oranje komt morgen, donderdag en vrijdag in actie. Michaëlla Krajicek, Elise Tamëla, Nicole Thijssen en Pauline Wong zullen namens Nederland spelen.

NAVO vecht mee in World in Conflict

Uitgever Vivendi heeft laten weten dat de aankomende RTS van Ground Control ontwikkelaar Massive Entertainment, World in Conflict, de NAVO als derde factie zal hebben naast de Sovjets en de Amerikanen. World in Conflict speelt zich af in een wereld waar de Koude Oorlog niet eindigt met het vallen van de muur, maar met de invasie van de Verenigde Staten door de Sovjets. De jongens van de NAVO zullen, met of zonder leiding van Jaap de Hoop Scheffer, aan Amerikaanse zijde strijden tegen de binnenvallende Sovjet troepen. Bij deze aankondiging heeft men ook een stel screenshots vrijgegeven die de NAVO eenheden tonen.








Opoona gameplay filmpje, screens en informatie

De onlangs aangekondigde Koei game Opoona wordt een zogenaamde 'Lifestyle RPG', waarbij het de bedoeling is dat je jezelf telkens aanpast aan de nieuwe omgeving, mensen leert kennen en werk vindt. Door te werken en de converseren met mensen kun je de relatie met die karakters verbeteren, dit wordt aangegeven door het zogenaamde Tomodachi niveau. Stijgt dit dan komen er weer nieuwe banen en avonturen vrij. Naast werken en praten heb je ook de mogelijkheid om de shop-a-holic uit te hangen, aangezien er een groot aantal items te koop en te verzamelen zijn, van speelgoed tot kunst.

Vijanden versla je door middel van het 'Active Bonbon Battle' systeem. Door het gooien van 'Energy Bonbons' met je Nunchuk kun je tegenstanders uitschakelen. Dit moet voor zowel beginners als gevorderden goed werken. De nieuweling kan makkelijk zijn vijand raken door de natuurlijke handelingen en de meer ervaren speler kan meerdere aanvallen uitvoeren door de baan van het projectiel strategisch te veranderen.

Het spel doorloop je als Opoona en soms als broertje Copoona of Zus Poleena. Je zult verschillende omgevingen aandoen en meer dan 150 verschillende Dark Rogues tegenkomen, de slechterikken in deze game.

Hieronder een gameplay filmpje en een aantal screenshots om alvast je persoonlijke Tomodachi niveau met Opoona te verhogen.



Meer screens kun je bij de Game Info vinden


Man landt vliegtuigje op gesloten vliegveld

Icoon VervoerDe Fransman Pierre Dijon is afgelopen vrijdagavond geland op een vliegveld dat al een tijdje gesloten is. Hij zette zijn sportvliegtuigje neer op het voormalige marinevliegkamp in het Zuid-Hollandse Valkenburg. Het kostte hem uiteindelijk 750 euro boete en een nachtje in de cel.

De man verklaarde dat hij niet wist dat hij niet op het inmiddels gesloten vliegveld mocht landen. Er stonden volgens hem geen verbodstekens op de landingsbaan. Hij probeerde nog contact te maken met de verkeerstoren, maar die is sinds vorig jaar juni onbemand en gesloten.

Na zijn landing werd de Fransman in zijn kraag gevat door bewaking. Hij is vervolgens aangehouden door de politie en een nacht vastgehouden in het politiebureau in Katwijk.

De man kwam naar Nederland voor een bezoek aan de Keukenhof. Daar is hij uiteindelijk alsnog naartoe gegaan.

Met dank aan testbeeld voor de submit.

Torres wil winnen met Atlético

Ondanks de geruchten dat veel clubs Fernando Torres willen hebben, wil de Spaanse spits zelf er op dit moment niets van weten. Hij wil met Club Atlético de Madrid prijzen winnen.

Engelse clubs als Manchester United, Chelsea en Liverpool worden al langer in verband gebracht met Torres. Ook zijn rivaal Barcelona en het Italiaanse AC Milan geinteresseerd in de 23-jarige aanvoeder. De international blijft positief over de toekomst van Atlético, de club die al meer dan tien jaar geen grote prijs meer heeft gepakt.

"Ik geef de hoop niet op, dat doen wij Atletis nooit", aldus Torres in AS. "Ik denk niet aan weggaan. Het belangrijkste is dat je je goed voelt, en om prijzen te winnen moet je dat ook voelen. Als ik 28 ben heb ik zeker in de Champions League gespeeld; ook met Atlético." Volgens de spits is de Madrileense club de enige club waar hij aan denkt.

Torres kent geen geweldig seizoen, aangezien hij niet zo productief was als voorheen. Atlético staat zesde in La Liga, maar heeft dat vooral te danken aan blessureleed. Zo moest de club zowel Maxi Rodríguez als Martin Petrov een half jaar missen vanwege blessures. Beiden hebben hun training inmiddels hervat.

Renault erkent fouten

Renault heeft toegegeven grove fouten te hebben gemaakt bij de ontwikkeling van de R27, de bolide van dit seizoen. Volgens Flavio Briatore heeft Renault vorig seizoen te veel tijd en middelen gestoken in de doorontwikkeling van de R26, waar het kampioenschap mee werd gewonnen.

"Die tijd maken we niet meer goed. Het was een fout zo lang bezig te zijn met de auto van vorig jaar, de auto voor dit jaar hebben we een beetje verwaarloosd. We moeten die fout herstellen en wel zo snel mogelijk. We kunnen het seizoen nog redden, maar dan moeten we de komende weken goed gebruiken om te verbeteren," erkent Briatore.

Het seizoen van Renault verloopt tot op heden zeer teleurstellend, met slechts negen punten uit drie races. Het team staat als regerend wereldkampioen slechts vierde in het constructeurskampioenschap. Giancarlo Fisichella: "Ik ben zeer teleurgesteld. Voor het seizoen verwachtte ik mee te doen om de wereldtitel maar die doelstellingen moet ik bijschaven. De kans dat wij nog kampioen worden bestaat jammer genoeg niet meer."

CDA A'dam schrikt van oude tekst Marcouch

De CDA-fractie in de Amsterdamse gemeenteraad wil opheldering van de Slotervaartse PvdA-stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch over uitspraken die hij heeft gedaan in het boek 'De Moslim Bestaat Niet'. In dat boek, dat overigens al dateert uit 2005 en is geschreven door huidig PvdA-Tweede Kamerlid Samira Abbos, laat Marcouch zich positief uit over de omstreden ideoloog van de Moslim Broederschap, Youssough Al Qardawi. Volgens het CDA pleit de moslimideoloog voor een separate samenleving voor moslims, rechtvaardigt hij de zelfmoordaanslagen in de bezette gebieden en is hij een van de aanstichters van de Deense cartoonrellen.

De Amsterdamse CDA-aanvoerder Maurice Limmen wil weten hoe de PvdA-bestuurder nu aankijkt tegen de Moslimbroederschap en Al Qardawi. In het boek zegt Marcouch daarover: ''Als ik dingen niet begrijp, raadpleeg ik de toelichtingen of mijn relaties die ik betrouwbaar en deskundig acht. Op dit gebied is bijvoorbeeld Youssoug Al Qardawi een boegbeeld in de islamitische samenleving, een Korangeleerde en groot wetenschapper.'' Limmen wijst er op dat veiligheidsdienst AIVD de Moslimbroederschap beoordeelt als een beweging die ook in Nederland een maatschappij ondermijnend effect kan hebben. Het CDA vindt de Moslimbroederschap een beweging die gekant is tegen de seculiere maatschappij en dat deze zich niet verhoudt met de rechtsstaat.

Teleurgesteld
Marcouch, die als stadsdeelvoorzitter openlijk strijdt tegen radicalisering in zijn stadsdeel en daar veel lof mee oogst, reageert in De Telegraaf teleurgesteld op de aanval van het CDA. ''De heer Limmen heeft naar aanleiding van het debat over de Westermoskee de Moslim Broeders ontdekt. Het is niet geruststellend dat hij nu pas wakker wordt. Ik denk dat hij zich beter druk kan maken over de Bijbelinterpretatie van de ChristenUnie en de SGP.''

Over zijn uitspraken in het boek, die hij deed toen hij nog jongerenwerker was, zegt Marcouch: ''Ik walg van iedereen die zelfmoordaanslagen verdedigt. Maar Al Qardawi geldt in de islamitische wereld als een zéér gerespecteerde autoriteit en wordt door veel bekende radicale imams in Nederland als afvallige gezien omdat ze hem te liberaal vinden.'' Verder vindt Marcouch dat de man ook veel heeft gedaan voor de integratie van moslims. ''Ik denk zelfs dat hij in de kwestie over de dubbele nationaliteiten de Nederlandse Marokkanen zou aanraden om voor het Nederlandse paspoort te kiezen.''

Marcouch schreef in 2006 in de hoofdstad geschiedenis. De in Marokko geboren politicus werd toen de eerste Marokkaanse en islamitische stadsdeelvoorzitter uit de geschiedenis. Hij kwam in 1979 vanuit Marokko op 12-jarige leeftijd naar Nederland. Hij was toen analfabeet. Door hard te studeren wist hij zich de taal goed eigen te maken en schopte hij het zelfs tot brigadier bij de Amsterdamse politie. Daar werkte hij van 1993 tot 2003. Na de moord op Theo van Gogh kwam hij geregeld in het nieuws als woordvoerder van de Unie van Marokkaanse Moskeeën in Amsterdam en Omstreken. De moord op de filmmaker werd door hem scherp veroordeeld.

Broederschap
De Moslim Broederschap is 's werelds belangrijkste en grootste moslimbeweging en is actief in vrijwel alle islamitische landen in met name het Midden-Oosten. De beweging streeft naar een vestiging van het islamitisch kalifaat dat de hele moslimwereld omspant. De twee grootste moskeeën die in Nederland moeten verrijzen, staan onder invloed van het Broederschap. Het betreffen de Rotterdamse Essalammoskee, die al bijna is afgebouwd, en de nog te bouwen Amsterdamse Westermoskee.

De Broederschap predikte vanaf het ontstaan in 1928 de jihad. Inmiddels zou het geweld zijn afgezworen, maar nog steeds worden aanslagen aangemoedigd. Hamas, de Palestijnse tak van de Moslim Broederschap, wil Israël vernietigen.

THQ is het porten zat

THQ gaat binnenkort beginnen met een nieuwe strategie. Waar zij voorheen al hun games uit lieten komen op alle drie de consoles, zullen zij zich nu meer gaan richten op individuele consoles.

Zij hebben dit besloten omdat zij denken dat de PlayStation 3 en Xbox 360 aan de ene kant, een heel ander publiek hebben dan de Wii aan de andere kant. Zo heeft Xbox 360 volgens hun al heel vroeg de harten van de core gamer weten te stelen, en is Sony met de PlayStation 3 vooral in Europa op de goeie weg om een soortgelijke positie te verkrijgen.

THQ vindt de concurrentie op de Wii beduidend minder, daarom is er meer plaats voor titels als WWE en spellen uit franchises van Nickelodeon en Pixar. De PlayStation 3 en Xbox 360 zullen de wat meer bigger budget titels krijgen. Deze zullen in kleine getalen komen, gezien de hoge productiekosten van titels als Saints Row en Frontlines: Fuel of War, maar deze zullen per spel dan weer een relatief groot bedrag opleveren. Uiteindelijk zal de Wii meer spellen van THQ krijgen dan haar concurrentie, maar zullen de opbrengsten per console ongeveer gelijk zijn.

Belastingdienst vult aangifte deels in

Icoon FinancieelParticulieren hoeven vanaf volgend jaar minder gegevens in te vullen op de belastingaangifte. De Belastingdienst stuurt volgend jaar een aangifteformulier waarop het loon en de WOZ-waarde van de woning al zijn ingevuld. Zo wil de dienst laten zien welke gegevens al bekend zijn.

Het is de bedoeling dat in de loop van de jaren steeds meer gegevens automatisch worden toegevoegd. Maar de gegevens van de fiscus moeten wel door de belastingplichtige gecheckt worden. Die blijft uiteindelijk verantwoordelijk voor z'n eigen aangifte.

Een compleet vooraf ingevuld formulier wordt pas op z'n vroegst in 2012 verwacht.

Jongeren breken in met nieuwe methode

Icoon PolitieJongeren hebben een nieuwe methode ontdekt om snel en efficiënt in te breken. Platte televisies, laptops en navigatiesystemen zijn favoriet bij de jongeren, die een steen door een ruit gooien en hun buit weggrissen.

Dat bevestigt een woordvoerster van de politie Utrecht dinsdag naar aanleiding van de AD misdaadmeter.

In Utrecht zijn er ongeveer honderd jongeren die op deze manier werken. Volgens de woordvoerster kampen ook andere korpsen met deze problematiek.

De inbrekers laten weinig sporen na, waardoor het moeilijk is de daders te traceren. ''We struinen daarom digitale marktplaatsen af op zoek naar gestolen spullen. Dan kun je iemand arresteren voor heling'', aldus de woordvoerster.

Volgens de woordvoerster is de pakkans klein omdat veel jongeren in hun eigen wijk 'werken'. Daarnaast bekennen de jongeren niet. ''Vroeger sprak oom bromsnor de jongeren toe en dan vertelden ze wat ze gedaan hadden. Tegenwoordig zeggen ze niets. Veel zaken kun je daardoor niet oplossen.''

Naast de nieuwe methode heeft de politie te maken met de 'klassieke' inbreker en de drugsverslaafden. ''Die zijn makkelijker te traceren, omdat ze meer sporen achterlaten'', aldus de woordvoerster.

Helmonders negeerden massaal sirene

Burgemeester Jacobs van Helmond is niet te spreken over de inwoners van zijn gemeente. Toen zondagochtend een grote brand uitbrak in een afvalhoop bij een metaalverwerkingsbedrijf, gingen de sirenes loeien om de bewoners te waarschuwen voor een gifwolk die was vrijgekomen.

De meeste Helmonders bleven echter rustig buiten van het zonnetje genieten en gingen niet binnenshuis met gesloten deuren en ramen het nieuws volgen. Het meest boos is de burgervader op een aantal sportverenigingen, die tijdens het sirenegeloei de wedstrijden vrolijk lieten doorgaan. Jacobs wil met de sportclubs gaan overleggen en denkt dat het laatste woord hier nog niet over gesproken is.

Verder maakt de burgemeester zich grote zorgen over het nut van de sirene, nu blijkt dat veel mensen er toch geen notie van nemen. De gemeente Helmond gaat onderzoeken waarom de mensen niet op de sirene reageerden.

Uiteindelijk is het negeren van de sirene niemand fataal geworden. Volgens de brandweer is namelijk niemand onwel geworden.

Met dank aan ruffian voor de submit.

Softwareverkopen UK: Turtle Power

De Turtles hebben de nummer één positie veroverd in Groot Brittannië en de vorige nummer één, C&C3 is naar nummer 5 gevallen. Hoogste nieuwe binnenkomers zijn Pokemon Ranger op twee en Rayman 2 op drie.

De vele nieuwe noteringen van Ubisoft duiden duidelijk op een aantal nieuwe budgetuitgaven. Onder andere Prince of Persia en Rainbow Six 3 zien we terug terwijl deze games al jaren oud zijn.

Timmerman met 'verboden' wapens beboet

Icoon OpmerkelijkDe politie heeft vorige week in Leeuwarden een timmerman op de bon geslingerd wegens verboden wapenbezit. Hij had namelijk maar liefst twee stanleymessen in zijn auto. De timmerman liep tegen de lamp tijdens een speciale fouilleeractie in het centrum van de Friese hoofdstad.

De Friese politie is van mening dat messen in het centrum van Leeuwarden, een overlastgebied waar extra strenge regels gelden, nou eenmaal verboden zijn. Dus ook stanleymessen.

De werkgever van de timmerman is verbijsterd over de gang van zaken. ''Als dit het beleid van de politie is, kunnen wij ons werk niet meer doen. Mijn werknemers hebben altijd twee stanleymessen bij zich. Ze worden gedragen in een speciale broek, maar omdat ze tijdens het autorijden in de weg zitten had deze timmerman ze onderweg van een klus in het centrum, op de bijrijdersstoel gelegd.''

Met dank aan mikkey72 voor de submit.

Stapelstoelenkunst

Het is de laatste tijd nogal raak met rare meubels, we hadden al opvouwbare tafels maar het kan nog mooier want wat te denken van dit kunstwerk wat geen kunstwerk is.

Want je kunt het kunstwerk afbreken en wat je dan overhoudt zijn een paar mooie stoelen en een tafeltje, en niet te vergeten een lege portemonee want je moet er bijna 9000 dollar voor achterlaten bij de producent....

Guitar Hero 3 gaat online met draadloze controllers

De directeur van RedOctane heeft een aantal nieuwe dingen laten weten over het derde deel van Guitar Hero 3. Het was al duidelijk dat de game op de Xbox 360, PS3, Wii en PS2 zal uitkomen, maar dit werd nogmaals bevestigd. Alle versies zullen online multiplayer bevatten en ook een draadloze gitaar.

De geruchten over een eventuele online versie gingen ook al langer, maar nu weten we het dus zeker. Er zal een co-op mode aanwezig zijn, maar ook een mode waarin je tegen elkaar moet strijden. De gitaren zullen dus draadloos worden, en een nieuwe vorm krijgen. We krijgen de keuze uit een aantal verschillende kleuren, en er schijnt zelfs een houten gitaar te komen. Ze zijn op dit moment druk bezig met het onderhandelen over nieuwe songs, onder andere over liedjes van Metallica, AC/DC en Led Zeppelin.

De game zal nog voor het einde van het jaar uitkomen op de PS3, PS2, 360 en de Wii. De Wii zal overigens gewoon gebruik maken van de gitaar, en er zijn nog geen plannen voor de Wii-remote. In het begin van volgend jaar wordt er ook een Guitar Hero verwacht op de Nintendo DS.

Geen HD mode voor PAL God of War 2

Een paar dagen geleden bleek er in God of War 2 een 'geheime' mode te zitten waarmee je de game in een hogere resolutie kon spelen. De hints om deze mode mee te unlocken kreeg je na het oplossen van een tweetal puzzels. Nu is gebleken dat de PAL-versie van de game deze mode niet bevat.

In de PAL-versie zitten een heleboel, Europese, talen waardoor er geen ruimte meer zou zijn voor de hogere resolutie van 480p. "This option isn't available in the European release because there wasn't enough space on the disc to allow for it. Whereas the US version still had enough room to incorporate this feature it had to be removed for ours because we had to use the final disc space for localisation" aldus de woordvoerder van Sony.

Tientallen Ferrari's vieren zestigste verjaardag

Wandelaars in de Hilversumse bossen kregen dinsdagochtend meer dan alleen bos, rust en zonneschijn. In het recreatiegebied verzamelden zich tientallen Ferrariliefhebbers met hun auto om te beginnen aan het Nederlandse stuk van een estafettetocht om de wereld.

De Ferrari's rijden mee met de estafette om de zestigste verjaardag van het topautomerk te vieren. Honderd Ferrari's doen in 148 dagen ongeveer vijftig landen aan. Het Nederlandse deel van de tocht begint vanuit Hilversum en Enschede om koers te zetten naar Deventer.

Daarna beweegt de sliert Ferrari's zich naar Paleis Soestdijk, de vroegere residentie van prinses Juliana en prins Bernhard, die zelf eigenaar was van een aantal Ferrari's. Daar wordt het Nederlandse deel van de estafette afgesloten. De stoet Ferrari's draagt een speciaal ontworpen estafettestok bij zich. Deze is versierd met zestig symbolen die de belangrijkste gebeurtenissen uitbeelden in het bestaan van de onderneming.

De tocht die 28 januari in Abu Dhabi is begonnen, is inmiddels via Azië, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Zuid- en Noord-Amerika doorgegaan naar Europa. Op 24 juni eindigt de tocht in Maranello, de 'thuisbasis' van Ferrari in Italië.

NAC wil neutraal terrein voor halve finale

NAC Breda pleit ervoor om halve finales van de nationale Beker op neutraal terrein gespeeld te laten worden. De club uit Breda is namelijk niet tevreden over het aantal kaarten dat voor hun club beschikbaar is in de uitwedstrijd tegen AZ, donderdagavond.

Er zijn voor de halve finale, donderdag in het DSB Stadion, maar 1000 kaarten beschikbaar gesteld voor NAC fans. Voorzitter van de clubraad van NAC, Sjoerd van Fessem, legt uit in het AD: "De kaarten die wij tot onze beschikking hebben is veel te weinig. Hierdoor ontstaat er nu een weelderige zwarthandel in kaartjes, waardoor er veel mensen door elkaar gaan zitten".

Een halve finale op neutraal terrein zou dit probleem kunnen verhelpen. In Engeland wordt de halve finale van de FA Cup al jaren op neutraal terrein afgewerkt.

Dievegge spuit borstmelk naar agent

De 18-jarige Britse Felicha Marin moet binnenkort voor de rechter verschijnen wegens het spuiten van moedermelk op een agent. Eind maart werd Marin aangehouden in Londen op verdenking van winkeldiefstal.

De vermeende dievegge haalde bij de arrestatie haar rechterborst uit haar blouse en spoot een straal moedermelk in het gezicht van een politie-agent. Naast een dagvaarding voor het besproeien (aanvallen) van de agent moet ze ook voorkomen wegens het stelen van een paar schoenen.

Benzine goedkoper

Icoon EconomieDe oliemaatschappij Shell heeft dinsdag de adviesprijzen voor benzine verlaagd. Een liter euro ongelood daalde 0,4 cent in prijs tot 1,475 euro. Diesel bleef gelijk op 1,075 euro.

Dat heeft de marktleider op de Nederlandse benzinemarkt aan de pomphouders laten weten. Olieconcerns baseren hun adviesprijzen op internationale productnoteringen. De prijs van ruwe olie is een belangrijk bestanddeel in de prijsvorming van benzine.

Heerenveen wil Ari binnenhalen

SC Heerenveen is bezig om een tweede Zweedse Braziliaan binnenhalen. De Friezen zijn in overleg met Ariclenes da Silva Ferreira, bijgenaamd Ari, voor een overgang naar het Abe Lenstra-stadion.

In 2006 ging Afonso Alves hem voor en hij beviel zeer goed in Heerenveen. De 21-jarige Ari is bezig met zijn tweede seizoen bij het Zweedse Kalmar FF. Afgelopen seizoen werd hij meteen topscorer in Zweden met vijftien goals in 23 wedstrijden.

Niet alleen Heerenveen heeft interesse in Ari, ook Hamburger SV heeft interesse getoond. Huub Stevens is echter bang te verliezen van Heerenveen omdat de Friezen al meermalen aangetoond hebben een goede springplank te zijn voor jonge spelers die makkelijk scoren.

Astronaute voltooit marathon in de ruimte

Icoon SportDe NASA-astronaute Sunita Williams heeft maandag succesvol een volledige marathon gerend aan boord van het internationale ruimtestation. Ze deed dit met behulp van een loopband en elastieken. "Hoera, ik ben klaar" waren haar eerste woorden aan Mission Control in het Johnson Space Center.

Willams' deed 4 uur en 23 minuten over haar onofficiële marathon. Ze was zeer te spreken over de loopband. "Het ding hield het goed uit. Geen problemen, geen fouten, helemaal niets! Het is een fantastisch stukje techniek."

Williams begon maandagmiddag om 16:00 uur Nederlandse tijd met rennen en rondde de 42 kilometer om 20:23 uur af. Tegelijkertijd begon op aarde de marathon van Boston. De zus van de astronaute, Dina Pandya, collega Karen Nyberg en 24.000 anderen deden mee aan de marathon van Boston.

Met dank aan AstroStart voor de submit.

Nadal vs. Federer in duel der ondergronden

Woensdag 2 mei 2007 wordt een gedenkwaardige dag voor tennisliefhebbers. Rafael Nadal en Roger Federer zullen die dag “het duel der ondergronden” spelen. Het duel zal plaatsvinden in het Spaanse Palma de Mallorca.

Speciaal voor deze wedstrijd is er een baan aangelegd. De baan bestaat uit twee ondergronden; aan een zijde gravel en aan de andere zijde gras. Nadal is momenteel de onbetwiste gravelspecialist terwijl Federer de koning op het gras is. In de onderlinge verhoudingen slaat de balans uit in het voordeel van Nadal: 6–3.

Beide tennissers zullen na iedere pauze van schoeisel wisselen om de kans op blessures tegen te gaan. Het duel wordt gespeeld over drie sets.

Geef eens het goede voorbeeld

Het Duitse leger heeft op de een of andere manier nog steeds te kampen met wat je noemt een slecht imago, hoe dat komt, geen flauw idee hoe. Maar mischien komt het door filmpjes als dit filmpje waarin de hoge pief het ''goede'' voorbeeld geeft....

En mocht je het Duits niet machtig zijn maar het Engels wel, dit is de vertaling: "A video of the army instructor telling the soldier to shoot and yell obscenities while thinking of African-Americans in the Bronx aired on German national television Saturday and prompted calls for an apology by the New York City borough's president."

DVD: Happy Feet

Voor de fans en iedereen die het tot dusver met de voorstukjes en de soundtrack heeft moeten doen is er heuglijk nieuws: Happy Feet is uit op DVD! De hartverwarmende, zingende en tapdansende pinguïns zijn er nu ook voor in de huiskamer en de dvd release kent vele extra’s. Scènes met de overleden “crocodilehunter “ Steve Irwin; toelichtingen bij de animaties, de zang en het tappen. Wil jij weten wat er nog meer achter deze schattige eco-musical voor kinderen schuilt?

Boete voor Nederlandse bierbrouwers

De Europese Commissie geeft de vier grootste Nederlandse bierbrouwers een boete, meldt de NOS. Ze hebben afspraken gemaakt om de bierprijs kunstmatig hoog te houden. Het gaat om Heineken, Grolsch, Inbev en Bavaria.

Al in 2000 werden invallen gedaan bij alle grote brouwerijen. Na zeven jaar onderzoek is de Europese Commissie tot de conclusie gekomen dat er inderdaad illegale prijsafspraken zijn gemaakt. Woendag wordt bekendgemaakt hoe hoog de boetes zijn. Deze kunnen oplopen tot tien procent van de jaaromzet van de bierbrouwers.

Red Bull overweegt stappen tegen informant

Het Red Bull Racing-team denk te weten hoe de ontwerptekeningen van hun RBR3 in handen van Spyker F1 zijn gekomen. De renstal wil echter nog niet bevestigen wie ze op het oog heeft. Het team overweegt juridische stappen.

Tijdens het raceweekend in Maleisië wist Spyker F1 ontwerptekeningen van Red Bull Racing te overleggen om hun protest tegen Scuderia Toro Rosso te onderbouwen. Spyker F1 is al vanaf het begin van het seizoen aan het strijden tegen het Red Bull-dochterteam, omdat zij gebruik zouden maken van dezelfde bolide als Red Bull Racing zelf.

Spyker heeft nooit bekend gemaakt hoe de betreffende tekeningen in haar bezit zijn gekomen. Het meest waarschijnlijke is dat deze anoniem aan het team zijn toegezonden. Teambaas van Red Bull Racing, Christian Horner, neemt de zaak hoog op. Deze week gaat hij rond de tafel met zijn juridische adviseurs om te bekijken wat voor stappen er kunnen worden ondernomen.

"We zijn de mogelijkheden aan het bekijken. We behandelen dit zeer serieus. We proberen te begrijpen waarom, waar en hoe Spyker deze documenten heeft kunnen bemachtigen terwijl ze eigendom zijn van Red Bull Technology,"aldus Horner.

EU oneens over redding paling

Icoon EuropaDe EU-landen zijn het maandag niet eens geworden over een reddingsplan voor de paling. Vooral Frankrijk en Spanje weigerden hun lucratieve vangst van jonge paling (glasaal) fors te verminderen. Die worden daar in potjes gestopt en verkocht als delicatesse.

De visserijministers van de EU-landen proberen in mei of juni opnieuw om een akkoord te bereiken. ''We hebben goede hoop dat het dan wel lukt'', aldus een woordvoerster van het Nederlandse ministerie LNV. Nederland vindt het ''heel jammer'' dat er geen akkoord is, ''maar het overleg gaat wel de goede kant op''.

De hoeveelheden paling in Europa is in enkele decennia drastisch afgenomen. Nu zwemt er nog enkele procenten van de aantallen uit de jaren zestig.

Een van de acties is om tot 60 procent van de gevangen jonge paling (glasaal) terug te zetten. Ook zouden palingen langs obstakels in rivieren moeten kunnen zwemmen, bijvoorbeeld door vistrappen langs gemalen.  

Deense natuurbescherming brengt seksatlas uit

Icoon Not Safe For Work (NSFW)De Deense natuurbescherming gaat een seksatlas uitgeven. Het boekje geeft plaatsen aan waar liefhebbers in de vrije natuur seks kunnen hebben.

De natuurbescherming wil mensen naar buiten lokken voor een zo veelzijdig mogelijk gebruik van de natuur, aldus een woordvoerster van de organisatie in Deense media. De instantie hoopt nog op tips van personen die in de Deense natuur al ruimschoots aan hun trekken kwamen. Veel aantrekkelijke seksplekken zijn vaak slechts bij intimi bekend.

De natuurbeschermers roepen seksende stellen op zich niet aanstootgevend te gedragen. Ook verwacht de organisatie dat eventuele troep wordt opgeruimd.

Nieuwe versnellingsbak voor Red Bull

In Barcelona zal Red Bull Racing voor het eerst gebruik maken van een nieuwe versnellingsbak. In Bahrein was de versnellingsbak schuldig aan het uitvallen van David Coulthard.

De nieuwe versnellingsbak van Red Bull is een zogenaamde seamless-shift versnellingsbak. Enkele andere teams maken inmiddels al gebruik van deze naadloos schakelende bak. Red Bull hoopt hiermee de dichter bij de topteams te komen. Helmut Marko, motorsport adviseur van Red Bull, is blij met de progressie die het team tot dusver gemaakt heeft dit seizoen: "Iedereen had het over een crisis bij ons. Maar aan het begin van het seizoen lagen we anderhalve seconde achter op Williams en nu hebben we hun ingehaald. We streden gewoon met het team van Renault. Wij hebben grote stappen vooruit gemaakt. We kregen ook erg veel kritiek op de beslissing om Christian Klien te vervangen. Maar als je nu toch gewoon kijkt naar hoe Mark Webber het doet, dat is gewoon beter. Alle drie de races kwalificeerde hij zich in de top tien. Die resultaten geven aan dat we de juiste beslissing hebben genomen."

Weinig allochtone managers in bedrijfsleven

Icoon EconomieTweederde van de werkgevers heeft geen enkele allochtone manager in dienst. Dat blijkt uit onderzoek van het weekblad Volkskrant Banen en advertentiebureau GITP.

De conclusies hiervan zijn dinsdag gepubliceerd in de Volkskrant. In het onderzoek komt naar voren dat bedrijven nog veel obstakels zien bij het werven en behouden van werknemers met een multiculturele achtergrond.

Eenvijfde van de werkgevers ziet taalproblemen bij hoog opgeleide allochtonen als een drempel. 17 Procent vindt dat zij niet aansluiten bij de bedrijfscultuur.

Tweederde van de ondervraagde werkgevers stelt dat de werkvloer een afspiegeling van de samenleving moet zijn, maar slechts eenvijfde van hen haalt die norm.

Bij een afspiegeling van de samenleving zou een op de zes werknemers allochtoon zijn. Maar bij 81 procent van de bedrijven en overheidsinstanties is hun aandeel veel lager. Bij 13 procent is helemaal geen allochtoon in dienst.

Staat eist 112.nl terug van eigenaar

Icoon InternetDe Nederlandse staat daagt de eigenaar van de domeinnaam www.112.nl donderdag voor de rechter. De staat wil de domeinnaam in handen krijgen voor een landelijke campagne voor het alarmnummer 112 van politie, ambulance en brandweer.

De man achter 112.nl, Bram Heerink, heeft de dagvaarding van de staat op zijn weblog gezet. Daarin staat dat hij de domeinnaam in 2001 heeft geclaimd en niet van plan is deze op te geven. Volgens de staat hindert Heerink hierdoor internationale verdragen, die digitale communicatie over het alarmnummer verplichten.

Heerink zette korte tijd pornografie op de site, maar die is inmiddels verwijderd. Volgens de staat is het ''maatschappelijk ongewenst, alsmede schadelijk en onrechtmatig jegens de staat'' om 112.nl bezet te houden.

Geen visum voor Palestijnse premier

Icoon PolitiekDe Palestijnse premier en Hamas politicus Ismail Haniyeh komt niet naar Nederland. Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) heeft maandag besloten hem geen visum te geven.

Het Palestijns Platform voor Mensenrechten en Solidariteit (PPMS) had de premier uitgenodigd voor de vijfde Palestijns Europese conferentie op 5 mei in Rotterdam. PPMS reageerde teleurgesteld op het nieuws.

Haniyeh had nog geen visumaanvraag ingediend. Hij wachtte op een signaal van de Nederlandse politiek, aldus een woordvoerder van PPMS. De organisatie vindt het een slechte zaak dat de democratisch gekozen premier niet mag komen. De woordvoerder noemt deze ''anti-Palestijnse houding'' van het kabinet slecht voor het vredesproces in het Midden-Oosten.

Haniyeh krijgt geen visum omdat Hamas op de Europese lijst van terroristische organisaties staat, zo liet Verhagen weten. De Palestijnse regering erkent de staat Israël niet en heeft geweld tegen de staat Israël niet afgezworen. Om die reden wil Verhagen alleen dialoog voeren met individuele leden van de Palestijnse regering die wel aan die voorwaarden voldoen, om zo de gematigde krachten te steunen.

Coalitiepartijen CDA, ChristenUnie en PvdA zijn verdeeld over deze kwestie. Het CDA en de ChristenUnie vinden dat de Hamas-politicus geen visum moet krijgen. Van de PvdA had hij wel als premier, maar niet op persoonlijke titel mogen komen, zei Tweede-Kamerlid Martijn van Dam.

Motieven schutter Virginia nog onbekend

Icoon Buitenlands

De politie in Blacksburg Virginia tast nog in het duister over de motieven van de man die maandag een bloedbad aanrichte op de universiteit Virginia Tech. Wel beschikken de autoriteiten over goede aanwijzingen wat betreft de identiteit van de schutter

Dit meldden lokale media in de nacht van maandag op dinsdag. De man met Aziatisch uiterlijk schoot minstens dertig mensen dood alvorens de hand aan zichzelf te slaan. Mogelijk steekt hij ook achter een eerdere schietpartij op de campus waardoor twee doden vielen. Agenten zouden een tijdelijke identiteitskaart hebben gevonden die aan de man zou behoren. De identiteit van de schutter wordt vooralsnog niet bekendgemaakt.

Studenten die getuige waren van de slachting in het Norris gebouw van de universiteit gaven een gedetailleerde beschrijving van het uiterlijk van de man. ,,Hij was, zo schat ik, iets onder de 1,80 meter lang, jeugdig uiterlijk, Aziatisch wat vreemd gekleed, bijna als een padvinder. Een shirt met heel korte mouwen en een soort munitievest'', aldus studente Erin Sheehan die de aanval op haar collegebijeenkomst overleefde.

Andere studenten traden naar buiten met verhalen over hoe de man van lokaal naar lokaal trok en zijn dodelijke werk deed en over hoe mensen de schietpartij ternauwernood overleefden.

Na een serie luide knallen wilde een studente de deur sluiten. ,,Ze keek de gang in en zag de schutter. Ze deed de deur onmiddellijk dicht. Drie andere studenten barricadeerden de deur met een tafel. Een paar seconden later probeerde de schutter de deur te openen, maar mijn klasgenoten hielden hem stevig dicht. De man schoot twee keer op borsthoogte door de deur..... Daarna herlaadde hij en schoot nog een keer op de deur. De kogel bleef erin steken en hij ging verder naar de andere lokalen'', aldus Nikolas Macko die een wiskundecollege volgde.

Van Bommel haalt uit naar Van Basten

Mark van Bommel heeft zich in een interview met Voetbal Interntaional kritisch uitgelaten over Marco van Basten. De bondscoach van het Nederlands elftal heeft gezegd dat hij niet van plan was om een heel elftal om Van Bommel heen te bouwen en dat alleen de beste spelers geselecteerd worden. Van Bommel vindt dat slechte argumenten.

"Van Basten komt steeds met argumenten die niet kloppen. Ik heb nooit bedankt voor Oranje, maar ik weiger in een ploeg te spelen waarvan hij trainer is", aldus Mark van Bommel. "Daarbij ben ik het ook beu dat hij steeds maar roept dat hij allerlei discussies met mij zou hebben gevoerd over het niet uitvoeren van mijn taken. Dat is gewoon niet waar. Een keer hebben wij het gehad over dat late doelpunt van AC Milan tegen PSV, twee jaar geleden. Dat moment met Ambrosini. Verder heb ik nooit met hem over Oranje-problematiek gesproken."

"Je kunt wel steeds zeggen dat je op basis van voetbalkwaliteiten selecteert, maar dat klopt niet. Want dan horen de spelers uit de topcompetities allemaal geselecteerd te worden. Waarom moet de één wel spelritme hebben en de ander niet? Waarom mag de één wel uit vorm zijn en de ander niet? Speltechnische redenen om mij niet te selecteren bestaan niet."

Wederom knieblessure Borowski

Werder Bremen moet het voorlopig opnieuw stellen zonder Tim Borowski. De 26-jarige Duitse international, die vorige week in de UEFA-cupwedstrijd tegen AZ zijn rentree maakte, raakte in het Bundesligaduel met Borussia Dortmund (2-0) wederom geblesseerd aan de linkerknie.

Bij onderzoek gisteren bleek Borowski de buitenste knieband te hebben verrekt. Hoe lang hij ditmaal is uitgeschakeld, is nog onduidelijk. De vorige keer, toen de linkerbuitenband was ingescheurd, stond de middenvelder bijna twee maanden buitenspel.

Storm teistert noordoosten Verenigde Staten

Icoon WeerEen zware storm heeft het noordoosten van de Verenigde Staten geteisterd. Zeker drie personen kwamen als gevolg van het slechte weer om het leven.

In New York werd de grootste hoeveelheid regen gemeten sinds 1882. In Central Park viel in een etmaal 192 liter per vierkante meter, meldden Amerikaanse media maandag.

In een reeks staten werd de noodtoestand afgekondigd. Op veel plaatsen stonden de straten blank en viel de stroom uit. In totaal werden ruim vijfhonderd vluchten geschrapt, wat op luchthavens tot chaos leidde. In Vermont, het noorden van de staat New York en in New Hampshire viel tot 43 centimeter sneeuw.

Spyker houdt testcoureurs aan de kant

Spyker F1 is vooralsnog niet van plan gebruik te maken van de testcoureurs. Door de nieuwe regelgeving is het alleen mogelijk een testcoureur op vrijdag te laten rijden, wanneer de racecoureur zijn plaats afstaat.

"Ik denk dat het voorlopig het best is om de testcoureurs niet te laten rijden. Het lijkt me beter om hen te laten rijden als het team daar sterk genoeg voor is, zij zullen dan hun kans krijgen", vertelt teambaas Collin Kolles. Het Nederlandse team heeft op dit moment vier testcoureurs onder contract staan, waarvan Guido van der Garde nog steeds niet bevoegd is om te mogen testen. De overige coureurs, Fauzy, Winkelhock en Valles zullen dus moeten afwachten wanneer zij tijdens een Grand Prix weekend in actie mogen komen.

AGOVV wil nieuw stadion

AGOVV Apeldoorn heeft gisteren plannen voor een nieuw stadion gepresenteerd. Het nieuwe stadion, dat uit één ring zal bestaan, gaat plaats bieden aan 6000 toeschouwers. Het stadion moet deel uit gaan maken van een groter geheel wat verder zal bestaan uit het themapark „Experience Apeldoorn” en een transferium. .


De club zegt dat ze voldoende zekerheid heeft van grote marktpartijen om de plannen zonder overheidsgelden te kunnen realiseren. Er is wel steun nodig van de gemeente Apeldoorn en de provincie Gelderland voor de noodzakelijke politieke besluitvorming.

Boek: Marc Levy - Waar jij bent

Kaft van het boekDit is een juweel van een roman, maar je moet er wel wat voor doen. De eerste 140 pagina’s zijn even doorbijten, maar daarna wachten tranen van ontroering en een zucht van voldoening.

Het verhaal gaat over twee geliefden die uit elkaar groeien, en het leven daarna. Als hij eenmaal op stoom is gekomen, beschrijft Marc Levy vol inlevingsvermogen hoe mensen hun verdriet verwerken en het geluk toch nog vinden, al is het soms via een omweg. Alle ingezette lijntjes worden liefdevol uitgesponnen en afgeknoopt, het verhaal is prachtig rond en laat je achter met een glimlach.

In the picture!


Verzin een onderschrift bij deze foto!

Meedoen is belangrijker dan winnen...

En de top-5:

5: dreeske : "Marathon verstoord door rellende hangouderen"

4: ARSon: "Winnaar marathon betrapt op het gebruik van verboden hulpmiddelen."

3: valing : "Woedende bejaarde Feyenoord supporter verstoord marathon van Rotterdam"

2: obelixdegexte: "Anti-loop vermijdt zebra. "

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: BroesWillems

previous picture

Melkmuil

Aan dit verhaal zal zeker wel weer een seksueel aspect vastzitten. Opletten, dus!
Koeien met grote uiers produceren veel melk. De meeste mannen vallen op vrouwen met grote uiers. Veel vrouwen laten hun uiers vergroten door er operatief plastic in aan te laten brengen. Of, zoals tegenwoordig kan, er vetweefsel uit de buikwand in te laten proppen.

PC softwareverkopen USA, The Sims 2 blijft maar verkopen

Zoals elke week brengt Voodoo Extreme ons weer de softwareverkopen van de USA, dit keer van de week van 1 april t/m 7 april.

Zoals altijd staat The Sims 2, inclusief expansions, hoog genoteerd en verkoopt World of Warcraft ook nog steeds als een trein. Stalker is de hekkesluiter, en samen met Shivering Isles de enige game die er niet wekelijks in staat.

PlaatsGameUitgever
1Command & Conquer 3: Tiberium WarsElectronic Arts
2The Sims 2 Celebration StuffElectronic Arts
3World Of Warcraft: Burning CrusadeVivendi
4The Sims 2 Seasons Electronic Arts
5The Sims 2Electronic Arts
6World Of Warcraft Vivendi
7Command & Conquer 3: Tiberium Wars Kane EditionElectronic Arts
8Elder Scrolls IV: Oblivion Shivering Isles2K Games
9The Sims 2 PetsElectronic Arts
10S.T.A.L.K.E.R: Shadow Of ChernobylTHQ

[upd] 33 doden dubbele schietpartijen op universiteit


Bij twee schietpartijen op de Technische Universiteit van Virginia in Blacksburg zijn maandag zeker 33 personen om het leven gekomen. 15 anderen raakten gewond. De enige verdachte heeft naar alle waarschijnlijkheid zelfmoord gepleegd.

Amie Steele, redacteur van de schoolkrant van de universiteit, vertelde dat een van haar redacteuren 'massale chaos' rapporteerde. "Er renden studenten in het rond, volkomen in paniek, en de politieagenten probeerden iedereen te kalmeren en alles onder controle te krijgen."

Matt Waldron, student op de school, hoorde de schoten niet omdat hij naar muziek zat te luisteren. Wel hoorde hij de politiesirenes en zag hij agenten met getrokken vuurwapens achter bomen staan. De agenten vertelden hem en enkele anderen om zo snel als ze konden over het veld voor het gebouw te rennen. Matt vertelt ook dat enkele studenten in paniek uit het raam sprongen, waarbij een studente haar enkel brak.

Na de schietpartij werden de lessen in drie gebouwen gestaakt. De hal werd ontruimd nadat de politie een bommelding had ontvangen. Mensen die nog in het gebouw waren werd verteld in een lokaal te gaan zitten, de deuren op slot te doen en uit de buurt van ramen te blijven.

De school zal morgen om acht uur weer open gaan voor slachtofferhulp. Er zal geen les worden gegeven. President Bush heeft in een verklaring aangegeven dat hij geschokt is en heeft zijn steun betuigd aan de nabestaanden. Ook vertelde hij dat Amerikanen het recht hebben op een vuurwapen, mits alle wetten daarbij worden nageleefd.

Een student maakte opnamen buiten een gebouw tijdens een schotenwisseling en zond deze naar CNN, die video vind je hier.
Plattegrond van de campus
Een plattegrond van de campus (klik voor vergroting).

Dit bericht is een aantal keer geactualiseerd.

Boek: Bill Hatcher - National Geographic Actie & Outdoor

National Geographic staat garant voor mooie foto's op allerlei gebieden. Inmiddels zijn er dan ook al diverse gidsen uitgegeven door deze organisatie om de 'amateur'-fotograaf de tips te geven die de fotografen van National Geographic geven omtrent hun werk voor de tijdschriften en andere uitgaven. In deze serie is er nu de fotogids 'Actie & Outdoor' bijgekomen. Voor de liefhebber van zowel sport als fotografie een goede aanwinst.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.