Uitslagen Italië Speelronde 15

Juventus kan alvast de champagne koud zetten. De landskampioen won zelf gemakkelijk van Cagliari en zag de derby Internazionale – AC Milan gunstig eindigen. De koploper heeft al een voorsprong van tien punten opgebouwd op de concurrentie.

Juventus won in eigen huis simpel van de nummer onderlaatst Cagliari. Het was voor De Oude Dame alweer de veertiende zege in vijftien wedstrijden. Enkel de wedstrijd tegen AC Milan ging verloren. Juve kwam snel op voorsprong door een doelpunt in de tiende minuut van Nedved. De Tsjech scoorde uit een rebound nadat Trezeguet niet voorbij doelman Campagnolo kwam. Nog binnen twintig minuten kwam de thuisclub al op 2-0. Nu was Trezeguet wel koel, de Fransman rondde een aanval af die opgezet was door Ibrahimovic en Mutu. Via nog een doelpunt van Trezeguet en een eigen doelpunt van Vignati liep Juventus uit naar 4-0.

Voor AC Milan lijkt het nu al lastig om het Juventus nog enigszins lastig te maken in de strijd om het kampioenschap. In de derby tegen Internazionale ging de equipe van Carlo Ancelotti al voor de vierde maal onderuit in een 'uitwedstrijd'. Internazionale was met 3-2 de baas over de aartsrivaal en maakte daarmee een einde aan een periode van negen jaar waarin Inter niet kon winnen van de stadsgenoot. Na het eerste bedrijf waren beide clubs nog in evenwicht. Adriano en Shevchenko wisten beiden hun strafschop te benutten: 1-1.

In de tweede helft kwam 'de thuisclub' op voorsprong door een doelpunt van Martins. De aanvaller scoorde uit een rebound nadat doelman Dida een vrije trap van Adriano niet goed verwerkte. Een paar minuten voor tijd kwam Milan weer op gelijke hoogte door een treffer van ex-intenational Jaap Stam. De verdediger kopte een vrije trap van Pirlo binnen. Dat kunststukje herhaalde Inter-aanvaller Adriano aan de andere kant. De Braziliaanse spits kopte in de slotfase het winnende doelpunt binnen. Met de zege passeert Inter AC Milan op de ranglijst. Het staat nu tweede, terwijl Milan genoegen moet nemen met een teleurstellende vierde plek.

Fiorentina profiteerde ook van de nederlaag van AC Milan. Voila zegevierde in Florence nipt tegen het laaggeklasseerde Treviso: 1-0. Dit keer was het niet topscorer Luca Toni die de drie punten won voor zijn club. Fiore maakte in de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd, terwijl Toni in het eerste bedrijf nog een strafschop miste. Met de nipte overwinning staat Fiorentina nu op gelijke hoogte met Inter, beide clubs hebben 32 punten en tien punten achterstand op koploper Juventus.