De Vries domineert F2-race Hungaroring

Nyck de Vries heeft de hoofdrace in de Formule 2 op de Hungaroring gewonnen. De Nederlander vertrok in Hongarije vanaf de derde plek en kende vooral een fenomenaal goed tweede deel van de race.

De race ging van start onder flink natte omstandigheden, waarbij De Vries gelijk de tweede plek in kon nemen, achter polesitter Sergio Sette Camara. Lando Norris vertrok vanaf plek zes - virtueel de vijfde stek na problemen bij kampioenschapsleider George Russell - en sloeg al snel zijn slag.

Norris was op de natte baan ongenaakbaar en haalde de een na de ander in. Al snel moest ook De Vries er aan geloven, net als de teamgenoot van Norris, Sette Camara. De Brit pakte zo de leiding en reed met seconden tegelijk weg bij de rest, maar dat veranderde snel.

De baan werd droger en de regenbanden werden ingewisseld. Al snel werd duidelijk dat Norris zijn auto daar niet op had afgesteld, in tegenstelling tot De Vries. De Nederlander reed het gat van zestien seconden in no-time dicht en verschalkte Norris op fraaie wijze.

In de slotfase reed De Vries vervolgens zelf ook ver weg van de rest en dus pakte hij na de sprintrace in Frankrijk zijn tweede zege van het jaar. Norris werd nog wel net tweede, na een fel gevecht met Sette Camara en Antonio Fuoco.

De Braziliaan tikte Fuoco in de slotbochten rond, waardoor hij zelf als derde over de streep kwam, maar al snel kreeg hij niet geheel onterecht een tijdstraf van tien seconden. Fuoco, die snel zijn weg had hervonden, mocht zo alsnog het podium betreden.