Mexico ziet succescoach Osorio vertrekken

Juan Carlos Osorio is niet langer de bondscoach van Mexico. Na een zeer succesvol WK wil hij zich richten op een nieuwe, nog onbekende, uitdaging.

De succestrainer heeft na ‘een periode van reflectie, analyses en meerdere gesprekken’ besloten om zijn aflopende contract bij de Mexicaanse bond niet te verlengen. Dat onthulde Goal dinsdag al en het is nu officieel bevestigd. Op het afgelopen WK in Rusland werd El Tri in de achtste finales uitgeschakeld door Brazilië.

De Colombiaanse keuzeheer stond sinds 2015 aan het roer bij de Mexicaanse ploeg. Onder zijn leiding won Mexico 33 van de 52 interlands, het hoogste winstpercentage van een coach van de nationale ploeg in 28 jaar. De Mexicaanse voetbalbond was graag met Osorio doorgegaan, maar hij besloot anders. Op het WK begon Mexico op imponerende wijze door Duitsland met 1-0 te verslaan door een doelpunt van PSV`er Hirving Lozano. De achtste finales werden bereikt, maar daarin was Brazilië met 2-0 te sterk.

Dennis te Kloese, directeur nationale selecties bij de Mexicaanse bond, gaf tijdens het WK in gesprek met Voetbalzone aan de overwinning op Duitsland wel eens slechts nieuws voor de voetbalbond kon betekenen. “Als je van Duitsland kan winnen en je speelt een aantal goede wedstrijden, zet je jezelf wel op de kaart. Dat zou dan slecht nieuws voor ons kunnen betekenen. Het is niet makkelijk om een opvolger te vinden. Maar Mexico is een groot land en heeft een behoorlijke aantrekkringskracht.”

Mogelijk gaat Osorio aan de slag bij de nationale ploeg van Colombia, waar hij wordt gezien als de opvolger van José Pekerman. Voor zijn opvolging bij Mexico worden Miguel Herrera, Andre Villas-Boas en Tuca Ferretti genoemd. Laatstgenoemde was al eens interim-bondscoach voor El Tri. Tot slot is naar verluidt ook José Pekerman een optie. Osorio zou op zijn beurt ook een kandidaat zijn om het stokje op te pakken bij de Verenigde Staten, die verrassend naast een WK-ticket grepen.