FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 28 juli 2018

Anderson maakt einde aan opmars De Zwaan

Jeffrey de Zwaan is in de halve finale van de World Matchplay uitgeschakeld. Twintig legs kon De Zwaan in het spoor blijven van Gary Anderson, maar daarna nam Anderson afstand. De Schot won met 17-12. 

De Zwaan begon de partij fraai met een 122-finish, waarna Anderson scorend de baas was. Bij de Schot vielen de dubbels echter niet, waardoor De Zwaan de pauze kon bereiken met een 3-2 voorsprong. Vijf legs later stond het weer gelijk; 5-5.  

Het derde deel opende The Black Cobra met een 180’er en de 100-finish. Wat volgde waren zelfs twee 180’ers, alleen Anderson hield zijn leg met een twaalfdarter door een 87-finish. De Zwaan kwam weer aan de leiding met een 70-finish (7-6), om daarna toch te worden gebroken (7-8). Deze break bleek de beslissing in de partij. Het werd 8-10 en 9-11. 

Leg 21 was vervolgens cruciaal. Beide darters misten veel dubbels en het was Anderson die dubbel één vond voor de dubbele break. De Schot volgde met een nieuwe 180’er en het werd 9-13. De Zwaan was zichtbaar geknakt en begon voor het eerst dit toernooi moeilijk kijken. De Schot deelde vervolgens met een 152, 112 en 100 finish nieuwe klappen uit en kwam op matchpoint (10-16). De Zwaan kon nog twee legs bijschrijven, maar 

Hij herpakte zich nog wel met een 180’er, maar een dodelijke 152-finish van Anderson was de knock-out. De Schot vuurde ook nog een 112-finish, gevolgd door twee 180’ers en een 100-finish. De eerste kans om het af te maken miste Anderson vanaf 78, waardoor het toch alweer 12-16 was. Anderso besloot de partij vervolgens in veertien pijlen (12-17). 

Zuur in opblaasbadje gegooid: twee kinderen gewond

In het Duitse Bad Bentheim, net over de grens bij Enschede, zijn deze week twee kinderen, 1 en 2 jaren jong, gewond geraakt. De ouders hadden een opblaasbadje opgezet, maar in de nacht heeft een of andere lamlul naar alle waarschijnlijkheid een bijtend zuur in het water gegooid.

De volgende dag wilde de moeder haar kinderen in het badje zetten, maar de twee begonnen te schreeuwen en ze haalde de kinderen er gelijk weer uit. In het ziekenhuis bleek dat de twee flinke irritaties aan hun ogen en huid op hebben gelopen, maar na een korte behandeling maken ze het wel weer goed.

De politie heeft een onderzoek ingesteld op verdenking van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

Zwemmer mogelijk dood door foutparkeerders

In het Belgische Lommel is vrijdag een 41-jarige man overleden. De man was aan het zwemmen in een voormalige zandwinningsput - waar zwemmen verboden is, maar waar mensen dat verbod negeren - en daarbij ging het fout.

Hij sprong van een houten steiger en kwam niet meer boven. Omstanders schoten te hulp en de hulpdiensten werden erbij gehaald, maar ook dat liep geenszins soepel: de toegangswegen waren geblokkeerd door foutparkeerders.

De hulpdiensten verloren door de foutparkeerders kostbare tijd. Of de man nog had geleefd als de hulpdiensten in één ruk door konden rijden is natuurlijk moeilijk te zeggen, maar feit is dat men te laat was: hulp voor de man mocht niet meer baten.

Australische hockeysters naar kwartfinales WK, België overleeft groep

Voor het eerst sinds veertig jaar overleeft België de groepsfase van het WK hockey voor vrouwen. Door een knappe 6-3 overwinning op Japan hebben de Red Panthers de poule afgesloten als nummer twee, waarmee ze zich hebben geplaatst voor de cross-over-wedstrijd tegen Spanje van maandag. Op Hockey.nl zijn de nodige filmpjes met goals te zien.

Door het 1-1 gelijkspel in de andere wedstrijd van die poule, Nieuw-Zeeland tegen Australië, gaan de Aussies als groepswinnaar rechtstreeks naar de kwartfinale en plaatst Nieuw-Zeeland zich als nummer drie voor de cross-overs. Japan is uitgeschakeld.

In poule D, de andere poule die zaterdag ten einde kwam, eindigde Duitsland als groepswinnaar dankzij een 3-1 overwinning op Spanje. Nummer twee Argentinië stelde teleur en kwam tegen Zuid-Afrika niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Zuid-Afrika is uitgeschakeld.

Al bekende cross-over-wedstrijden
België – Spanje
Argentinië – Nieuw-Zeeland

Al bekende kwartfinales
Duitsland – België/Spanje
Australië – Argentinië/Nieuw-Zeeland

De cross-over-wedstrijden en kwartfinales worden na zondag aangevuld, als ook poule A en poule B hun laatste groepswedstrijden achter de rug hebben.

Nieuw-Zeeland - Australië (1-1)
13' 1-0 Olivia Merry
18' 1-1 Emily Smith
Australië eindigde als eerste van poule D dankzij een gelijkspel tegen Nieuw-Zeeland. Nieuw-Zeeland kwam in het eerste kwart wel op voorsprong en kreeg ook na de gelijkmaker van Australië in het tweede kwart genoeg kansen. Een doelpunt van de Kiwi’s werd na het ingrijpen van de videoscheidsrechter afgekeurd wegens het raken van de bal met de bolle kant van de stick.

Japan - België (3-6)
7' 0-1 (sc) Judith Vandermeiren
17' 0-2 Jill Boon
22' 0-3 Anne-Sophie Weyns
33' 0-4 Louise Versavel
36' 1-4 (sc) Akiko Kato
39' 1-5 Louise Versavel
47' 1-6 (sc) Louise Versavel
50' 2-6 (sc) Kana Nomura
57' 3-6 (sc) Hazuki Nagai
Mede dankzij de bevliegingen van Jill Boon, oud-speelster van Oranje Zwart, liep België tegen Japan voor rust uit naar een 0-3 voorsprong. Die klap kwam Japan in het derde en vierde kwart niet meer te boven (3-6), waardoor de Red Panthers de zege binnenhaalden die vereist was om niet te worden uitgeschakeld.

Na de 0-1 van Judith Vandermeiren uit een strafcornervariant in de zevende minuut raakte Boon 'on fire'. Eerst verlengde ze een voorzet vanaf links schitterend met haar backhand (0-2). Daarna dolde ze twee Japanse verdedigsters met twee verschillende turns en speelde ze teamgenote Anne-Sophie Weyns aan, die scoorde (0-3). Hoewel een van de twee Japanse verdedigsters tijdens de actie van Boon haar stick liet vallen, was het een mooie goal.

In het derde kwart sloeg Boon een bal de cirkel in, die door Louise Versavel knap werd binnengeschoten (0-4). Het was haar tweede assist van de wedstrijd. Bij deze riante voorsprong kon bondscoach Niels Thijssen het zich zelfs veroorloven zijn keepster te wisselen voor de reservekeepster.

Daarna ging de Belgische show verder. Japan scoorde nog wel uit een strafcorner (1-4), maar even later maakte Versavel een veldgoal (5-1) en sleepte ze ook een strafcorner binnen (1-6), waarmee ze een hattrick op haar naam schreef. In het laatste kwart bepaalde Japan de eindstand via twee rake strafcorners nog wel op 3-6, waarmee het het doelsaldo iets opvijzelde. 

Argentinië - Zuid-Afrika (1-1)
30' 0-1 Jade Mayne
47' 1-1 Maria Jose Granatto
Een opmerkelijke uitslag in poule C. Zuid-Afrika was eerder deze week helemaal weggespeeld door Spanje (7-1), maar Argentinië kwam tegen de Zuid-Afrikanen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Vlak voor rust kwam Argentinië zelfs op achterstand. Daarna drongen Las Leonas wel aan en haalden ze de ene na de andere strafcorner, maar op een doelpunt van Maria Granatto na was het niet overtuigend wat de Argentijnen lieten zien.

Voor de eindstand van deze poule maakt het niet. Duitsland gaat als groepswinnaar door naar de kwartfinale en Argentinië en Spanje spelen als nummers twee en drie een cross-over-wedstrijd tegen een ploeg uit poule D.

Spanje - Duitsland (1-3)
5' 0-1 (sc) Anne Schröder
30' 1-1 (sc) Xantal Gine
37' 1-2 Selin Oruz
40' 1-3 (sc) Marie Mävers
Door de twee overwinningen op Argentinië en Zuid-Afrika had Duitsland in hun laatste poulewedstrijd aan een gelijkspel genoeg om zich rechtstreeks te plaatsen voor de kwartfinale. Die Danas kwamen na vijf minuten op voorsprong en zagen Spanje op slag van rust de gelijkmaker maken, maar na rust trokken ze de wedstrijd met twee goals naar zich toe. Daardoor eindigen ze de poulefase met negen punten uit drie duels.

17-jarige tennissters strijden om WTA-titel Moskou

Het WTA-toernooi van Moskou heeft zaterdag twee opvallende finalistes opgeleverd. Tennissters Anastasia Potapova en Olga Danilovic strijden zondag om de titel en dat is vrij bijzonder: de Russische en de Servische zijn beiden namelijk nog maar 17 jaren jong.

Wildcardspeelster Potapova nam het zaterdag in de halve eindstrijd op tegen de Sloveense Tamara Zidansek. Die had het erg zwaar, want ze kampte met maag- en darmproblemen. Twee medische timeouts hielden haar nog even op de been, maar in de derde set was het bij 5-2 voor Potapova gedaan: 3-6, 6-4, 5-2.

Lucky loser Danilovic boekte onder meer een fraaie zege op Julia Görges, die onlangs op Wimbledon nog de halve finales haalde, en rekende zaterdag af met Aliaksandra Sasnovich. Die herpakte zich na een vrij kansloze eerste set, maar de jonge Servische kwam 'gewoon' weer terug en won alsnog: 6-2, 5-7, 7-5.

Danilovic heeft er in elk geval zin in: "Anastasia is een goede vriendin van mij, we kennen elkaar al sinds we een jaar of tien zijn. Ze is een hele goede speelsters en we gaan er morgen wat moois van maken." De twee stonden in 2015 in Frankrijk al tegenover elkaar in de finale van Les Petits As, het meest prestigieuze juniorentoernooi van Europa, waar Potapova won.

Russische bondscoach krijgt nieuw contract na sterk WK

Stanislav Cherchesov heeft een contractverlenging van twee jaar gekregen van de Russische bond. De succestrainer blijft bondscoach tot minimaal 2022.

De Russische voetbalbond meldt via de officiële kanalen dat de bondscoach met twee jaar heeft verlengd. Zijn de prestaties naar wens, dan blijft Cherchesov ook na het naderende EK in 2020 actief tot het WK van 2022 in Qatar.

Cherchesov is dus sowieso trainer van de Russen in de komende oefenwedstrijden, de duels in de UEFA Nations League en de kwalificatieduels voor het EK in 2020 en daar is de oefenmeester erg blij mee. “Vandaag is de staf van Rusland een nieuwe overeenkomst aangegaan met de bond. Ik ben verheugd dat ik door kan gaan met het werk bij de nationale ploeg.”

“Wat betreft resultaten is de lat hoog gelegd”, doelt Cherchesov op het succesvolle WK in eigen land. Rusland bereikte de kwartfinale door onder meer Spanje te verslaan in de achtste finale. Alexander Alayev is eveneens verheugd met de hernieuwde samenwerking. “We verwachten dat geweldige overwinningen en belangrijke mijlpalen op ons wachten!”, aldus de president van de Russische bond.

Suljovic in finale World Matchplay na zege op Wright

Mensur Suljovic staat in de finale van de World Matchplay. In een zinderende halve finale won hij met 17-13 van Peter Wright. Voor de Schot is Suljovic al een tijd een angstgegner. Wright liep de hele partij achter de feiten aan.  

Waar gisteren Wright de dubbels bijna niet kon missen, leek het vandaag nergens op. Wright kwam nog wel 3-1 voor, maar evenlater stond het 6-4 voor Suljovic. Een 89-finish van de Schot bracht hem op één leg, daarna liep Suljovic naar 5-8 en 6-9. Snakebite kon in de partij blijven hangen en kon zelf terugkomen tot 10-10. 

Na de onderbreking plaatste Suljovic direct de break en liep uit naar 15-12. Wright kreeg vervolgens alle kansen op 15-13, maar gooide het niet uit. In 21 pijlen ging de leg alsnog naar Suljovic (16-12). Pardoes gooide Wright wel twee keer 180 voor een dertiende leg en hij kreeg alle tijd om terug te breken. Typerend was hoe Wright dat niet deed en opnieuw in 21 pijlen won Suljovic dankzij een 70-finish.

De gemiddeldes van de nummers twee en zes van de wereldranglijst waren niet om over naar huis te schrijven. Suljovic produceerde een gemiddelde van 90, tegenover bijna 89 voor Wright. In de finale zondag is Jeffrey de Zwaan of Gary Anderson de tegenstander. Beide darters zullen straks de oche betreden. 

Mexico ziet succescoach Osorio vertrekken

Juan Carlos Osorio is niet langer de bondscoach van Mexico. Na een zeer succesvol WK wil hij zich richten op een nieuwe, nog onbekende, uitdaging.

De succestrainer heeft na ‘een periode van reflectie, analyses en meerdere gesprekken’ besloten om zijn aflopende contract bij de Mexicaanse bond niet te verlengen. Dat onthulde Goal dinsdag al en het is nu officieel bevestigd. Op het afgelopen WK in Rusland werd El Tri in de achtste finales uitgeschakeld door Brazilië.

De Colombiaanse keuzeheer stond sinds 2015 aan het roer bij de Mexicaanse ploeg. Onder zijn leiding won Mexico 33 van de 52 interlands, het hoogste winstpercentage van een coach van de nationale ploeg in 28 jaar. De Mexicaanse voetbalbond was graag met Osorio doorgegaan, maar hij besloot anders. Op het WK begon Mexico op imponerende wijze door Duitsland met 1-0 te verslaan door een doelpunt van PSV`er Hirving Lozano. De achtste finales werden bereikt, maar daarin was Brazilië met 2-0 te sterk.

Dennis te Kloese, directeur nationale selecties bij de Mexicaanse bond, gaf tijdens het WK in gesprek met Voetbalzone aan de overwinning op Duitsland wel eens slechts nieuws voor de voetbalbond kon betekenen. “Als je van Duitsland kan winnen en je speelt een aantal goede wedstrijden, zet je jezelf wel op de kaart. Dat zou dan slecht nieuws voor ons kunnen betekenen. Het is niet makkelijk om een opvolger te vinden. Maar Mexico is een groot land en heeft een behoorlijke aantrekkringskracht.”

Mogelijk gaat Osorio aan de slag bij de nationale ploeg van Colombia, waar hij wordt gezien als de opvolger van José Pekerman. Voor zijn opvolging bij Mexico worden Miguel Herrera, Andre Villas-Boas en Tuca Ferretti genoemd. Laatstgenoemde was al eens interim-bondscoach voor El Tri. Tot slot is naar verluidt ook José Pekerman een optie. Osorio zou op zijn beurt ook een kandidaat zijn om het stokje op te pakken bij de Verenigde Staten, die verrassend naast een WK-ticket grepen.

Turnster Thorsdottir mist EK door blessure

Eythora Thorsdottir zal begin augustus niet deelnemen aan de Europese kampioenschappen turnen in Glasgow. Bij één van de laatste trainingen voorafgaand aan het evenement liep de gymnaste van het Hoofddorpse Pax een blessure aan haar linkerhand op.

Hoe lang het nu duurt om van de handblessure te herstellen, is niet bekend. Thorsdottir wordt op het EK vervangen door Naomi Visser. Zij was eerder aangewezen als reserve.

Het Nederlandse turnteam gaat in Schotland voor een plek in de landenfinale. De beste acht teams plaatsen zich voor de eindstrijd. De teamfinale is op 4 augustus, een dag later zijn de toestelfinales.

Bijzondere zege Schumacher op Spa na geweldige inhaalactie

Coureur Mick Schumacher heeft zijn eerste zege in het Europees Formule 3-kampioenschap te pakken. De 19-jarige Duitser, zoon van F1-legende Michael Schumacher, was zaterdag op het circuit van Spa-Francorchamps de beste in de derde race van het weekeinde.

Vrijdag ging het voor Schumacher nog fout, nadat hij in de tweede race van poleposition mocht vertrekken. Al in de eerste bocht liep hij na een slechte start schade op, waardoor hij kansloos was. Race één ging wel goed: hij vertrok als zeventiende, maar eindigde op een zeer knappe vijfde plek.

Zaterdag was er een zevende startpositie voor Schumacher op de langzaam opdrogende baan in de Ardennen. Zijn teamgenoten Marcus Armstrogn en Robert Shwartzman vochten om de leiding, terwijl Schumacher al snel de derde plek in handen nam.

Armstrong en Shwartzman werden vervolgens het slachtoffer van een perfect staaltje positionering van Schumacher: in La Source kwam hij beter de bocht uit, waarna hij Armstrong in Eau Rouge te grazen nam, om vervolgens ook Shwartzman op het rechte stuk te verschalken.

De leidende positie van Schumacher kwam vervolgens niet meer in gevaar en dus boekte hij zijn eerste F3-zege, uitgerekend op het circuit waar vader Michael in 1992 in een Benetton voor het eerst een Grand Prix in de Formule 1 won.

Armstrong blijft overigens de kampioenschapsleider na het weekeinde waarin de Indiër Jehan Daruvala en de Brit Daniel Ticktum de races op vrijdag wonnen.

De fantastische move van Schumacher (#4) vanaf grofweg 35:30 minuten (Bron: YouTube)

'Er moet een bezem door Amsterdam'

Er is genoeg op te lossen qua problematiek in het centrum van Amsterdam. Grote drukte, uitgaansgeweld, discriminatie, granaten bij kroegen. Reden genoeg voor burgemeester Femke Halsema om zelf eens op stap te gaan op vrijdagavond, zo meldt AT5 op haar website. 

Halsema bracht gisteravond een werkbezoek aan het Leidseplein en de Wallen waar ze sprak met portieren en eigenaren van horecazaken. Het centrum zucht en steunt onder de drukte, zo constateerde ombudsman Arre Zuurmond al eerder deze maand.

Zuurmond is er tijdelijk gaan wonen om zelf te ondervinden wat de problemen zijn. 'Een urban jungle, waar de overheid onduldbaar afwezig is, waar het recht van de sterkste geldt', schreef hij. 'De drukte en herrie is heftig. Constant geschreeuw, getoeter en een permanente stroom aan voorbijgangers. (...) Stag parties, muziek producerende mensen, af en toe een sirene, of een motor die veel te veel lawaai maakt.'

En dus was het tijd voor Halsema om zelf eens te gaan kijken. 'Vannacht met de burgemeester wezen schouwen op De Wallen', twittert Ilse Griek, lid van het dagelijks bestuur Centrum. 'Zodat ook zij een goed beeld krijgt van de drukte en overlast die bewoners ervaren. Het heeft onze aandacht.'

Wat Zuurmond betreft gaat de bezem door het centrum. 'Gebied voor gebied, te beginnen met het Leidseplein', zegt hij in Trouw vandaag. In een reactie laat een woordvoerder van de burgemeester aan de krant weten dat de problemen hardnekkig zijn. De aanpak ervan staat hoog op haar agenda.

Wild klopt Vos in Londen

Kirsten Wild heeft de Prudential RideLondon Classique gewonnen. De 35-jarige Nederlandse was in een wedstrijd over 65 kilometer in Londen de snelste in een massasprint. Voor Wild was het de tweede keer in drie edities dat ze wedstrijd op haar naam kon schrijven.

Marianne Vos, die de laatste weken uitstekend op dreef is, moest genoegen nemen met de tweede plaats. De Europese kampioene werd een klein beetje gehinderd door een valpartij in de laatste 500 meter, maar aan Wild was weinig te doen. De 20-jarige Elisa Balsamo kwam als derde over de finishstreep.

De Prudential RideLondon Classique maakt deel uit van de Women’s WorldTour. In die ranking domineren de Nederlandse dames ook. Anna van der Breggen gaat daar aan de leiding, voor Annemiek van Vleuten. Beide dames kwamen niet aan de start in Londen. Ook Vos en Chantal Blaak staan in de top tien van die ranglijst.

De Vries domineert F2-race Hungaroring

Nyck de Vries heeft de hoofdrace in de Formule 2 op de Hungaroring gewonnen. De Nederlander vertrok in Hongarije vanaf de derde plek en kende vooral een fenomenaal goed tweede deel van de race.

De race ging van start onder flink natte omstandigheden, waarbij De Vries gelijk de tweede plek in kon nemen, achter polesitter Sergio Sette Camara. Lando Norris vertrok vanaf plek zes - virtueel de vijfde stek na problemen bij kampioenschapsleider George Russell - en sloeg al snel zijn slag.

Norris was op de natte baan ongenaakbaar en haalde de een na de ander in. Al snel moest ook De Vries er aan geloven, net als de teamgenoot van Norris, Sette Camara. De Brit pakte zo de leiding en reed met seconden tegelijk weg bij de rest, maar dat veranderde snel.

De baan werd droger en de regenbanden werden ingewisseld. Al snel werd duidelijk dat Norris zijn auto daar niet op had afgesteld, in tegenstelling tot De Vries. De Nederlander reed het gat van zestien seconden in no-time dicht en verschalkte Norris op fraaie wijze.

In de slotfase reed De Vries vervolgens zelf ook ver weg van de rest en dus pakte hij na de sprintrace in Frankrijk zijn tweede zege van het jaar. Norris werd nog wel net tweede, na een fel gevecht met Sette Camara en Antonio Fuoco.

De Braziliaan tikte Fuoco in de slotbochten rond, waardoor hij zelf als derde over de streep kwam, maar al snel kreeg hij niet geheel onterecht een tijdstraf van tien seconden. Fuoco, die snel zijn weg had hervonden, mocht zo alsnog het podium betreden.

Vader van 11-jarige ligt op sterven, zoon vraagt politie om hulp

Een tweet van Politie Rotterdam-Centrum heeft de tongen losgemaakt op Twitter. De politie schrijft dat ze op de Witte de Withstraat werden aangesproken door een jongetje van elf jaar met de vraag of ze iets aan het lawaai, veroorzaakt door auto's en motoren, kunnen doen. 

Het jongetje vraagt dat niet zomaar; zijn 38-jarige vader is terminaal ziek en heeft heel erg veel last van de herrie. Onder het bericht wordt zeer verdeeld gereageerd: zo is iemand van mening dat het gezin dan maar moet verhuizen als het niet tegen de herrie kan. Daarop reageren veel mensen verontwaardigd, en ook de politie geeft aan "dat het niet om reguliere geluidsoverlast gaat, maar om motoren zonder 'decibelkillers' en 'veelal gehuurde dure auto's waarmee opzettelijk onnodig geluid wordt veroorzaakt, met het kennelijke doel aandacht te krijgen. Wij geven ze die aandacht ook graag"

Een ander is van mening dat de politie zich bezig moet gaan houden met wetshandhaving in plaats van zinloze twitterberichten te verspreiden. Hij is nieuwsgierig "hoeveel voertuigen de politie inmiddels heeft aangehouden in verband met decibeloverschrijding."  Het droge antwoord van de politie hierop luidt dat hij dat kan vinden tussen de 'zinloze tweets'. 

Gelukkig zijn er ook nog lovende reactie's voor de agenten. Zo reageren enkele mensen die zelf in de palliatieve zorg werken dat ze het enorm triest voor het jochie vinden. Een ander bedankt haar collega-hulpverleners: "Hallo collega-hulpverleners. Als verpleegkundige in de palliatieve zorg weet ik hoe zo’n situatie of vraag je kan raken. Ik voel plaatsvervangende schaamte voor de reacties die jullie krijgen op de tweet. Dank voor dit aangrijpende inkijkje in jullie dagelijkse werk."

22-jarige Pool verdronken in Waalwijk

Een 22-jarige Poolse man uit Waalwijk is verdronken in een waterplas bij de Vijverlaan. De man raakte vrijdagavond 27 juli onder water nadat hij om hulp riep.

Verschillende hulpdiensten rukten vrijdagavond rond 19.45 uur uit naar de locatie. Meerdere mensen hoorden de man kort hiervoor in het midden van het water om hulp roepen. Even later verdween hij onderwater. Direct werden er duikteams van de brandweer ingezet. Om een goed overzicht te krijgen, ging ook een drone de lucht in. Toen het die avond te donker werd, stopten de duikers met de zoektocht.

Zaterdagmorgen werd de zoektocht direct hervat met de hulp van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen. Hiernaast werd er een sonarboot ingezet. In de middag werd het levenloze lichaam van de man in de waterplas aangetroffen. Waarom de man in de problemen kwam is niet bekend.

CD Projekt RED verklaart character customization Cyberpunk 2077

Zoals waarschijnlijk bekend is, is CD Projekt REDs aankomende RPG Cyberpunk 2077 in first-person. Maar toch heeft de game character customization waardoor je het hoofdpersonage helemaal naar wens aanpast. Waarom ze daarvoor gekozen hebben, legt quest designer Patrick Mills uit in een interview met Official Xbox Magazine.

In first-person games zie je de wereld door de ogen van het personage dat je bestuurt. Hierdoor zie je vaak niet meer dan de handen van het personage, wat het toevoegen van een uitgebreide character customization een beetje vreemd maakt. CD Projekt RED heeft hiervoor gekozen omdat Cyberpunk 2077 echt jouw verhaal moet worden.

"Het is een RPG," aldus Mills. "Het is een RPG nog voor het een shooter is. En het gaat om het maken van het personage, het inleven in het personage, het leven in deze wereld en alle keuzes maken, niet alleen vanuit het personage, maar ook vanuit jezelf. In The Witcher heb je Geralt, en Geralt had een geschiedenis. Hij heeft decennia aan boeken, games, comics en zelfs televisieseries, en het ging erom hem door zijn verhaal te leiden. Maar in Cyberpunk 2077 willen we dat het jouw verhaal is. Het first-person perspectief is de enige juiste manier om dat te bewerkstelligen."

Cyberpunk 2077 verschijnt op pc, Xbox One en PlayStation 4.

cyberpunk 2077

Geen gridstraf voor Verstappen na ophouden Grosjean

De kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije verliep al niet lekker voor de coureurs van Aston Martin Red Bull, maar er lijkt nog een staartje aan te komen. Max Verstappen zou Romain Grosjean in Q3 hebben opgehouden, waarvoor de Nederlander zich nu moet verantwoorden bij de stewards.

In de laatste ronde van Q3 ging Verstappen even van het gas om een gaatje te creëren voor zijn ultieme run, maar hij had niet in de gaten dat Grosjean achter hem zat. De Fransman zat wel in zijn vliegende ronde en werd zodoende opgehouden en kon geen verbetering laten noteren.

Grosjean maakte zich vlak na het incident flink boos, zoals via de teamradio te horen was. "Dat kan echt niet, ik was aan een snelle ronde bezig  en had de volgende ronde enorm veel spray."

Later vanmiddag moeten Verstappen en Aston Martin Red Bull zich verantwoorden. Op basis daarvan neemt de FIA een besluit en wordt mogelijk een gridstraf gegeven. Voor dergelijke incidenten wordt een coureur meestal drie plaatsen teruggezet.

Update 18.30 uur:

Max Verstappen krijgt geen straf voor het ophouden van Romain Grosjean in Q3 van de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije, zo meldt Racingnews365.nl zaterdag.

Finales voor Hogenkamp en Griekspoor

Nederlands tennis succes op het tweede niveau. Richel Hogenkamp staat in de finale van de ITF-80k toernooi van Praag en Tallon Griekspoor is er voor het eerst in zijn tennisloopbaan in geslaagd de finale te halen van een challengertoernooi.

Hogenkamp won in in de halve finales van het toernooi in Praag van Tamara Korpatsch (3). De als tweede geplaatste Hogenkamp begon moeizaam aan de partij maar na een 3-5 achterstand in de eerste set wist ze de partij volledig naar haar hand te zetten. Na anderhalf uur zegevierde ze met 7-5 en 6-3.

Griekspoor speelt momenteel in Tampere, Finland. In de halve eindstrijd rekende hij af met de Fransman Tristan Lamasine. Het werd 6-4 en 7-5. Lamasine was in de kwartfinales nog te sterk voor Thiemo de Bakker.

Griekspoor, die als zesde is geplaatst, speelt in de strijd om de titel tegen de als derde geplaatste Argentijn Juan Ignacio Londero. In november vorig jaar stond Griekspoor voor het laatst in een finale, maar dat was een futuretoernooi in Heraklion in Griekenland. De speler uit Nieuw-Vennep haalde eerder dit jaar de halve finales van het challengertoernooi in Francavilla in Italië. 

Dumoulin: "Dit is echt super"

Tom Dumoulin heeft de afsluitende tijdrit in de Tour de France gewonnen. De 27-jarige Nederlander van Sunweb was net één seconde sneller dan Chris Froome en pakte daarmee zijn eerste ritzege in deze Tour de France.

Dumoulin kon het na afloop niet geloven, zo liet hij meermaals weten voor de camera's van de NOS. "Ik kan het niet geloven. Dit is zo'n bizar einde. Dit had vooraf niemand verzonnen. Vanochtend die stress met de tijdrittrui die we kwijt waren en dan nu dit. Een seconde verschil. Kun je het geloven? Er valt nu zoveel stress van me af. Ik ben zo blij. Ik ga hier even heel hard van genieten met iedereen van de ploeg. Ongelooflijk dat het zo uitpakt."

"Ik had een superdag. Ik wil nooit mijn tussentijden weten, maar ik heb geen risico genomen. Ik voelde dat ik een goede dag had en dat het voor Roglic en Froome moeilijk zou worden. Maar dat ik dan ook nog de tijdrit met een verschil van één seconde win. Wat een ontknoping. Dit is echt super."

Dumoulin en Chris Froome worden de eerste renners die zowel in de Giro als de Tour op het eindpodium staan. Pantani wist in 1998 wel allebei de rondes te winnen.

Vampyr krijgt story en hard mode

Afgelopen juni is Vampyr uitgekomen. Hierin speel je dokter Jonathan Reid in het London van 1918, die als vampier om moet leren gaan met zijn bloeddorst. De prachtige sfeer en het interessante verhaal kunnen volgens onze review echter niet helemaal verbloemen dat de combat tekortschiet. Binnenkort kun je ervoor kiezen dat gevechten niet meer zijn dan simpel te overkomen obstakels.

Ontwikkelaar Dontnod Entertainment heeft namelijk aangekondigd deze zomer nog twee nieuwe moeilijkheidsniveaus toe te voegen aan de game. In de story mode ligt de nadruk niet geheel verrassend op het verhaal. De moeilijkheid wordt naar beneden geschroefd, zodat niets de speler ervan weerhoudt het verhaal te volgen zonder vast te lopen op de gevechten. Wil je juist wel uitgedaagd worden, dan is daar de hard mode. De speler krijgt in deze modus minder XP, wat ervoor zorgt dat er bijna niets anders opzit dan je te voeden met onschuldige inwoners.

Na de release klaagden de nodige spelers over de moeilijkheidsgraad van de game. Voor hen is story mode wellicht het duwtje in de rug om de game toch nog door te spelen. Vampyr is beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

'Real vindt Hazard te duur en kiest voor interne oplossing'

Sinds het vertrek van Cristiano Ronaldo wordt Real Madrid in verband gebracht met nieuwe wereldsterren, maar misschien komt er geen vervanger.

Real Madrid is niet langer geïnteresseerd in Eden Hazard, zo weet AS zaterdagochtend te melden. De Belgische vleugelaanvaller van Chelsea werd na het afhaken van Neymar en Kylian Mbappé meer dan eens gelinkt aan een overstap naar de Spaanse hoofdstad, maar de Koninklijke acht zijn komst momenteel onnodig en denkt de spelers voor zijn positie reeds in huis te hebben.

Julen Lopetegui, de nieuwe trainer van Real Madrid, is bijzonder gecharmeerd van Isco, met wie hij al samenwerkte bij de nationale ploeg van Spanje. Onder Zinédine Zidane was de 26-jarige aanvallende middenvelder vorig seizoen niet altijd een vaste waarde in het Santiago Bernabeu. Desondanks twijfelde Lopetegui niet aan Isco, die altijd een vaste waarde bleef bij de Spaanse ploeg.

De 51-jarige oefenmeester is dan ook van plan om van Isco een bepalende speler te maken in zijn team bij Real Madrid. Daarnaast heeft hij een grotere rol in gedachten voor Marco Asensio, die komend seizoen vaker aan spelen moet toekomen. Al met al achten de Madrilenen de komst van Hazard daarom onnodig, temeer omdat er hoogstwaarschijnlijk diep in de buidel getast moet worden voor de vleugelaanvaller.

Het contract van Hazard bij Chelsea loopt nog tot medio 2020 en the Blues zijn geenszins van plan om mee te werken aan een transfer. Real Madrid denkt naar verluidt minimaal tweehonderd miljoen euro te moeten betalen voor de aanvaller. Dat is zelfs voorzitter Florentino Perez te gortig, concludeert de Spaanse krant.

Hazard gaf direct na het WK aan zelf wel open te staan voor een nieuwe uitdaging in Madrid en Real beloofde grote aankopen. Ook doelman Thibaut Courtois wordt genoemd om zich bij de winnaar van de Champions League aan te sluiten. Tot nu toe heeft de club alleen wat toekomstaankopen gedaan, rechtsback Alvaro Odriozola en de jonge spits Vinicius Junior gepresenteerd, waardoor meer vuurwerk nog wel wordt verwacht bij de Madrilenen.

Dumoulin wint tijdrit in Tour, Froome voorbij Roglic in klassement

Tom Dumoulin heeft de voorlaatste rit in de Tour de France van 2018 gewonnen. De Nederlander van Sunweb was één seconde sneller dan Christopher Froome in de tijdrit. Geraint Thomas werd derde in de tijdrit en heeft nog een kleine twee minuten voorsprong in het algemeen klassement op Dumoulin. In het algemeen klassement gaat Froome nog voorbij Primoz Roglic in het klassement. Steven Kruijswijk blijft op de vijfde plaats staan in het algemeen klassement staan. 

Maciej Bodnar, de winnaar van de afsluitende tijdrit van vorig jaar in de Tour de France, mocht als een van de eerste van start gaan in de tijdrit van Saint-Pée-sur-Nivelle naar Espelette over 31 kilometer. De Poolse tijdritkampioen klokte weliswaar de snelste tijd van 44 minuten en 26 seconden, maar hij kon niet lang genieten van de leiderspositie.

Michael Hepburn die een paar minuten later was gestart dan Bodnar klokte onderweg al snellere tussentijden onderweg en bij de finish was hij twee minuten en elf seconden sneller dan de Pool. Ook Luke Durbride moest vroeg aan de start verschijnen. De Australiër was één minuut en dertien seconden langzamer dan zijn landgenoot.

Jonathan Castroviejo kwam als eerste in de buurt bij Hepburn. De Bask van team Sky klokte bij het eerste tussenpunt na dertien kilometer dezelfde tussentijd als Hepburn. In het tweede deel van de tijdrit bleek de Australiër toch een net iets sterker tweede deel te hebben gereden, waardoor hij nog wat langer mocht genieten van de hot seat.

Marc Soler was de eerste die onder de tijd van Hepburn. De Catalaan van Movistar had bij het eerste tussenpunt een achterstand van dertien seconden op Hepburn, bij het tweede tussenpunt liep dat op naar zeventien seconden, maar in het laatste deel reed wist hij de achterstand goed te maken en was vijf honderdste sneller dan Hepburn.

Het was niet lang wachten op een volgende snelle tijd. Søren Kragh Andersen zat bij de tussentijden in de buurt van de snelste tussentijden, maar aan de finish verbeterde de Deen van Sunweb de tijd met een halve minuut: 41.43. Lang kon Kragh Andersen niet genieten van zijn eerste positie. Vijf minuten nadat de Deen de snelste klokte ging Michal Kwiatkowski er met een halve seconde onder door.

Kwiatkowski stond lang aan de leiding, maar nadat de klassementsrenners voorbij het eerste tussenpunt waren werd duidelijk dat de dagzege naar een van de klassementsrenners ging. Steven Kruijswijk was sneller dan de klassementsrenners die achter hem stonden en behield daarmee zijn vijfde plaats in het algemeen klassement.

Voor Primoz Roglic verging het wat minder. Waar bij LottoNL-Jumbo de hoop was om nog naar de tweede plaats op te schuiven in het algemeen klassement verloor de Sloveen al veel tijd op Chris Froome bij het eerste tussenpunt en zakte naar de vierde plaats in het virtuele klassement. Froome reed een super tijdrit en was bij de eerste twee tussenpunten ook sneller dan Tom Dumoulin, die op twee seconden volgde van Froome. Thomas had zowel bij het eerste als het tweede tussenpunt de snelste, maar zag Froome wel naderen.

In het slot van de tijdrit kon Roglic niet meer dichter komen bij Froome, waardoor de Sloveen op de vierde plaats komt na de tijdrit, waardoor LottoNL-Jumbo de nummers vier en vijf in het klassement heeft.

Froome was aan de finish 52 seconden sneller dan Kwiatkowski, die tot dan toe nog steeds de snelste had staan. Dumoulin wist in de slotfase nog te versnellen en pakte nognet de tijd van Froome. Thomas kwam ook niet aan de tijd van Dumoulin, waardoor de Nederlander van Sunweb zijn eerste ritzege pakte deze Tour.

Huntelaar geeft Oranjedroom niet op: ''Ik blijf gretig''

Klaas-Jan Huntelaar koestert nog altijd de hoop om op een dag weer voor het Nederlands elftal te spelen, ook al lijkt het niet erg waarschijnlijk.

Vorig jaar zat Huntelaar onder bondscoach Dick Advocaat voor het laatst bij de voorselectie. Daarna bleef het stil rondom Huntelaar en het Nederlands elftal. “Tijdens het WK denk ik wel aan Oranje. Maar het ligt nu niet voor de hand dat ik erbij kom, gezien de keuzes die gemaakt zijn. Het systeem is niet in mijn voordeel”, aldus Huntelaar in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Toch heeft hij nog wel contact met de technische staf van Oranje. “Bondscoach Ronald Koeman is een keer bij Ajax geweest en toen hebben we even gesproken. Hij vertelde mij open en eerlijk dat hij met een jonge generatie verder gaat. Prima, maar ik heb ook gezegd dat ik altijd gretig blijf.''

Huntelaar kwam vorig seizoen regelmatig in actie bij Ajax en gaat ook komend seizoen weer de concurrentie aan met Kasper Dolberg. De Deen kon door een blessure niet in actie komen tegen Sturm Graz (2-0). Huntelaar miste een aantal opgelegde kansen in deze wedstrijd, net zoals hij ook vorig seizoen veel mogelijkheden liet liggen. “Ik had er meer uit moeten halen. Meer doelpunten moeten maken, meer assists moeten geven. Soms was het wel oké, maar soms ook niet. Ik miste te veel kansen”, erkent de aanvaller.

Huntelaar maakt zich geen zorgen over het feit dat hij meer kansen mist dan voorheen. “Dat wijt ik ook niet aan het feit dat ik ouder word. Ik wil het maximale eruit halen. Ik gebruik het vorige seizoen juist als motivatie. Zo gaat dat in een loopbaan. Dingen mislukken, dan moet je weer doorgaan totdat het wel lukt.''

Heracles stunt met komst oud-speler van AC Milan

Alexander Merkel mag zich naast oud-speler van AC Milan en enkelvoudig international van Kazachstan nu ook de elfde zomeraanwinst van Heracles noemen.

De 26-jarige middenvelder heeft een contract voor één seizoen getekend met een optie op een tweede jaar, meldt de club via de officiële kanalen. Merkel speelde vorig seizoen bij Admira Wacker, maar daar liep zijn contract af.

De ervaren middenvelder, enkelvoudig international van Kazachstan, is de elfde aanwinst voor het team van trainer Frank Wormuth. Eerder legde men Adrián Dalmau, Zeki Erkilinc, Joey Konings, Maximilian Rossmann, Jelle van Benthem, Yoëll van Nieff, Stephen Sama, Silvester van der Water, Lennart Czyborra en Janis Blaswich vast.

Merkel maakte in 2008 de overstap van VfB Stuttgart naar AC Milan en werd gezien als een groot talent. Hij speelde dertien wedstrijden in het eerste elftal van i Rossoneri en voetbalde hierna voor Genoa, Udinese, Watford, Grasshopper, Pisa, VfL Bochum en dus voor het Oostenrijkse Admira Wacker.

“We zijn blij met de komst van Alexander”, vertelt technisch manager Mark-Jan Fledderus. “Voor Heracles is het bijzonder om iemand met zoveel internationale ervaring in huis te halen. Daar kunnen onze jonge talenten weer hun voordeel mee doen. Zijn voetbalkwaliteiten staan buiten kijf, maar Alexander heeft door verschillende omstandigheden de laatste jaren niet het maximale van zichzelf kunnen laten zien.”

“We gaan samen met hem de uitdaging aan om zijn talent weer volledig tot wasdom te laten komen en zijn ervan overtuigd dat dat gaat lukken. Zowel de scouting als ik hebben afgelopen seizoen meerdere wedstrijden van Alexander bezocht. We hebben een duidelijk beeld van hem. Hij voegt spelinzicht en ervaring toe aan ons middenveld. Alexander is een speler die het spel goed kan lezen en snel de oplossingen ziet”, besluit Fledderus.

F1: Hamilton op pole na kletsnatte kwalificatie

Lewis Hamilton heeft tijdens een kletsnatte kwalificatie op de Hungaroring in Boedapest pole-position gepakt. De coureur van Mercedes bleef zijn ploeggenoot Valtteri Bottas een fractie voor. Ook Carlos Sainz jr. en Pierre Gasly toonden aan goede coureurs in de regen te zijn met een plek in de top zes. Max Verstappen viel tegen in de regen en werd slechts zevende.

Aan het begin van Q1 stonden alle coureurs op intermediates, vanwege de regen, maar al snel wisselden een aantal rijders naar de ultra soft-compound om te kijken of er een snellere tijd mogelijk was. Dat was vervolgens ook zo, waardoor de coureurs alle kanten op sprongen in de lijst met snelste tijden. Aan het einde van de rit waren Stoffel Vandoorne, Charles Leclerc, Esteban Ocon, Sergio Perez en Sergey Sirotkin de traagsten van het pact.

Bij aanvang van Q2 stond iedereen op ultra soft-banden, behalve Sebastian Vettel. Die koos voor intermediates, wat een gouden greep bleek te zijn. Al snel begon het weer te regenen, wisselde alles en iedereen van compound en begon het circus weer opnieuw. Niet veel later werden zelfs de full wet-banden van stal gehaald en leek het lastig om nog een snelle tijd te klokken. Hierdoor waren de regengoden Fernando Alonso, Nico Hülkenberg, Daniel Ricciardo, Marcus Ericson en Lance Stroll het minst gunstig gezind.

Door de weersomstandigheden werd Q3 afgewerkt op full wets. Er werden ook geen twee stints gereden, zoals gebruikelijk. Iedereen bleef de volle tijd op de baan om een zo snel mogelijke tijd neer te zetten. Zo liet Sainz jr. zien een prima coureur te zijn, want in de gehele kwalificatie maakte hij geen enkele fout. Toch bleken de Mercedessen uiteindelijk het snelste te zijn, waar Hamilton pole-position pakte.

Uitslag kwalificatie GP van Hongarije:

# Rijder Team Q1 Q2 Q3 Ronden
1. L. Hamilton Mercedes 01:17.419 01:31.242 01:35.658 26
2. V. Bottas Mercedes 01:17.123 01:32.081 01:35.918 25
3. K. Räikkönen Ferrari 01:17.526 01:32.762 01:36.186 26
4. S. Vettel Ferrari 01:16.666 01:28.636 01:36.210 24
5. C. Sainz Jr. Renault 01:17.829 01:30.771 01:36.743 25
6. P. Gasly Toro Rosso 01:18.577 01:31.286 01:37.591 25
7. M. Verstappen Red Bull 01:16.940 01:31.178 01:38.032 24
8. B. Hartley Toro Rosso 01:18.429 01:32.590 01:38.128 25
9. K. Magnussen Haas 01:18.314 01:32.968 01:39.858 24
10. R. Grosjean Haas 01:17.901 01:33.650 01:40.593 24
             
11. F. Alonso McLaren 01:18.208 01:35.214   19
12. D. Ricciardo Red Bull 01:18.540 01:36.442   21
13. N. Hulkenberg Renault 01:17.905 01:36.506   20
14. M. Ericsson Sauber 01:18.641 01:37.075   22
15. L. Stroll Williams 01:18.560     15
             
16. S. Vandoorne McLaren 01:18.782     11
17. C. Leclerc Sauber 01:18.817     13
18. E. Ocon Force India 01:19.142     12
19. S. Pérez Force India 01:19.200     11
20. S. Sirotkin Williams 01:19.301     12

Klopp haalt uit naar 'worstelaar' Sergio Ramos

Jürgen Klopp heeft twee maanden na de verloren CL-finale eindelijk uitgesproken wat hij echt vindt van het incident tussen Sergio Ramos en Mo Salah.

De grote ster van Liverpool moest het veld al in de eerste helft verlaten na een stevig duel met de aanvoerder van Real Madrid. De arm van Salah raakte - al dan niet opzettelijk - klem tussen de armen van de verdediger en bij het neergaan raakte zijn schouder ontwricht. Einde wedstrijd voor hem en eigenlijk ook einde wedstrijd voor Liverpool, want zonder hem had de Engelse ploeg aanvallend niets meer in te brengen. Het duel eindigde in 3-1 voor de Koninklijke.

Klopp wilde destijds niets over het incident zeggen, maar heeft zich nu wel uit de tent laten lokken door The Guardian. Hij noemt het meedogenloos en wreed en vergelijkt de actie met 'iets wat je bij worstelwedstrijden vaak ziet'. Ramos lachte het direct weg en bezwoer dat er geen opzet in het spel was, maar de Duitse trainer van Liverpool denkt er duidelijk anders over. ''Als je het terugkijkt en geen fan bent van Real Madrid, vind je dit een wrede overtreding.''

Arbiter Milorad Mazic had anders moeten handelen, aldus Klopp, die benadrukt dat het bepaald niet de eerste keer is dat de Spaanse verdediger te hard is in duels. ''Ik zag de scheidsrechter grote wedstrijden op het WK en daar heeft niemand het over, maar toen had hij het beter in moeten schatten. Als de VAR er was geweest, had hij zeker gezegd dat hij het moment nog eens moest bekijken.''

Niet dat hij volgens Klopp direct rood had moeten geven... ''Maar wel om er nog eens naar te kijken en te zeggen 'Wat was dat?' Het was meedogenloos en ik weet niet zeker of we dit ooit nog eens zullen zien op een voetbalveld. Dat iemand het veld op gaat, de keeper een elleboog geeft en de topscorer als een worstelaar naar de grond trekt om de wedstrijd te winnen, want dat is het verhaal van die finale'', memoreert de oefenmeester van Liverpool.

Ook de reactie van Ramos na afloop stoort Klopp. ''Hij zei veel dingen die ik niet kon waarderen als persoon. Hij gedroeg zich alsof het normaal was, maar dat is het niet. Hij heeft vaker dit soort momenten, zoals tegen Juventus vorig jaar, en daar heeft niemand het meer over. Het is alsof hij elk wapen gebruikt om de wedstrijd te winnen. Mensen verwachten misschien dat ik ook zo denk, maar dat doe ik niet Wij spelen ook agressief, maar ik gebruik ook altijd het woord 'toegestaan'. Normaal gesproken word je voor zo'n actie als die van hem gestraft. Iemand ziet het en je wordt vier of vijf weken geschorst, maar hier zag niemand het.''

De Duitser voelt aan dat sommigen zullen zeggen dat hij dat niet gezegd zou hebben als Liverpool de wedstrijd had gewonnen, maar dat ontkent hij. ''De scheidsrechter had het lef moeten hebben om in te grijpen. Nu kregen we niet waar we recht op hadden en als je je dit schrijft zullen mensen zeggen dat ik een zwakkeling ben of een slechte verliezer en een huilebalk, maar dat ben ik niet. Ik heb het geaccepteerd. Het is niet alsof ik 's morgens wakker word en denk: ' Ramos!'

Generaal Iran aan Trump: 'Jij start de oorlog, wij maken het af'

De Amerikaanse president Donald Trump gooide onlangs in hoofdletters de knuppel in het Amerikaans-Iraanse hoenderhok en daar heeft Iran op gereageerd.

President Hassan Rouhani vond het niet nodig om te reageren op 'dit soort kansloze taal', maar dat geldt niet voor generaal Qassem Soleimani, de baas van de elitemacht van de Iraanse Revolutionaire Garde. Volgens hem is het namelijk zijn militaire plicht om wél te reageren op Trump's dreigende taal.

Soleimani was dan ook duidelijk en sprak richting Trump: "We zijn klaar om de confrontatie met je aan te gaan", aldus de generaal, die The Donald een gokker noemde. "Jij begint de oorlog, maar wij zullen de oorlog afmaken."

Dumoulin is tijdritpak kwijt, Spaanse kledingsponsor maakt snel een nieuwe

Er was vanochtend even paniek bij Sunweb. Het tijdritpak van Tom Dumoulin kon niet meer gevonden worden, waarna de kledingsponsor Etxeondo snel een nieuw tijdritpak maakte voor de wereldkampioen tijdrijden.

Gelukkig voor Sunweb is kledingfabrikant Etxeindo in San Sebastian gevestigd, dicht bij de startplek van de tijdrit vandaag. Er werd snel een nieuw regenboogpak in elkaar genaaid, waarna het snel naar de startplaats is vervoerd.

Om 16:27 vertrekt Dumoulin voor de 31 kilometer lange tijdrit naar Espelette.


Vettel bovenaan in laatste training, Verstappen 6e

De laatste vrije training voor de Grand Prix van Hongarije is als snelste afgesloten door Sebastian Vettel. De Duitser was in zijn Ferrari iets sneller dan Mercedes-coureur Valtteri Bottas, die ook nog even in contact kwam met de vangrail.

De Red Bulls zaten er op vrijdag nog uitstekend bij: zowel Daniel Ricciardo als Max Verstappen sloten de twee trainingen in de top-3 af. Zaterdag ging het wat minder soepel en moest het duo genoegen nemen met de vijfde en zesde plek, ook nog achter Kimi Räikkönen en Lewis Hamilton.

Om 15.00 uur gaat de kwalificatie van start op de Hungaroring bij Boedapest.

Uitslag derde vrije training GP van Hongarije

Pos.  Rijder Team Tijd ronden
1.   S. Vettel Ferrari 1:16.170 16
2.   V. Bottas Mercedes 1:16.229 17
3.   K. Räikkönen Ferrari 1:16.373 16
4.   L. Hamilton Mercedes 1:16.749 17
5.   D. Ricciardo Red Bull 1:16.803 11
6.   M. Verstappen Red Bull 1:16.946 14
7.   C. Sainz Jr. Renault 1:17.754 17
8.   N. Hulkenberg Renault 1:18.083 18
9.   R. Grosjean Haas 1:18.084 19
10.   P. Gasly Toro Rosso 1:18.139 22
11.   K. Magnussen Haas 1:18.230 17
12.   B. Hartley Toro Rosso 1:18.252 19
13.   C. Leclerc Sauber 1:18.376 19
14.   F. Alonso McLaren 1:18.467 15
15.   E. Ocon Force India 1:18.512 20
16.   S. Sirotkin Williams 1:18.630 17
17.   S. Vandoorne McLaren 1:18.789 14
18.   M. Ericsson Sauber 1:18.842 18
19.   S. Pérez Force India 1:18.962 18
20.   L. Stroll Williams 1:19.132 20

Samsung komt met onbreekbaar scherm

Elektronicagigant Samsung heeft een nieuwe uitvinding naar voren gebracht: een onbreekbaar scherm, gemaakt van een flexibel OLED-paneel met er overheen een onbreekbaar laagje en een bedekkend venster.

Hoe onbreekbaar 'onbreekbaar' nou echt is valt natuurlijk te betwijfelen, alles kan immers kapot, maar Samsung is vol vertrouwen: men verwacht dat de schermen gebruikt kunnen worden in auto's, draagbare spelcomputers, tablets en zelfs militaire apparatuur.

"Het is niet alleen handig voor draagbare elektronica omdat het onbreekbaar is, maar ook vanwege het lage gewicht, de doorlaatbaarheid en de hardheid, waardoor het erg op glas lijkt", aldus Kim Ho-jung van Samsung. "Glas raakt alleen veel makkelijker beschadigd."

Op plastic komen dan weer eerder krasjes dan in glas, maar daar houdt Samsung zich uiteraard stil over. Tijdens tests overleefde het scherm onder meer een valtest: 26 achtereenvolgende valpartijen vanaf 1,2 meter hoogte, terwijl ook 1,8 meter geen (zichtbare) schade opleverde.

Ook in extreem weer is het ding te gebruiken: bij 32 graden onder nul en 72 graden boven nul werkte het scherm nog prima, hoewel je daar met de meeste mobiele telefoons vermoedelijk weinig aan hebt, want die zijn er dan al lang mee gekapt.

Het onbreekbare scherm (Bron: YouTube)

Japans dorp: geen ninja's gezocht

Het Japanse dorp Iga heeft in allerijl een persbericht doen uitgaan dat het niet op zoek is naar ninja's. Dat deed men nadat een advertorial op de Amerikaanse radio helemaal uit de hand liep.

Het spotje bevatte namelijk een oproep om je aan te melden als kandidaat-ninja, omdat Iga, gelegen middenin de traditionele thuisregio van de ninja's, mede door de tegenvallende geboorteaantallen een groot tekort zou hebben aan sluipende shuriken-werpers. Niet zo handig als je een jaarlijks ninja-festival hebt dat meer dan 30.000 toeristen trekt en ook nog eens van plan bent om je gemeentehuis te verplaatsen zodat er een tweede ninja-museum geopend kan worden.

De oproep ging uiteraard al snel als een lopend vuurtje de wereld over. Een goedgetrainde ninja zou tot wel 85.000 dollar per jaar kunnen verdienen met kelensnijden en ander leuks, waarna meer dan honderd aanmeldingen uit 23 verschillende landen binnenstroomden.

"Er klopt niks van", zegt Motoyoshi Shimai, een ambtenaar die verantwoordelijk is voor het toerismebeleid van Iga. Hij moest de hoopvolle moordmachines-in-spe het teleurstellende nieuws brengen: Iga is niet op zoek naar zwartgeklede tanto-prikkers. "De meeste mensen vroegen of we echt vacatures open hadden, maar er zaten ook mensen tussen die ons smeekten om een baan en zichzelf probeerden te promoten."

Wel is het dorp positief verrast door de overweldigende belangstelling voor ninja's en heeft de actie in ieder geval zijn doel bereikt en een hoop bekendheid opgeleverd.

Oudste mens ter wereld (117) overleden

Niet bepaald voor het eerst is de oudste mens ter wereld overleden. De Japanse Chiyo Miyako is afgelopen zondag overleden op de alleszins respectabele leeftijd van 117 jaar en 81 dagen, zo heeft Guinness World Records laten weten.

De op 2 mei 1901 geboren Miyako was volgens haar nabestaanden een praatgrage vrouw, die haar hobby - kalligrafie - tot op hoge leeftijd bleef uitoefenen. Zoals wel meer mensen hield ze van lekker eten, vooral sushi en paling gingen er met smaak in.

Miyako werd pas onlangs officieel erkend als oudste mens ter wereld: Guiness World Records moest eerst flink wat bewijsstukken controleren. Uiteindelijk was ze vanaf april de oudste mens ter wereld, toen overleed landgenote Nabi Tajima op eveneens 117-jarige leeftijd.

Wie nu de oudste mens op aarde is moet nog even uitgeplozen worden, maar Kane Tanaka - wederom een Japanse - lijkt met 115 jaar en ruim 200 dagen de beste papieren te hebben. Overigens zijn er voor zover bekend nu 'slechts' vier 115-jarigen, dus het gaat wel even duren voor er weer iemand 117 kaarsjes uit mag blazen.

Foutparkeerder slaat agent in elkaar

Een agent is vrijdagavond op de Markt in Uden gewond geraakt nadat hij meerdere klappen tegen zijn hoofd kreeg. Het had alles te maken met een auto die op de stoep geparkeerd stond. De zaak liep volledig uit de hand toen de agent daar iets van zei.

Tegen 23.00 uur was de politieman samen met zijn collega aan het werk in Uden. Ze reden over de Markt toen ze op de stoep voor een snackbar een auto zagen staan met daarbij een aantal personen. Toen de agenten bij het groepje informeerden naar de eigenaar van de auto werden ze meteen agressief benaderd door een man, die begon te schelden, bedreigen en beledigen.

Omstanders
Al schreeuwend kwam hij vlak voor de agent staan, die hem daarop wegduwde. De man haalde vervolgens met zijn hand uit naar het hoofd van de agent, die een klap maar net kon afweren. De vlam sloeg in de pan en omstanders begonnen zich met de situatie te bemoeien. Door de agressieve man werd de agent meerdere keren hard tegen zijn hoofd geslagen. Die verzette zich door zijn wapenstok te gebruiken en dat had effect. Met veel moeite kon de man uiteindelijk worden aangehouden.

Getuigen
De aangehouden man is een 31-jarige inwoner van Uden, een bekende van de politie. Hij zit vast en wordt verhoord. De politie zoekt getuigen van het voorval en houdt er rekening mee dat er mensen zijn die met hun mobiele telefoon beelden hebben gemaakt van de situatie op de Markt. 

Fatsoensnormen
De leiding van de politie Oost-Brabant vindt het onacceptabel wat er vrijdagavond in Uden is gebeurd: "Dit gaat alle fatsoensnormen te buiten. Helaas hebben onze agenten vaker te maken met geweld en dit is op geen enkele manier goed te praten. Politiemensen moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Het is goed dat er aangifte is gedaan van deze trieste gebeurtenis. Het is aan het Openbaar Ministerie om deze zaak verder af te handelen. Waar mogelijk zullen wij de betrokken agenten ondersteunen", zo laat de eenheidsleiding weten.

'Battlefield V battle royale niet stand-alone'

Als we het hebben over Fortnite, dan bedoelen we vaak de populaire gratis battle royale-modus van de game. Terwijl dit eigenlijk maar een onderdeel is. Voor Nintendo Switch is zelfs uitsluitend deze modus uitgekomen. EA is niet van plan eenzelfde strategie toe te passen bij Battlefield V.

Battle royale is razend populair, dus vrijwel elke bekende shooter voegt een modus toe waarin je alleen of met een squad als enige overlevende(n) over moet blijven. De battle royale-modus in Battlefield V wordt door EA en DICE gezien als onderdeel van het totale pakket. Deze zal dus altijd ingebakken zitten in de game en niet losstaand (gratis) beschikbaar komen. "We vinden het interessant om te experimenteren met een free-to-play stand-alone game in het shooter genre of een ander genre, maar ik denk niet dat dat is hoe we momenteel naar Battlefield kijken," aldus EA CFO Blake Jorgensen.

Battlefield V wordt gelanceerd op 19 oktober voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

battlefield v

EA staat open voor cross-platform multiplayer

EA heeft onthuld dat ze open staan voor cross-platform multiplayer voor hun toekomstige titels. "We kijken naar een aantal grote franchises en hoe we cross-platform kunnen aanbieden op eenzelfde manier als Fortnite dat doet," aldus EA’s vice-president van Investor Relations Chris Everden.

EA kijkt dan vooral naar titels die een grote en diverse spelersgroep hebben. "De mogelijkheid om PC met mobiel, of mobiel met console te verbinden brengt familie en vrienden samen. Dit gaat een belangrijk onderdeel zijn in onze toekomst. Verwacht meer hiervan van ons." Deze uitspraak deed Everden nadat hij aangaf te geloven dat "een groot deel van de game-ervaring in de cloud zal bestaan" tussen drie tot vijf jaar. Dit zou cross-platform een stuk makkelijker en vanzelfsprekender moeten maken.

Voor welke titels EA cross-platform in petto heeft, is dus nog niet bekend. Als je kijkt naar grote spelersgroepen dan zou in de toekomst FIFA of Battlefield spelen met vrienden die een andere console hebben dan jij, een van de mogelijkheden kunnen zijn.

electronic arts

Minit voor Switch krijgt releasedatum

De releasedatum van de Switch-versie van Minit, een minimalistische game van Nederlandse makelij, is bekendgemaakt. Vanaf 9 augustus kunnen bezitters van Nintendo’s hybride console met de game aan de slag.

Het bestaan van de eend-achtige hoofdpersoon in Minit is maar van korte duur. Nadat hij een zwaard oppakt waar een vloek op rust, stort hij namelijk na zestig seconden ter aarde. Gelukkig heeft hij een onbeperkt aantal levens en moet hij zo in periodes van een minuut proberen de oorzaak van de vloek te achterhalen en deze teniet te doen. Items die je oppakt en alle voortgang die je in een minuut maakt, blijven bewaard. Zo kom je telkens net wat verder in de game.

Minit is echt zo’n game die je er even snel bij pakt en lijkt dus perfect voor Nintendo Switch. Wij beoordeelden de game met een 7. Vanaf 9 augustus is Minit verkrijgbaar voor Nintendo’s console, nadat deze eerder al op PlayStation 4, Xbox One en pc is verschenen.

Enorme geldprijs op hoofd drugshond

Drugshond Sombra ('Schaduw') moet onderduiken. De in Colombia werkzame Duitse herder heeft in zijn zes jaar vele tonnen cocaïne ontdekt en daar zijn de Urabeños, de grootste en zwaarst bewapende drugsbende van Colombia, niet gelukkig mee.

Sombra heeft een prijs op zijn hoofd gekregen: 200 miljoen peso, grofweg 59.000 euro en als uw redacteur zich niet vergist overeenkomend met een jaartje of acht aan gemiddeld salaris. Sombra kwam al eens 5,3 ton cocaïne op het spoor en vond onlangs nog eens vier ton in auto-onderdelen.

Volgens de politie is Sombra al betrokken geweest bij maar liefst 245 aanhoudingen, maar voorlopig is het dier even overgeplaatst naar het vliegveld van hoofdstad Bogota, waar de herder erg geliefd is bij kinderen. 

Israël reageert op moord door Palestijn

Een 17-jarige Palestijn heeft vrijdag bij een aanval een 31-jarige man doodgestoken in het dorpje Adam, een paar kilometer van Jeruzalem. De dader werd daarop doodgeschoten door iemand uit het groepje dat hij aanviel.

Israël deed wat het altijd doet bij dit soort moordaanslagen: het huis van de familie van de dader werd met de grond gelijk gemaakt. Israëlische militairen die huizen binnenvielen om arrestaties te verrichten werden uiteraard weer met stenen bekogeld, waarop het leger met rubberkogels en traangas antwoordde. 

Minister Avigdor Lieberman van Defensie kondigde direct ook een politieke reactie tegen het geweld aan. Het dorpje Adam mag nu vierhonderd nieuwe woningen laten bijbouwen. "Het beste antwoord op terrorisme is de uitbreiding van nederzettingen op de Westoever", aldus de bewindsman. "We worden er weer eens aan herinnerd dat we moeten vechten voor onze huizen", zei een woordvoerder uit het dorpje.


Tour: Etappe 20 - De beslissing, tijdrijden in het Baskenland

De Tour de France van 2018 wordt vandaag beslist met een tijdrit van 31 kilometer. Heel spannend gaat het allemaal niet worden, dus wat dat betreft kunnen we het wel schriftelijk afdoen: klassiekerspecialist Geraint Thomas wint de Tour.

Dan hebben we dat weer gehad en kunnen we over naar de wél boeiende dingen van vandaag: de tijdrit wordt namelijk gereden in het Franse deel van het Baskenland. Als er één plek op aarde is waar men helemaal waus is van wielrennen, dan is dat het Baskenland wel, dus dat wordt erg mooi.

Als er op FOK! één user is die helemaal waus is van het Baskenland is het Rellende_Rotscholier wel en laat hij nou net degene zijn die constant de uitgebreide voorbeschouwingen schrijft. Die is vandaag hier te vinden, vol geilen op de Basken en details over de rit, dus veel leesplezier.

Voor alle starttijden kun je hier terecht. Lawson Craddock opent de debatten om 12.00 uur, de toppers in het klassement komen vanaf grofweg kwart over vier in actie voor de tijdrit van een kleine drie kwartier. Eurosport, de NOS en Sporza, alles is er vanaf het begin live bij.

De route van vandaag (Bron: Letour.fr)
De route van vandaag (Bron: Letour.fr)

Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)
Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)

Het profiel van de slotkilometers van vandaag (Bron: Letour.fr)
Het profiel van de slotkilometers van vandaag (Bron: Letour.fr)

Rauwerdink kiest voor gezin ipv WK volleybal

Jeroen Rauwerdink doet in september niet mee aan het wereldkampioenschap volleybal. De 32-jarige passer-loper geeft de voorkeur aan het doorbrengen van de zomer met zijn gezin, in geval van nood mag bondscoach Gido Vermeulen hem alsnog oproepen.

Vermeulen heeft voorlopig vijftien spelers opgeroepen voor het WK. De uiteindelijke selectie voor het mondiale kampioenschap mag uit veertien volleyballers bestaan. Thomas Koelewijn keert terug in de groep, die verder uit dezelfde spelers bestaat die vorige maand meededen aan de European League.

De Nederlandse volleybalmannen doen voor het eerst sinds 2002 weer mee aan het WK. De ploeg van Vermeulen is ingedeeld in een poule met olympisch kampioen Brazilië, Frankrijk, Canada, Egypte en China. Het WK is van 10 tot en met 30 september. In de voorbereiding speelt Oranje begin september nog thuis tegen België en Argentinië, voordat de ploeg afreist naar ruse in Bulgarije voor de groepsfase van het WK. 

Selectie WK Volleybal heren

No. Naam Positie
1 Daan van Haarlem spelverdeler
2 Wessel Keemink spelverdeler
3 Maarten van Garderen passer/loper
4 Thijs ter Horst passer/loper
5 Dirk Sparidans libero
6 Jasper Diefenbach midden
7 Gijs Jorna libero
8 Fabian Plak midden
12 Tim Smit midden
14 Nimir Abdelaziz diagonaal
15 Thomas Koelewijn midden
16 Wouter ter Maat diagonaal
17 Michael Parkinson midden
18 Robbert Andringa passer/loper
19 Just Dronkers libero

De Randamie is klaar voor terugkeer in octagon

Voormalig UFC-kampioene Germaine de Randamie wil na een lange afwezigheid de octagon weer in.

De Utrechtse heeft sinds haar succesvolle titelstrijd in februari 2017 niet meer gevochten. Sterker nog, de kampioensgordel werd haar zelfs afgenomen, nadat ze stelling had genomen tegen het dopinggebruik van haar gedoodverfde tegenstander Cyborg. Het weigeren van dat gevecht werd door niet veel MMA-fans goed ontvangen en de aankondiging dat De Randamie aan een terugkeer denkt werd dan ook met hoongelach begroet.

De Randamie daagt nummer drie op de ranglijst, Raquel Pennington, uit. Een gevaarlijke, maar niet onoverkomelijke tegenstander voor de sympathieke Nederlandse  kickbokskampioene. Of en wanneer dit gevecht zal doorgaan is uiteraard nog niet bekend.

Dronken taxichauffeur rijdt door na ongeval

De politie hield vrijdagavond 27 juli een 53-jarige taxichauffeur aan, nadat hij kort ervoor een motorscooter aanreed op de Bredaseweg in Tilburg. De 21-jarige bestuurder en zijn 22-jarige passagier uit Tilburg kwamen ten val en raakten gewond.

Die avond stond rond 19.45 uur de motorscooter te wachten voor een rood verkeerslicht op de Bredaseweg. Ineens reed een auto achterop het voertuig. Zij zagen dat het om een taxi ging. De chauffeur stapte uit, keek om zich heen, en reed vervolgens toch weg van de plaats van het ongeval. De passagier werd ter controle meegenomen naar het ziekenhuis.

De betrokken taxi werd niet veel later aangetroffen op de Wilgenstraat. De chauffeur zat niet meer in het voertuig. Meerdere getuigen troffen de chauffeur even later aan op de Bredaseweg.

Hier werd de man door de agenten aan een alcoholtest onderworpen. De verdachte blies 910 ugl. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (0,5 promille). De verdachte is aangehouden en zit vast voor verder onderzoek. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.

MLB: Homeruns Schoop en Profar helpen Orioles en Rangers aan winst

De honkballers van de Baltimore Orioles hebben thuis een ruime zege geboekt op de Tampa Bay Rays. Dat was vooral te danken aan een fenomenale zevende inning, met maar liefst acht runs.

Jonathan Schoop sloeg er daar twee van binnen en werd ook zelf over de thuisplaat geslagen, terwijl hij in de vijfde inning al een homerun had gescoord. Het leverde de Orioles uiteindelijk een 15-5 overwinning op, terwijl ze na zes innings nog slechts een 4-3 voorsprong hadden.

De Texas Rangers verloren de vorige acht wedstrijden tegen de Houston Astros, maar op bezoek bij de regerend kampioenen wonnen de Rangers vrijdag dan toch weer eens. Onder meer een homerun van Jurickson Profar hielp de Rangers naar een opvallend ruime 2-11 overwinning.

Uitslagen MLB vrijdag
Baltimore Orioles - Tampa Bay Rays 15-5
Pittsburgh Pirates - New York Mets 5-4
Boston Red Sox - Minnesota Twins 4-3
Cincinnati Reds - Philadelphia Phillies 6-4
Detroit Tigers - Cleveland Indians 3-8
Miami Marlins - Washington Nationals 1-9
Atlanta Braves - Los Angeles Dodgers 1-4
Chicago White Sox - Toronto Blue Jays 5-10
Houston Astros - Texas Rangers 2-11
St.Louis Cardinals - Chicago Cubs 5-2
Colorado Rockies - Oakland Athletics 3-1
Los Angeles Angels - Seattle Mariners 4-3
San Diego Padres - Arizona Diamondbacks 2-6
San Francisco Giants - Milwaukee Brewers 1-3

Orioles - Rays (Bron: YouTube)

Bijthond krijgt spuitje, baasje taakstraf

Een 3-jarige hond, een kruising tussen een Mechelse herder en een hazewindhond, moet van de rechtbank in Almelo afgemaakt worden na meerdere bijtincidenten. Het baasje, Cornelis H., krijgt daarbij een taakstraf van honderd uur en een voorwaardelijke celstraf van twee weken, met een proeftijd van drie jaar.


Een FOK!king valse hond (Bron: gettyimages)

Wijkagent Hennie Jansen liep tijdens de laatste aanval van de hond bijtwonden op aan onder andere haar bovenarm, waardoor ze tijdelijk niet kon werken.

Het slachtoffer kreeg spreektijd en vertelde over die voor haar dramatische en angstige dag aan de Korte Bos. "Was het haat tegen mij persoonlijk of haat tegen het uniform?”, vroeg ze zich af. “Ik heb zelf ook een hond, een redelijk grote, en ik ben echt een hondenliefhebber. Dat ik nog steeds bang ben voor vreemde honden, vind ik daarom extra storend.”

H. is nooit wezen informeren hoe het met haar gaat, aldus de advocaat. Zeker driemaal is de teef eerder de fout ingegaan en de man heeft ook nog eens eerder door de gemeente opgelegde straffen, waaronder een muilkorf- en aanlijnplicht, bewust naast zich neer gelegd.

De hond is in beslag genomen en wat het OM betreft wacht de bijtende teef nog maar één ding: een spuitje.

'Van Bommel geeft Pereiro belangrijke rol op middenveld'

Mark van Bommel is er in principe uit hoe hij zijn elftal komend seizoen wil laten spelen. Een belangrijke rol lijkt weggelegd voor Gaston Pereiro.

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. De lokale krant meent dat de oefenmeester al in zijn hoofd heeft welke elf spelers hij als zijn sterkste elf ziet en alleen als er nog spelers komen of gaan, moet hij nog knopen doorhakken.

Opvallend is de grote rol die Pereiro moet gaan spelen. Onder voorganger Phillip Cocu bleef zijn inbreng vaak beperkt, maar nu moet hij een bepalende speler worden op 'tien'. Dat heeft alles te maken met het vertrek van Marco van Ginkel. Achter hem lijken Jorrit Hendrix en Bart Ramselaar ook zeker van een basisplaats, al wil PSV nog wel een middenvelder aan de selectie toevoegen. Hiervoor zou de Mexicaanse boezemvriend van Hirving Lozano in beeld zijn: Èrick Gutièrrez van Pachuca.

Lozano is, als hij niet wordt verkocht, natuurlijk een zekerheidje op de flanken. Aan de overzijde krijgt Steven Bergwijn het vertrouwen en als centrale aanvaller heeft Luuk de Jong de beste papieren, waardoor jongelingen Donyell Malen, Cody Gakpo, Albert Gudmundsson en de miljoenenaankoop Maximiliano Romero het voorlopig op de training moeten laten zien en mogen hopen op een invalbeurt.

Ook achterin is er volgens het Eindhovens Dagblad al duidelijkheid bij de technische staf. De van Ajax overgekomen Nick Viergever krijgt een basisplaats in het hart van de verdediging en Daniel Schwaab en Derrick Luckassen moeten uitvechten wie er naast hem mag staan. Op de backposities staan ook twee nieuwe spelers. De van Manchester Ciy gekochte Angelino eist meteen de plek van linksachter op en aan de rechterzijde is plaats voor Denzel Dumfries, tenzij Santiago Arias niet wordt verkocht, ondanks de hevige interesse van Napoli.

Op doel wint Jeroen Zoet het zoals verwacht van Eloy Room. Eerstgenoemde verlengde onlangs zijn contract en zal dat niet hebben gedaan zonder bepaalde garanties te krijgen. Bovendien is hij al jaren de eerste man en heeft hij in de voorbereiding geen reden gegeven om daaraan te twijfelen, al gaf trainer Van Bommel na de oefenwedstrijd tegen Olympiacos nog wel aan dat het mogelijk is om hem te overtuigen. "Op dit moment willen we iedereen aan het werk zien en de benodigde minuten laten maken."

Giga drugsvondst in Rotterdam

De politie had het vermoeden dat een bedrijfspand aan de Satijnbloem geen gewoon bedrijf huisvestte, maar voornamelijk werd gebruikt voor andere doeleinden. En dit vermoeden bleek, na een politiebezoek op 23 juli, juist.

Op de bewuste maandag waren er tijdens een politiecontrole twee mannen aan het werk bij het pand. Er zou worden gehandeld in oud ijzer, was steeds het verhaal van vorige bezoekjes. Na een rondje door het pand, bleek de handelswaar niet in de buurt van oud ijzer te komen. In een geïmproviseerde keuken werden pallets gevonden met grote zakken.

Het lijkt er sterk op dat alle zakken een mengsel bevatten van cacao en hasj, in totaal ruim 8000 kilo. De mogelijke straatwaarde: enkele miljoenen. Daarnaast zagen de verbalisanten grote hoeveelheden grondstoffen en apparatuur, persen, pannen, kookapparatuur en een zeef voor het vervaardigen van softdrugs. In een doos zat ook nog 96 kilo vermoedelijk hasj. Het NFI gaat de in beslag genomen mengsels onderzoeken.

Twee mannen, een 49-jarige Rotterdammer en 46-jarige man uit Den Haag, werden aangehouden. De Rotterdammer is inmiddels heengezonden, de Hagenees is donderdag 27 juli voorgeleid en zit voorlopig nog vast.

Giga drugsvondst in Rotterdam (Foto: politie.nl)
Giga drugsvondst in Rotterdam (Foto: politie.nl)

Wright maakt gehakt van Whitlock, Suljovic klopt Webster op World Matchplay

Darter Peter Wright staat in de halve finales van de World Matchplay. In de Winter Gardens in Blackpool rekende de Schot vrijdagavond af met Simon Whitlock, die weinig in te brengen had tegen Snakebite.

Wright begon matig, maar Whitlock begon simpelweg slecht en dus kon de Schot alsnog uitlopen naar een 6-2 voorsprong. Met een tiendarter begon Wright dan op stoom te komen en een elf- en twaalfdarter volgden. 

Met onder meer een finish van 130 en een fraaie 132-finish - bullseye, bullseye, dubbel 16 - werkte Whitlock in elk geval nog een beetje fatsoenlijke score op het bord, maar Wright bedreigen zat er geen moment in: 16-5.

Mensur Suljovic won in de kwartfinales van Darren Webster. The Gentle nam halverwege de wedstrijd een voorsprong en daar kon onder meer een mooie 138-finish van Webster niks meer aan veranderen. De Oostenrijker hield stand en maakte het met dubbel 16 af: 16-10.

Wright en Suljovic spelen in de halve eindstrijd zaterdag tegen elkaar, Gary Anderson neemt het in de andere halve finale op tegen Jeffrey de Zwaan.

Man heeft hoofdpijn na mislukte kopstoot

Een tegenstribbelende verdachte heeft onlangs in Amsterdam-Noord een tevergeefse poging gedaan om een agent een kopstoot te geven. De man werd opgepakt nadat hij iemand had bedreigd en daarna mensen op een terras lastigviel. Bovendien moest hij nog een schadevergoeding betalen aan een slachtoffer van een door hemzelf gepleegd geweldsmisdrijf, zo schrijft AT5 op haar website. 

'Op het moment dat mijn collega het hoofd van de verdachte beschermend de auto in begeleidde, gaf hij mijn collega een kopstoot, althans ik zag de kopstootbeweging', schrijft een agent op Facebook. 'Gelukkig voor mijn collega en minder gelukkig voor de verdachte voorkwam de deurstijl veel hoofdpijn voor mijn collega. Onze verdachte knalde duidelijk hoorbaar hard met zijn hoofd tegen de deurstijl aan. Op weg naar het cellencomplex was de man opvallend rustig.'

De man begon zich volgens de agent te verzetten omdat een omstander zich met de aanhouding had bemoeid. 'Het is jammer dat ik onze 'behulpzame' burger niet heb kunnen bedanken voor zijn bijdrage. Ik zou hem verder dringend doch beleefd hebben gevraagd zich niet met werkzaamheden te bemoeien waar hij de feiten en omstandigheden niet van kent.'

Automobilist overleden bij ongeval Roermond

Bij een verkeersongeval tussen een auto en een vrachtauto op de N280 in Roermond is vrijdagavond de bestuurder van de personenauto om het leven gekomen. De automobilist kwam rond 23.30 uur bij het Outlet vanuit de richting van Venlo over de N280.

Hij is vermoedelijk onwel geworden en het kruispunt overgestoken. Hij werd daarbij geraakt door een vrachtauto die vanuit de tegenovergestelde richting kwam en linksaf het Outlet wilde opdraaien. De dienst Verkeersongevallen Analyse van de politie stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht.

FOK! Wat een weer: verkoeling!

Helaas is het hitterecord gisteren niet gesneuveld. Hier lees je het verloop van de spannende middag, waarbij veel FOK!kers toch wel op het puntje van hun stoel zaten of het record zou gaan sneuvelen.

Vanochtend trekt een gebied met (buiige) regen van zuidwest naar noordoost over het land. Hierbij komt ook onweer voor. In het noordoosten is het aanvankelijk nog zonnig. In de middag komen er buien voor, die gepaard kunnen gaan met onweer, hagel, windstoten van ongeveer 60 km/uur en veel neerslag in korte tijd. In de loop van de middag wordt het vanuit het zuidwesten droog. De temperatuur ligt over het algemeen tussen de 23 en 26°C, maar voor de neerslag uit kan het in het noordoosten van het land nog 25-30°C worden. De wind komt aanvankelijk uit uiteenlopende richtingen en is zwak tot matig. Deze wordt geleidelijk zuidwest en matig, in de kustgebieden (vrij) krachtig, langs de westkust mogelijk enige tijd hard.

In de nacht naar zondag is het helder en droog. De minimumtemperatuur ligt rond de 15°C. De wind draait naar het zuidoosten en is matig,

Zondag overdag is er vrij veel bewolking, maar de zon komt toch ook af en toe te voorschijn. Het blijft overal droog. De middagtemperatuur ligt tussen de 23°C aan zee en 29°C plaatselijk in het oosten van het land. De wind komt uit het zuiden en is matig, aan de kust af en toe vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

Zonsopgang op de Seine  (Foto: interpretatie)
Zonsopgang op de Seine (Foto: interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Agent betrapt rukker in winkel

Een agent die afgelopen donderdag in zijn vrije tijd aan het winkelen was in Kaatsheuvel keek vreemd op toen hij zag dat een andere klant zichzelf aan het masturberen was in een winkel aan de Hoofdstraat. Hij aarzelde geen moment en waarschuwde zijn collega's. 

Die kwamen zeer snel (no pun intended) aangesneld en konden de man op heterdaad betrappen. De hitsige rukker werd ter plekke gearresteerd wegens openbare schennispleging. 

Magistrale manoeuvres in Moskou (7)

De reis eindigde bij station Beloruskaja. Al eerder waren de jongens overeengekomen dat zij zouden logeren in Hotel Rossia dat zich een steenworp van het Rode Plein bevindt. Nu waren de jongens door de lange reis dusdanig geradbraakt, dat ze besloten om een taxi te nemen in plaats van met veel handen en voetenwerk de juiste metrolijn op te zoeken. Toen ze echter bij de eerste de beste taxi informeerden naar de ritprijs, gaf Fred een schreeuw die weerkaatste tegen de gevel van het machtige stationsgebouw.

Nederland Europees kampioen waterpolo

Drie maal is scheepsrecht zullen de Nederlandse waterpolosters wel gedacht hebben, want na twee verloren EK-finales was het nu tegen Griekenland dan eindelijk raak: de finale werd met 8-6 (2–1, 2–2, 1–0, 1–1) gewonnen. De laatste keer dat Nederland een groot toernooi wist te winnen is alweer tien jaar geleden, toen verraste Oranje vriend en vijand op de Olympische Spelen. Daarvoor moeten we zelfs terug naar het EK van 1993.

In tegenstelling tot de vorige wedstrijd tegen Griekenland in de poulefase ging Nederland vrij dynamisch van start; er werd veel meer vrijgezwommen in de aanval om zo kansen te creëren. De Grieken waren hier in de beginfase niet op in gesteld en keken al vrij snel tegen een achterstand van twee punten aan. Nederland wist de voorsprong uiteindelijk niet meer verder uit te bouwen en zag zelfs nog een bal achter doelvrouw Laura Aarts verdwijnen.

Nederland bleef in het tweede kwart sterk spelen maar had moeite om tot scoren te komen. De Grieken wisten de beperkte kansen die ze hadden wel af te maken, waardoor het aan het eind van de eerste helft nog alles behalve beslist was. Na rust hadden beide ploegen moeite om de bal in het net te krijgen, maar Maud Megens kon met een fraai schot Nederland aan het einde van het derde part op twee punten voorsprong brengen. In de beslissende eindfase bleef Nederland de wedstrijd controleren en dankzij de laatste treffer van Sabrina van der Sloot was de wedstrijd zo goed als afgelopen.

Voor coach Arno Havenga betekent het goud een einde aan een lange reeks teleurstellingen die samen het finalesyndroom genoemd werden. Na het grote succes in 2008 en de promotie van Havenga behaalde hij met zijn ploeg twee maal de finale van het EK en in het jaar ertussen de finale van het WK. De drie finales en ook de beslissende wedstrijden op het OKT in 2012 en 2016 werden echter allemaal verloren. Na het teleurstellende WK van vorig jaar ging de bezem door de selectie, wat betekende dat Oranje dit EK ging aantreden met zes debutanten. En met succes blijkt nu dus.

Nederland is voor het eerst in 25 jaar weer Europees kampioen (Pro Shots / Insidefoto)
Nederland is voor het eerst in 25 jaar weer Europees kampioen (Pro Shots / Insidefoto)

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.