Celtic wint Schotse FA Cup

Celtic heeft het seizoen toch nog een beetje glans gegeven. Na op de laatste speeldag het kampioenschap te hebben verloren aan de Rangers, wist het wel de Schotse FA Cup te winnen.

Op Hampden Park in Glasgow won Celtic voor de 33e keer de Tennent's Scottish Cup door in de finale Dundee United met 1-0 te verslaan. Alan Thompson maakte in de elfde minuut het beslissende doelpunt. De middenvelder schoot vanaf de linkerkant van het veld een vrije schop binnen.

Het hoge tempo van beide teams leidde ertoe dat het spel op en neer golfde. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd leek Sutton het duel te beslissen toen Celtic een penalty kreeg. De Engelsman gleed echter weg bij zijn aanloop en schoot hoog over. Voor Celtic is de FA Cup de enige prijs van het seizoen. De andere beker, de League Cup, ging ook naar concurrent Glasgow Rangers.