Wijziging puntentelling F1manager

Vanwege de door de FIA aangekondigde overgang van twee kwalificatiesessies naar één kwalificatiesessie zien wij ons genoodzaakt de puntentelling van de F1manager aan te passen. Daarbij wordt een kleine wijziging in de verdeling van de punten aangebracht. Het aantal te behalen punten blijft gelijk.

Voor de punten van de coureurs en het chassis hebben we het simpel gehouden. Daar zijn de punten voor de nieuwe kwalificatie de punten van kwalificatie 1 en kwalificatie 2 bij elkaar opgeteld. Voor de motor en de banden is echter gekozen voor een herverdeling van de punten.

Om recht te doen aan de belangen van kwalificatie en race zullen met de motor in de race meer punten te verdienen zijn. Voor de kwalificatie betekent dat daar minder punten aan worden toebedeeld, dan aan de huidige twee kwalificaties. In totaal zullen voor race en kwalificatie evenwel nog steeds hetzelfde aantal punten te verdienen zijn.

Bij de banden worden de vijf punten die in de eerste kwalificatie te verdienen waren, bij de nummer één van race gegeven. Een overzicht van de puntentelling kan je hier vinden.