Uitslagen Duitsland Speelronde 16

Bayern München heeft de voorsprong van vier punten op de concurrentie in stand weten te houden. De lijstaanvoerder won nipt van 1. FC Kaiserslautern en is daarmee Herbstmeister. HSV, Werder Bremen en Schalke '04 bleven in het spoor van de koploper.

Bayern München had het lastig tegen hekkensluiter 1. FC Kaiserslautern. De thuisclub kwam op voorsprong door een doelpunt van Michael Ballack, maar Boubacar Sanogo maakte voor rust nog de gelijkmaker. In de tweede helft wist Bayern alsnog de drie punten te bemachtigen. Via een benutte strafschop van Makaay kwam FC Hollywood op 2-1. Kort daarna kregen ook de bezoekers een kans vanaf elf meter, maar Oliver Kahn keerde de inzet van Ervin Skela.

Hamburger SV blijft in het spoor van de recordkampioen. In eigen huis zegevierde HSV met 2-1 tegen Hertha BSC. De Nederlander Dick van Burik zorgde er persoonlijk voor dat zijn ploeg ging verliezen. In de derde minuut maakte hij een eigen doelpunt nadat hij een hoekschop van Beinlich in eigen doel werkte. Vijf minuten later veroorzaakte Van Burik een strafschop die werd benut door Mahdavikia. Bastürk redde de eer voor de bezoekers.

Werder Bremen blijft er rustig op los scoren in de Bundesliga. Afgelopen woensdag rolde het nog Panathinaikos met 5-1 op in de Champions League en ook nu vond het enkele malen het doel tegen 1. FC Köln. Het laaggeklasseerde Köln opende de score via Szabics, maar Naldo maakte via een vrije trap vanaf 25 meter weer gelijk. In het tweede bedrijf bracht Klose de bezoekers op voorsprong, waarna Micoud voor de definitieve beslissing zorgde. In de slotfase maakte Klose nog zijn tweede treffer en bracht daarmee zijn seizoenstotaal op zestien: 1-4.

Schalke ’04 herstelde zich van de nederlaag bij AC Milan in de Champions League. Die Königsblauen wonnen nipt van FSV Mainz 05: 1-0. De Brazliaan Bordon maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Na een uur spelen kopte hij een vrije trap van landgenoot Lincoln achter doelman Wache. In de eerste helft had Schalke al een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen, maar Kobiashvili faalde vanaf elf meter.