Krabbel aan Job

Beste Job. Hét probleem van volgzame mensen is dat ze volgzaam zijn. Dat is een kwetsbaarheid waar professionele leugenaars en intriganten maar wat graag misbruik van maken. De leugenaars hebben ook professionele teams ter beschikking waar onder andere ook een psycholoog in zit. Zo'n spindoctorteam maakt de perfecte mix van waarheid, feiten, leugens, ontwijken enz.

Een andere beproefde manier van info manipuleren om falen te verdoezelen of om een 'target' te behalen is om twee groepen tegen elkaar uit te spelen. Dat is wat er nu, met de covid19, heel erg veel gebeurd. Er wordt bewust gesold met onze instinctieve angst om dood te gaan. En dat rotzooien met die angst gebeurt zowel bij de groep 'wappies' als bij de groep 'volgers'.

Het is ook niet alleen de social-media, maar ook de mainstream-media die hier een voorname rol in spelen. Op de social is het heel eenvoudig om zeg maar twee kanalen te creëren, een via welke de 'wappies' gevoed en verbonden worden en een dat de 'volgers' voedt en verbindt.

De mainstream vist bruikbare dingetjes uit het geheel op social en gebruikt dat ook weer. De mainstream is de staatsomroepen, inclusief de commerciëlen, die nooit echt kritisch zullen zijn over kabinet en RIVM, zijn ook selectief met welke 'gasten' komen babbelen in de shows e.d. Zelfs wie er tegenover wie komt te zitten wordt vooraf uitgekiend om een beoogd effect en beïnvloeding te verkrijgen.

Verder is naam-verandering een beproefde techniek om 'realiteit' te manipuleren. Meestal om blunders en uitglijders weg te werken. Zo wordt een botte overtreding, door Grapperhaus, van de zelf gestelde regels ineens een 'vergissing', het incompetente gekloot van Hugo, schoenen, de Jonge 'overmacht'.

Zo wordt een niet toegestane bijeenkomst van BLM een deugzaam iets dat 'goed' is en is de dreiging van de 'volksgezondheid', aka angst om dood te gaan, ondergeschikt aan het 'recht' om te demonstreren.

En krijg je andersom dat het 'recht' van demonstreren ondergeschikt is aan (de volksgezondheid) de angst om dood te gaan om de 'wappies' weer negatief neer te zetten.

Rest mij nog, beste Job, om je een klassieke literatuur tip te geven: Lees Asterix en Obelix en en de Intrigant eens.