[A1GP] Dixon in beeld bij Nieuw-Zeeland

Indy Racing League-coureur Scott Dixon heeft afgelopen weekend achter het stuur gezeten van de Nieuwzeelandse A1 Grand Prix-wagen. Het is de bedoeling dat Dixon later dit seizoen twee races gaat rijden voor Team Nieuw-Zeeland.

Nieuwzeelander Dixon testte de wagen tijdens de twee extra testsessies die afgelopen vrijdag op het circuit van Dubai werden verreden. Hij eindigde in beide sessies op een zestiende plaats. Waarschijnlijk zal Dixon in de twee Noordamerikaanse races, op het Mexicaanse circuit Monterrey en het Amerikaanse Laguna Seca, voor het team uitkomen. Die twee races worden gehouden op respectievelijk 26 februari en 19 maart. Het A1GP-team van Nieuw-Zeeland staat momenteel vierde in het puntenklassement.

Scott Dixon was winnaar van het IRL-kampioenschap in 2003 en rijdt momenteel voor het team van Chip Ganassi. In 2003 en 2004 testte hij tevens de Formule 1-wagen van Williams in de hoop het daaropvolgende seizoen bij dat team te mogen racen. Williams koos echter voor Nick Heidfeld. Ook een flirt met Toyota F1 leverde Dixon geen plek in de Formule 1 op.