Tweehonderd jongeren houden Grapper-houseparty op campus Uilenstede

Een goede tweehonderd jongeren besloten gisteravond het voorbeeld van de minister van Justitie en Veiligheid, Ferd Grapperhaus, te volgen. Zij organiseerden een feest op de campus Uilenstede te Amstelveen en overtraden óók de coronaregels, weet AT5 te melden.

Feestjes geven en de coronaregels negeren. Je bent een ‘aso’ als je dat doet. Heeft de minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus gezegd, die zich vervolgens zelf als een ‘aso’ gedroeg tijdens zijn bruiloftsfeest door stelselmatig zijn eigen coronaregels te overtreden.

Rond 21:30 uur werd er geklaagd over geluidsoverlast. Via camera’s werd vastgesteld dat zeker tweehonderd jongeren bij elkaar waren zonder 1,5 meter afstand te houden. Tevens was er een forse voorraad ‘alcoholhoudende drank’ aanwezig. Of dat sterke drank of breezers en biertjes waren is niet bekend.

Niet alleen de hoeveelheid drank was fors. De speakers op het feestje waren dat ook. Rond 22:00 uur ging de politie ter plaatse om het feest te beeindigen en aan de geluidsoverlast een eind te maken. Het gros van de jongeren maakten direct dat ze wegkwamen toen zij de feestsfeerverziekers van Ferd G. zagen aankomen. Uit de vluchtende jongeren, die geen zin hadden om wél een boete te krijgen, leidde de politie af dat deze geen bewoners van de campus waren.

De politie heeft zichzelf tevreden gesteld met het uitdelen van één proces-verbaal, twee boetes en het afpakken van de grote speakers.

April dit jaar kregen zeventien studenten op de campus nog een boete wegens samen buitenzitten.