FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 29 mei 2004

Nieuwe afvaller Duitse ploeg

De Duitse bondscoach Rudi Völler heeft een nieuwe tegenvaller moeten incasseren. Middenvelder Paul Freier is tijdens het oefenduel tegen Malta zwaar geblesseerd geraakt aan de linkerknie en moet Euro 2004 laten schieten.

Völler zou de energieke middenvelder van VfL Bochum er in Portugal graag bij hebben gehad. Nu zal hij na het weekend een vervanger aanwijzen.

Eerder werd verdediger Christian Rahn al wegens een spierscheuring vervangen door Christian Ziege.

Uitslag Nederland-België

Het Nederlands elftal speelde vanavond in het Philips-stadion te Eindhoven tegen België. Oranje leed een opmerkelijke 0-1 nederlaag.

Nederland speelde in de eerste helft redelijk verzorgd voetbal. In het begin kwamen er echter te weinig passes aan. België liet Oranje het spel maken. Nederland werd niet direct gevaarlijk. De Belgen kregen een kopkans middels Vincent Kompany, Edwin van der Sar greep in. Wesley Sneijder loste een goed schot, dat door doelman Tristan Peersman werd weggestompt. Philip Cocu was nog via een kopbal dichtbij een doelpunt. Een handsbal in de Belgische zestienmeter leidde niet tot een strafschop. De ruststand werd zo 0-0.

In de tweede helft schoot Sneijder op de lat, Cocu kon daarop de rebound niet doorzetten. Dick Advocaat bracht verse krachten in om het vermoeid ogende Oranje te ondersteunen. Marc Overmars, Ruud van Nistelrooij en later Roy Makaay konden echter geen doorbraak forceren. De Belgen gingen er uiteindelijk met de zege vandoor nadat Mbo Mpenza een penalty verdiende. Wilfred Bouma maakte een 'domme' overtreding. Bart Goor benutte de penalty feilloos (0-1). Het was de eerste nederlaag in vijf jaar oefeninterlandvoetbal (24 interlands). Dinsdag staat de volgende interland op het programma, dan tegen de Faroër eilanden in Lausanne (Zwi).

Nederland - België (0-1)
77' Goor 0-1 (pen)

Geel: Stam (Ned), Deflandre (Bel)

Nederland: Van der Sar, Heitinga, Stam, Bouma, Van Bronckhorst (Overmars/60), Sneijder, Cocu, Seedorf (Makaay/79), Zenden, Van Hooijdonk (Van Nistelrooij/69), Kluivert (Van der Meyde/46)

België: Peersman (Lemmens/46), Deflandre, Kompany, Simons, Dheedene, Bisconti, Clement, Goor, Vermant, Buffel, M. Mpenza

Voetbal: Uitslag Nederland-België

KNVBHet Nederlands elftal speelde vanavond in het Philips stadion te Eindhoven tegen België. Oranje leed een opmerkelijke 0-1 nederlaag.

Nederland speelde in de eerste helft redelijk verzorgd voetbal. In het begin kwamen er echter te weinig passes aan. België liet Oranje het spel maken. Nederland werd niet direct gevaarlijk. De Belgen kregen een kopkans middels Vincent Kompany, Edwin van der Sar greep in. Wesley Sneijder loste een goed schot, dat door doelman Tristan Peersman werd weggestompt. Philip Cocu was nog via een kopbal dichtbij een doelpunt. Een handsbal in de Belgische zestienmeter leidde niet tot een strafschop. De ruststand werd zo 0-0.

In de tweede helft schoot Sneijder op de lat, Cocu kon daarop de rebound niet doorzetten. Dick Advocaat bracht verse krachten in om het vermoeid ogende Oranje te ondersteunen. Andy van der Meyde, Marc Overmars, Ruud van Nistelrooij en later Roy Makaay konden echter geen doorbraak forceren. De Belgen gingen er uiteindelijk met de zege vandoor nadat Mbo Mpenza een penalty verdiende. Wilfred Bouma maakte een 'domme' overtreding. Bart Goor benutte de penalty feilloos (0-1). Het was de eerste nederlaag in vijf jaar oefeninterlandvoetbal (24 interlands).

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Reacties van Williams op de kwalificatie

"We zien wel hoe het in de race met ons vergaat, hopelijk halen we enkele punten hier," zei Ralf Schumacher na de kwalificatie van vanmiddag.

Juan Pablo Montoya: "Ik was een van de eerste die in de pre-kwalificatie naar buiten ging en dat heeft ons een beetje opgehouden. Maar het lijkt er op alsof we gewoon niet snel genoeg zijn op het moment. Ik heb een beetje geworsteld met de balans van de wagen. Het leek er op alsof ik het had opgelost voor de kwalificatie, maar nog steeds kwam ik gewoon snelheid tekort. Verschillende teams hebben volgens mij hun wagen flink verbeterd en wij hebben simpelweg te weinig vooruitgang geboekt. We zien wel hoe de race verloopt, hopelijk lukt het ons om wat punten te halen."

Sam Michael (Technisch directeur, Williams): "Het was duidelijk een teleurstellende kwalificatiesessie voor ons. We hadden geen mechanische problemen met een van de auto's en hadden gehoopt op een beter resultaat. We zullen vanavond hard aan het werk gaan aan onze strategie, om te kijken wat we voor morgen nog kunnen doen om nog wat punten te halen."

Mario Theissen (BMW Motorsport Directeur): "Vandaag heeft Michael Schumacher opnieuw laten zien dat hij een klasse apart is en hij is dan ook de torenhoge favoriet om morgen de race te winnen. Achter de eerste startrij staan zeven coureurs binnen drie tienden van elkaar. Van die zeven staan Ralf en Juan Pablo jammergenoeg op plaats acht en negen. We hadden gehoopt wat verder naar voren te staan, maar beide coureurs waren niet geheel tevreden met hun auto in de kwalificatie. Nu moeten we proberen om er het beste van te maken voor de race van morgen."

OKT: Uitslag Nederland-Cuba

De Nederlandse volleyballers hebben een goede stap richting Athene gezet. Vandaag werd Cuba met 3-1 verslagen (25-19 30-28 25-27 25-20).

Nederland speelde tegen de Cubanen een goede wedstrijd. Cuba, dat niet meer over de (gevluchte) vedetten beschikt, bood goed partij, maar werd nooit sterker. De tweede en de derde set eindigden met gering verschil. Oranje verprutste in de derde set drie wedstrijdpunten. In de vierde set kwam het echter alsnog goed (25-20).

Nederland heeft nu morgen tegen gastland Spanje aan de winst van twee sets genoeg om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van Athene.

Spanje - Kameroen (3-0)
(25-14 25-17 25-20)

De tussenstand
1 Nederland 2- 4 ( 6- 1)
2 Spanje 2- 3 ( 4- 3)
3 Cuba 2- 3 ( 4- 4)
4 Kameroen 2- 2 ( 0- 6)

Alonso vindt Ralf een gevaar

Fernando Alonso vindt nog steeds dat Ralf Schumacher een gevaar is voor de Formule 1. Fernando vertelt nog steeds aan iedereen die het wil horen dat hij vindt dat Ralf voor een paar races een schorsing opgelegd zou moeten krijgen naar aanleiding van zijn acties in de voorgaande Grand Prix'.

"Ja, dit is een race voor echte rijders", zei Alonso gisteren na gevraagd te worden of hij nog steeds vindt dat Ralf een schorsing opgelegd zou moeten krijgen voor zijn actie in de laatste Grand Prix. "Sommige acties zijn gewoon onacceptabel."

Alonso denkt er ook niet aan om zijn excuses aan te bieden voor zijn opgestoken vinger naar Ralf. "Nee nee, geen excuses", zei de Spanjaard. "Ik waagde mijn leven. Dat was niks vergeleken met die vinger."

Zoals eerder al gemeld is, speelt Ralf Schumacher de onschuld zelve. Eerder zei Ralf nog: "Wat mij betreft valt er niks te bepraten met hem. Als Alonso me wil spreken, dan weet hij me te vinden."

M. Schumacher: "Mijn ronde was perfect"

Vandaag heeft Michael Schumacher zijn zestigste pole, zijn vijftigste voor Ferrari gereden. Dit zou Umberto Agnelli blij hebben gemaakt, denken ze bij Ferrari. Ferrari draagt deze pole dan ook op aan de afgelopen vrijdag overleden FIAT-topman. Jean Todt zei: "Umberto Agnelli zou vandaag trots op Michael zijn geweest."

"Al met al deed ook Rubens Barrichello het heel aardig, hij moet de race morgen goed kunnen beëindigen," denkt Jean Todt. Ross Brawn is echter lyrisch over de superronde van Michael Schumacher. Brawn: "Hij reed een fantastische kwalificatie met echt een ongelooflijke ronde!"

Michael Schumacher is normaal gesproken altijd de bescheidenheid zelve maar vandaag vond hij zelf toch ook wel dat hij geweldig had gepresteerd: "Ik reed het perfecte rondje, maar ik ben wel verbaasd over het gat met de anderen. Overigens ben ik niet echt verbaasd dat ik pole sta, omdat ik verwacht had dat we hier heel competitief zouden zijn.

Het is lekker om zo kort na Monte Carlo alweer te racen, om op die manier de teleurstelling achter me te laten", besluit de nu al legendarisch coureur.

Tennis: Uitslag Hewitt - Verkerk

Martin Verkerk is na een enerverend duel niet doorgedrongen tot de vierde ronde van het Franse Open. Hij verloor van de Australiër Lleyton Hewitt in vijf sets: 2-6, 6-3, 6-4, 2-6, 1-6. Hewitt begon sterk aan het duel. Door middel van goed gespreide groundstrokes liet hij Verkerk veel meters maken en brak de Alphenaar tweemaal. Mede omdat hij weinig onnodige fouten maakte, trok Hewitt de eerste set met 2-6 naar zich toe.

In de tweede set was een totaal andere Verkerk te zien. Hoewel in de eerste set hij niet slecht serveerde, begon zijn grootste wapen pas echt goed te lopen in de tweede set. Met een servicepercentage van 74 procent dreef hij de Australiër tot wanhoop. Omdat Verkerk in de rally ook steeds beter meekon, kantelde al snel het duel. Met name met de backhand sloeg Verkerk bij vlagen oogstrelende winners. Ook de returns liepen steeds beter.

Het goede serveren, de sterke groundstrokes en de scherpe returns hield Verkerk in de derde set vast. In zijn servicegames kwam Verkerk niet in de problemen: zo kreeg hij geen breakpoint tegen. Met meescherpe returns hield hij Hewitt onder de druk en brak hem in zijn tweede servicegame. Die break voorsprong hield Verkerk vast en won zo de derde set: 6-4.

In het begin van de vierde set ontspon zich een amusant baselineduel. Beide spelers lieten elkaar veel meters maken. De derde game, met Hewitt aan service, was dan ook een lange game. Met een aantal sterke returns wist Verkerk uiteindelijk de service van de Australiër te breken.

Daarna leek het goede spel van Verkerk, dat hij ruim twee sets liet zien, als een nachtkaars uit te gaan. Meteen werd hij, tot grote vreugde van Hewitt, teruggebroken na een afzwaaier op 15-40. Vervolgens hield Hewitt zijn service en brak Verkerk wederom: 2-4. De Australiër, die tot dan toe in de hele partij slechts vijftien onnodige fouten (Verkerk had er al vijftig geproduceerd), hield zijn consistente spel vast. Uiteindelijk werd het 2-6.

Met de wissel naar de vijfde set vroeg Verkerk een blessurebehandeling aan, waarbij hij werd behandeld aan zijn linker bovenbeen. Bij Verkerk, zichtbaar vermoeid door het intensieve tennis, begonnen langzaamaan steeds meer foutjes in het spel te sluipen.

Hewitt begon de vijfde set met serveren, met een servicegame die hij eenvoudig won. Daarna was het de beurt aan Verkerk. Al snel kwam hij op 30-0, maar gaf de game daarna alsnog uit handen. In de game hierop werkte Hewitt twee breakpoints weg en knokte zich naar 0-3.De service van Verkerk kwam nauwelijks meer door en op 0-3 werd hij voor de tweede keer gebroken, na een lange inspannende game.Hierna behielden beide spelers hun games, en werd het uiteindelijk 1-6 voor Hewitt.

Meer sportnieuws kan je vinden op sport.fok.nl

Uitslag Hewitt - Verkerk

Martin Verkerk is na een enerverend duel niet doorgedrongen tot de vierde ronde van het Franse Open. Hij verloor van de Australiër Lleyton Hewitt in vijf sets: 2-6, 6-3, 6-4, 2-6, 1-6

Hewitt begon sterk aan het duel. Door middel van goed gespreide groundstrokes liet hij Verkerk veel meters maken en brak de Alphenaar tweemaal. Mede omdat hij weinig onnodige fouten maakte, trok Hewitt de eerste set met 2-6 naar zich toe.

In de tweede set was een totaal andere Verkerk te zien. Hoewel in de eerste set hij niet slecht serveerde, begon zijn grootste wapen pas echt goed te lopen in de tweede set. Met een servicepercentage van 74 procent dreef hij de Australiër tot wanhoop. Omdat Verkerk in de rally ook steeds beter meekon, kantelde al snel het duel. Met name met de backhand sloeg Verkerk bij vlagen oogstrelende winners. Ook de returns liepen steeds beter.

Het goede serveren, de sterke groundstrokes en de scherpe returns hield Verkerk in de derde set vast. In zijn servicegames kwam Verkerk niet in de problemen: zo kreeg hij geen breakpoint tegen. Met meescherpe returns hield hij Hewitt onder de druk en brak hem in zijn tweede servicegame. Die break voorsprong hield Verkerk vast en won zo de derde set: 6-4.

In het begin van de vierde set ontspon zich een amusant baselineduel. Beide spelers lieten elkaar veel meters maken. De derde game, met Hewitt aan service, was dan ook een lange game. Met een aantal sterke returns wist Verkerk uiteindelijk de service van de Australiër te breken.

Daarna leek het goede spel van Verkerk, dat hij ruim twee sets liet zien, als een nachtkaars uit te gaan. Meteen werd hij, tot grote vreugde van Hewitt, teruggebroken na een afzwaaier op 15-40. Vervolgens hield Hewitt zijn service en brak Verkerk wederom: 2-4. De Australiër, die tot dan toe in de hele partij slechts vijftien onnodige fouten (Verkerk had er al vijftig geproduceerd), hield zijn consistente spel vast. Uiteindelijk werd het 2-6.

Met de wissel naar de vijfde set vroeg Verkerk een blessurebehandeling aan, waarbij hij werd behandeld aan zijn linker bovenbeen. Bij Verkerk, zichtbaar vermoeid door het intensieve tennis, begonnen langzaamaan steeds meer foutjes in het spel te sluipen.

Hewitt begon de vijfde set met serveren, met een servicegame die hij eenvoudig won. Daarna was het de beurt aan Verkerk. Al snel kwam hij op 30-0, maar gaf de game daarna alsnog uit handen.
In de game hierop werkte Hewitt twee breakpoints weg en knokte zich naar 0-3.De service van Verkerk kwam nauwelijks meer door en op 0-3 werd hij voor de tweede keer gebroken, na een lange inspannende game.Hierna behielden beide spelers hun games, en werd het uiteindelijk 1-6 voor Hewitt.

SP betaalt reiziger lokettoeslag NS terug

Via de nieuws-submit kregen we het volgende bericht:

Reizigers die dinsdag 1 juni tussen 09:30 en 10:30 uur op het station van Hilversum de nieuwe toeslag van 50 eurocent op een treinkaartje betalen aan het loket, krijgen van SP-Kamerlid Arda Gerkens hun geld terug. De partij is het niet eens met de verhoging van het kaartje voor mensen die hun vervoersbewijs aan het loket kopen.

Met de maatregel wil de NS de kaartverkoop meer via de automaat laten verlopen. Uit onderzoek is volgens de SP gebleken dat 93 procent van de reizigers het niet eens is met de toeslag aan het loket. "De NS zegt kwaliteitsverbetering na te streven. De reizigers vinden kaartverkoop aan de balie echter een normaal onderdeel van de service. Maar de NS lijkt niet te willen luisteren naar haar eigen klanten. Straks moeten we nog extra gaan betalen om het toilet in de trein te gebruiken of op het perron in de wachtruimte te mogen zitten", aldus Gerkens.

Niet geheel toevallig is er gekozen voor het station in Hilversum. Voor de media is het dan niet ver reizen om even aandacht te besteden aan de actie. Maar ook op een aantal andere stations in Nederland zal op 1 juni door de SP actie worden gevoerd.

Garzelli wint laatste bergrit

Stefano Garzelli heeft de 19e etappe van de Giro gewonnen. In de sprint versloeg hij medevluchter Gilberto Simoni in de laatste bergrit van de Giro d'Italia.

Met Cunego stevig in de leiderstrui werd de etappe snel geopend door mensen die nog wel een etappe wilden winnen. Al na tien kilometer ontsnapte er een een groep van tien renners. Met twee minuten voorsprong begon de groep aan de beklimming van de de Passo del Mortirolo. Daar viel de groep uit elkaar.

Vanuit de achtergrond kwamen Stefano Garzelli en Gilberto Simoni naar de leiders toe. De favorieten van het begin van de Giro zouden een pact hebben gesloten om een laatste poging te wagen Cunego uit het roze te rijden. Opmerkelijk aangezien Simoni een ploeggenoot is van Cunego.

De vluchters uit het begin werden ingehaald door het duo en alleen Valjavec kon aanklampen. Gontsjar deed het achtervolgende werk om zijn derde plek te verdedigen. Cunego hield zich rustig en sloop rustig met de achtervolgende groep mee.

In de laatste beklimming reden Cioni en Cunego weg bij de achtervolgende groep. Cioni moest al het werk opknappen en Cunego bleef stijf in zijn wiel hangen. Hij wist het gat te verkleinen tot 50 seconden, maar dichterbij kwamen ze niet.

Bij de drie koplopers moest Valjavec in de laatste kilometers van de laatste beklimming afhaken. Simoni en Garzelli konden gaan sprinten om de ritzege. Garzelli was oppermachtig in de sprint en wist zijn eerste etappe van deze Giro te pakken.

Etappeuitslag:
1.S.Garzelli (Ita) 121 km in 3u52'16" (gem. 31,515 km/u)
2.G.Simoni (Ita) op 2"
3.T.Valjavec (Svn) 23"
4.D.cioni (Ita) 52"
5.D.Cunego (Ita) z.t.
6.E.Mazzoleni (Ita) 1'23"
7.P.Tonkov (Rus) z.t.
8.S.Gontsjar (Oek)
9. B.Mc Gee (Aus) 1'43"
10.F.Pellizotti (Ita) z.t.

Klassement:
1. Damiano Cunego Ita Saeco in 80u40'26"
2. Sergei Gontsjar Oek De Nardi op 1'31"
3. Gilberto Simoni Ita Saeco 3'07"
4. Jaroslav Popovytsj Oek Landbouwkrediet 3'23"
5. Dario Cioni Ita Fassa Bortolo 4'44"
6. Wladimir Belli Ita Lampre 5'21"
7. Bradley McGee Aus fdjeux.com 5'24"
8. Stefano Garzelli Ita Vini Caldirola 6'45"
9. Juan Manuel Garate Spa Lampre 6'56"
10. Andrea Noé Ita Alessio 6'58"

Zaak Erkel kost AzG-baas de kop

Via de nieuws-submit kregen we het volgende bericht:

Directeur Thomas Linde van Artsen zonder Grenzen in Zwitserland is opgestapt. Hij zou het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken hebben beloofd om 750.000 euro aan losgeld voor de vrijlating van Arjan Erkelterug te betalen. De hoogste bazen van de hulporganisatie zouden hiervan niet op de hoogte zijn geweest.

Artsen zonder Grenzen ontkent nu dat zij het geld moet terug betalen. Ze zouden ook niet achter de beslissing van Linde staan.

Turkse president vetoot religieuze onderwijswet

De Turkse president Ahmet Necdet Sezer heeft er persoonlijk voor gezorgd dat een de nieuwe onderwijswet niet wordt ingevoerd. Hij sprak zijn veto uit over een wet die het voor leerlingen van religieuze middelbare scholen gemakkelijker zou maken om universitair onderwijs te volgen.

De wet was onlangs aangenomen door het Turkse parlement, dat gedomineerd wordt door de islamitische AK-partij van premier Tayyip Erdogan.

Het veto van de president komt niet onverwacht. Hij is een groot voorstander van het secularisme in het onderwijs. Volgens Sezer is de wet in strijd met het principe van het secularisme, waar de Turkse Republiek op is gegrondvest. Ook het leger is fel tegen de nieuwe wet. Het Turkse leger is sowieso tegen de inmenging van de politieke islam in het land. Het ziet zichzelf als hoeder van de seculiere orde in Turkije.

Premier Erdogan heeft nog niet gereageerd op het veto van Sezer. Hij zou de wet opnieuw door het parlement kunnen loodsen. Wordt de wet dan wederom aangenomen dan kan de president géén veto meer uitspreken (Sezer kan dan nog wel een beroep doen op het Constitutionele Hof om de wet ongeldig te verklaren). Niet duidelijk is of Erdogan deze stap wil nemen. Hij zou dan het leger tegen zich in het harnas jagen.

Het leger vreest dat als de wet zou worden ingevoerd, allerlei afgestudeerden van religieuze scholen sleutelposities gaan innemen in de maatschappij. Zo zou de macht in Turkije sluipenderwijs over worden genomen door moslim-fundamentalisten. Onder de huidige wetgeving kunnen Turken met een diploma van een religieuze school in de praktijk eigenlijk enkel terecht bij de faculteit theologie.

De leider van de CHP, de belangrijkste oppositiepartij in Turkije, juichte het veto van de president gisteren direct toe. Volgens Deniz Baykal heeft de wet al grote spanningen in de Turkse maatschappij veroorzaakt.

Dan Hartman op 1 in Dance Classics Top 100

Het nummer 'Relight my fire' van Dan Hartman staat op nummer 1 in de Veronica Dance Classics Top 100 Allertijden. De lijst is samengesteld door de luisteraars van Radio Veronica die op hun favoriete dance-classic konden stemmen op de site van de radiozender.

Snap staat met het nummer 'Rhythm is a dancer' op nummer 2 en de derde plek wordt ingenomen door de Bee Gees met hun hit 'Stayin' alive'. De lijst wordt op Tweede Pinksterdag uitgezonden op Radio Veronica.

Kijk voor meer muzieknieuws op Muziek.fok.nl.

Proef met conducteurs in burger

Via de nieuws-submit kregen wij het volgende bericht:

In de regio's Den Haag en Rotterdam zal zwartrijden in de trein een stuk moeilijker zijn. De NS start hier binnenkort een proef met conducteurs die in burger gekleed zullen zijn. Zwartrijders zijn een doorn in het oog van de spoormaatschappij. Vorig jaar waren ze verantwoordelijk voor ongeveer 7000 incidenten.

Naast de conducteurs in burger zullen ook de gewone conducteurs in de trein aanwezig zijn. Als de proef slaagt, worden conducteurs in burger ook in andere regio's ingezet. In metro's en trams wordt al jaren met de methode gewerkt.

Luuk Duin winnaar NK knikkeren

De tienjarige Luuk Duin uit Zwaagdijk kan zich vanaf vanmiddag de beste knikkeraar van Nederland noemen. De jongen wist in zijn strijd naar het kampioenschap niet minder dan vierhonderd kinderen achter zich te laten, welke zich allen hadden verzameld op de Grote Markt in Almere.

Het officiele NK knikkeren vond dit jaar voor de derde keer plaats. Kinderen tussen de zes en twaalf jaar konden zich inschrijven voor de knikkertour, met als grand finale de landelijke eindstrijd in Almere. Vorig jaar was nog was Luuks zevenjarige vriendje de uiteindelijke winnaar, maar die moest dit jaar de weg ruimen voor zijn plaatsgenoot.

NK knikkeren


De Grote Markt van Almere was vandaag het toneel voor 35 knikkerbanen. Organisator Kristel Strikkers had alles tot in de puntjes geregeld. “De kinderen die door mochten naar de volgende ronde, konden hun geluk niet op. De rest stond er echt beteuterd bij. Sommigen moesten zelfs huilen.”

Fahrenheit 9/11 toch in de VS te zien

Michael MooreDe twee oprichters van filmstudio Miramax hebben de rechten van de omstreden documentaire 'Fahrenheit 9/11' van filmmaker Michael Moore gekocht. De twee waren ook de producenten van de documentaire die gaat over de betrokkenheid van de familie Bush bij de ramp op 11 september 2001. Door de koop zal de film binnenkort toch in de Verenigde Staten te zien zijn.

Moederbedrijf Walt Disney van Miramax wilde de film niet uitbrengen. Doordat de rechten nu in privé-handen zijn, kan dat toch. De documentaire won onlangs de Gouden Palm in Cannes.

Waarschijnlijk komt de film komende zomer nog in de bioscopen.

Buffel: "Oranje geen ruggengraat"

Thomas Buffel heeft vanavond geen behoefte om af te gaan met België tegen Nederland. Daarnaast is hij over de kansen van het Nederlands elftal in Portugal niet optimistisch.

Nog net voordat de Belgische voetballers vakantie kunnen gaan vieren, mogen ze aantreden tegen het Nederlands elftal. Thomas Buffel leidt de Belgische aanval en hoopt nog een goede prestatie te kunnen neerzetten.

Hij vertelde: "Bang om op onze bek te gaan? Nee, we zijn Griekenland niet, hé. Wij kunnen beter. Maar als zij in balbezit zijn, lopen we misschien wel het risico dat we worden weggetikt. Bisconti zal bijvoorbeeld veel moeten dichtlopen."

Over de kansen van Nederland op het EK is hij niet echt positief: "Dit Oranje is in mijn ogen geen favoriet. Ze zitten in een moeilijke groep met Duitsland, Tsjechië en Letland. Als het hen lukt de volgende ronde te halen, zit er zeker iets in voor hen. Maar ik vind ze geen favoriet. Dan denk ik aan Frankrijk, Tsjechië en Portugal."

"Het probleem is dat Nederland geen ruggengraat in de ploeg heeft. Niemand klopt al eens met zijn vuist op tafel. Davids is misschien wel een belangrijke pion, maar voor de rest niemand."

Vier coureurs naar achteren

Tijdens de Grand Prix van Europa op de Nürburgring zullen vier coureurs 10 plekken verder op de grid moeten starten. Nooit eerder zijn er zoveel coureurs teruggezet op de grid.

Het eerste 'slachtoffer' is Mark Webber, hij kreeg de straf doordat hij tijdens een gele vlag situatie iemand had ingehaald. Die vlag hing er omdat Felipe Massa op dat moment naast de baan stond met electronische problemen. Bjorn Wirdheim, testcoureur bij Jaguar, ging op dezelfde manier in de fout als Webber, maar aangezien hij alleen op vrijdag in actie komt heeft de FIA het gelaten bij een reprimande.

De volgende coureur is Giancarlo Fisichella, hij ondervond in de eerste training op vrijdagochtend motorproblemen. De motor is toen direct vervangen en dat betekent dus automatisch dat je 10 plaatsen terug moet op de grid.

De laatste twee 'gelukkigen' zijn Gianmaria Bruni en Zsolt Baumgartner . Beide Minardi-coureurs hebben besloten om de motor op vrijdag te vervangen. Ook zij worden dus terugverwezen.

Uitslag kwalificatie Nürburgring

Michael Schumacher heeft tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Europa zijn pole position weten vast te stellen. De Duitser wist de concurrentie ruim een halve seconde voor te blijven.

Ook op de eerste startrij vinden wij de Japanner Takuma Sato die met zijn bolide een zeer nette tijd neerzette. Op de derde positie staat Jarno Trulli die al vrij vroeg in de kwalificatie zijn tijd neerzette vanwege zijn toch langzame tijd in de eerste kwalificatie. Naast de Italiaan staat Kimi Räikkönen, de Fin mag zich eindelijk weer eens meten met de concurrentie vooraan in het veld en tevreden kan zijn met zijn prestatie die dit seizoen door omstandigheden achterwege is gebleven.

Op rij drie staan Jenson Button en Fernando Alonso, het verschil van Button met zijn teamgenoot op plaats 2 scheelt overigens nog geen drie tiende. De plaatsen twee tot en met elf zitten allemaal binnen de seconde wat aangaf dat de prestaties van de coureurs en teams op een goed niveau komen in het begin van dit seizoen. Rubens Barrichello zette zijn Ferrari op de zevende positie neer op een seconde achterstand ten opzichte van zijn teamgenoot, waarschijnlijk zal Barrichello een andere strategie hebben zoals wij ook zagen in Monaco.

De beide wagens van Williams staan op plaats acht en negen, een matige prestatie van het Duitse team wat hun problemen duidelijk nog niet te boven is. Giancarlo Fisichella en David Coulthard zullen achteraan starten, Fisichella had tijdens de training al motor problemen en moest daarvoor al tien plaatsen terug op de startopstelling. Tijdens de kwalificatie besloot hij geen tijd neer te zetten wat de Coulthard eveneens besloot. De Schot viel stil aan het einde van de eerste kwalificatie en zal ook een motor moeten wisselen.

Pos.CoureurTeamTijd
1 Michael SchumacherScuderia Ferrari 1:28.351
2 Takuma SatoBAR Honda 1:28.986
3 Jarno TrulliRenault F1 1:29.135
4 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes 1:29.137
5 Jenson ButtonBAR Honda 1:29.245
6 Fernando AlonsoRenault F1 1:29.313
7 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari 1:29.353
8 Juan Pablo MontoyaBMW Williams F1 1:29.354
9 Ralf SchumacherBMW Williams F1 1:29.459
10 Olivier PanisToyota Racing 1:29.697
11 Cristiano da MattaToyota Racing 1:29.706
12 Mark WebberJaguar Racing 1:30.797
13 Christian KlienJaguar Racing 1:31.431
14 Nick HeidfeldJordan Ford 1:31.604
15 Giorgio PantanoJordan Ford 1:31.979
16 Felipe MassaSauber Petronas 1:31.982
17 Gianmaria BruniMinardi F1 1:34.022
18 Zsolt BaumgartnerMinardi F1 1:34.398
19 Giancarlo FisichellaSauber Petronas geen tijd
20 David CoulthardMcLaren Mercedes geen tijd

De uitslag van de eerste kwalificatie kunt u hier vinden Eerste kwalificatie

Man castreert zichzelf

Amrod had ons via de nieuws-submit dit compleet vertaalde en herschreven bericht te melden, waarvoor onze dank:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Amerikaanse man, opgepakt wegens het voortdurend plegen van overlast, heeft zichzelf gecastreerd in zijn cel. Agenten hoorden de man schreeuwen dat er een slang in zijn broek zat. Toen een van de medewerkers ging kijken troffen ze de man aan, bloedend vanaf zijn lies en met zijn testikels in zijn hand.

De Amerikaan werd opgepakt nadat hij voortdurend rondstruinde in de straten van Claxton Bay, en dienstdoende agenten bedreigde. Toen hij het politiebureau inliep en zich gewelddadig begon te gedragen greep de politie in. Na het bloederige ongeluk is de man overgebracht naar het San Fernando Hospital, waar hij een spoedbehandeling kreeg. Het is niet bekend hoe het met de ongelukkige persoon is afgelopen.

[update] Drie Brabantse kinderen vermoord

hit_me had ons via de nieuws-submit te melden:

In het Brabantse dorpje Berghem, vlakbij Oss, zijn vanmiddag in een woning aan de Pachthoeve drie dode kinderen gevonden; drie jongens van 5, 7 en 8 jaar oud. Volgens de politie betreft het hier een drievoudige moord.

De moeder werd eerder vanochtend dood aangetroffen op een naburige spoorlijn. Waarschijnlijk heeft ze zelfmoord gepleegd. De politie onderzoekt nu de toedracht.

Update 13:53
Het treinverkeer tussen Wijchen en Oss wordt vanmiddag vanaf 15.00 uur voor onbepaalde tijd stilgelegd. De politie wil onderzoek doen naar de omstandigheden waaronder de moeder voor de trein sprong.

Update 14:57
Volgens de politie is de 36-jarige moeder van de kinderen rond 04.10 uur voor een goederentrein gekomen; waarschijnlijk zelf gesprongen. Rond 06:30 werd het stoffelijk overschot op het spoor aangetroffen.

De moeder woonde met haar kinderen vlakbij het spoor. Haar ex-man woont elders in Berghem. Niet bekend is hoe hun relatie de laatste tijd was. De politie heeft echter geen aanwijzing voor een mogelijk conflict tussen de twee.

De vader wordt, net als buurtgenoten van de vrouw en de vermoorde kinderen, opgevangen door de GGD en Slachtofferhulp.

De politie laat verder weten dat de berichten over zelfmoord van de vrouw gebaseerd zijn op berichtgeving van ProRail. Zelf houdt de politie wat dit betreft alle mogelijkheden nog open.

Idols-finalist Maud wil best uit de kleren

Icoon Showbiz nieuwsMaud Mulder, verliezend finalist van de populaire talentenjacht Idols, heeft in een interview laten weten dat ze er geen problemen mee zou hebben om helemaal uit de kleren te gaan voor een fotoreportage. Is het een stunt om van het ietwat truttige image af te komen, of is ze echt van plan te gaan poseren in een naaktblad?

Misschien lag Mauds verlies een beetje aan haar tuttige imago. De Nijmeegse was – zeker in het begin – toch vooral een keurig hockeymeisje met een leuke stem, in plaats van een uitdagende vamp à la Britney Spears. Vandaar dat Maud als de donder iets aan haar imago ging veranderen. De rokjes werden met de dag korter en haar populariteit groeide gestaag. In een interview bekent ze nu zelfs dat ze er totaal geen problemen mee zou hebben om helemaal uit de kleren te gaan. “Ik houd best van sexy reportages. Maar ik vind het meer sexy wanneer er nog een beetje te raden overblijft.”

Idols 2004 - Maud
Maud


De 22-jarige zangeres hield naast een tweede prijs nog iets waardevols over aan Idols. Haar nieuwste vriend Frank was ook een van de deelnemers, die overigens niet de finale wist te halen. Intussen is ze dolgelukkig met haar nieuwste liefde. “Ik hoop dat Frank en ik nog lang bij elkaar zullen blijven. Ik zie ons echt nog wel trouwen en kindjes krijgen.”

Projectiel ontploft bij politiebureau Heiloo

Vannacht is het politiebureau van Heiloo, nabij Alkmaar, beschadigd geraakt door een explosief projectiel dat bij de voordeur tot ontploffing werd gebracht. Door de ontploffing sneuvelden in de entree enkele ruiten bij de deur en lampen in het plafond.

De explosie werd veroorzaakt met behulp van een buis waarin kruit was gestopt. De buis werd zo'n 50 meter verder teruggevonden in de hal van een tegenovergelegen appartementencomplex. De buis was daar dwars door een ruit geslagen en had óók daar schade veroorzaakt aan ruiten en een kozijn. Er zijn geen gewonden gevallen.

De ontploffing is mogelijk een uit de hand gelopen Luilak grap. Ieder jaar wordt er in de nacht van vrijdag op zaterdag voor Pinksteren Luilak gevierd in een groot deel van Noord-Holland, evenals een aantal andere plaatsen in het land. Jonge kinderen gaan 's morgens heel vroeg de straat op om buurtgenoten wakker te maken met rammelende blikjes aan hun fiets en toeters. De wat oudere jeugd beklad ramen met boter danwel zeep en steekt soms wat vuurwerk af. De Luilakviering ontaardt af en toe in het plegen van vernielingen door groepen jongeren

De politiemeldkamer in de regio Noord-Holland Noord heeft afgelopen nacht 150 meldingen meer dan normaal ontvangen. Deze kunnen in verband worden gebracht met de Luilak 'viering'. De toename had vooral te maken met overlast veroorzaakt door jeugd omdat ze smeerden met boter, eieren gooiden, kleine brandjes stichtten, geluidsoverlast veroorzaakten en andere vormen van baldadigheid pleegden. De politie had zo'n 30% meer agenten dan normaal op straat. Door de hele regio sneuvelden er wel ruiten en ook dreigde het op enkele plekken op een handgemeen uit te lopen. In de meeste gevallen konden agenten escalaties voorkomen.

Wat betreft de ontploffing in Heiloo verricht de technische recherche nader onderzoek.

Bekeuring na opvolgen opdracht agent

Via de nieuws-submit werd ons gemeld:

Een 19-jarige student gaat officieel bezwaar aantekenen tegen een bekeuring die hij onlangs van een politieagent kreeg. Hij voldeed namelijk aan een opdracht die de beambte hem gegeven had, maar werd wegens die actie op de bon geslingerd.

De man was vorige week zaterdag met een paar vrienden onderweg toen hij in Schagen gecontroleerd werd door de verkeerspolitie en zijn autopapieren moest laten zien. Aangezien de student zijn rijbewijs niet bij zich had en de papieren niet kon vinden, belde hij zijn vader om te vragen waar de documenten lagen.

Toen de agent zag dat de jonge bestuurder aan de telefoon was, vroeg hij hem een stukje achteruit te rijden. De student gaf gevolg aan deze opdracht, maar werd daarna door de agent bekeurd omdat hij belde tijdens het rijden. Ook kreeg de man een bekeuring van vijftig euro omdat zijn papieren niet in orde waren.

Twee concerten Madonna uitverkocht

Vanochtend begon de voorverkoop van het Madonna-concert wat in september plaats zal vinden in het Arnhemse stadion Gelredome. Binnen één kwartier was dat uitverkocht, waarna men besloot een tweede concert, op 9 september, in de voorverkoop te gooien. Dat was eveneens binnen no-time uitverkocht. De in totaal 60.000 kaartjes gingen weg voor prijzen van 77 euro voor een veldplaats tot 86 euro voor een zitplaats.

Madonna's 'Re-Invention Tour' startte afgelopen maandagavond in Los Angeles. Binnenkort volgen steden als Las Vegas, New York, Londen en Parijs, en dus ook Arnhem. Van de vijftig concerten die Madonna gaat geven, zijn er al veertig uitverkocht.

In 1990 was Madonna voor het laatst in Nederland met een optreden te bewonderen. Dat was tijdens haar 'Blond Ambition Tour' in De Kuip in Rotterdam.


Madonna nog immer zeer gewild

Gluurder moet leven als ‘monnik’

Icoon opmerkelijk nieuwsEen 47-jarige man uit de Amerikaanse staat Texas is deze week tot twee jaar cel veroordeeld na het maken van heimelijke beeldopnamen van vrouwen in de kleedruimte van zijn sportschool. De gevangenisstraf was echter niet de enige maatregel die de man werd opgelegd.

Na het uitzitten van de gevangenisstraf mag de man gedurende tien jaar geen tv, videorecorder, dvd-speler, fototoestel, videocamera of een mobiele telefoon met camera hebben en gebruiken. Als het aan de rechter ligt moet de sportschooleigenaar ‘terug naar de negentiende eeuw om te leven als monnik’. De man gaat niet in hoger beroep tegen het uitgesproken vonnis.

Koerden heffen bestand op

Kongra-Gel, de opvolger van de Koerdische Arbeiderspartij PKK, maakt een einde aan het bestand dat de beweging in 1999 éénzijdig afkondigde. De groepering deed dat toen naar aanleiding van het feit dat hun leider Abdullah Öcalan was opgepakt. Inmiddels is Öcalan in Turkije tot levenslang veroordeeld.

Het besluit tot opheffen van het bestand houdt waarschijnlijk verband met de NAVO-top die op 28 en 29 juni in Istanbul gehouden wordt. George Bush zal bij die top aanwezig zijn. Kongra-Gel staat op de lijst van organisaties die de VS als terroristisch beschouwt. De EU plaatste de beweging op 3 april 2004 op de lijst van terreurorganisaties.

Kongra-Gel (Congres van het Volk) strijdt net als de voorganger PKK voor een onafhankelijk Koerdistan.

'Harry Potter gaat dood in laatste boek'

Icoon Showbiz nieuwsAls we Daniël Radcliffe moeten geloven zou Harry Potter, de tovenaarsleerling uit de boeken van J.K. Rowling, wel eens nooit volwassen kunnen worden. De 14-jarige acteur, die Harry speelt in de verfilmingen van de immens populaire boekenreeks, heeft gisteren op een persconferentie laten weten dat hij het nare voorgevoel heeft dat het hoofdpersonage in het laatste boek uit de serie komt te overlijden.

“Wat ik nu ga zeggen zal me niet in dank worden afgenomen, maar ik heb altijd vermoed dat hij zal sterven”, aldus Radcliffe bij een promotie van zijn nieuwste film 'Harry Potter en de Gevangene van Azkaban’. De acteur wees op het feit dat in ieder nieuw boek meer verbanden worden onthuld tussen Potter en zijn aartsvijand Heer Voldemort. “Harry en Voldemort hebben dezelfde kern in zich, dat gaan we in de vierde film zien. Voldemort gaat alleen dood als Harry sterft.”

Rowling, de schrijfster van de Harry Potter reeks, had ook al eens laten doorschemeren dat Harry wel eens vroegtijdig zou kunnen overlijden. Op de vraag of ze ooit boeken zou schrijven over de volwassen Harry antwoordde ze: “Je zult moeten afwachten of hij überhaupt blijft leven en volwassen wordt."

Harry - schrijfster J.K. Rowling - Hermelien
Harry - schrijfster J.K. Rowling - Hermelien

Twentse pony gruwelijk mishandeld

In een weiland in het Twentse Lonneker is vrijdagmiddag een dode pony aangetroffen. Het dier bleek met een scherp voorwerp op gruwelijke wijze mishandeld. De politie gaat er vanuit dat er een verband is met een tiental soortgelijke incidenten die vorig jaar plaatsvonden.

In 2003 werden op verschillende plaatsen in Twente pony's, paarden en schapen dusdanig toegetakeld dat ze aan hun verwondingen bezweken. Het team dat de incidenten onderzocht werd bij gebrek aan aanknopingspunten in december 2003 ontbonden, maar is nu weer bijeengeroepen. De technische recherche heeft inmiddels een uitgebreid sporenonderzoek gedaan.

Filmmaker Moore interviewde Nick Berg

Asskicker14 en RM-rf hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Nick Berg, de man die in Irak is onthoofd, blijkt door de Amerikaanse documentairemaker Michael Moore te zijn geïnterviewd. Het filmmateriaal is door Moore aan de familie van Berg aangeboden voordat hij het eventueel gaat uitzenden. Dat heeft een woordvoerder van de familie Berg vrijdag gezegd.

Berg is twintig minuten lang geïnterviewd en gefilmd door Moore. De opnames waren voor zijn film Fahrenheit 9/11, die eerder deze week een Gouden Palm won. Moore heeft de beelden uiteindelijk niet gebruikt voor de documentaire. Het kantoor van Michael Moore heeft bevestigd dat de beelden bestaan, maar ontkent plannen om het interview uit te zenden.

"We geven de beelden niet aan de media. We regelen dit met de familie", aldus een verklaring. De documentairemaker was zelf niet beschikbaar voor commentaar.

Vaarwel huidige kwalificatiemethode

Zeg maar dag tegen het huidige Formule 1 kwalificatiesysteem. Nieuws kwam vrijdag uit de paddock dat vanaf Silverstone het huidige kwalificatiesysteem, dat onder veel kritiek stond, geschrapt wordt.

Het nieuwe formaat zal plaats vinden binnen een uur. Bestaand uit twee sessies van 20 minuten, gescheiden door een pauze van 20 minuten. Elke coureur moet zes rondes afleggen in elke sessie. De grid wordt dan bepaald door de tijden van de beste ronde van elk sessie bij elkaar op te tellen.

De teams kunnen zelf bepalen hoeveel brandstof ze gebruiken. De auto's zullen alleen in parc-ferme blijven na de kwalificatie, maar de teams mogen tussen kwalificatie en race nog wel extra brandstof in de auto tanken.

Alle teams zouden inmiddels voor dit systeem hebben gestemd, behalve Ferrari. Bij Ferrari zouden ze vrezen nadeel te ondervinden, doordat ze dit seizoen een redelijk kleine tank in de auto hebben zitten.

Politie rolt illegale bingo op

Rossdale had ons via de nieuws-submit te melden:

De politie van Vlissingen heeft afgelopen week een illegale bingo beëindigd. Enkele tientallen personen deden mee aan de illegale bingo die door een 59-jarige Middelburger was georganiseerd. De ballenmachine en alle beschikbare prijzen werden in beslag genomen.

De politie moest ook een arrestatie verrichten. Een 48-jarige man uit Vlissingen wilde niet vertrekken nadat de politie dit opgedragen had. Hij werd na verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie onderzoekt de zaak nu verder.

Geen schadevergoeding voor 'Nipplegate'

Janet Jackson en Just Timberlake tijdens de halftimeshowTelevisiezender CBS hoeft geen schadevergoeding te betalen voor het uitzenden van een borst van zangeres Janet Jackson tijdens de Superbowl in februari. Een man had voor de rechter een schadevergoeding van bijna 4500 dollar geëist omdat hij vond dat de zender van te voren wist dat de borst in het 'familieprogramma' zou worden getoond. De rechter heeft hem ongelijk gegeven.

Tijdens de uitzending van de Superbowl was per ongeluk een borst van Janet Jackson te zien. Volgens de man konden zijn drie kinderen dat ook zien, wat onverantwoord was. Hij is teleurgesteld in de uitspraak van de rechter, en overweegt nog om in beroep te gaan.

Gezocht: Neger met een grote piemel

Chantal is al weer een paar maanden vrijgezel en wil nu toch een fantasie van haar in vervulling laten gaan. Ze wil dolgraag een dikke negerpiemel in zich voelen. Maar stiekem wil ze dat toch liever geheim houden, want neuken kan liever niet bij haar in het studentenhuis.

Dus als hier bij voorkeur donkere mannen met een grote piemel zijn, dan kan je reageren op haar. Och en anders MSN je haar toch even op: chantal@mail15.com

Zo te zien, is ze een bezoeker van het Viva forum .

Aus. distributeur Fahrenheit 9/11 bedreigd

Bregalad had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Australische filmdistributiebedrijf Hopscotch Films is de afgelopen dagen meerdere keren via e-mail bedreigd. In de mails, voornamelijk afkomstig uit Amerika, wordt gedreigd met "groot gevaar" als het bedrijf de geruchtmakende film Fahrenheit 9/11 van Michael Moore in de bioscopen brengt. Dit maakte de Australische krant The Age donderdag bekend.

Over Fahrenheit 9/11 is de afgelopen weken al veel te doen geweest. In de Verenigde Staten werd het distributeur Miramax door Walt Disney, het moederbedrijf van Miramax, verboden om de film uit te brengen. In de film wordt zware kritiek geleverd op de Amerikaanse president George Bush. Hij wordt onder andere in verband gebracht met enkele prominente Saudi's, onder meer met familie van Osama Bin Laden, het vermoedelijke brein achter de aanslagen van 11 september 2001 in de VS.

Ondertussen heeft Hopscotch internetproviders gevraagd te achterhalen waar de bedreigingen vandaan komen. De film zal gewoon in première gaan in Australië, op 22 juli op het Melbourne International Film Festival. Vorige week won Fahrenheit 9/11 nog de Gouden Palm op het prestigieuze filmfestival in Cannes.

Ruim 4000 klachten over vwo-examen Engels

EindexamenHet LAKS (Landelijk Aktie Komitee Scholieren) heeft vrijdag een ongekend aantal klachten over het vwo-examen Engels gekregen. Tot nu toe zijn er 4308 klachten binnengekomen, "niet normaal voor een taalexamen", aldus een woordvoerder van het LAKS.

Het examen Engels werd vrijagmiddag afgenomen, de leestoets bestond uit twaalf teksten en 44 open- en multiple choice vragen. De meeste klachten gingen over het feit dat er te weinig tijd voor het examen zou zijn, waar 2,5 uur de tijd voor was. "Zoveel klagers kunnen onmogelijk ongelijk hebben", zo zegt het LAKS.

Vandaag kwamen er in totaal weer meer dan 10.000 klachten binnen bij het LAKS. Het totaal aantal klachten staat nu op 43583.

Tennis: Uitslagen Roland Garros (28/05)

Roland GarrosRaemon Sluiter is op Roland Garros in de derde ronde gesneuveld. Hij verloor van Carlos Moya met 0-6, 3-6, 4-6. Moya, als vijfde geplaatst in Parijs, stond al na 16 minuten 5-0 voor. Pas bij 3-0 in de tweede set wist Sluiter een game te winnen, waarna hij een staande ovatie van het publiek kreeg. De Spanjaard was echter ook de rest van de partij veel te sterk voor de Rotterdammer.

De als vijfde geplaatste Argentijn Guillermo Coria (3) won opnieuw simpel, deze keer van Mario Ancic. Met 6-3, 6-1, 6-2 sloeg Coria, één van de grote favorieten voor de titel, Ancic in drie sets weer terug naar Kroatië.

Ook bij de vrouwen waren er op dag vijf van het toernooi geen grote verrassingen. De Amerikaanse Lindsay Davenport, als vijfde geplaatst, won met 6-1, 6-4 simpel van haar landgenote Marissa Irvin. Amélie Mauresmo (3) uit Frankrijk versloeg de Spaanse Aranxta Parra Santoja met 6-3, 6-2. Al zag het er hier in de eerste set niet naar uit; Santonja pakte brutaal een 3-0 voorsprong.

Kijk voor meer sportnieuws op sport.fok.nl!
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
special
Random Pics van de Dag #1244
©FOK.nl e.a.