M. Schumacher: "Mijn ronde was perfect"

Vandaag heeft Michael Schumacher zijn zestigste pole, zijn vijftigste voor Ferrari gereden. Dit zou Umberto Agnelli blij hebben gemaakt, denken ze bij Ferrari. Ferrari draagt deze pole dan ook op aan de afgelopen vrijdag overleden FIAT-topman. Jean Todt zei: "Umberto Agnelli zou vandaag trots op Michael zijn geweest."

"Al met al deed ook Rubens Barrichello het heel aardig, hij moet de race morgen goed kunnen beëindigen," denkt Jean Todt. Ross Brawn is echter lyrisch over de superronde van Michael Schumacher. Brawn: "Hij reed een fantastische kwalificatie met echt een ongelooflijke ronde!"

Michael Schumacher is normaal gesproken altijd de bescheidenheid zelve maar vandaag vond hij zelf toch ook wel dat hij geweldig had gepresteerd: "Ik reed het perfecte rondje, maar ik ben wel verbaasd over het gat met de anderen. Overigens ben ik niet echt verbaasd dat ik pole sta, omdat ik verwacht had dat we hier heel competitief zouden zijn.

Het is lekker om zo kort na Monte Carlo alweer te racen, om op die manier de teleurstelling achter me te laten", besluit de nu al legendarisch coureur.