Voorzitter van AC Milan geeft titel op

Voorzitter van AC Milan, Silvio Berlusconi, heeft in de Italiaanse media gemeld dat de titelkansen voor zijn ploeg voorbij zijn. De club uit Italië gaat zich dan ook helemaal richten op de Champions League. Alleen dan kan het seizoen nog enige kleur worden gegeven.

Milan heeft op dit moment te maken met een reeks van slechte wedstrijden. Hierdoor is de club inmiddels afgezakt naar de vierde plaats in de Serie A. Het verschil met koploper Juventus is al opgelopen tot elf punten. Berlusconi denkt dat AC Milan deze achterstand dit seizoen niet meer kan goed maken.

"Juve staat te ver voor." aldus de Italiaan. "Zelfs als zij punten laten liggen en wij winnen, is het gat nog onoverbrugbaar. Soms win je, soms verlies je. Natuurlijk is het beter als je weet te winnen, maar we moeten er ook weer geen drama van maken. Dit seizoen is gewoon voor Juve, volgend jaar doen we weer mee."

Andrei Shevchenko heeft de strijd om de titel nog niet opgegeven. "Wanneer de titel theoretisch nog haalbaar is, blijf ik optimistisch. Wij denken de volgende twee wedstrijden te gaan winnen, en hopelijk laat Juve in de twee laatste wedstrijden van 2005 punten liggen. Zo niet, dan moeten zij dat in 2006 maar gaan doen."