Dé oplossing voor het gedoe rond kindervriend Zwarte Piet

Ik heb dé oplossing voor het gedoe rond kindervriend Zwarte Piet. Er zijn mensen die zo een enorm probleem hebben met het zien van de traditionele Zwarte Piet dat ze het zien daarvan, in die paar weekjes dat de kindervrienden zichtbaar zijn, niet kunnen verdragen zonder psychisch totaal van de wijs te raken.

Dat is natuurlijk heel erg zielig. Wat dan weer allemaal mensen, die deze heel zielige mensen zo graag willen helpen het leed te verzachten, op de been brengt. Deze ‘helpers’ hebben natuurlijk aan die arme zielige mensen met dat enorme probleem gevraagd hoe ze dat het beste konden doen. Daarop zei de groep die dat enorme probleem heeft dat als Zwarte Piet en het liefst ook Sinterklaas in héél Nederland niet meer te zien zou zijn, dat ze heel erg zou helpen. Want dan konden ze weer verder met andere zaken die ze niet kunnen aanzien zonder echt heel erg overstuur te raken, zoals historische beelden en straatnamen van Nederlandse zeevaarders.

En dat ze veel geld zouden krijgen, dat zou ook helpen. Omdat ze zo verward waren geraakt konden ze nooit werken en kregen een bijstandsuitkering. Dus nooit echt eerlijke kansen gekregen op zo’n mooie goedbetaalde baan als andere mensen, zonder dat enorme probleem, wel hadden. Daardoor hadden ze ook nooit genoeg centjes om al die leuke en luxe dingetjes te kunnen doen die al die mensen, zonder dat enorme probleem, wel konden. En daar raakten ze dan óók nog eens héél érg van overstuur. Dus werken en zo dat zat er echt niet meer in.

Welnu. Ik vind dat dit enorme probleem van deze mensen eigenlijk heel veel lijkt op een aandoening. Dat gebeurt soms wel eens bij mensen dat ze met een beetje pech geboren worden met een aandoening als autisme, ADHD, schizofrenie en zo. En voor mensen met dat soort pech hebben we dus een GGZ, voorheen RIAGG geheten, waar allemaal heel slimme mensen werken die precies weten hoe ze zulke mensen die nou net dat beetje aangeboren pech hebben gehad zo goed mogelijk kunnen helpen. Maar ja, verward raken omdat je een Zwarte Piet ziet, of dat klasgenootjes je daar soms wel eens mee plaagde en je daardoor later erg in de war raakt als je een Zwarte Piet ziet, ook al is het maar twee tellen, dat is geen erkend ziektebeeld.

Daarom introduceer ik bij deze in de categorie Obsessief Compulsieve Dwangstoornissen (OCD), wat heel moeilijke woorden zijn voor héél erg heftig moeten reageren op iets zonder dat je daar echt iets tegen kan doen, de: Obsessief Compulsief Gekwetstzijn Dwangstoornis (OCGD).

Ik weet wel aardig wat van OCD want ik ben een ervaringsdeskundige. Dat betekent dat ik zelf een vorm van OCD heb. Dat komt doordat ik vroeger als kindje geen hondje mocht. Daardoor ging ik steeds vaker in het bos tegen bomen plassen. Maar dat werd steeds erger toen ik ouder werd. Dus uiteindelijk plaste ik ook tegen bomen langs de weg. Soms zag de politie of BOA dat en dan kreeg ik een boete en een preek. Daar werd ik dan heel verdrietig van. Want ik begreep toen nog niet waarom ik wél boetes en preken kreeg en hondjes niet. Gelukkig kwam ik bij dokter Sigmund terecht en die heeft mij enorm geholpen. Zo heeft hij mij uitgelegd dat mensen die een hondje hebben hondenbelasting betalen en dat dat eigenlijk ook een soort boete was. Maar hij heeft mij ook geleerd dat ik, omdat ik géén hondje ben, die belasting en boetes kan ontduiken door op de wc te plassen. En na echt onwijs heel veel oefenen en trainen ben ik nu zo goed als zindelijk en is mijn kwaliteit van leven echt enorm verbetert. Maar goed genoeg over mijn persoontje, terug naar die andere mensen met een enorm probleem.

Als we dat Obsessief Compulsief Gekwetstzijn Dwangstoornis gedoe nu in de DSVM (psychiater en psychologen bijbel) opnemen, dan kunnen die zielige zieke mensen bij de GGZ terecht en kan er gestart worden met wetenschappelijk onderzoek om mensen met deze aandoening te helpen van een draaglijk leven te genieten. Desnoods door ze, zolang er geen beter alternatief is, gezamenlijk tijdens de Sinterklaas periode voor die paar weken op een goed geïsoleerde locatie die geheel Zwarte Piet-vrij is, te laten logeren. Soort rokersplekje waar ze dan ook ongehinderd kunnen roken roepen zeg maar. Dat nemen we dan natuurlijk wel op in het basisgezondheidsverzekeringspakket. Want deze patiënten hebben uiteraard geen geld om zoiets zelf te bekostigen.

Plus natuurlijk dat de rest van Nederland dan weer ongestoord Sinterklaas kan vieren met een gewone traditionele Zwarte Piet en niet meer hoeven te vrezen dat verwarde OCGD-patiënten tegen hun kindjes gaan schreeuwen of dat OCGD-patiënten zelfs mensen die Zwarte Pieten spelen zouden aanvallen en verwonden.

Nog een bijkomend voordeel is dat al die mensen die al een baan hebben, bij kranten, televisie, de radio en zo en amateuristisch OCGD-patiënten nu met de beste bedoelingen proberen te helpen, door proberen te regelen dat Sinterklaas plus Zwarte Pieten in heel Nederland niet meer te zien zijn, die kunnen zich dan weer met hun werk en echt belangrijke zaken bezig gaan houden. Zo’n hele last die van je zorgende schouders wordt genomen naast je drukke baan is natuurlijk ook heel erg fijn. Dus het is alleen maar win-win zoals men dat dan pleegt te noemen.

O, ja, ik had ergens gelezen dat in ieder geval één OCGD-patiënt er echt héél erg aan toe is, die schijnt ook op aquaria heel heftig te reageren. Laten we die dan als eerste helpen.